מה המינימום מיגון שאתם מרשים לעצמכך לצאת איתו לרכיבה?
דגשים:
1. רק ציוד מיגון, למשל כפפות חורף רגילות לא נחשבות לכפפות מיגון.
2. מיגון נוסף מעבר לאפשרויות נא לרשום בתגובות.
הצג להדפסה
מה המינימום מיגון שאתם מרשים לעצמכך לצאת איתו לרכיבה?
דגשים:
1. רק ציוד מיגון, למשל כפפות חורף רגילות לא נחשבות לכפפות מיגון.
2. מיגון נוסף מעבר לאפשרויות נא לרשום בתגובות.
קסדה ןכפפות בקיץ.
כי לי זה לא יקרה
מתלבש כל יום כאילו אני מתלבש לתאונה.
למרות שבחוקי הפורום, צריך לבקש לפתוח סקר אם הוא לא באוף...אני מוותר הפעם.
זאת מאחר ונושא המיגון רגיש אצלי מאוד. תוסיף מגן חזה שאני משתמש ורוב הרוכבים לא.
קיבלתי אישור מהמנהל לפני שפתחתי את הסקר. פורום הציוד הוא של מיכאל, כך כתוב בדף הראשי שלו. אם זה לא כך אז צריך לתקן את הרשום בדף.
לצערי אני לא יכול לערוך את הסקר בעצמי, אם אחד המנהלים יכול להוסיף מגן חזה אני אודה לו.
התלבטתי אם לרשום אפוד זוהר כי זה גם רלוונטי אבל בסוף ויתרתי כי זה לא באמת מיגון.
נכון לעכשיו (חורף) אני מתמגן עם כל הציוד שיש לי:
קסדה, כפפות, מעיל עם מיגוני מרפקים כתפיים וגב, ונועל מגפיים מעור (לא ייעודיות לרכיבה, אבל זה לא סניקרס).
בקיץ אני רוצה להאמין שאתמגן בהתאם, רק עם ציוד שמתאים לקיץ.
בקיץ האחרון רכבתי עם מיגון מלא. חד משמעית זה לא כיף אבל אני לא רואה ברירה אחרת.
יש לי מגפי קיץ, מעיל קיץ, כפפות קיץ ומכנס קיץ ועדיין מאוד חם בעיר.
מתחת לקסדה buff כדי שאני אצטרך לשטוף רק אותו ולא את כל הקסדה. הוא גם מנדף וזה מרגיש יותר טוב.
חוץ מזה, אני ממליץ בחום על חולצה מנדפת זיעה. אם אני רוכב בלי מנדפת זיעה אני מגיע מסריח, עם מנדפת זה כמעט ולא מורגש.
ובסוף בגדים להחלפה כשמגיעים ליעד.
קסדה וכפפות תמיד. כל השאר ב-99.99% מהנסיעות.
קסדה, כפפות, מעיל ממוגן עם מגן גב, מכנסי רכיבה עם מגני ירכיים ונעלי רכיבה - תמיד. חורף, קיץ, אביב וסתיו.
קסדה, כפפות, חליפת עור ומגפי רכיבה - בטיולים.
קסדה כפפות מעיל ונעליים גם לקפיצה של 2 ק"מ...
ביומיום תמיד קסדה סגורה, מעיל עם מיגון גב כפפות ונעלי רכיבה, מודה שחוטא עם מגיני הברכיים בגלל נוחות ופרקטיות.
ברכיבות סופ"ש בנוסף גם עם מכנס ממוגן, מגיני ברכיים ומגפיי רכיבה.
חבל שלא הפרדתי בין קסדות מלאות לקסדות אחרות.
בסה"כ 28 מתוך 29 מהמגיבים תמיד לובשים לפחות קסדה, מעיל וכפפות.
19 מתוך 29 מגינים על כפות הרגליים שלהם.
אחוז ניכר מהפציעות על אופנוע הוא בגפיים התחתונות אז יש עוד מקום לשיפור במיגון.
מקרה טרי מעכשיו, בדרך חזרה מהעבודה בעמידה ברמזור, נהגת מימני מחליטה להתחיל לנסוע ועולה לי על כף הרגל, בזכות הנעל הממוגנת אני מתהלך עם מכות יבשות בלבד, אני מדמיין שהיה סיכוי טוב לשבר בכף הרגל עם נעל רגילה.
להקפיד על מיגון גם ברגליים!!
מצער לשמוע. לא חושב שאני יכול לוותר על מגפיים.
אני לא זוכר מי ואיפה אבל כתבו פה לא מזמן שאין סיכוי שיעלו לאופנוען על הרגל בזמן השתחלות, אז טוב לדעת שאין שום דבר שהוא בטוח ב100% אצלנו.
תרגיש טוב, רכיבות בטוחות.
אתה צודק בהחלט, אף אחד לא עובד אצלי.
אתה יכול לשחק את הנעלב כמה שאתה רוצה.
אתה גם יכול ללכת, אף אחד לא מחזיק אותך בכוח.
אתה יכול לפתוח בפרופיל שלך, קבלת הודעות ממנהלים.
אתה גם יכול שלא.
אתה יכול לפתוח את הנושא כאן,
ואתה גם יכול לנהל אותו בפרטי.
שיקול שלך.
מעניין, אבל לא באמת מפתיע כשחושבים על האופנוען הממוצע, שמכל ציוד המיגון שהוזכר כאן, זה שלא הוזכר כאן הוא: מוח.
רוצה לומר: לרכוב בשמונה קמ"ש עם הילדה לגן בשבילי הקיבוץ, יחפים וללא קסדות יחשב כאן לטאבו מוחלט, בעוד שהשתחלות צמודה בין רכבים במאה קמ"ש, או לחילופין רכיבה מהירה בכביש ציבורי מפותל, מלא במטיילים ברגל, ברכב ובאופניים, מטר בודד מגדרות "בטיחות" , ממוגן מכף רגל ועד ראש, יחשבו להתנהגות סבירה, ואף כזו שראויה להנצחה עצמית בסרטונים ובכתבות.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
יש דברים שאתה בהחלט צודק בהם, יש דברים שלדעתי לא.
כבר היו חלוקות דעותינו בעבר הרחוק.
אבל, משום מה, תמיד נראה לי כאילו אתה מחפש לריב.
אם לא הייתי יודע שיש בך קצת אופנוענות,
הייתי בטוח שאתה משת"פ של אור ירוק ועוכר (אופנוענות) ישראל.
מחפש לריב? לא היית יכול להיות רחוק יותר מהמציאות.
אין לי שום ריב כאן, לא אתך ולא עם אף אחד אחר, אם כי אני חלוק על דעתך בעניין הזה.
זה יותר בכיוון של הצגת האופציה השפויה (לטעמי) של האופנוענות.
חנן אני מסכים איתך אבל כאן ספציפית מדובר בשרשור מיגון פיזי בפורום ציוד, מה שאתה דיברת עליו שייך לפורום כללי/רכיבה מתקדמת.
מסכים שזה שייך גם לדיון אחר, אבל המקום דווקא בשרשור הזה הוא שבראייה שלי, אין מינימום ואין מקסימום, אלא צריכה להיות התאמה לסיטואציה, בהפעלת שיקול דעת.
לא דומה הזזת האופנוע ממקום חנייה אחד למשנהו לנהיגה במסלול מירוצים.
אני לא אציין כאן את המינימום שלי, כדי לא לפגוע ב28/29 המכובד שהושג כאן. המקסימום הוא כמעט כל מה שיש לשוק ציוד המיגון להציע, אבל גם זה לא יעזור אם ארכב כמו אידיוט, וזו הנקודה השנייה שרציתי להציף.
יסלחו לי המומחים, אני חולק על הרעיון שרק בגלל שאתה מקפיץ את הילדה לגן וחזרה אז פתאום אין יותר תאונות.
גם תאונה ב-0 קמ"ש עם אופנוע יכולה להסתיים ברגל מרוסקת ושנה בבית.
וגם באזור הבית אפשר לפגוש נהג לא מרוכז שנוסע מהר בלי להסתכל לאן ובלי לשים על תמרורי עצור למיניהם.
כשזה יקרה, אני מעדיף להיות ממוגן.
מנסיון של מכרה שלי:
הליכה בסלון, מעידה על פינת שטיח, ראש פוגע בפינת שולחן, שיתוק בחצי גוף ימני לכל החיים.
אז או שעוברים למיגון מלא כל הזמן. גם בסלון.
או שמנהלים סיכונים.
כך או אחרת, גלימת הסופרמן, או המיגון המלא לצורך העניין, לא יעלימו סיכונים עקב רכיבה מטומטמת. אולי יפחיתו אותם במשהו.
ברור שניהול סיכונים זה שם המשחק, פשוט סטטיסטית הסיכונים על אופנוע יותר גבוהים מאשר תאונה קשה בבית/בעבודה או עם רכב.
חנן, אם אני עושה ניהול סיכונים כמו שצריך אז אני ממש לא רואה את עצמי על אופנוע.
אני גם מכיר אנשים שנפלו ממדרגה שנייה של סולם וסיימו יותר גרוע מהמכרה שלך, אז מה?
אם הם היו יותר זהירים, היו היום בחיים!
סולם זה מסוכן, לא עולים על סולם רעוע, לא עומדים על המדרגה העליונה של סולם שלא מיועד לזה, תמיד מישהו מחזיק (או קושרים) סולם גבוה, לא מושיטים יותר מחצי גוף מעבר לסולם, ולא עומדים מתחת לסולם!
ומי שעושה את זה שלא יתפלא אחרכך כשקורה לו משהו! חס וחלילה.
מחוץ לעבודה שלי בנו בנין, אז כל יום יכולתי להסתכל על ההתקדמות של הבניה ולראות איך מקימים בניין גבוה. הפועלים בדרך כלל עם קסדה על הראש, אבל לפעמים מורידים כי חם להם וזה לא נוח. יום אחד פועל בקומה 4 הפיל קרש. הקרש נפל 2 קומות למטה ופגע לפועל אחר בראש. הנ"ל לאחר הפגיעה, לקח את הקסדה שלו ושם על הראש. הייתי מעדיף שישים את הקסדה לפני שזה קרה.
ושטיח בבית צריך להיות מודבק או עם משטח גומי, בלי פינות מוגבהות שמפילות אנשים על פינות של שולחן.
ולדאוג לשטיח ככה זה שונה מלשים ריפוד על כל הפינות שיש בבית, זה כבר מוגזם.
אבל אם יש לך ילדים קטנים בבית אז אולי זה לא מוגזם. כי יש להם נטייה לחפש פינות עם המצח. גם בלי קשר לשטיח הרוצח.
הזהירות שלך על האופנוע לא פותרת אותך מכל הסכנות שמסביבך, לא משנה כמה כיף לך באותו רגע וכמה זה מבאס לשים מיגון כל פעם.
Paz,
בוודאי.
התמיהה שלי היא על הפער, בין עוצמת הדיון על מיגונים ובין הדיון על רכיבה הגיונית.
האמת היא שאני לא באמת תמה. שורש העניין ברור לי: מה cool ומה לא? מיהו אופנוען ומיהו "קצת אופנוען"?
לכל אחד יש את ההיגיון שלו בתחום המיגון וכמה הוא הולך רחוק בעניין.
לכל אחד יש את ההיגיון שלו בתחום הרכיבה וכמה הוא הולך רחוק בעניין.
ההיגיון שלי זה לא ההיגיון שלך, ההיגיון שלך זה לא ההיגיון שלו.
ולא משנה כרגע, מה לשון החוק.
בהחלט.
הסרטון פרסומת שלהם מדבר בדיוק על זה:
https://www.youtube.com/watch?v=HgxPgvWVO_w
גם אם אני לוקח את הילדה ברגל לגן יכולים לדרוס אותי. נו טוב חנן כבר ענה על זה.. בעיני יותר בטוח לרכב ללא מיגון לגן על קטנוע מלרכב במיגון מלא על אופנוע ספורט - לכל מקום. ובשני המקרים אפשר להוריד את הסיכון לרמה מאוד נמוכה או להעלות אותו לרמה של תאונה ודאית. הכל קשור בנהג.
היפ היפ, אנחנו מסכימים על משהו.
מנעד נהול הסיכונים שלי על האופנוע הוא בהתאם לרמת המיגון שלי.
סרטונים וכתבות, זה נושא שלא קשור לניהול הסיכונים.
אם היה סיכוי גבוה מאוד שאחליק באמבטיה,
הייתי נכנס להתקלח עם נעלים בעלות סוליות שאינן מחליקות.
אם כבר נכנסתי לאמבטיה עם נעליים כאלו, יש מצב שבמקום רק לעמוד מתחת למים,
הייתי רוקד סטפס, זה עושה צליל מגניב.
בכל מקרה, מיגון טוב צריך להיות בהתאם לרכיבה.
הסיבה שאני מתמגן מכף רגל ועד ראש, גם לנסיעה של דקה אחת, בשלושים קמ"ש,
היא רק כדי להקפיד ולהכניס את עצמי למשמעת,לא לזלזל ולא להתרגל לחפף.
הסיבה היחידה כמעט של נכשלי דיאטה למינהם, היא הגנבות הקטנות.
אני עוז ואני מכור ואני לא עושה לעצמי הנחות במיגון.
אבל - אם כבר לבשתי שריון קשקשים מלא, אני מרשה לעצמי, לפעמים...
להלחם בחזקים ממני, לרוב זה מצליח, לפעמים לא.
אבל אני משתדל לקחת את זה בחשבון.
ניהיל, אני חושש שאתה מדבר יותר על העלמת סיכונים, ולא על ניהול סיכונים.
אין באמת דבר כזה, מלבד המוות.
ניהול הסיכונים שעשיתי בזמנו, בשנת 96, זה להתמקד ברכיבת פנאי בלבד, 1000-2000 ק"מ בשנה, במקום ה40k שהייתי עושה בית-אוניברסיטה, ולהשאיר את היום-יום לרכב פרטי עם תפוח גרירה ונגרר.
ניהול הסיכונים שאני עושה היום זה לעבור כמאה אלף ק"מ בשנה ברכב הפרטי החדש והבטיחותי, ועוד כ3000 ק"מ בשנה ברכבי הפנאי שלי, היילקס 95 ללא אביזרי בטיחות, הרלי פאט בוב 85, xr600r 97 וסים סופר פיור 2006.
בנוסף, אם פעם הייתי רואה כנורמלי לרכוב 130 קמ"ש בשטח, היום אני מסתכל על הנוף בשני הילוכים נמוכים בלבד.
אז בהפחתת הנסועה והמהירות צימצמתי את הסיכון שלי ביחס לאופנוען הממוצע בערך פי 100, ובזה שאני משתמש במיגון באופן סלקטיבי, נגיד שהגדלתי את הסיכון פי שתיים, ואני עדיין בסיכון מוקטן פי 50 ביחס לממוצע.
אז זה ניהול הסיכונים שלי ואני מרגיש איתו בסדר. יתכן שמתישהו אפול על החלק הרע של הסטטיסטיקה . זה יהיה מצער מאוד אבל לא יעיד על ניהול סיכונים שגוי.
הערה ביחס למספרים שהזכרתי: ברור שהם מצוצים מהאצבע, אבל נראה לי שאפשר להצביע איתם על מגמה באופן סביר.