דף הבית / חדשות / הארלי-דיווידסון: נחשף המנוע הגדול ביותר
billboard-screaming-eagle-131-crate-motor

הארלי-דיווידסון: נחשף המנוע הגדול ביותר

הארלי-דיווידסון חושפים מנוע חדש בנפח 131 אינצ'ים מעוקבים - 2,147 סמ"ק - הניתן לרכישה בפני עצמו

בהארלי-דיווידסון ממשיכים לפתח את המנועים המייחדים אותם, ומציגים מנוע וי-טווין חדש ומקורר אוויר או אוויר / ושמן – 3 שנים אחרי שהוצג מנוע המילווקי אייט.

מנוע הווי-טווין החדש, או בשמו הרשמי Screamin’ Eagle 131, מגיע בנפח 131 אינצ'ים מעוקבים, שבשבילנו מדובר על 2,147 סמ"ק. המנוע – הגדול ביותר שהארלי ייצרה – מספק גם את הנתונים העצומים ביותר עבורה (למנוע סדרתי): 121 כ"ס ו-18 קג"מ מרשימים.

את המנוע החדש ניתן להרכיב בכל שלדה מליין אופנועי התיור של הארלי החל מ-2017. ניתן יהיה להזמין (כרגע רק בארה"ב) את המנוע לבדו, ולבצע את ההתקנה באופן עצמאי. המנוע מקורר האוויר יעלה $6,195, ואילו קירור אוויר / שמן יעלה $6,395.

בהארלי לא פרסמו כרגע פרטים נוספים, אך אנו מניחים שמדובר על אותו המנוע עליו כתבנו בספטמבר האחרון, עם מערכת שסתומים חדשה בראש המנוע שתאפשר נשימה בסל"ד גבוה יותר – לעומת משפחת מנועי המילווקי אייט  שהוצגה ב-2016. בתרשים שפורסם ראינו שלכל אחד משני הצילינדרים יש ארבעה שסתומים, אך בצידי הצילינדרים יהיו מוטות-דחיף (Pushrods) שיתפעלו את השסתומים, הדבר צפוי להעלות את גבול סיבובי המנוע לכיוון ה-7,000 סל"ד לעומת 5,500 סל"ד במנועים הקיימים.

סביר להניח שעל-בסיס המנוע החדש בהארלי גם יציגו אופנוע שלם לשנת 2021.

מנוע ה-131 אינצ'ים מעוקבים - כאן עם מכסים שחורים
מנוע ה-131 אינצ'ים מעוקבים – כאן עם מכסים שחורים

אודות אסי ארנסון

אסי ארנסון
רוכב שטח וכביש, מאמן כושר ושיקום במקצועו, חולה על ספורט מוטורי מכל הסוגים - בעיקר של דו-גלגלי על כל סוגיו

עשוי לעניין אותך

Metro Rishon Launch (7)

מטרו מוטור משיקה סניף דגל בראשון לציון

במטרו מוטור משיקים סניף דגל חדש בראשון לציון, על שטח של 540 מ"ר ובהשקעה של 4 מיליון ש"ח; הסניף ייתן מענה לקהל שלא מעוניין להיכנס לתל-אביב.

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן