מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ בחיווט פנסי ערפל



udicohen
20-10-2016, 19:24
שלום וחג שמח לכולם.
רכשתי פנסי ערפל cree u5 והתקנתי אותם על האופנוע , cb500x 2016 .
הפנסים צורכים 250w שניהם יחד (125w כל אחד) .
חיברתי לכל פנס בית פיוז ופיוז של 15A .
השאלה שלי היא : האם לחבר ריליי או פשוט לחבר מהמצבר למפסק ומהמפסק לפנסים ?
האם חוט בגודל 4 מספיק או שזה יותר מידי גדול ?

almooog101
20-10-2016, 19:43
תלוי מה ההספק של הפנסים הקודמים.
חוט 4 נשמע לי גדול. ישנה טבלה שמציגה את עובי החוט המומלץ לזרם העובר דרכו ולאורך החוט. חיפוש בגוגל כנראה יציג לך אותה, פעם ראיתי אותה לא זוכר איפה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

udicohen
20-10-2016, 19:55
לא היו פנסים קודמים , רכשתי אותם כתוספת . מוזר לי שהחוטים של המפסק דקים .

almooog101
20-10-2016, 19:59
אז לפי עובי החוט של המפסק תוכל להגיע לזרם המירבי וכך להבין אם אתה צריך ממסר. בעיקרון אם הם יותר מ-12 כנראה אתה צריך ממסר כי לפי מה שאתה הבאת זרם כל נורה הוא כ-10 אמפר.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Jack_R1
20-10-2016, 19:59
יש סיכוי שתצטרך להתכונן להיפרד ממיישר\מייצב לעתים תכופות, וכשאני כותב "תכופות" - זה חודשים או אפילו ימים. להוסיף עומס של יותר מ-250W על מערכת שבכללותה נועדה להוציא סביבות 250-600W - לא בדיוק מתכון לדברים טובים.

טבלה של עומסי קצה של מערכות הטעינה במס' אופנועים:
http://www.powerlet.com/learningCenter/excessCapacity

udicohen
21-10-2016, 00:18
תודה רבה , זה באמת מעמיס יתר על המידה , כנראה שאוותר על כך למרות שמאוד חשוב לי להגדיל את הנראות שלי בכביש .

MasterOz
21-10-2016, 00:26
ג'ק...אם כך, מה עושים אם רוצים להגדיל את כושר האספקה של המערכת? או אפילו להכפיל.

TheDevilInside
21-10-2016, 01:00
250W? נראה לי המון... יש פנסי ערפל שצורכים הרבה פחות מזה, ונותנים תוצאות לא רעות.

Vaderom
21-10-2016, 01:36
ג'ק...אם כך, מה עושים אם רוצים להגדיל את כושר האספקה של המערכת? או אפילו להכפיל.

במקרים מסויימים ניתן לרכוש/לייצר רוטור משופר לאלטרנטור שנותן יותר הספק.
ככל שהאופנוע גדול יותר או יותר מיועד לתיור, יהיה לו לרוב יותר הספק פנוי מתוכנן מראש לצורך ציוד היקפי.


250W? נראה לי המון... יש פנסי ערפל שצורכים הרבה פחות מזה, ונותנים תוצאות לא רעות.

+1

250W לזוג פנסים נשמע הרבה מאוד, במיוחד בימינו כשיש LEDים חזקים מאוד שצורכים יחסית מעט. לצורך השוואה, התאורה באופנוע שלך לא מגיעה, ככל הנראה, אפילו ל100W במצטבר.

ואני בכל מקרה הייתי מחווט את זה דרך ממסר. לא מומלץ לחווט שום דבר שצורך כמות משמעותית של זרם ישירות דרך המתג של האורות. החיווט שם לא עומד בעומס.

udicohen
21-10-2016, 01:50
התכנון היה לחווט ישירות מהמצב למפסק תאורה נוסף שהגיע עם הפנסים ללא קשר למערכת תאורה של האופנוע .

Jack_R1
21-10-2016, 20:22
ג'ק...אם כך, מה עושים אם רוצים להגדיל את כושר האספקה של המערכת? או אפילו להכפיל.

לא הרבה, למען האמת. למעט המקרים ש-Vaderom הזכיר, שגם הם כנראה לא ייתנו הכפלה של הספק, אלא כמה עשרות אחוזי שיפור - אין מה לעשות, באופנועים זה גנרטור עם רוטור קבוע והוא לא פריק ("סלילים"), הוא חלק מהמנוע. להחליף רוטור לחזק יותר, להחליף את הסלילים של הגנרטור לעבים יותר, להחליף את הכבלים למיישר\מייצב ולהחליף את המיישר\מייצב עצמו בשביל לעמוד בעומס - וכל זה עדיין לא ייתן לך הכפלה.

udicohen
21-10-2016, 21:08
חברים יקרים . נראה כי טעיתי והטעתי אתכם , לאחר חיפוש מעמיק ברשת גיליתי כי הפנסים נותנים אור של 250W אבל הצריכה בפועל היא 15W לפנס (30W לשתי הפנסים) הפנסים הם לדים .

duadi
21-10-2016, 21:10
אני גם התעניינתי בפנסים הללו.
אתה יכול להעלות לפה את נתוני הצריכה שלהם שיתנו פה חוות דעת?

udicohen
21-10-2016, 22:01
יש לי צילום מסך של הנתונים אבל לא הבנתי איך אפשר לצרף לפה , אשמח לעזרה

duadi
21-10-2016, 22:02
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/6006-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A2%D7%9C%D7%90%D7%AA-%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D

Jack_R1
21-10-2016, 22:47
חברים יקרים . נראה כי טעיתי והטעתי אתכם , לאחר חיפוש מעמיק ברשת גיליתי כי הפנסים נותנים אור של 250W אבל הצריכה בפועל היא 15W לפנס (30W לשתי הפנסים) הפנסים הם לדים .

זה הרבה יותר הגיוני. במקרה כזה אין שום בעיה, שניהם צורכים פחות מנורת הלוגן סטנדרטית (55W). קח חוט באותו העובי של מה שמגיע לנורה הראשית שלך, ותעביר דרך ריליי בכל מקרה - בעיקר בגלל שהמפסק של האורות יכול להיות יותר מדי חלש אפילו לעומס כזה.

almooog101
22-10-2016, 01:23
אם יש לך מפסק נוסף, כמו שאמרת, ואתה מתכוון לחווט אליו אין לך צורך בממסר (תוודא שכתוב על המפסק שיכול לעמוד בהספק של 30w).
פיוז של 15 אמפר זה יותר מדי בשביל הנורות שלך, כל אחת צורכת 1.25 אמפר.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk