TVS, הענקית ההודית שמייצרת מיליוני אופנועים קטנים, גם עבור ב.מ.וו – רכשה את נורטון הבריטית ב-16 מליון ליש"ט.
TVS, חברת הענק מהודו, מוכרת לנו בזכות דגמי הבייבי-אדוונצ'ר של ב.מ.וו – ה-G310R וה-G310GS. הייצור כולו של צמד הדגמים מתבצע במפעלי TVS בהודו, על שני פסי ייצור ייעודיים לשת"פ הזה – אחד של מנועים והשני של הרכבת האופנועים. החלקים כולם, כולל אלו של ספקי המשנה, מיוצרים בהודו. הזכרנו את TVS לאחרונה גם בזכות קבוצת המרוצים – על בסיס שרקו – שהיא מריצה בראלי דקאר. תחת מטריית TVS כיום יש מעל 90 חברות שונות.
נורטון כידוע נקלעה למשבר החמור ביותר מאז היווסדה ב-1898. מנכ"ל החברה סטיוארט גרנר והדירקטוריון נחשדים ונחקרים בהעלמות מס, הונאות ומרמה. המצב חמור עד כדי סגירת המפעל על-ידי הרשויות, השבתת קו הייצור והקמת ועדות חקירה ממשלתיות שיחקרו את מחדל השימוש הפלילי והלא מפוקח בכספי מענק ממשלתי. לא רק זה, אלא התברר שזכויות פלטפורמת מנוע ה-961, שמניע את דגמי הקומנדו והדומינטור, נמכרו לחברת ג'ינלאנג (Jinlang) הסינית רגע לפני פריצת המשבר. המשמעות היא שהרוכשים העתידיים לא יוכלו למנף כלכלית את המנוע, שבו שהושקעו משאבים רבים ואמור לשמש את הדגמים העיקריים של נורטון. חובות נורטון מסתכמים ב-14,352,089 ליש"ט – לא כולל חובות הונאת הפנסיה.
TVS, כאמור, הציעו סך של 16 מליון ליש"ט, שאמורים לכסות את חובות נורטון לספקים ולעובדים – כולל החזרה לכביש של אופנועי הלקוחות שהובאו לצורכי ריקול והופשטו מחלקיהם על-מנת לבנות אופנועים חדשים – ולהבטיח החזרה מיידית של פס הייצור. הפיתוח והייצור יימשך באותו המפעל בו נמצאת נורטון כיום – כולל המשך פיתוח דגמי האטלס. הנושא טרם הובא לאישור סופי, אך קרוב לוודאי שייצא לפועל בימים הקרובים. עוד עניין שלא ברור הוא נושא מנוע ה-961, כשייתכן שהרוכשים החדשים לא יוכלו להשתמש בו לדגמי נורטון שייוצרו בעתיד.
החדשות טובות עבור ענף האופנועים בכלל, שכן נורטון היא חברה ייחודית המוכרת כמותג אופנועי בוטיק המיוצרים בעבודת יד עם מכלולי קצה, ועבור היבואן המקומי שהחל לייצג את נורטון בתחילת השנה הנוכחית.