ההתפתחות המטאורית של תחום האנדורו בישראל בעשור האחרון ומספרי רוכבי האנדורו שהולכים וגדלים הביאו איתם גם את הצורך בלימוד רכיבת האנדורו ובהדרכות רכיבה. מכיוון שאין ואקום, תחום הדרכות הרכיבה פורח גם הוא, ויש מגוון רחב של קורסים והדרכות ממוקדים לתחום האנדורו – החל מאלה של בתי הספר הגדולים והמוכרים לרכיבה מתקדמת, דרך מדריכי רכיבה עצמאיים הממוקדים בתחומי השטח, ועד הדרכות של רוכבים בין-לאומיים שהגיעו ארצה ברכבת אווירית, שבראשה המיזם של Riders for Riders, אך גם דרך יבואני האופנועים.
רועי שלומי, הבעלים של Dirt Bike Academy, הוא מדריך רכיבה ותיק, שעוסק בתחום הדרכות רכיבת השטח כבר יותר מ-15 שנים, כשהוא עוסק הרבה בהדרכות ילדים ונוער – מוטוקרוס ואנדורו. שלומי פיתח את קורס 'נטו טכניקה' – סדרה של חמישה מפגשים בני 4 שעות כל אחד, שבהם לומדים ומתאמנים על טכניקות רכיבת אנדורו. העלות: 2,450 ש"ח.
צפו בווידאו – קורס נטו טכניקה:
צילום ועריכה: אביעד אברהמי
הרעיון לקורס 'נטו טכניקה' הגיע דווקא מהחוגים הקבועים שהוא מעביר לקבוצות ילדים קבועות, כשהרציונל מאחורי נטו טכניקה היה להביא את הקונספט של חוגי הילדים גם אל רוכבים בוגרים. לטענת שלומי, קורס רכיבה חד-פעמי הוא בהחלט יעיל, וכל רוכב יוצא עם כלים – לעתים יותר ולעתים פחות, אולם סדרה של חמישה מפגשים, כשכל מפגש מתקיים אחת לשבועיים, תאפשר לרוכבים להטמיע טוב יותר את החומרים ואת הטכניקות הרבות, שכן צריך זמן ואימון כדי להטמיע טכניקות חדשות.
בשבועיים שבין כל מפגש ומפגש חניכי הקורס מתאמנים על החומר של המפגש האחרון, מצלמים בווידאו ומעלים לקבוצת וואטסאפ ייעודית. באופן זה תהליך הלמידה והאימון נמשך גם בין המפגשים עצמם – כלומר לאורך חודשיים שלמים.
הקורס בנוי בצורה מתודית, כשהטכניקות נבנות בהדרגה אחת על השנייה. במפגש הראשון עוסקים בתנוחת רכיבה נכונה – ישיבה ועמידה, ובתפעול נכון של האופנוע. בהמשך עוברים ל'בלאנס' – כלומר שיווי משקל ברכיבה איטית מאוד, וכן שחרור כידון ואיזון של הגוף על-ידי רכיבה עם יד אחת או ללא ידיים בכלל – מה שמחייב את הרוכב להיות בתנוחת רכיבה מדויקת לאיזון האופנוע.
משם הטכניקות מתקדמות, ועוברות לפניות, להרמת גלגל ושליטה בקלאץ', לתקיפת מכשולים בגדלים שונים, ואף ב'דאבל-בליפ' ו'פיבוט' – 2 טכניקות אנדורו מתקדמות. נציין כי המפגשים נערכים בכמה מקומות שונים, כשבכל מקום תא שטח שונה עם אלמנטים שונים.
את החיבור של כל הטכניקות שוזרים המדריכים לרכיבה חלקה, זורמת ושוטפת, כשבסיום הקורס החניכים רוכבים על המסלול ברציפות כשעה וחצי בלי להתעייף. את הקורס מעביר רועי שלומי, כשהוא נעזר באור זרקו הצעיר – שמדגים לרוכבים ומתקן אותם תוך כדי רכיבה.
ליווינו מחזור שלם של נטו טכניקה, ואף שלחנו רוכבת אנדורו מתחילה, ויכולנו לראות את השלבים נבנים אחד על השני ואת השיפור הגדול שחל בכל החניכים. יחד עם זאת, חשוב לזכור שכל קורס מחייב את החניך להמשיך להתאמן כדי להטמיע את החומרים ואת הטכניקות ולייצר זיכרון שריר. זה אומר בהכרח שכדי להוציא תוצאות טובות ככל האפשר מנטו טכניקה, על החניכים להמשיך להתאמן בין המפגשים, וכמובן להמשיך להתאמן אחרי שהקורס מסתיים.
כך או כך, הקונספט של חמישה מפגשים הוא מצוין. הוא מאפשר להעביר ב-20 שעות הדרכה כמויות גדולות של חומר שלא ניתן להספיק בקורס חד-יומי, אבל יתרונו הגדול הוא משך הזמן שבו הוא מתבצע – כאמור כחודשיים וחמישה מפגשים – כשהערך המוסף נמצא דווקא בין המפגשים, בזמן שבו הרוכבים מקבלים 'שיעורי בית' ומתאמנים על טכניקות הרכיבה בזמנם הפנוי. שם נמצא השיפור הגדול, וזה בדיוק מה שכל הרוכבים צריכים לעשות אבל מעטים מאוד אכן עושים. קונספט מצוין וחשוב להרבה מאוד מרוכבי האנדורו בישראל.
'נטו טכניקה' של Dirt Bile Academy – עלות: 2,450 ש"ח.