מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : שחרור ממכס - מכשירי קשר - אפשרי ?

dudybou
10-06-2019, 17:08
שלום חברים,
אולי מישהו נתקל בזה בעבר - אשמח לשמוע מניסיונו..

הזמנתי לילדים מכשירי קשר מ-אלי אקספרס..
לא צעצוע, משהו קצת יותר איכותי, עם טווח גדול וכו'

בדף המוצר לא היה כל הודעה על בעיות לייבוא וכו'

החבילה הגיעה, והמכס החרים אותה, בטענה ש"נציג משרד התקשורת בדק את החבילה ולא מאשר לייבא אותה", ועכשיו צריך להחזיר לשולח..
חיפוש קל ברשת הפנה אותי לחנות בארץ שמוכרת את המכשיר הזה (רק פי 3 במחיר)..

פניתי לדואר במייל (הזוי - אבל ענו לי תוך רבע שעה !! לא האמנתי..) אמרו לי לפנות למשרד התקשורת..
פניתי למשרד התקשורת (הזוי 2 - אבל גם שם ענו לי תוך רבע שעה !! - למלא לוטו ?) ואמרו לי "מכשירי קשר אינם מאושרים לייבוא לארץ"..

ושאלתי - האמנם ? אז איך מוכרים אותם בארץ ?
יש מצב שאם אני ישב להם על הראש יתנו לי אישור או שחבל על הזמן ?

rider
10-06-2019, 18:39
תנסה להגיש בקשה ליבוא חד פעמי:
https://www.gov.il/he/service/approval_of_wireless_equipment_imported

אתה תאלץ להוכיח ולהציג המון מידע אז תתכונן להתחיל לחפש בתכונות מכשיר באליאקספרס ופשוט לפנות למוכר עם שאלות ובקשות.
הבקשה היא חינמית ואם תקבל את האישור המיוחל אתה צפוי לשלם רק דמי אחסנה (מכס ומע"מ לפי חוק)

Dresdner
10-06-2019, 19:44
במכשירי קשר עם הטבעה של אישור הFCC האמריקאי זה אמור לעבור, זה די דומה ליבוא קסדה

JohnnyDough
10-06-2019, 20:33
אנחנו לא מדינה נורמלית בהקשר הזה. הפיקוח בארץ על הדברים האלה הוא דרקוני במיוחד וקשור עמוק בגבינה של מערכת הבטחון והקפיצות שם גבוהה מאוד.
ממה שאתה מתאר (שזה לא צעצוע לילדים אלא משהו איכותי עם טווח גדול) אז הסיכוי שזה יצליח לא גבוה, בטח בלי שאתה מספק להם נתונים רשמיים על הספקים ותדרים. הם יכולים לדרוש ממך אישור של מעבדה מוסמכת (נגיד חרמון) שגם יעלה לך כסף וגם עלול להסתיים במפך נפש כשמסתבר שהמכשיר לא עומד בתקנים.

ayalzo
10-06-2019, 20:47
אם המכשיר מעל 0.5 ואט, ואם הוא יודע לשדר בתדרים שהם מעבר לתדרים המכונים "אירופאים" יש לך שתי אופציות:
א. להציג רשיון חובב רדיו.
ב. להציג אישור שקנית זכויות לשימוש מסחרי בתדר ספציפי, ובמקרה זה גם שהמכשיר עומד בתקינה מאוד מסוימת (ובין היתר שלא ניתן לכייל בו ערוצים כאוות נפשך, אלא שהוא צרוב לתדר ולהספק שברשיון).
בקיצור.
תגיד שלום למכשירים.

ayalzo
10-06-2019, 20:48
כמובן שאני רק מנחש, מאחר ולא נתת שום פרט על המכשירים.

matanbar26
10-06-2019, 23:20
הבקשה היא חינמית ואם תקבל את האישור המיוחל אתה צפוי לשלם רק דמי אחסנה (מכס ומע"מ לפי חוק)

רק שטיפול בבקשה זה 35 ימי עסקים.
שזה בערך חודשיים רגילים+- של אחסנה.
לא שאני יודע מה העלות אבל סביר להניח שזול זה לא ייצא.

dudybou
11-06-2019, 11:18
יצרתי קשר עם משרד התקשורת, אמרו לי שמכשירי קשר לא מאושרים לייבוא אם הם מאפשרים תכנות לתדרים שאסורים בשימוש (גם אם חלקם כן..)
כדי שיאשרו לי לייבא צריך מכשיר שמשדר ב 446 Mhz בלבד !
מכשירים שנמכרים בארץ, עשו להם ״עיקור״ לפני שנמכרו וחסמו אותם רק לתדרים המותרים (בתוכנה - ככה שאפשר לפרוץ את זה אבל אז אם עולים עליך...)
ולכן גם אם זה אותו מכשיר בדיוק, בארץ הוא עובר הגבלה קודם שמגיע לקונה..
בקיצור - המכשירים יחזרו לשולח, ונזמין אחרים.. בארץ לא שווה לקנות. הילדים ימתינו עוד קצת..

אגב, המכשיר שהזמנתי:
https://www.aliexpress.com/item/2pcs-Baofeng-bf-888s-Portable-Walkie-Talkie-16CH-bf-888s-Two-Way-Radio-UHF-400-470MHz/32958304158.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.50c64c4dw1N vRK

uriar
11-06-2019, 14:36
גם המכשירים שאני הזמנתי מעלי לא הורשו להיכנס לארץ. הזמנתי מאמאזון לחבר שהיה בארה״ב והם הגיעו במזוודה ללא בעיה. שלי עם סוללות ואוכלים סוללות בטרוף - תיצמד לדגמים הנטענים.

dudybou
11-06-2019, 16:24
אני מניח שסתם לא היה לי מזל עם המכס,
ראיתי רוכשים נוספים של אותו דגם מישראל שכתבו תגובות חיוביות, אז אני מניח שהם פשוט לא נתפסו במכס, אבל אם הם ישתמשו בתדרים שיפריעו למשטרה/צבא בסביבה, יעלו עליהם ויחרימו להם אותם.. (ככה שמעתי מחבר).
בכל אופן - זה דגם עם סוללות מובנות שנטענות עם מטען USB/EU, בלי סוללות רגילות..
נזמין את הדגם עם התדר המותר. נראה זהה לחלוטין מבחינת איכות וכו'

rider
11-06-2019, 17:46
מאז שהם עברו לטופס מקוון הטיפול שלהם מהיר מאוד - יומיים שלושה גג
אחסנה תעלה כמו המכשיר או יותר תלוי איפה מאוחסנת הסחורה

Nasty
12-06-2019, 10:11
הזמנתי מאמזון פעמיים ולא היה בעיה עם המכס, וגם אם כן אמזון אחראים על הכל, אם לא תקבל את המוצר תקבל את הכסף בחזרה בלי בעיות
https://he.aliexpress.com/item/2-pcs-Baofeng-bf-888s-16CH-bf-888-s-UHF/32958304158.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.50c64c4dw1N vRK

זה מה שהזמנתי וזה זהה לשלך, אולי קצת יותר יקר בגלל המשלוח אבל יש לך אחריות ובטחון.

לגבי התדרים, המכשיר מגיע עם תדרים צרובים שהם לא אמריקאים ולא אירופיים (בארץ משתמשים באירופיים), אבל מגיע גם כבל ואפשר לצרוב מה שרוצים.

dudybou
12-06-2019, 10:58
אני בקשר מול המוכר, מעדיף שישלח לי את הדגם המאושר bf-88e במקום מה שהזמנתי.
Nasty - אפשר את הקישור למוצר באמזון ? אם לא ילך עם המוכר הסיני..

Nasty
12-06-2019, 11:34
אני בקשר מול המוכר, מעדיף שישלח לי את הדגם המאושר bf-88e במקום מה שהזמנתי.
Nasty - אפשר את הקישור למוצר באמזון ? אם לא ילך עם המוכר הסיני..

בטעות העתקתי את מה שאתה הזמנת מאלי אקספרס, בבקשה :

https://www.amazon.com/gp/product/B077NYCYHD/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

אם תצטרך עזרה בתכנות תשלח לי הודעה פרטית

israel
12-06-2019, 15:32
בזמנו קניתי מאתר בחו"ל דגם שמוכרים פה בארץ יקר פי 2,
זה נעצר לבדיקות של משרד התקשורת, שלחתי טפסים ותקנים ואיזה תדרים זה משדר וכו'.
לאחר אין ספור מיילים שלחתי מייל וכיתבתי את לשכת שר התקשורת, תוך כמה דקות חזרו אלי ואמרו שמטפלים, ותוך פחות משעה קיבלתי עוד הודעה שהמכשיר שלי מסוכן לבטחון המדינה ואסור להכניסו לארץ.
שקרנים כי מוכרים את אותו הדגם בארץ עם אישורים והכל.
שוב מסתבר שאנחנו כבולים בידי אנשים קטנים שחושבים רק על עצמם ועל ארוחת הצהריים שלהם,ושהאזרח ...

dudybou
12-06-2019, 15:53
קיבלתי עוד הודעה שהמכשיר שלי מסוכן לבטחון המדינה ואסור להכניסו לארץ.
שקרנים כי מוכרים את אותו הדגם בארץ עם אישורים והכל.

אני גם חשבתי ככה, עד שתפסתי אותם בטלפון ואז הסבירו לי שמכשירים בארץ עוברים "סירוס" תדרים, כדי שלא ישדרו בטווח שאסור בשימוש אם המכשיר מאפשר..
אם המכשיר מראש מגיע רק אם תדרים מותרים - אין בעיה..

להגיד לך שזה הסיבה האמיתית - לא יודע, אולי מרחו אותי כדי לא להתעסק, אבל הגיון יש בזה..
כמובן שניתן לתכנת את המכשיר לתדרים שאסורים בשימוש, אבל אם יעלו עליך, ויש דרכים לעלות עליך כשאתה משדר עליו, אז תסתבך.. ("שידור בתדרים הדורשים רישיון - ללא רישיון")

בקיצור - תלוי במוכר הסיני, אם הוא יזרום איתי ניקח ממנו את הדגם המותר לייבוא, אם לא - נקנה מאמזון..