דף הבית / מדריכים / לרוכב המתחיל / אופנוען, הכן עצמך לחורף – חלק 2, מעילים
Sommer2

אופנוען, הכן עצמך לחורף – חלק 2, מעילים

בחלק השני של סדרת כתבות הווידאו שלנו לקראת החורף אנחנו מדברים על מעילי חורף ייעודיים

עם בוא החורף והגשמים אנחנו מפיקים סדרת כתבות וידאו שבהן נסביר כיצד להתכונן לגשמים ולקור בצורה הטובה ביותר. נדבר על ציוד רכיבה, כללי או ייעודי, נדבר על רכיבה נכונה בגשם, ואפילו על הכנת האופנוע מבחינה טכנית להתמודד עם העונה הרטובה. בכל יום נפרסם חלק נוסף של סדרת הכתבות, ואחרי החלק הראשון שבו דיברנו על חליפות גשם, הפעם הנושא הוא מעילי חורף.

*     *     *     *     *

צילום: בני דויטש; עריכה יסמין אדרי (מתוך ערוץ היוטיוב של פול גז)

בקיץ חם ומזיעים. בחורף לעומת זאת, לא חם ולא מזיעים, ולכן אין אפילו שביב הגיון ברכיבה ללא מעיל רכיבה ייעודי, שכן התירוץ של החום לא תופס. מאידך, הטיעונים בעד לבישת מעיל רכיבה רק מתחזקים – הסיכון לנפילה גבוה יותר כשרטוב, והמעיל לא רק שאינו מעיק מבחינת החום, אלא תורם לשמירה על חום גופנו ובהתאם גם דואג שנהיה נינוחים ומרוכזים ברכיבה.

מעילי אופנועים יש ככוכבים בשמיים ואיכשהו צריך לבחור, כשלתוך מכלול השיקולים שלנו נכנסים הצרכים והתקציב, וכמובן הפשרות שאנחנו מוכנים לעשות, שכן אין מעיל מושלם (למרות שיש כמה שמתקרבים לשם).

ראשית הגדירו לעצמכם את הצרכים שלכם – האם אתם רוכבים בעיקר בעיר? האם אתם מתניידים ביום-יום גם בימים של גשם רציני? האם אתם בעיקר מטיילים, כולל במזג אוויר חורפי? בשנים האחרונות חברות רבות מוציאות לשוק מעילים שנראים כמו מעיל יומיומי, מחומרים נעימים וקלים יותר מאשר קורדורה מסורתית עבה. מעילים אלו לרוב יתאימו לרכיבה עירונית, יספקו עמידות סבירה לגשם ומיגון ברמה בסיסית עד טובה. היתרון ברור – לא להיראות כמו רובוטריק. החיסרון – רובם פחות מתאימים לשימוש מחוץ לעיר מבחינת רמת מיגון ובידוד מגשם ממושך, בוודאי כשהאחרון פוגע בבד תוך כדי רכיבה.

מרביתנו רוכבים עם מעילים עם רמה מסוימת של רב עונתיות – מעיל שמאפשר להסתמך רק עליו לאורך השנה, או לפחות למרבית השנה, בזכות גמישות בפתחי האוורור והשכבות הניתנות להסרה. לרוב מעילים אלה הינם פשרה מסוימת, בין אם על בידוד לחורף או אוורור לקיץ, אך הם יכולים להוות פתרון טוב, בעיקר אם אתם תפרנים וצריכים מעיל אחד.

אם התברכתם בממון, עומדות בפניכם לא מעט אפשרויות של מעילים ברמה גבוהה מאוד, טכניים מבחינת הפיצ'רים שלהם ומיגון מצוין כנגד האלמנטים (בידוד מקור, רוח וגשם). יש לשים לב כי ישנם מעילים שמתאימים בגזרתם לאופנועים ואופנועים ספורטיביים לעומת מעילים ארוכים יותר שיתאימו יותר לאופנועים בהם תנוחת הישיבה היא זקופה.

בשוק ישנן עשרות ממברנות עמידות למים. Gore Tex (גורטקס) הינה היצרנית המוכרת ביותר והיחידה שנותנת אחריות לכל החיים, וכן זהו השם שקופץ לראש. אולם גורקטס אינה היחידה – קיימות גם ממברנות של היפורה, אקווטק, H2OUT, D-dry ועוד. ממברנות אלה נועדו מחד לעמוד בפני גשם ורוח ומצד שני לנדף זיעה. אל תצפו לנידוף אדיר, אך ממברנה טובה בהחלט יכולה לעשות את ההבדל בין נסיעה בחליפת הזעה לבין נסיעה נעימה.

יש צורך לבדוק כיצד מתחברות הממברנות למעיל. לרוב הן מגיעות בתור בטנה נפרדת שיושבת בתוך המעיל (לעיתים נקראות Z-liner). החיסרון הוא שהעמידות למים בעצם נמצאת בתוך שכבה פנימית, מה שאומר שבגשם ממושך, אם השכבה החיצונית אינה דוחה מים – המעיל יהיה ספוג וכבד. היתרון הוא בכך שניתן לפרקן כאשר אין בבטנה צורך ובכך לווסת את החום בתוך המעיל. שיטה נוספת, יקרה יותר, היא תפירת הממברנה לתוך השכבה החיצונית (למינציה), ובמעילים כאלה לרוב תהיה שכבה אחת נוספת בלבד לצורך חימום או בכלל לא.

בבחירת המעיל יש כמובן לשים לב לפיצ'רים נוספים שלו – עמידות הרוכסן למים, החומרים ממנו עשוי המעיל, כיסים אטומים, כמות מחזירי אור, ורמת המיגון שלו כנגד החלקה וכנגד מכות. כמובן שהמעיל צריך להיות נוח – אם אתם רוכשים מעיל עם בטנה פנימית, מומלץ למדוד אותו גם ללא הבטנה כדי לבדוק אם הוא לא גדול עליכם או האם בכלל הוא מאפשר לבישת בגדים חורפיים מתחת לבטנה (כי הרי צריך ללבוש משהו מעבר לחולצת טריקו כשמורידים את המעיל).

אופציה זולה למי שכבר יש מעיל קיץ ולא מעוניין להשקיע כסף נוסף היא לרכב איתו כשמעליו חליפת סערה (בין אם חלק אחד או שניים). לבישת שכבות תסייע בשמירה על חום הגוף, והחלפ"ס תעזור כנגד הרוח והגשם. יתרון של שיטה זו היא בכך שבימים חמים (ויש לא מעט כאלה בחורף שלנו) ניתן שלא ללבוש את החלפ"ס וליהנות מהאוורור.

ככלל, מעילי עור פחות מתאימים לחורף. הם מבודדים פחות טוב ממעילי בד, אינם עמידים ליותר מגשם קל, וכדי לרכוש מעיל עור עם גורטקס תאלצו להיפרד מסכום כסף גדול. כמובן שגם פה קיימת האפשרות של חלפ"ס מעל.

אודות אסף זומר

נכנס לעשור הרביעי של חייו, אבל עדיין הילד של המערכת; רוכב שטח וכביש מצטיין ואוהב לכתוב על זה.

עשוי לעניין אותך

web-IMG_0002

נוסטלגיה: קוואסאקי KLX650C – הרגוע

בשנות ה-90 הציעו בקוואסאקי שתי גרסאות שונות בעליל של ה-KLX650 - האחד, R, היה דוגמן קרבי לשטח והשני, ה-C, היה בגרסה דו-שימושית רגועה יותר, שעליה נתמקד הפעם

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן