הקולוניאליזם הבריטי בהודו הוא אולי זיכרון עמום של חלק מתושבי שתי המדינות, אך הידיעה הנוכחית באה להראות, כמו לא מעט ידיעות בנושא, עד כמה הכלכלה באסיה מתחזקת, בפרט בהודו. יצרנית האופנועים ההודית רויאל אנפילד, שכידוע החלה את דרכה כיצרנית בריטית בתחילת המאה ה-20, חוזרת לאי הבריטי ותקים בו מרכז חדש, כדי לעמוד בדרישות הייצור בעולם ובאירופה.
היצרנית הבריטית רויאל אנפילד ייצרה את אופנועה הראשון בשנת 1901 והייצור באנגליה הופסק בשנת 1969, אלא שבשנות ה-60 החל ייצור תחת רישיון גם בהודו. בהמשך כבר נקנה שם החברה, והשאר היסטוריה. יצרנית האופנועים ההודית נמצאת בתקופת פריחה מרשימה במיוחד. כדי להבין עד כמה צמיחתה מרשימה נספר לכם כי בשנת 2014 מכרה רויאל אנפילד כ-300,000 אופנועים, שזה יותר אופנועים ממה שמכרה הארלי-דיווידסון האמריקאית.
לאחרונה קיבלנו לא מעט ידיעות על התפתחותה של החברה, כמו השמועות על פיתוח שני מנועים חדשים, העסקתו של פייר טראבלנש, והאחרונה שבהם היא על דגם חדש, ככל נראה דגם דו-שימושי גדול. אחרי כל אלו, מודיעה כעת החברה כי היא משקיעה 70 מיליון אירו בתכניות התרחבות, הכוללות בין היתר הקמת שני מרכזי פעילות חדשים. האחד יחל לפעול בשנת 2016 בהודו בעוד השני יחל לפעול כבר בסוף בשנת 2015 בלייסטרשר שבמרכז האי הבריטי. עדיין לא ברור מה בדיוק יהיה במרכז, אך מקורות בריטיים מדברים על מרכז מחקר ופיתוח.
על פי סידהרטה לאל, מנכ"ל אייכר מוטורס – חברת האם של רויאל אנפילד, המטרה לשנת 2015 היא לייצר 450,000 כלים, ועל ידי הקמת שני המפעלים אין ספק שהם בדרך הנכונה.