בימאהה חושפים את גרסת ה-SP של ה-MT-09 החדש, הנשען על הדור הרביעי של ה-MT-09 שרק הוצג, ומקבל שיפורי בלמים ובולמים משמעותיים, שדרוגי אלקטרוניקה, מפתח קרבה, וכמובן צביעה מיוחדת.
יומיים אחרי שהוצג הדור הרביעי של ה-MT-09, בימאהה חושפים גם את גרסת ה-SP הקרבית של הדור הרביעי, שמקבלת כצפוי את כל העדכונים של הגרסה הרגילה: עיצוב חדש עם ארגונומיה משופרת, משאבת בלם רדיאלית, מסל TFT חדש בגודל "5 עם חיבור לטלפון, וכן אלקטרוניקה משופרת ל-2024.

גרסת ה-SP הקרבית יותר משתפרת גם היא ל-2024, כשבימאהה מציגים מספר שינויים משמעותיים גם בין הדור היוצא והדור החדש של גרסת ה-SP. כך למשך, ה-SP מקבל לשנת 2024 קליפרים רדיאליים של ברמבו מדגם Stylema, וכן מערכת בולמים איכותית יותר מבעבר עם פרונט של קאיאבה בעל הידראליקה איכותית יותר וכיוונים מלאים, וכן ציפוי DLC לצינורות הבולם. גם הבולם האחורי משתפר, ובשני הצדדים יש כעת קפיצים קשיחים יותר.
בתחום האלקטרוניקה, גרסת ה-SP מציעה מעתה מצב ניהול חדש – Track – בנוסף לשלושת המצבים של הגרסה הרגילה, שבו הרוכב יכול לכוון בעצמו את מאפייני המנוע והבקרות השונות. הכיוונים מתבצעים ממסך ה-TFT החדש בגודל "5, כשלמסך החדש יש גם תצוגה נוספת ייעודית ל-SP. פרט לכך, גרסת ה-SP מקבלת מפתח קרבה KEYLESS לעומת מפתח רגיל בגרסה הרגילה.

על ה-MT-09 החדש של 2024:
העניין הבולט ביותר ב-MT-09 החדש הוא העיצוב, כשהדור הרביעי מקבל מסיכת חזית חדשה וחדה יותר עם פנס LED קטן וצמד פסי LED צידיים, כיסוי מיכל דלק חדש, וזנב חדש וחד יותר, כשלטענת ימאהה העיצוב בהשראת אופנועי המוטוקרוס מסדרת ה-YZ. מתיחת הפנים מגיעה אחרי ביקורות רבות שקיבל הדור השלישי על העיצוב, ובמיוחד על המסיכה הקדמית.
יחד עם העיצוב משפרים בימאהה את הארגונומיה, כשמושב הרוכב והמורכב חדשים, רגליות הרוכב החדשות זזו 30.5 מ"מ אחורנית ו-9 מ"מ למעלה, כשניתן לכוון את גובה הרגליות ל-2 מצבים, והכידון ממוקם נמוך יותר ועם אפשרות כיוון ל-2 מצבי מרחק. כל אלו הופכים את תנוחת הרכיבה למעט ספורטיבית יותר. בנוסף, המיקום החדש של הכידון מאפשר זווית צידוד כידון גדולה יותר מבעבר, ויש רגליות בלם והילוכים חדשות.
ה-MT-09 החדש מקבל משאבת בלם קדמית רדיאלית של ברמבו, שמצטרפת לקליפרים הרדיאליים. בנוסף, המזלג ההפוך בעל הכיוונים המלאים מקבל סט-אפ חדש, וכך גם הבולם האחורי. האופנוע מקבל את צמיגי הברידג'סטון S23 החדשים.

בגזרת האלקטרוניקה, את מסך ה-TFT בגודל "4.3 שעל קוטנו התלוננו במבחן הדרכים מחליף כעת מסך חדש ומודרני בגודל "5, כמובן עם חיבור לטלפון הנייד ולאפליקציה של ימאהה, עם שיקוף שיחות והודעות ועם מערכת ניווט המשתקפת מהאפליקציה. יש גם בית מתגים חדש השולט על המסך, וכולל כפתורי כיוון לניווט וכפתור מרכזי לבחירה.
בנוסף, בימאהה משפרים את הבקרות האלקטרוניות מבוססות ה-IMU, וכעת יש בקרת אחיזה, בקרת החלקה, מערכת ABS להטיה, בקרת ווילי ובקרת סטופי. פרט לכך יש ביטוח אוטומטי למאותתים, בקרת שיוט, וכן הדור השלישי של הקוויקשיפטר של ימאהה הפועל לשני הכיוונים.