כתבה: בלה ליטינצקי, איטליה.
כמה דקות לפני המרוץ הראשון בסבב מוג'לו של ה-R3 Cup, ורן יוחאי רצה בסיבובים מסביב לפאדוק. היא תגיד שזה כדי לקבל מרץ ואנרגיה לפני המרוץ, אבל כל מי שנכח ידע לספר לכם שהספורטאית בת ה-17.5 נאבקה להכיל את כמות ההתרגשות והלחץ שנבנו לפני המרוץ הזה.
בשונה ממרוץ אליפות הנשים שבו השתתפה רן במסלול אימולה בתחילת חודש ספטמבר, כעת היא עומדת מול מרוץ ה-R3 Cup – – מרוץ מעורב שבו כל המתחרים משתמשים באותו אופנוע עם אותם נתונים ואותם צמיגים. מרוץ שבוחן באופן טהור את יכולות הרוכב. בתוך המרוץ הזה מתחרים הרוכבים הצעירים עד גיל 19 גם בקטגוריית ה-bLU cRU – מסלול קידום וציד הכישרונות של ימאהה שמשמש כמקפצה לכיוון אליפויות עולם בקטגוריית הסופרספורט 300. מול רן מתחרים כשלושים רוכבים מכל רחבי היבשת והעולם.
הנערים שנמצאים בראש הדירוג מתחרים על הזכות להשתתף באליפויות העולמיות בעונה הבאה. זהו הסבב האחרון של אליפות ה-R3, וככל שהאמוציות עולות, כך גם רמת הרכיבה של המתחרים. זמני ההקפה נעים סביב 2.08 דק', ומי שבקיא בזמני ההקפות במסלול הזה יודע שזמן כזה נחשב מכובד ביותר גם לרוכבי 600 סמ"ק.
במהלך סוף השבוע שבו רן קיבלה טעימה ראשונה מהרכיבה במסלול האגדי הזה, שיושב בחבל טוסקנה היפהפה, ולמרות שהייתה צריכה להסתגל לאופנוע שכור של Team AG Motorsport Yamaha, היא הייתה בתהליך שיפור מתמיד של הזמנים.
לאחר יום אימון היא קבעה זמן של 2.14.9 דק', ובמהלך המרוץ שהתחיל עם זינוק מצוין היא הגיעה למקום 27 בקטגוריית הבלו קרו ולמקום שני בדירוג הנשים (30 בדירוג הכללי), לאחר שאנסטסיה קובלנקו האסטונית סבלה מכשל טכני ונאלצה לפרוש, והמתחרה השווייצרית בטינה פפיסטר החליקה ולא סיימה את 7 ההקפות של מרוץ הספרינט. זמן ההקפה המהיר שלה עמד על 2.14.4, כשהאישה המהירה במסלול באותו יום הייתה המתחרה האיטלקייה אירנה ברמאטו.
לאחר ערב טעון שעבר בדיונים עם הקבוצה לגבי שינוי יחסי העברה 'על עיוור', ובוקר שעבר בדאגה לגבי מזג האוויר שכלל סופה שאיימה להגיע, רן זינקה למרוץ השני מהמקום ה-34 ואף שיפרה את השיא האישי במהלך המרוץ, לאחר שינוי יחסי העברה וכיוון נוסף בבולם האחורי שבוצעו ברגע האחרון. ההימור השתלם, וזמן ההקפה המהיר והשיא האישי שלה עומד כרגע על 2.13.3, עם סיום במקום 25 בבלו קרו ומקום שלישי בקטגוריית הנשים (29 בדירוג הכללי), אחרי אנסטסיה ואירנה.
תוצאות מרשימות ל"רכיבת הבכורה של רן יוחאי הישראלית שהצליחה לבוא להתחרות באיטליה למרות מצב הקורונה", כפי שרמקולי הכריזה דאגו להזכיר לפוקדי הפאדוק. כמובן שהסיפור של רן והתוצאות המכובדות לא איחרו להתפשט בקרב הרוכבים מהקטגוריות השונות, ורן הצליחה לסובב כמה ראשים ולגרום לכמה גבות עבותות לזנק למשמע הזמנים שלה. בתום המרוץ השני, שניות ספורות לאחר שהאופנוע נלקח לבדיקות הטכניות, ראיתי פנים מוכרות של רוכב הסופרבייק האיטלקי אלסנדרו 'פאליקס' טורקולאצ'י, שנשען על גדר ההפרדה וחיכה למישהו שהרגע סיים את המרוץ. חשבנו שיש לו חניך בקטגוריית ה-R3, אבל כשרן התקרבה אלינו הופתענו לגלות שפאליקס חיכה כדי לראות את רן.
בסוף כל מרוץ יש תחושה לא קלה אצל הרוכבים, התחושה שאנחנו לא רואים בתמונות המחייכות על הפודיום ולא שומעים בראיונות המתוקתקים עם העיתונאים. זאת תחושה שספורטאים מקצועיים חולקים ביניהם, בינם לבין עצמם, הרחק מאור הזרקורים. הפנים של רן הקרינו את התחושה הזאת בדיוק ברגע שהיא הורידה את הקסדה.
"זה בסדר לא להיות מרוצים, זאת התחושה הנכונה" – המילים של פאליקס נשמעות מעבר להמולת הפיט ליין. "תרתמי את התחושה הזאת כדי לשפר, כדי להשתפר. כל פעם, הפעם הבאה תהיה יותר טובה. זאת המהות של המרוצים".
עם חצי חיוך מרן, פאליקס עלה על הק.ט.מ שלו ונעלם אל תוך עיר האוהלים והמשאיות שהיא הפאדוק של מוג'לו. סוף השבוע נגמר, ובשביל המתחרים הגיע הזמן לחזור לעולם האמיתי, מחוץ לשערי המסלול. בשביל רן זה אומר לחזור להתמודד עם חוסר הוודאות שמאפיין את התקופה הזאת. מה שבטוח זה שאנחנו נהיה שם בפעם הבאה כשהיא תחזור להתחרות באיטליה.
אין עליה
כל הכבוד על הרצינות,ההתמדה,הנחישות ותמיד עם חיוך
הלוואי שתופס לרמות הכי גבוהות
מה עם וידאו מהתחרות?