גרסת ה-Black on Black השחורה והמהודרת של הדוקאטי מונסטר 1200S הזכירה לנו סדנה ספרדית קטנה שמתמחה, בין השאר, ביצירות המבוססות על המונסטר. בואו נסתכל על שתיים מהן.

לפני כן מילה על המפלצת. המונסטר המקורי, בעיצוב האייקוני של מיגל גאלוצי העוד יותר אייקוני, הציל במו ידיו את דוקאטי מפשיטת רגל והיה הכלי הנמכר ביותר של החברה. הלחם והחמאה של החברה. אחרי ההתאוששות, המכירות הטובות של המונסטרים – ה-900 וה-600 – אפשרו לדוקאטי להתפתח ולייצר דגמי קצה הארד-קור. כיום דוקאטי נמצאת במקום אחר לגמרי, עם שפע דגמי איכות במגוון סגמנטים, אבל המונסטרים הם עדיין מהכלים החשובים של החברה, ובוודאי שיש להם מקום חם בלב הבולונזים. אגב, עד היום נמכרו קרוב ל-400,000 מונסטרים ברחבי העולם. מספר מכובד מאוד.
פפו רוסל (Pepo Rosell) הוא צרפתי שעבר בילדותו להתגורר ספרד. כשגדל עבד בשתי סוכנויות דוקאטי, עד שהחליט בשנת 1996 לפתוח סדנת הכנה למרוצים ושיפורים של דוקאטים (Radical Ducati). בשנת 2015 פתח סדנה חדשה (XTR-PEPO) שמייצרת דגמים ייחודיים על-בסיס אופנועים של יצרני מיינסטרים, ודוקאטי בתוכם. בחרנו שני דגמים שתפסו לנו את העין, אך למען האמת היינו מוכנים לצאת לקרב בשביל כל אחת מהיצירות שלו.

הדגם הראשון מבוסס על גרסת הביניים במשפחת המונסטרים – דגם ה-821. בבסיסו עם מנוע L-טווין בנפח הנ"ל עם 109 כ"ס, וחבילת ניהול אלקטרוניקה מתקדמת. פפו לקח כאמור את הפלטפורמה של ה-821 – שם קוד PANTAH – והתחיל עם המנוע. שיפורי נשימה, זרימה ומכלולים קלים ואיכותיים יותר שיפרו את המכניקה. שיפורי מערכת בולמי האוהלינס יחד עם שלדה אחורית קשיחה וקלה יותר טיפלה בשלד. אבל ההיילייט כאן הוא עבודת הגוף. מעטפת הפיירינג שהורכבה כאן חוברה ללא בעיה לאופנוע הקיים ללא צורך במתאמים. נראה מעולה!
הדגם השני כאן מבוסס על המונסטר 1200S משנת 2015 – שם קוד Siluro – שהפך עם העיצוב כאן לסטריטפייטר באופיו. מכלול השיפורים כאן הוא אינטנסיבי מבחינת המכניקה וההידראוליקה של מערכת הבולמים. מכלולים מכורסמים ועמידים מרכיבים את הקרביים וקרבון שלוקח פיקוד בכל פינה בגוף. אגזוז הטרמיגנוני נלקח ממולטיסטרדה. תתרשמו אתם מהתמונות, ותיכנסו לאתר כדי לצפות ביצירות נוספות.