אין מה לעשות. כרגע, מבחינה חוקית, אסור לעלות על האופנוע ולצאת לטיול – לכביש המפותל או לסינגל הפורח. אז קבלו חמישה כלים שיחזירו אתכם טובים יותר, בריאים יותר וחכמים יותר ליום שאחרי.
1. זמן טיפול. נצלו את הזמן לפרק, לנקות, לשמן, להחליף. הגיע הזמן למכונאות בסיסית, שתתבטא בכל מה שאתם יודעים או מסוגלים לעשות באופנוע שלכם. כמעט לכל כלי כיום בשוק ניתן למצוא ברשת חומר הדרכה, או אף סרטונים, לתחזוקה בסיסית.
תתחילו בלפנות כמה שעות לניקוי יסודי של האופנוע. בזמן הזה תוכלו להתבונן היטב על חלקי האופנוע השונים ואולי למצוא דברים הדורשים טיפול. בנוסף, נצלו את הזמן לטיפול בסיסי כמו טיפול לשרשרת ההינע, שימון צירים וכבלים, מעבר על הידוק ברגים, ובדיקה שלא חסר כלום. לסיום אפשר למרוח שכבת וקס על חלקי הפלסטיק והמתכת לשמירה עליהם.
2. זמן לימוד. עד כמה אתם באמת מכירים את האופנוע שלכם? מה אתם יודעים על ההספק והמומנט שלו, על החומרים שמרכיבים אותו, מאיפה הוא באמת בא. חומרים כאלו ואחרים ניתן למצוא אצלנו בפול גז, באתרים ייעודיים לדגם שלכם ובעוד מקומות המסתתרים מאחורי האותיות במקלדת.
3. זמן התאוששות. זה הזמן להתאוששות מכאבים, קרעים או דלקות במפרקים, רצועות, גידים ושרירים. כל מה שהציק ברכיבה והמשיך להחמיר פשוט כי חבל לפספס את הרכיבה הקבועה. עכשיו, בעת מנוחה, ניתן לתרגל את כל מה שהפיזיותרפיסט התחנן שתעשו, או כל חבר-שמכיר-אורתופד המליץ לכם.
4. זמן להתחזק. נכון שלא ניתן לבצע פעילות גופנית מעבר ל-500 מטרים מהבית, אך עם יד על הדופק – כמה מכם יכולים לרוץ 500 מטרים בקצב בינוני? נצלו את המצב לשפר את היכולת האנאירובית שלכם. תזכרו מהצבא שגם בתא שטח קטן עדיין אפשר לקרוע אתכם. מי שיתמיד בהלוך-חזור הזה גם ימצא שאפשר להעלות דופק ולשמור עליו לפחות ל-30 דקות – והנה, קיבלתם פעילות אירובית שרלוונטית לרכיבה.
עבדו על חיזוק השרירים עם כל האמצעים הביתיים העומדים לרשותכם. שפרו סוף סוף את הגמישות, שתאפשר לכם לעלות ולרדת מהאופנוע בלי להביך את עצמכם. נצלו את הזמן לשפר את התזונה (או למדו על תזונה נכונה לרכיבת אופנועים) והורידו את כרס משבר-גיל-הארבעים שמפריעה בכל פעם שאתם לובשים את חליפת הרכיבה.
5. גלשו בפול גז. יש לנו ארכיון נרחב ועשיר עם הרבה מאוד תכנים, שמחכה לכם ויעשיר את הידע הדו-גלגלי שלכם – שחשוב שכל אחד ידע.