דף הבית / מכונות / רכיבה ראשונה: CAKE kalk חשמלי
CAKE-kalk&-Test-06

רכיבה ראשונה: CAKE kalk חשמלי

הקייק קאלק& מטשטש את הגבולות שבין אופנועים לאופניים, מציע יכולות עירוניות טובות לצד ערך מוסף חשוב בשטח, ובעיקר עיצוב וקונספט שונים ומיוחדים עד פוסט-מודרניים; מבחן דרכים

  • יתרונות: קונספט, עיצוב ונראות, איכות חומרים, בולמי אוהלינס
  • חסרונות: מחיר, עיצוב ונראות, בלם אחורי חזק מדי
  • שורה תחתונה: ה-kalk – דגם הקצה של CAKE – הוא כלי אורבני חשמלי עם עיצוב יוצא דופן ועם ערך ומוסף של פליי בייק מגניב לשטח
  • מחיר: 62,890 ש"ח
  • מפרט טכני: מנוע חשמלי, הספק מקסימלי 10 קילוואט (13.5 כ"ס), הספק נומינלי 5.8 קילוואט (7.8 כ"ס), מומנט מקסימלי 4.3 קג"מ, מומנט בגלגל 25.6 קג"מ, בקר אלקטרוני עם 3 מצבי כוח מנוע ו-3 מצבי בלימת מנוע רגרנטיבית, מצב נוסף לכיוון הרוכב באפליקציה ייעודית, סוללת ליתיום-יון נשלפת בקיבול 2.6 קוט"ש ובמשקל 17 ק"ג, טעינה מ-0 ל-80% בשעתיים, טעינה מ-0 ל-100% ב-3 שעות, טווח כ-85 ק"מ ברכיבה משולבת או 3 שעות רכיבת שטח, שלדת אלומיניום, מזלג הפוך של אוהלינס בקוטר 38 מ"מ עם כיוון עומס קפיץ (אוויר), שיכוך כיווץ איטי ומהיר ושיכוך החזרה, מהלך 204 מ"מ, זרוע אלומיניום עם בולם יחיד אוהלינס TTX22 עם כיוונים מלאים, מהלך גלגל 205 מ"מ, דיסק קדמי בקוטר 220 מ"מ עם קליפר רדיאלי של פורמולה, דיסק אחורי בקוטר 220 מ"מ, חישוקי אלומיניום 1.85X"19, צמיגים 3.00X"19, בסיס גלגלים 1,309 מ"מ, גובה מושב 926 מ"מ, מרווח גחון 300 מ"מ, משקל מלא 79 ק"ג כולל סוללה

צפו בווידאו: CAKE kalk במבחן:

עריכה: אביעד אברהמי

מה זה?

CAKE הוא מותג אופנועים חשמליים שבדי, אשר הוקם בשנת 2016 ומאז הציג 5 פלטפורמות של אופנועים חשמליים קטנים. החברה מפתחת את האופנועים בעצמה, תוך שימוש ברכיבים איכותיים, כשהמאפיין העיקרי של ליין הדגמים הוא העיצוב הנקי, הייחודי והמודרני. המותג משווק ברחבי העולם, וישראל היא אחת המדינות הראשונות מחוץ לאירופה ולצפון אמריקה שאליהן מגיעה CAKE.

לארץ מגיעים ארבעה דגמים, היושבים על שתיים מפלטפורמות החברה – Kalk ו-Osa, כשהראשונה היא פלטפורמת שטח / דו"ש קלה והשנייה היא מעין כלי אורבני רב-משימתי, כולם כאמור בעלי תקינת כביש מלאה, ומתאימים לרישיון נהיגה A2.

ה-&Kalk שכאן במבחן הוא דגם הקצה של פלטפורמת Kalk, במשקל של 79 ק"ג ועם מכלולים איכותיים כמו בולמי אוהלינס מתכווננים במלואן שפותחו במיוחד עבור הדגם. המנוע מפיק הספק מקסימלי של כ-10 קילוואט (כ-13.5 כ"ס) והספק נומינלי של 5.8 קילוואט (כ-7.9 כ"ס), כשהמומנט עומד על 4.3 קג"מ ביציאה מהמנוע וכ-25 קג"מ בגלגל. הסוללה הנשלפת בקיבול של 2.6kWh, כשזמן הטעינה עומד על שעתיים ל-80% ו-3 שעות ל-100%. טווח הרכיבה המוצהר עומד על 86 ק"מ ברכיבה עירונית וכשלוש שעות רכיבת שטח. ניהול המנוע כולל 3 רמות כוח ו-3 רמות בלימת מנוע רגרנטיבית.

ה-&Kalk מגיע כאמור עם בולמי אוהלינס מתכווננים, ועם בלמי פורמולה עם קליפר רדיאלי, כשהתפעול הוא אופנועני – ידית בלם קדמי ורגלית בלם אחורי. השלדה עשויה מאלומיניום, וגובה המושב עומד על 926 מ"מ. יש חישוקי שפיצים, כשעליהם צמיגים דו-שימושיים צרים בקוטר "19.

CAKE kalk&
CAKE kalk&

ביצועים

הקאלק הוא מעין שילוב בין אופנוע לבין אופניים, כשהכוונה היא לממדים ולקונספט. המנוע החשמלי מאפשר זינוקים יפים מעמידה – מקביל פחות אן יותר למנוע בנזין בנפח 250 סמ"ק, רק שעם המשקל הנמוך, שכאמור עומד על 79 ק"ג, התאוצה גם מאוד החלטית ומגיעה מסל"ד אפס.

השליטה במנוע קלה מאוד, ואחד היתרונות הגדולים של מנוע חשמלי כשמדובר ברכיבת שטח הוא ייצור האחיזה שלא מוכרת ממנועי בנזין, וזאת בזכות המומנט הקבוע שמגיע לגלגל (לא בפעימות של כוח). הבקר האלקטרוני מדויק, ומבין שלוש רמות הכוח בחרנו את החזקה ביותר ועליה רכבנו בכל מהלך המבחן, למעט ניסיונות עם מצבי הכוח החלשים יותר שמגבילים את התאוצה ואת המהירות הסופית. בכל זאת אלה 10 קילוואט צנועים. בלימת המנוע במצב החזק ביותר שלה חזקה מדי, ולכן ברוב המבחן רכבנו על המצב השני, שמקביל פחות או יותר לבלימת מנוע של מנוע דו-פעימתי.

המהירות הסופית המוצהרת היא 90+ קמ"ש, אבל אנחנו ראינו על הצג הדיגיטלי גם 120 קמ"ש בירידה קלה. במישור הגענו לכ-110 קמ"ש – מהירות סופית של אופנוע 125 סמ"ק, שמתכתבת היטב עם הספק המנוע המקסימלי. טווח הרכיבה, שעומד על כ-80 ק"מ משולבים או שלוש שעות רכיבת שטח, סביר בהחלט בהתחשב בייעוד הקאלק. רכבנו יותר משעתיים רצופות בשטח – משבילים, דרך סינגלים ועד שעשועי אנדורו – וחזרנו עם כשליש סוללה. סביר. הטעינה עם מטען ייעודי שמגיע עם האופנוע ושמתחבר לשקע ביתי.

ההתנהגות הדינמית מושפעת ישירות מהמשקל הנמוך ומהבולמים האיכותיים. בעיר ובכביש ההתנהגות קלילה משמעותית מכל אופנוע שעליו רכבנו והיא יותר מזכירה אופניים חזקים, כשצריך להיזהר לא לאבד אחיזה במקומות עם אחיזה גבולית כמו כביש רטוב. בשטח, לעונת זאת, באים לידי ביטוי שני היתרונות האלה. הקאלק הוא אופנוע שעשועים מגניב ונהנה לשטח עם יכולות לא רעות בכלל.

זה לא אופנוע אנדורו ולא יכול להחליף אופנוע אנדורו, אבל זה פליי בייק כיפי לשעשועי שטח, שיכול לנסוע בכל מקום – כולל בסינגלים, בסלעים, בעליות ובירידות ובאתגרי עבירות לייט. המנוע חזק מספיק ומספק מומנט מסל"ד אפס, הבולמים מעולים ומייצבים את הקאלק לקרקע ועם מהלך גלגל מכובד של יותר מ-200 מ"מ, מרווח הגחון גבוה ומאפשר לעבור כמעט הכל, והמשקל נמוך ומאפשר להשתעשע כמו עם אופניים. כיף והרבה הנאה. החיסרון העיקרי בסעיפי ההתנהגות נמצא בבלם האחורי – שהוא חזק מדי ונוטה להינעל בקלות אם לא מקפידים על הרבה רגש בבלם האחורי. הצמיגים צרים ועם קוביות עדינות, אבל הם בסך הכל מתאימים לאופי האופנוע כולו.

CAKE-kalk&-Test-07

איך זה מרגיש?

העניין המרכזי בקאלק הוא הנראות, והוא שונה לחלוטין מכל מה שאנחנו רגילים לראות על הכבישים או בשטח. העיצוב המאוד לא קונבנציונלי גורם לתגובות מעניינות מעוברי אורח. כל מי שעברנו לידו – כולם כולל כולם – הסתכלו, הרימו גבה, הצביעו ודיברו על הכלי המוזר. חלק מהאנשים ניגשו לדבר איתנו כדי להבין מה זה העוף המוזר הזה. משעשע במיוחד היה לרכוב בשטח בשקט מוחלט בגלל המנוע החשמלי, לעבור ליד קבוצת אנשים שנמצאת למשל בקמפינג, ולראות את התגובות ברגע שהראשון מזהה שמשהו מוזר מאוד עובר לידם. שעשע כל פעם מחדש.

תנוחת הרכיבה באקלק שונה כמו האופנוע כולו. המושב גבוה למדי – 926 מ"מ – כמעט כמו אופנוע אנדורו, והוא צר, קשיח ושטוח לחלוטין. הכידון רחב ושטוח גם הוא, אבל למרות הממדים הקטנים יש מספיק מקום לרגליים. הכל מינימליסטי מאוד, כשאין שום דבר מיותר על הכידון או בכלל באופנוע.

וזה מביא אותנו שוב לדבר על העיצוב. אנחנו חייבים להודות שהוא בכלל לא קל לעיכול – בעיקר משום שהוא בורח שנות אור מכל עיצוב קונבנציונלי שיש. יש שיאהבו מאוד את התחכום שבעיצוב הנקי והמינימליסטי, ויש שמרנים שפחות יתחברו לעיצוב הרדיקלי ויראו בו סוג של פוסט-מודרניזם. אנחנו נשארנו אמביוולנטיים והעדפנו להתמקד ביכולות הדינמיות של הקאלק.

הקאלק מגיע כמובן עם אביזרי רישוי מלאים, ולצורך רכיבת שטח ניתן לפרק את המחרשה עם לוחית הרישוי והפנס האחורי באמצעות פירוק של ארבעה ברגים וקונקטור אחד. כך מקבלים עיצוב נקי יותר ומשקל נמוך יותר בזנב, שכן המחרשה עשויה מצינורות פלדה.

כך או כך, אחרי העיצוב ואחרי הביצועים, חשוב לזכור שהקאלק אינו אמור לשמש ככלי תחבורה רב-משימתי ופונקציונלי אלא בעיקר כפריט לייפסטייל שיכול גם לזוז מגניב בתוך העיר, ברכיבת שטח, וגם קצת לפרברים.

CAKE-kalk&-Test-04

סיכום ועלויות

הקייק קאלק& הוא לחלוטין עוף מוזר , והוא שונה לגמרי מכל מה שאנחנו רגילים לראות על הכבישים או בשטח. יותר מאשר אופנוע, הקאלק הוא מוצר לייפסטייל מתוחכם שאמור להציג את בעליו באור אחר – במידה מסוימת כמו אייפון או טסלה. יש לו יכולות אורבניות טובות, ובעיקר ערך מוסף של יכולות שטח לא מבוטלות ואפילו מאוד מהנות – אבל אלה לדעתנו ערכים מוספים. העניין העיקרי בקאלק הוא הלייפסטייל, העיצוב, המיתוג והנראות. בעולם של 2023 זה לגמרי מקובל.

הקאלק הוא מוצר מתוחכם הבנוי מחומרים ורכיבים איכותיים, ומחירו גבוה מאוד – כמעט 63 אלף ש"ח הוא עולה. הוא אמנם מתאים לרישיון נהיגה A2 וביטוח החובה הוא כשל 50 סמ"ק – אבל הוא לא מיועד לבני 16 ולא לכאלה שמחפשים לחסוך בביטוח החובה, אלא לאנשים שהפרוטה מצויה בכיסם ורוצים להיראות שונים ומתוחכמים כשהם מגיעים בסטייל לבית הקפה השכונתי.

גרסת האינק (Ink) שבנויה על אותה הפלטפורמה מגיעה עם בולמים פשוטים יותר ועם שרשרת במקום רצועת הינע, והיא עולה 10,000 ש"ח פחות. אגב, גם בעולם מחירו של הקאלק גבוה מאוד – כ-14 אלף דולר בארה"ב וכמעט 13 אלף אירו באירופה.

אז הקאלק הוא אופנוע שעשועים איכותי שמטשטש את הגבולות הברורים בין אופנועים חשמליים לבין אופניים חשמליים, בעיצוב רדיקלי פוסט-מודרני, בעל יכולות אורבניות, ובעיקר יכולות שטח מהנות – וכל זה במחיר גבוה מאוד. זמנים מופלאים להיות אופנוען.

CAKE-kalk&-Test-02

CAKE-kalk&-Test-05

CAKE-kalk&-Test-03

אודות אביעד אברהמי

אביעד אברהמי
בן 46, רוכב על אופנועים 30 שנים ברציפות, חולה גז מאובחן, ממציא מטבע הלשון 'חזיר גז' ועורך את האתר שבו אתם גולשים כעת.

עשוי לעניין אותך

CFMOTO 800MT-X (1)

בקרוב: CFMOTO 800MT בגרסת אדוונצ'ר-שטח

ב-CFMOTO צפויים להוסיף גרסה נוספת לאדוונצ'ר הגדול שתקרא 800MT-X, שתגיע עם מפרט שמתאים יותר לשטח כמו חישוקים במידות שטח, מתלים ארוכי מהלך וכנף גבוהה

5 תגובות

  1. Avatar

    מחיר של בית קרקע באסיה

  2. Avatar

    מחיר הזוי לכלי הזוי עוד יותר.
    נראה שנפל מאחד המדפים באיקאה, התפרק ואז הרכיבו "לפי הוראות"….
    בחייאת

  3. Avatar

    מה עם רכיבה ראשונה על הסורון אולטרה בי החדש? יש עליו ביקורות מעולות בעולם כאופנוע סינגלים קליל.

  4. Avatar

    הסורון אולטרה בי הוא אופנוע הרבה יותר טוב בחצי המחיר.

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן