דף הבית / מכונות / רכיבה ראשונה: קוואסאקי KL250F ו-KL450F
kawasaki kl 250 + 450 launching event

רכיבה ראשונה: קוואסאקי KL250F ו-KL450F

צמד המוטוקרוסים של קוואסאקי מקבלים תקינת כביש מלאה ונמכרים כאופנועי אנדורו; יצאנו לסיבוב ראשוני

צילום: רונן טופלברג

  • יתרונות: משקל נמוך, מתלים איכותיים, התנהגות מעולה, מחיר
  • חסרונות: אין סטרטר, 5 הילוכים, מיכל דלק קטן לאנדורו; ב-450 – מנוע ברוטאלי והילוכים ראשונים ארוכים
  • שורה תחתונה: אופנועי מוטוקרוס עם תקינת כביש, מתאימים לשטחים פתוחים ולחזירי גז
  • מחירים: 56,985 ש"ח ל-250 ו-58,985 ש"ח ל-450
  • מתחרים: הונדה CRF250R, הונדה CRF450R, ולשימושים מסוימים כל אופנועי האנדורו המקצועיים בנפחים 250 ו-450 סמ"ק
  • נתונים טכניים: צילינדר יחיד, 250/450 סמ"ק, הזרקת דלק אלקטרונית עם מפות משתנות, 5 הילוכים, בולמים קדמיים 49 מ"מ SFF אוויר ב-450 ו-48 מ"מ SFF ב-250, מיכל דלק 6.1/6.3 ל', משקל מלא 107/109 ק"ג
קוואסאקי KL250F ו-KL450F
קוואסאקי KL250F ו-KL450F

מה זה?

צמד הכלים שפה הם הלכה למעשה אופנועי המוטוקרוס של קוואסאקי – ה-KX250F וה-KX450F, שעברו בסדנת KL האיטלקית וקיבלו תקינת כביש מלאה כדי שיוכלו להימכר כאופנועי אנדורו ויהיה ניתן לרכב איתם לא רק במסלולי מוטוקרוס סגורים אלא גם בשטח פתוח. בארץ זה אומר שהם נמכרים ככלי רכב עם רישוי צהוב ולא ככלי ספורט עם רישוי אפור. במסגרת תקינת הכביש הכלים מקבלים מערכת חשמל ותאורה מלאה, מראות, רגלית צד, לוח שעונים וגלגל אחורי בקוטר "18 במקום "19 במוטוקרוס. המקבילים שלהם הם צמד ה-CRF-R של הונדה, שנמכרים כעת עם תקינת כביש אחרי שעברו בסדנת RedMoto. רכבנו על צמד הכלים בהשקה המקומית שנערכה בתל חדיד, אחרי יממה של כמויות גשם נאות ובתנאי חלקים. אנדורו אמיתי.

צמד אופנועי המוטוקרוס של קוואסאקי, רק עם תקינת כביש
צמד אופנועי המוטוקרוס של קוואסאקי, רק עם תקינת כביש

ביצועים

כאופנועי מוטוקרוס, הדבר הראשון שאליו שמים לב הוא שצמד הכלים האלה דורשים גז, והרבה, כדי לזוז כמו שהם יודעים. המנועים פה עצבניים וחדים, במיוחד זה של ה-450 – הוא חזק מאוד עם תגובת מצערת חדה על סף האלימה, וזאת למרות שרכבנו עם מפת ניהול המנוע הרכה מבין השלוש האופציונליות (ממטרו אומרים שבזמן הקרוב יוכלו לרכך את מפות ניהול המנוע על ידי כלי ייעודי של קוואסאקי שנמצא בדרכו ארצה). יחד עם שני ההילוכים הראשונים הארוכים, מתקבל מנוע שדורש עבודת קלאץ' מרובה, ובתנאים הצפופים והחלקים שבהם רכבנו זה מעייף מאוד את הרוכב. המנוע הזה של ה-450 דורש רוכב חזק ומנוסה, וכן שטחים פתוחים ומהירים. לאנדורו טכני צפוף הוא פחות מתאים. דווקא המנוע של ה-250, למרות עצבנותו היחסית, התגלה כמנוע טוב ומתגמל. הוא כאמור מאוד זריז וחזק, אבל הוא לא מאיים, והוא ורסטילי ונשלט הרבה יותר משל ה-450. עדיין, מנועי מוטוקרוס.

באופן מפתיע למדי דווקא אהבנו את ההתנהגות הדינמית והתנהגות הבולמים. המשקלים של צמד הכלים נמוכים יחסית לאופנועי אנדורו, ומרגישים את זה היטב כשמזיזים את האופנוע תוך כדי תנועה. הבולמים, על אף היותם מכוילים למוטוקרוס, עבדו מושלם בשטחים הטכניים שבהם רכבנו. ב-250 מותקן בולם קדמי מדגם SFF של שוואה דור 2, כשבולם אחד עם קפיץ ושיכוך כיוון והבולם השני בלי קפיץ ועם שיכוך החזרה, והם יודעים לספוג היטב, לשמור על יציבות ולספק ביטחון – שוב, למרות היותם בולמי מוטוקרוס. ההפתעה הגדולה הייתה דווקא בבולמי ה-SFF-Air של ה-450. אלו בולמים עם תאי אוויר סגורים המשמשים כקפיצים (2 קארטרידג'ים סגורים שניתנים לכיול ועוד תא האוויר הרגיל של הבולם), ועל ידי שינויי לחץ אוויר אפשר לשנות את 'עומס הקפיץ' ויותר מכך – את 'קבוע הקפיץ'. האנשים הטכניים של מטרו כיילו את הבולם לעבודת אנדורו – וברכיבה הקצרה שביצענו הפרונט הזה עבד מושלם, ברמה הגבוהה ביותר שיש. רך, נעים, סופג ושומר על יציבות, ויחד עם זאת סופר-איכותי ויודע לספוג כוחות גדולים בלי למצמץ. בולם מדהים!

מנועים ברוטליים, התנהגות מצוינת, בולמים מדהימים!
מנועים ברוטליים, התנהגות מצוינת, בולמים מדהימים!

איך זה מרגיש?

תכלס, כמו אופנועי מוטוקרוס לכל דבר ועניין. צמד ה-KL-ים הם לא אופנועי אנדורו קלאסיים אלא אופנועי מוטוקרוס עם הסבה קלה (גלגל "18 במקום "19), ולכן הם מעדיפים שטחים פתוחים יותר ופחות שטח טכני צפוף ואנדורו ארצישראלי טיפוסי. היעדר המתנע החשמלי פחות הפריע ב-250, שמניע בקלות, ויותר ב-450 – שדורש חתיכת בעיטה הגונה כדי להסתובב ולהניע.

ה-250 יכול בהחלט לשמש כאופנוע אנדורו ורסטילי, למרות שבמקומות טכניים כמו טיפוסים או סלעים הוא ירגיש פחות בבית מאשר אופנוע אנדורו ייעודי בנפח מקביל, בעיקר בגלל המנוע העצבני. בסינגלים ובשטחים פתוחים יותר הוא יזרח, בזכות המנוע, בזכות המשקל הנמוך ובזכות מערכת המתלים המצוינת.

ה-450 לעומת זאת, הרבה פחות ורסטילי. זה אופנוע חזק וברוטלי שמיועד לחזירי גז מדופלמים, לרוכבים חזקים פיזית ועם כושר רכיבה גבוה. הוא אוהב שטחים פתוחים – למשל שבילים, ועם יד כבדה על הגז הוא יהיה מהנה מאוד בתנאים כאלה. אין לנו ספק גם שמדובר באחד הכלים הכיפיים לדיונות או לרכיבות מהירות במדבר. שוב, בגלל המנוע ובגלל מערכת המתלים.

אופנוע לחזירי גז אמיתיים!
אופנוע לחזירי גז אמיתיים!

עלויות

צמד ה-KL-ים נמכרים ב-57 ו-59 אלף ש"ח ל-250 וה-450 בהתאמה. צמד ה-KX-F-ים שנמכרים כאן ברישוי אפור עולים 38 ו-39 אלף ש"ח בהתאמה, אבל הם נמכרים ברישוי אפור, בלי תקינת כביש ובלי אפשרות לביטוח חובה, ומיועדים למוטוקרוס בלבד. צמד ה-CRF-R של הונדה שמגיעים גם הם בתקינת כביש וברישוי צהוב, עולים 64 ו-66 אלף ש"ח בהתאמה, כך שהמחיר של הקוואסאקים בהחלט אטרקטיבי. גם אם משווים לאופנועי אנדורו ייעודיים כמו ק.ט.מ או הוסקוורנה, המחיר של צמד ה-KL-ים אטרקטיבי, שכן האירופאים נמכרים בכ-65 אלף ש"ח ויותר. יחד עם זאת, צריך לזכור שהאירופאים הם כלים ייעודיים לאנדורו ולא מוטוקרוסים מוסבים, והמחיר בהתאם. כך או כך, לחזירי גז שמחפשים אופנוע חזק, איכותי ומקצועי במחיר נמוך ועם אפשרות לבטח בביטוח חובה – ה-KL-ים הם בהחלט אופציה מעולה.

אודות אביעד אברהמי

אביעד אברהמי
בן 46, רוכב על אופנועים 30 שנים ברציפות, חולה גז מאובחן, ממציא מטבע הלשון 'חזיר גז' ועורך את האתר שבו אתם גולשים כעת.

עשוי לעניין אותך

Beta AlpX (3)

חדש בארץ: בטא אלפ X

הבטא אלפ X הוא סקרמבלר לדש הבנוי על פלטפורמת האלפ 4.0 הוותיק, והוא מיועד להיות קל וידידותי לשימוש אורבני עם יכולת שבילים קלה; המחיר: 40 אלף ש"ח

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן