אחרי כל הטיזרים, התמונות והבילד-אפ, בהונדה חושפים סוף סוף את ה-CBR600RR החדש של 2021, כשכל ההערכות התממשו: על פלטפורמת ה-CBR600RR הקודם בנו בהונדה אופנוע חדש עם אלקטרוניקה מתקדמת, עם עיצוב חדש ואווירודינמי הכולל כנפונים, ועם מנוע משודרג. העניין הוא שכרגע הכלי מיועד לשוק האסייתי בלבד.
ראשית המנוע. בגרסה הנוכחית הוא מספק 121 כ"ס שמתקבלים ב-14,000 סל"ד. העלייה בהספק ובסל"ד התקבלה על-ידי שינויים רבים במנוע, הכוללים ראש מנוע חדש עם מעברי יניקה ופליטה גדולים יותר, גלי זיזים חדשים עם תזמון שסתומים חדש, קפיצי שסתומים קלים יותר, גל ארכובה חדש וקל יותר, ועוד כמה שינויים קטנים. בנוסף, בהונדה שיפרו את מערכת הקירור על-מנת להתמודד עם תוספת ההספק.
בגזרת האלקטרוניקה התווסף IMU למדידת אינרציה ב-6 צירים, כשמעכשיו גם ה-ABS וגם בקרת האחיזה הם מהדור האחרון ועובדים גם על סמך זווית ההטיה. המצערות המכאניות פינו את מקומן למצערות חשמליות, ויש 3 מצבי ניהול מנוע. בנוסף, התווספו בקרת ווילי ובקרת בלימת מנוע, המתאפשרים עם IMU ועם מצערות חשמליות בהתאמה. יש גם מסך TFT צבעוני חדש, פנסי LED היקפיים, וגם אופציה לקוויקשיפטר דו-כיווני, כך שה-CBR600R מיישר קו עם חזית הטכנולוגיה בתחום אופנועי הספורט – בדומה ל-CBR1000RR-R.
בהונדה ביצעו גם מספר שינויים בשלדה ובגאומטריה הכוללים שינוי בזווית ההיגוי ובמפסע, שהגדילו את בסיס הגלגלים מ-1,370 ל-1,375 מ"מ. המשקל המלא עומד על 194 ק"ג, שהם 4 ק"ג יותר מה-R6 החדש ו-5 ק"ג יותר מה-CBR600RR הקודם.
לסיום, העיצוב כאמור חדש לחלוטין, אווירודינמי יותר, וכולל גם כנפונים להצמדת הפרונט במהירויות גבוהות. בהונדה לא מציינים נתונים לגבי כוח ההצמדה של הכנפונים במהירויות שונות, אבל הם בהחלט נראים טוב ותורמים למראה הקרבי הכללי של ה-CBR.
נכון לעכשיו, ה-CBR600RR מיועד לשוק היפני והאסייתי בלבד, כשהשיווק יתחיל בסוף חודש ספטמבר. יחד עם זאת, יש סיכוי יותר מסביר שבהונדה יציגו בהמשך השנה גם גרסה לשוק האמריקאי וגרסה לשוק האירופאי שעומדת בתקנות יורו 5. נמשיך לעדכן.