אחד הדגמים החשובים בהיסטוריה של דוקאטי היה הפאנטה, שכן הוא ביסס טכנולוגיה ששימשה דגמים עתידיים רבים – ועד היום למעשה.
מעניין לבדוק כמה פעמים הזכרנו את הפאנטה (Pantah) בסקירות ובמבחנים בשני העשורים האחרונים. הדגם נולד עמוק לקראת סוף שנות ה-70, אבל תצורת המנוע והשלדה שלו היו כל כך מוצלחים, שהם שימשו גם את המונסטרים והסקרמבלרים המודרניים יותר.
המנוע היה בתצורת L-טווין מקורר אוויר עם שני שסתומים לצילינדר ומערכת שסתומים דזמודרומית. דוקאטי הציגו עם הפאנטה שני חידושים שילוו את אופנועי דוקאטי השונים למשך שנים רבות: הראשון הוא השימוש ברצועות טיימינג, עם החשיבה על אמינות. אלו היו חגורות גומי קלות משקל שלא דרשו אחזקה ונדרשו להחלפה בכל 20,000 ק"מ. החידוש השני כבר כלל את שלדת ה'טרליס' – מסבך משולשי פלדה – שבה המנוע משמש כגורם נושא עומס כך שיש חיסכון מסוים במשקל, קשיחות שמונעת עיוותים והתנהגות כביש עדיפה. שלדה זו ליוותה את אחרון אופנועי המונסטר, לפני שעברו לשלדת אלומיניום בדגמי 2021 החדשים.
בדוקאטי שאפו להחליף את מנועי הטווין המקבילי הלא-אמינים בדגמי ה-GTL בנפח 350 ו-500 סמ"ק מ-1976. הפאנטה 500 (בתמונה בראש הידיעה) נכנס לייצור בסוף שנת 1979, והציג מספרים מרשימים: 50 כוחות סוס ב-8,500 סל"ד, בסיס גלגלים של 1,450 מ"מ, בולמי מרזוקי, בלמי ברמבו ומשקל שעמד על 180 ק"ג. הביצועים וההתנהגות היו הפוכים לדורות הקודמים והגדירו את הפאנטה החדש כאופנוע ספורט. אמנם הדגם היה רך ובסופו של דבר גם חסר מומנט בסל"ד נמוך, אך הפוטנציאל גירה את הרוכבים והבוחנים.
בשנת 1981 הציגו בדוקאטי את הפאנטה 600 עם מנוע בנפח 579 סמ"ק בעל 6 כוחות סוס נוספים, יותר מומנט בסל"ד נמוך, זרוע אחורית מעט ארוכה יותר ועוד קצת משקל. מעבר למנוע לא היו שינויים לעומת ה-500SL, כאשר בשנת 1982 התפעול ההידראולי של המצמד פינה את מקומו לכבל. באותה השנה הוצגה גם גרסת ה-TL, שניסתה להעניק נופך תיורי עם מיכל דלק מוגדל ופיירינג קדמי לא טבעי. הדגם הזה נחל כישלון ונגנז לאחר שנה. נציין גם את גרסת ה-TT2 לרוכבי מסלול ורייסרים. ואת גרסת ה-350 סמ"ק שהוצגה באותה השנה עבור השוק האיטלקי בלבד.
בשנת 1984 הוצגה גרסת ה-650 עם מנוע בנפח 649 סמ"ק וכ-62 כוחות סוס, ששנתיים לאחר מכן – כאשר קאג'יבה השתלטו על דוקאטי – הפכה להיות קאג'יבה אלאזורה שנמכרה גם בישראל בסוף שנות ה-80. הפאנטה הגיע לישראל וכיכב על שער הגיליון הראשון של המגזין המוטורי 'טורבו'.
בדוקאטי חבים המון לפאביו טגאליני, שהגה ופיתח את הפאנטה בסוף שנות ה-70. הרעיון שלו היה כה מוצלח, שבדוקאטי משכללים את השיטות שלו כבר מעל 40 שנה.