דף הבית / חדשות / תרמו לנפגעי קורונה וזכו באנרג'יקה אגו
Ego-Nico-2

תרמו לנפגעי קורונה וזכו באנרג'יקה אגו

כחלק מתמריץ לתרום לעמותה אותה הקים אלוף הפורמולה 1 ניקו רוזברג, יוגרל אופנוע הספורט החשמלי הפרטי שלו - האנרג'יקה אגו

אם תתרמו לעמותה העוזרת גם לנפגעי קורונה, תוכלו לזכות באנרג'יקה אגו, שיימסר לכם במונקו. בנוסף, עלויות הטיסה, המלון ושינוע של האופנוע חזרה – כלולות בזכייה.

ניקו רוזברג, אלוף הפורמולה 1 בעונת 2016, הקים עמותה שעוזרת, בין השאר, לילדים אשר נפגעו מקורונה, ומשפחותיהם אינם מסוגלים לממן את עלויות הטיפול, וכן עוזרת לשירותי הבריאות באיטליה שנפגעה בצורה חמורה בעקבות המגפה. בין התורמים יוגרל האנרג'יקה אגו הפרטי של רוזברג, וכן כיסוי כל העלויות לזוכה פלוס אדם נוסף הכוללות הטסה למונקו – שם רוזברג גר – מלון ושינוע האופנוע חזרה לארץ הזוכה.

האנרג'יקה אגו של ניקו רוזברג
האנרג'יקה אגו של ניקו רוזברג

אנרג'יקה (Energica), יצרנית אופנועים חשמליים מאיטליה, מעדכנת את הגרסה הבכירה ביותר בהיצע – האגו. דגם זה הוא הגרסה הספורטיבית המספקת 120 כ"ס, שנשמעים מעט אבל טובים להאיץ את האופנוע ל-100 קמ"ש בפחות מ-3 שניות ולהגיע למהירות סופית של 240 קמ"ש. האגו קורסה, אגב, הוא הדגם שמשתתף באליפות ה-MotoE לאופנועים חשמליים.

בשנת 2020 הוצג דגם חדש, שם המספרים מטפסים ל-107KW, שהם כ-145 כ"ס. אלו מגיעים עם עקומת מומנט שטוחה לחלוטין – כל הכוח זמין מאפס ועד קצה הסקאלה. מעניין הוא 'מצב החניה' שמגביל את האופנוע ל-2.8 קמ"ש ומאפשר לנווט בחניון ללא חשש מהתפרצות כוח שתכניס את הרוכב בתוך רכב חונה – כולל מצב רוורס! באנרג'יקה הצליחו להגדיל את קיבולת הסוללות ואף להקטין את המשקל הכולל של האגו. המטען המהיר מאפשר לסוללות להיטען ל-85% מקיבולתן תוך 20 דקות, ואילו המטען הרגיל ממלא את מיץ החשמל ב-3.5 שעות.

המתלים מורכבים ממזלג מרזוקי 43 מ"מ וביטובו יחיד מאחור – עם כוונונים מלאים. האגו נבלם בעזרת צמד דיסקים צפים בקוטר 330 מ"מ של ברמבו מלפנים, ועם קליפרים רדיאליים. מאחור יש דיסק יחיד בקוטר 240 מ"מ, גם הוא של ברמבו. לסיוע בטיחותי מגיעה מערכת ABS מתקדמת של בוש.

אודות אסי ארנסון

אסי ארנסון
רוכב שטח וכביש, מאמן כושר ושיקום במקצועו, חולה על ספורט מוטורי מכל הסוגים - בעיקר של דו-גלגלי על כל סוגיו

עשוי לעניין אותך

Yamaha XS750

נוסטלגיה: ימאהה XS750 – הטריפל מפעם

הרכיבה השבוע על ה-R9 החדש של ימאהה עם מנוע ה-CP3 משולש הצילינדרים הזכירה לנו את ה-XS750 עם מנוע הטריפל משנות ה-70 שהיה הניסיון האמיתי הראשון עם תצורת המנוע הזאת

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן