בהארלי-דיווידסון ממשיכים לפתח את המנועים המייחדים אותם, ומציגים מנוע וי-טווין חדש ומקורר אוויר או אוויר / ושמן – 3 שנים אחרי שהוצג מנוע המילווקי אייט.
מנוע הווי-טווין החדש, או בשמו הרשמי Screamin’ Eagle 131, מגיע בנפח 131 אינצ'ים מעוקבים, שבשבילנו מדובר על 2,147 סמ"ק. המנוע – הגדול ביותר שהארלי ייצרה – מספק גם את הנתונים העצומים ביותר עבורה (למנוע סדרתי): 121 כ"ס ו-18 קג"מ מרשימים.
את המנוע החדש ניתן להרכיב בכל שלדה מליין אופנועי התיור של הארלי החל מ-2017. ניתן יהיה להזמין (כרגע רק בארה"ב) את המנוע לבדו, ולבצע את ההתקנה באופן עצמאי. המנוע מקורר האוויר יעלה $6,195, ואילו קירור אוויר / שמן יעלה $6,395.
בהארלי לא פרסמו כרגע פרטים נוספים, אך אנו מניחים שמדובר על אותו המנוע עליו כתבנו בספטמבר האחרון, עם מערכת שסתומים חדשה בראש המנוע שתאפשר נשימה בסל"ד גבוה יותר – לעומת משפחת מנועי המילווקי אייט שהוצגה ב-2016. בתרשים שפורסם ראינו שלכל אחד משני הצילינדרים יש ארבעה שסתומים, אך בצידי הצילינדרים יהיו מוטות-דחיף (Pushrods) שיתפעלו את השסתומים, הדבר צפוי להעלות את גבול סיבובי המנוע לכיוון ה-7,000 סל"ד לעומת 5,500 סל"ד במנועים הקיימים.
סביר להניח שעל-בסיס המנוע החדש בהארלי גם יציגו אופנוע שלם לשנת 2021.
