דף הבית / מכונות / רכיבה ראשונה: סאן-יאנג ממבה 160
SYM-Mamba-160-Test-036

רכיבה ראשונה: סאן-יאנג ממבה 160

בסאן-יאנג לקחו את הדרגון 160 ונתנו לו מתיחת פנים ייחודית ומעניינת; גם מעבר לעיצוב מדובר בקטנוע ייחודי ומעניין עם נפח מנוע לא שגרתי ועיצוב שמשלב בין כלי לעבודה לכלי פוזה; מבחן דרכים

  • יתרונות: עיצוב, מרווח, קל לשליטה
  • חסרונות: גובה, אבזור
  • שורה תחתונה: קטנוע עירוני מיוחד ומהנה בעל עיצוב מיוחד והתנהגות דינמית טובה, וכן אקסטרה כוח ביחס לקטנועי 125 סמ"ק
  • מחיר: 22,985 ש"ח
  • מתחרים: סאן יאנג ADX, אפריליה SR GT 200
  • מפרט טכני: מנוע צילינדר יחיד, 158 סמ"ק, 15.6 כ"ס ב-8,000 סל"ד, 1.5 קג"מ ב-6,000 סל"ד, SOHC, קירור נוזל, הזרקת דלק, תמסורת וריאטור, שלדת פלדה, מתלה קדמי טלסקופי, מתלה אחורי מונושוק, דיסק קדמי 260 מ"מ, דיסק אחורי 230 מ"מ, מערכת ABS, מערכת TCS, אורך כולל 1,990 מ"מ, בסיס גלגלים 1,380 מ"מ, גובה מושב 803 מ"מ, מיכל דלק 7.4 ל', משקל מלא 136 ק"ג, צמיגים 120/70-13, 130/70-13
  • לנסיעת מבחן על סאן-יאנג ממבה 160 – לחצו על הקישור

 צפו בווידאו – מסביב לסאן-יאנג ממבה 160:

עריכה: אביעד אברהמי

מה זה?

נחש הממבה האפריקאי הוא נחש מהארסיים, הארוכים והמהירים ביותר בעולם. קטנוע הממבה הטיוואני הוא בעצם דרקון שעבר מייק-אובר. בסאן-יאנג לקחו את הדרגון DRG160 ועשו לו מתיחת פנים, מוצלחת למדי, אך כל השאר נשאר זהה למקור. מדובר עדיין בקטנוע ספרטני למדי עם גלגלי "13, מנוע מקורר נוזל, רצפת מטען שטוחה, תא מטען קדמי פתוח, בולם מונושוק אופקי מאחור, תאורת LED היקפית, מטען USB מהיר ומערכת ABS ו-TCS.

העיצוב החדש נאה ואגרסיבי, והממבה מגיע בארבעה צבעים – כולם בצביעה דו-גונית ייחודית שמחליפה צבעים לפי זווית הראייה והתאורה. בנוסף, חלקים מהפיירינג הם בעלי מרקם של קשקשים להשלמת המראה הנחשי. הסאן-יאנג ממבה 160 משווק כקטנוע לצעירים, עירוני עם יכולות בין-עירוניות, ובעל אופי ספורטיבי. ואולי מטרו לא רוצים לפגוע בתדמית הספורטיבית ולציין זאת, אבל אנחנו רואים בו גם פוטנציאל לכלי עבודה פרקטי.

סאן-יאנג ממבה 160
סאן-יאנג ממבה 160

ביצועים

המנוע מקורר הנוזל מפיק 15.5 כוחות סוס, ובתוך העיר מספק שפע של כוח, בעל תגובה מהירה בכל מצב ותאוצה מצוינת ביציאה מרמזור – אפילו עם מערכת דימום המנוע בעמידה. למעשה, המערכת מגיבה מספיק מהר שלא ניתקנו אותה במהלך המבחן. הממבה יזנק ממצב עמידה בזריזות גם כשהמנוע מדומם, ורק לשקט המוזר ברמזור עוד לא התרגלנו.

הממבה קטן וקליל, והוא נותן תחושת רכיבה על קטנוע 125, ומפתיע כל פעם מחדש כשהוא מספק יותר כוח. יחד עם ההספק, המשקל הנמוך (אפילו ביחס לרוב קטנועי ה-125 של סאן-יאנג) וגלגלי ה-"13 עוזרים לקטנוע להשתחל כמו נחש ממבה בתנועה עירונית צפופה. המתלים תורמים את שלהם, והממבה 160 עובר מעל למהמורות, בורות ופסי האטה ללא דרמה. ברכיבה בכביש מהיר הוא פחות דומיננטי אבל מסתדר יפה מאוד, ונשאר יציב ובטוח גם במהירות המרבית אליה הגענו – 120 קמ"ש. את החגיגה מפסיקים צמד בלמי דיסק, אחד מלפנים ואחד מאחור, שלא מתקשים להתמודד עם המשקל הנמוך.

הממבה מגיע עם מערכת בקרת אחיזה TCS ומערכת למניעת נעילת הגלגלים ABS אך למרות מזג האוויר הגשום בו בחנו את הקטנוע, שתיהן לא נקראו לפעולה. את חשיבות ה-ABS אנחנו יכולים להבין, אבל בקרת אחיזה בקטנוע כזה אינה הכרחית  – אך לא נשכח שכל מערכת כזו מקנה 3% הנחה נוספים בביטוח החובה.

ביצועים טובים יותר משל 125
ביצועים טובים יותר משל 125

איך זה מרגיש?

ההבדל העיקרי (ואולי היחיד) בין הסאן-יאנג ממבה 160 לדרגון קודמו – הוא העיצוב. והעיצוב אכן מוצלח. הצביעה והטקסטורה מושכים את העין, בעיקר בתאורה הנכונה, ומסכת החזית גבוה וזוויתית ומקנה לממבה מראה מודרני, אולי אפילו עתידני. ובעיקר מצליח העיצוב להקנות לממבה מראה של קטנוע ספורטיבי או קטנוע מנהלים או סתם קטנוע אופנתי ומעוצב, ומשכיח את זה שהממבה הוא למעשה קטנוע ספרטני.

העיצוב מתעתע – אם הוא לא היה כה מסוגנן היינו מיד מסווגים אותו כקטנוע לשליחים, יש לו כל כך הרבה מאפיינים משותפים לקימקו מובי: הכידון החשוף, תא הכפפות הפתוח מלפנים, הרצפה השטוחה והגודל הכללי שלו – או ליתר דיוק היעדר הגודל. אבל כאן שוב מתעתע הממבה. הוא אכן קטנוע קטן וספרטני, אבל מרווח, וגם רוכבים גבוהי קומה לא ייאלצו להצטופף. ואמנם הרצפה ותא הכפפות מזכירים קטנוע שליחויות, אבל המדרסים הם של קטנוע מנהלים ומאפשרים את שליחת הרגליים לפנים. המושב גבוה יחסית והרושם הראשוני הוא של קטנוע קטן אך מרווח.

גם האבזור מתעתע, מעט מינימליסטי ומעט מפנק. לוח השעונים הוא מסך LCD פשוט אך מאוד ברור וקריא. פתח התדלוק ממוקם משמאל לכידון, ומימינו, ליד מתג ההצתה ומעל לתא הכפפות הפתוח – נמצע שקע USB. מתחת למושב יש תא מטען בנפח 38 ליטרים – גדול, אך לא כל קסדה תיכנס בו. יש ידיות אחיזה למורכב, תאורת LED מלאה וחישוקי אלומיניום נאים.

הדבר המתעתע ביותר בסאן-יאנג ממבה 160 הוא סידור המתגים, שכמו בהונדה ממקם את המאותתים בתחתית ומעליהם את הצופר, וגרם לנו לצפור בכל פנייה. כשמתרגלים לסידור הזה הוא עובד מצוין, אבל קצת הופתענו למצוא אותו בכלי שאינו מתוצרת הונדה.

קטן פיזית אבל נוח ומרווח
קטן פיזית אבל נוח ומרווח

סיכום ועלויות

הכינוי המפוקפק 'נחש' ניתן למי שמנסה ליצור רושם חביב אך להכיש ברגע הנכון. והכינוי 'נחש' מתאים לממבה – אבל כמחמאה. הוא קטנוע קטן וזריז אך מרווח וחזק. הוא ספרטני וקל עם מאפיינים של קטנוע שליחים אבל מעוצב ומושך ועם כל מה שצריך רוכב קטנוע שאינו שליח. וכל הערבובייה הזו מאד קלה לשליטה, מיד מרגישים על הממבה כמו בבית. קליל כמו קטנוע 125 ספרטני אך עם אקסטה כוח שימושי.

קהל היעד של הממבה מגוון. הוא יוכל לשמש ככלי שליחויות באותה טבעיות בה ינייד סטודנט ללימודים או הייטקיסט לעבודה. יותר קל לומר למי הוא לא מיועד – למחזיקי רישיון A2. הנפח המוגדל של 160 סמ"ק מונע מבני נוער ובעלי רישיון מוגבל לרכב עליו, אך לכל השאר זוהי תוספת מבורכת שכמעט לא משפיעה על מחיר הביטוח.

הסאן-יאנג ממבה הוא קטנוע ייחודי, לטוב ולרע. הוא שונה מרוב הקטנועים שנמכרים בארץ, בין אם הם בנפח 125 או 250 סמ"ק, ועם מראה ותכונות ייחודיים הוא כמו כפפה – יתאים בול או בכלל לא. למי שמחפש ספרטניות מחד ומראה ייחודי מאידך – ויכול לשלם את המחיר המבוקש של 22,985 ש"ח – הסאן-יאנג ממבה 160 ייתן מענה לדרישותיו, סותרות ככל שיהיו.

אודות אורי ארגמן

אורי ארגמן
כבר שלושים שנה רוכב בשביל לחיות וחי בשביל לאכול בורקס - זה לא קשור אבל מחפש את הפרקטיות בכל כלי ונהנה גם מהטוסטוס הכי קטן

עשוי לעניין אותך

Beta AlpX (3)

חדש בארץ: בטא אלפ X

הבטא אלפ X הוא סקרמבלר לדש הבנוי על פלטפורמת האלפ 4.0 הוותיק, והוא מיועד להיות קל וידידותי לשימוש אורבני עם יכולת שבילים קלה; המחיר: 40 אלף ש"ח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן