דף הבית / מגזין / גלריה: פריסטייל מוטוקרוס בפארק הירקון
image014

גלריה: פריסטייל מוטוקרוס בפארק הירקון

מופע הפריסטייל 'בלו-מוטור-אקסטרים' בפארק הירקון סיפק אקשן רב לאלפי הצופים שהגיעו לגבעת המופעים

צילום: בני דויטש

אם מוטוקרוס זה הספורט המספק ביותר לקהל הצופים, אז פריסטייל מוטוקרוס הוא התמצית המזוקקת של המוטוקרוס, וזה אף פעם לא נמאס. בעשור האחרון היו בארץ מספר מופעים, למשל בהיכל נוקיה ובווינגייט, אבל אתמול בערב נרשם שיא חדש ב-FMX בישראל – במופע בלו-מוטור-אקסטרים שהתקיים בגבעת המופעים שבפארק הירקון.

7 רוכבי פריסטייל מוטוקרוס הגיעו ארצה למופע. הם אמנם לא רוכבי הטופ של הסצנה כמו אלו המתחרים ברד-בול X-פייטרס, אבל הרמה בהחלט גבוהה בכל קנה מידה. שישה מהרוכבים מופיעים על גבי אופנועים – קית' סיירס, טוד פוטר, ג'יימס קארטר, ניק דאן, בילי קוהוט וסת' ביטון, והשביעי – קודי אלקינס – על גבי טרקטורון. את הכלים הם הביאו עימם, כך שמדובר בכלים שעליהם הם מתאמנים ומופיעים באופן קבוע.

קהל היעד של המופע נחלק לשניים – לרוב משפחות, ובעיקר ילדים משולהבים שבאים לראות אקשן מוטורי מזוקק, אבל היו גם לא מעט אופנוענים שבאו ליהנות משעתיים של ביצועים מרשימים. אלו האחרונים נתקלו בבעיה חמורה – לא ניתן היה להכניס קסדות למתחם ההופעה. לטענת ההפקה זוהי הנחיה שהונחתה מהמשטרה יממה בלבד לפני המופע ולכן לא יכלו להודיע מראש, אבל לדעתנו היו חייבים להתארגן על עמדת שמירת חפצים ייעודית לקסדות. התוצאה הייתה שלא מעט רוכבים מכרו את הכרטיסים והלכו הביתה. חלק אחר השאיר ערימת קסדות באחת הכניסות. לגמרי לא לעניין.

בק-פליפ עם טרקטורון בגבעת המופעים
בק-פליפ עם טרקטורון בגבעת המופעים

המופע עצמו היה מהנה למדי, וכאמור ברמת אקשן גבוהה. הוא התחיל בהצגת הרוכבים ומופע חימום קצר שכלל תרגילים פשוטים יחסית, התקדם למעין תחרות בין כל זוג רוכבים, כשהקהל מחליט על ידי עידוד מי מבין השניים ממשיך לשלב הבא (המנצח הכללי,אגב, היה קודי אלקינס על הטרקטורון, שהפליא בבק-פליפים מדהימים. לגמרי מטורף לראות את זה עם טרקטורון!), והסתיים ב-15 דקות של פריסטייל שבו כל השבעה נתנו עבודה על המסלול לקול תשואות הקהל, מוזיקה קצבית וכשברקע להבות של אש. יופי של שואו! צפו בגלריה של בני דויטש ותראו מדגם מייצג של מה שהלך שם.

האופנועים

מעניין במיוחד היה לראות מקרוב כיצד נראים אופנועי פריסטייל מודרניים – במקרה הזה הונדה CRF250R וקוואסאקי KX-F250. היות ומדובר בפריסטייל, כל רוכב משנה את האופנוע בהתאמה אישית – לפי מה שנוח לו לתרגילים שאותם הוא מבצע. כל הכלים היו עם מערכות פליטה משוחררות ומפת ניהול מנוע מותאמת אישית, כשבדרך כלל מיועדת לחזק ולהחליק את תחום הביניים. כל הרוכבים גם מתאימים במיוחד את הבולמים, כשהקו הכללי הוא "כמו לסופרקרוס אגרסיבי" – כלומר שסתום וכיוון שמיועד להתמודד עם נחיתות מקפיצות גבוהות. לכולם יש גם מושב נמוך שמאפשר יותר מרחב בזמן השהייה באוויר. חלק מהרוכבים מתקינים רגליות רוכב רחבות במיוחד, ורובם מתקינים גם ידיות נוספות על הכידון שמאפשרות שליטה (דחיפה ומשיכה של הכידון) בזמן האוויר שלהם. לכולם יש פתח גדול מעל תיבת האוויר עם מדבקת אחיזה על הצינורות של שלדת הזנב – לצורך ביצוע 'סופרמן' למשל, וזהו פחות או יותר. כל השאר זה התאמות והעדפות אישיות כמו מנופים מסוימים, מכסי מצמד ושיפורים שאנחנו רגילים לראות באופנועי מוטוקרוס.

נותני החסות העיקריים של המופע: משקה האנרגיה BLU, מטרו-מוטור, טום-רייד טרקטורונים חשמליים

אודות אביעד אברהמי

אביעד אברהמי
בן 46, רוכב על אופנועים 30 שנים ברציפות, חולה גז מאובחן, ממציא מטבע הלשון 'חזיר גז' ועורך את האתר שבו אתם גולשים כעת.

עשוי לעניין אותך

bimota-db3-mantra-1995-1998[1]

נוסטלגיה: בימוטה DB3 מנטרה

עם המנטרה ניסו בבימוטה לצאת מהשבלונה של אופנועי הספורט המסורתיים, ולשם כך חברו למעצב צרפתי שיצר את מה שאנחנו רואים פה; לא לטעם כולם

תגובה אחת

  1. Avatar

    סתם בשביל הידע הכללי, מה הכיוון פחות או יותר של המתלים לקפיצות כאלו? אני מניח שצריך למצוא את הנקודות בשיכוך כיווץ האידיאליות לכל אחד, כי יותר מדי זה ישבור עצמות ופחות מדי יוביל לסגירת מהלך

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן