בהוסקוורנה חושפים את דגמי האנדורו של 2024, כשכצפוי מדובר בדור חדש לחלוטין של אופנועים, עם שינויים משמעותיים שאת חלקם ראינו בדגמי המוטוקרוס של 2023. בדומה ובמקביל לחברת האם ק.ט.מ, השינויים באופנועי הדור החדש כוללים רוב אם לא כל חלקים חדשים, כשיש טכנולוגיות חדשות כמו בולמי קארטרידג' סגור חדשים, הזרקת דלק חדשה ל-2 פעימות, קוויקשיפטר ל-4 פעימות, שלדה חדשה, וכמובן עיצוב חדש ופלסטיקה חדשה ועדכנית ל-2024.
רק חזרנו מרכיבה על הדור החדש של אופנועי האנדורו 2024 של ק.ט.מ, עם כל השינויים, השדרוגים והחידושים שמהווים קפיצת מדרגה משמעותית באופנועי האנדורו של ק.ט.מ בפרט ובסגמנט האנדורו בכלל, וכצפוי, דגמי הוסקוורנה – שהיא מותג של ק.ט.מ – מקבלים את אותם השינויים המשמעותיים. המנועים הדו-פעימתיים מקבלים את מערכת הזרקת הדלק החדשה – TBI (ר"ת Throttle Body Injection), המחליפה את ה-TPI. בקצרה נספר שב-TBI הזרקת הדלק מתבצעת אל גוף המצערת, לעומת ה-TPI שבה ההזרקה מתבצעת אל תא המעבר שבין בית גל הארכובה לבין הצילינדר. המערכת מגיעה עם מיכל שמן נפרד ומשאבת שמן לערבול אוטומטי כמו ב-TPI, אולם ישנה אפשרות לבטל את המשאבה ואת מיכל השמן ולערבב שמן בדלק באופן ידני – כמו בדגמי המוטוקרוס. יש גם אטימה חדשה לשסתום העלים, שאמורה להיות עמידה יותר.
פרט למערכת ההזרקה החדשה יש גם שסתום כוח חשמלי שמחליף את השסתום המכאני בפתח הפליטה ומיישר קו עם המתחרים. יש גם צמד מפות ניהול מנוע לבחירת הרוכב. המפלט גם צר יותר. הדגמים הדו-פעימתיים ממשיכים להגיע בנפחים של 150, 250 ו-300 סמ"ק.
מנועי הארבע פעימות מקבלים מספר שינויים, כשהם מורכבים בשלדה החדשה בזווית של 2 מעלות אחורנית ומציבים את גלגל השיניים הקדמי 3 מ"מ נמוך יותר לטובת שיפור במרכוז המאסה. זה גם מאפשר פחות מתיחת שרשרת בסגירת מהלך המתלה האחורי – לטובת אחיזה משופרת בפתיחות מצערת ביציאות מפניות. לאלו יש אופציה לקוויקשיפטר חדש אשר מיועד להעלאת הילוכים ללא סגירת מצערת וללא שימוש במצמד, והוא פעיל מההילוך השני ועד השישי. הקוויקשיפטר יהיה פעיל עם בורר מפות ניהול מנוע חדש. הדגמים הארבע-פעימתיים ממשיכים להגיע בנפחים של 250, 350, 450 ו-500 (501) סמ"ק.
לתמיכה בשלדה החדשה, אשר מותאמת באופן אופטימלי לכוחות אנכיים ולכוחות פיתול, מצטרף הפרונט החדש – WP XACT בקוטר 48 מ"מ עם טכנולוגיית קארטרידג' סגור, שמחליף את בולמי ה-XPLOR עם הקארטרידג' הפתוח. בולם ה-XACT מאחור (שמאפשר מהלך גלגל של 300 מ"מ) חדש גם הוא, משפר את נוחות השימוש ואת מרווח הגחון. בשלדת הזנב החדשה – אשר בנויה משילוב של אלומיניום ופלסטיק ושוקלת 1.8 ק"ג בלבד – נמצאים כל רכיבי החשמל, כולל יחידת ניהול האופנוע החדשה (OCU – Offroad Control Unit) המייתרת את הצורך בנתיכים (פיוזים) ובממסרים. במקרה של תקלה, יחידת ה-OCU תדע לנטרל את המערכת הספציפית שבה יש תקלה, ותהיה התראה בנורת LED ירוקה או אדומה כך שהרוכב יוכל לדעת באיזו מערכת יש תקלה. הזרוע האחורית חדשה, מחוזקת באזור העיגון של הבולם האחורי, כאשר ציר הגלגל אחורי גדל בקוטרו מ-20 ל-22 מ"מ.
יש פלסטיקה חדשה ועם גרפיקה עדכנית, כשהכנף הקדמית החדשה מעוצבת כך שתאפשר לפחות בוץ לעוף אל הרדיאטורים ואל רגלי הרוכב. יש פנס LED ראשי, ומיכלי הדלק החדשים מכילים 8 ליטרים בדגמי ה-4 פעימות ו-8.5 ליטרים בדגמי ה-2 פעימות. הבלמים והמצמד – בניגוד לק.ט.מ – הם של חברת ברייקטק (Braktec), ועם שיפורים קטנים.
דגמי האנדורו של הוסקוורנה יגיעו ארצה במהלך חודשי הקיץ, כאשר אנחנו נרכב עליהם כבר בשבוע הקרוב במסגרת ההשקה העולמית בנורווגיה. יהיה מעניין לראות את גרסת הוסקוורנה לדור החדש והטוב ביותר עד כה של ק.ט.מ, כאשר כאן יש את חיבור הלינק של הבולם האחורי (בניגוד ל-PDS של ק.ט.מ), מערכת בלימה ותפעול מצמד שונים, ועם הפיין טיונינג הייחודי של הוסקוורנה. כמובן שנעדכן.