קווין בנאבידס ניצח עבור הונדה בראלי דקאר בפעם השנייה ברציפות, זאת לאחר 18 שנות שליטה של ק.ט.מ במרוץ הארוך ומפרך. המהדורה השנייה של הדקאר בערב הסעודית גם גבתה קורבן מקרב הרוכבים.
מהדורה מספר 43 של ראלי דקאר המפורסם זינקה בערב הסעודית ב-3 בינואר עם 321 רכבים, מתוכם 108 אופנועים, אשר רכבו במשך 12 ימים ו-7,646 ק"מ, ועם אמצעים שנועדו להבטיח את בטיחותם לאור התאונות הקטלניות מהראלי של שנה שעברה.
המנצח: קווין בנאבידס מארגנטינה (גם בתמונה בראש הידיעה), בן ה-32, הפך להיות לרוכב הדרום אמריקאי הראשון לנצח בדקאר בזה שכבש את הפסגה בפער של 4:56 דקות בלבד מהמקום השני. את כל זה עשה, אגב, עם אף שנשבר באחד הימים הראשונים. בנאבידס השתתף לראשונה בשנת 2016, אז סיים רביעי. שנה לאחר מכן נאלץ לשבת בצד בגלל פציעה, אך חזר למקום השני ב-2018. ב-2019 סיים במקום החמישי, ובשנה שעברה נכנע לבעיות מנוע שדחקו אותו למקום ה-19.
המנצחים: עם סיום במקומות 2-1, כאשר ריקי בראבק (המאוכזב) במקום השני, להונדה זהו הניצחון השביעי בסך הכל והשני ברציפות לאחר שבראבק האמריקאי ניצח ב-2020. ההישג חשוב מאוד לאחר כל המאמצים שהשקיעו על-מנת לעצור את 18 שנות השלטון של ק.ט.מ בדקאר. כאמור, ליפנים זהו הניצחון השביעי בכל שנות הדקאר (1982, 1986, 1987 עם סיריל נבו, 1989 עם אדי אוריולי, 1989 עם ג'יל ללה ו-2020 עם בראבק). הונדה התרחקו מהראלי לתקופה מסוימת, אך חזרו בכל הכוח ב-2013, ובשנים האחרונות השקיעו רבות במאמץ לנצח בדקאר. מתוך הארבעה, שני רוכבי מונסטר-הונדה האחרים פרשו. חוזה אגנסיו קורנג'ו התרסק בכבדות ופרש, וחואן ברדה שרד יומיים נוספים לאחר ההתרסקות שלו, אך זעזוע מוח גרם לו לדלג על נקודת תדלוק ולפרוש מהראלי ללא דלק.
המפסידים: ק.ט.מ קיוו שמהדורת 2020 הייתה תקלה חד-פעמית לאחר 18 שנות שלטון רצופות. טובי פרייס, סאם סאנדרלנד ומתיאס וולקנר נשארו לאורך כל הראלי בתמונת הניצחון, אך פרייס התרסק ופרש לאחר ששבר את עצם הבריח, וולקנר נתקל בקשיים וסיים במקום התשיעי, ורק סאנדרלנד הצליח לסיים במקום השלישי. למעשה הוא סיים על הפודיום בכל דקאר שבו סיים. הקבוצות הנוספות של הקונצרן אכזבו גם הן, עם הוסקוורנה שסיימו רק במקום השביעי עם פבלו קואנטינילה, שסיים שני בשנה שעברה, וגאס גאס שסיימו במקום ה-17 עם לאיה סאנז (שתכף נתייחס אליה).
הרוקי: דניאל סאנדרס, האוסטרלי הצעיר על-גבי הק.ט.מ, שרוב הניסיון שלו מגיע מעולם האנדורו, סיים במקום הרביעי בדקאר הראשון שלו. עוד נשמע עליו בזירה הזאת.
לאיה סאנז: עוד ראלי, עוד סיום. השנה סיימה במקום ה-17, ומשלימה 11 סיומות ב-11 ניסיונות. מרשים מאוד. סאנז על הגאס גאס עבדה קשה השנה על שיקום פציעה מהדקאר הקודם, ובאחד ממרוצי ההכנה התרסקה שוב וספגה פציעה וזיהום חמור ביד. למעשה היא הגיעה לדקאר השנה במצב רחוק מאידיאלי.
הם משלנו: היו גם ישראלים בדקאר שהתחרו וסיימו. אביב קדשאי (אשר כבש את הדקאר גם על אופנוע ב-1996), יזהר ערמוני ומעוז וילדר סיימו במקום ה-18 בקטגוריית המשאיות – הם התחרו תחת לאום ארצות הברית. אביב קדשאי, אגב, הוא מהבודדים בעולם עם דאבל טריפל: סיים את הדקאר על אופנוע, ברכב ובמשאית, בשלוש יבשות שונות – אפריקה, דרום אמריקה ואסיה (סעודיה). כבוד גדול! דני פרל וצ'רלי גוטליב סיימו במקום ה-40 בקטגוריית הרכב הקל (SBS) – התחרו תחת לאום בלגיה.
גם הוא משלנו: סטפן פטרהנסל הצרפתי ניצח בקטגוריית הרכבים, והביא את סך ניצחונותיו בראלי ל-14 פעמים! פטרהנסל התחיל אי-שם ב-1988 עם ימאהה טנרה המיתולוגי, וניצח לראשונה בדיוק לפני 30 שנים. על שני גלגלים ניצח בדקאר 6 פעמים, אז עבר לקטגוריית הרכבים עם מיצובישי וניצח עוד 3 פעמים, פעמיים עם מיני, פעמיים עם פיג'ו ושוב השנה עם מיני. אגדה!
טרגדיה: פייר שרפין, רוכב פרטי מצרפת, התרסק בכבדות ביום ראשון, נפגע בראשו והובהל לטיפול רפואי בבית חולים מקומי. במהלך העברתו במסוק מג'דה לצרפת מת שרפין מפצעיו. לצרפתי בן ה-52 זה היה הדקאר הרביעי בקטגוריית 'Original by Motul'.
צפו בסיכום דקאר 2021: