אהלן,
שאלה לאלה מביניכם שכבר רוכבים על דו גלגלי וחוו קיץ אחד או יותר:
עד כמה סובלים מהחום בקיץ?
מסולם של 0 עד 10, כאשר 0 זה "וואלה סבבה לי" ו-10 זה "הקיץ הזה אני מוכר את האופנוע", איך הייתם מדרכים את ההרגשה שלכם ברכיבה בקיץ?
הצג להדפסה
אהלן,
שאלה לאלה מביניכם שכבר רוכבים על דו גלגלי וחוו קיץ אחד או יותר:
עד כמה סובלים מהחום בקיץ?
מסולם של 0 עד 10, כאשר 0 זה "וואלה סבבה לי" ו-10 זה "הקיץ הזה אני מוכר את האופנוע", איך הייתם מדרכים את ההרגשה שלכם ברכיבה בקיץ?
אני אישית ביומיום עושה נסיעה קצרה ומוקדמת לעבודה וגם בחזור לא יוצא בשעות החום הכבד. עדיין עם מעיל קיץ איכותי זה לא הכי נעים בלחות של יולי-ספטמבר בסחלה של המרכז, במיוחד בעמידה כש 4 צילינדר מתחיל לטגן אותך. סה"כ זה נסבל אחרי הכל.
בנסיעות צהריים באוגוסט, תקוע בפקק שזז בדיוק במהירות הנכונה לא להעביר לניוטרל אבל גם לא מספיק מהר בשביל הילוך שני. האופנוע מראה 102 מעלות ורעש המאוורר על הרדיאטור מתחיל לטמטם.
מעיף מבט הצידה ורואה בחורה בשמלה קיצית קצרצרה, האזכור היחיד לאמצעי מיגון הוא קסדת חצי זולה וחבוטה בעיצוב רטרו, יושבת לה על מיו100 ומתזזת לה בעצלתיים על המדרכה כאילו שהרחוב שייך לה.
ברגעים כאלה אני מתחיל לתהות למה אני עושה את זה לעצמי.
סהכ עם ציוד נכון, גם בימים הכי קיציים המצב לא מספיק נורא כדי לרדת לחלוטין מדו גלגלי.
Sent from my A0001 using Tapatalk
וברכיבה במהירות סבירה, עד כמה החום מורגש?
גיהנום, אבל עדיין עדיף על לחכות בפקקים ולחפש חניה 40 דקות אחרי יום עבודה ארוך.
זה חם רצח. טירוף מוחלט. ברגע שעוצרים זה נהיה בלתי נסבל.
מגיע מזיע לעבודה ומחליף בגדים שם.
קצת מסריח לפעמים אבל אין לי כלכך מה לעשות מלבד החלפת הבגדים.
הקיץ אני מתכוון לנסות את הפתרון של ווסט קרח:
http://www.amazon.com/FlexiFreeze-FF.../dp/B001P30358
עוד לא הזמנתי ועוד לא רכבתי עם זה אבל אני מקווה שזה יקל משמעותית על העומס חום.
אני בשלושה הקייצים האחרונים הייתי עם מעיל עור קבוע ואם אפשר להשוות את ההרגשה היא דומה לגיהנום פחות או יותר,היו מקרים שפשוט הייתי עוצר ברמזור ומתפלל לרמזור ירוק כמה שיותר מהר,שנה שעברה בכלל קיבלתי מכת שמש בחמסין שהיה והייתי צריך לקבל עירוי בלילה,השנה קונה מעיל קיץ ובימים החמים אתכנן את אופן הנסיעה שלי שלא אפול בזמנים גרועים שוב.
בלתי נסבל גם אם תרכב עירום, אז בטח שאם ציוד.
בנסיעה מעל 30 קמ"ש עוד סביל בגלל אפקט הרוח אבל מעבר לזה סיוט.
אבל עדיף כול זה מלשבת במזגן שעה בפקקים ובחיפוש חנייה.
המלצה:להתרחק מלעמוד ליד אוטובוסים,החום שנפלט מהם ייבשל אותך חי.
ביאסתם אותי, אני אפילו באוטו מזיע, נראה לי שאאלץ להתעלק על האוטו של ההורים בקיץ.
פעם האופנועים היו עשויים מברזל והרוכבים מפלדה.
לפלדה יש נקודת היתוך מאוד גבוהה.
נקבות.
לפלדה אין את הטיפת זיעה הזאת שמתחילה בצוואר ויורדת את כל עמוד השדרה עד לישבן.
למרות כול התלונות לא שמעתי אחד (חוץ מזה שפתח את השרשור) שאמר שהוא מוותר על הרכיבה בקיץ.
גם בחורף קשה, אבל לא מוותרים על התענוג.
בקיץ זה פשוט גיהינום.
הראש מתפוצץ מדאגות למנוע קירור אוויר שמגיע אוטוטו לטמפרטורת הרתיחה של השמן.
רק מהמחשבה על החום של הקיץ אני מקבל זיעה קרה.
ונראה שהאופנוע מזיע שמן גם כן.
מה כדאי ללבוש בקיץ, ובכלל, בהנחה שאני לא נוגע בעור?
ואיך שומרים על מפרקים שלמים במקרה של תאונה, מבלי להראות כמו רובוקופ? כנ"ל לגבי שפשופים...
מעיל קיץ מסוג textile mesh, ממוגן מרפקים וגב
כפפות קיץ
מכנס קיץ מסוג textile mesh, ממוגן ברכיים וירכיים
מגפי קיץ מאוורות
קסדה רגילה עם BUFF מנדף מתחת.
חולצה מנדפת קצרה, רצוי בלי הדפסים
אני עושה 120 ק''מ כמה פעמים בשבוע. בגדול, חם! אך נסבל. יש ימים שהם ממש מדור שביעי בגיהנום שאני חוטא ומוותר על מיגון. רוב הזמן אני על כביש מהיר אז זה נסבל.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
פעם אחת נסעתי בקיץ בחולצה קצרה בלבד וזה היה חלום. זה היה גם חד פעמי כמו חלום...
יש לרכוב תמיד עם מיגון! חם? אוהו, חם. ומגעיל, ומזיע, ומעצבן, והמנוע מבשל את הביצים, ולהשתחל בפקק זה הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות, ואני יודע שלא מוסיפים את וו' החיבור כשיש פסיקים.
חם ומגעיל בקיץ, קר ורטוב בחורף, וכל פעם שאתה נותן בגז עולה לך החיוך. שווה כל יזע.
תיקון קל לאיתי, גם בקיץ רטוב.
כמה זמן נמשך הגיהינום הזה? כל הקיץ, או רק ביולי אוגוסט?
מה לגבי רכיבה בערב בקיץ?
אתה במדינת מזרח תיכון, הקיץ פה ארוך, וגם בחורף הוא אוהב להפתיע עם ימים חמים.
בעיקרון:יוני,יולי,אוגוסט וגם ספטמבר לוהטים.
מאי ואוקטובר יותר נעימים במיוחד בערבים.
מצחיק, פורום של רוכבים, בקיץ חם מדי, בחורף גשום, אז מתי אתם רוכבים?!
בכול מזג אוויר, אבל מתלוננים :).
ועכשיו ברצינות, היו דיונים רבים בפורום פולגז ז"ל על נושא המיגון בקיץ, זה באמת נושא אינדיבידואלי ואני חסיד של מיגון שתמיד רוכב עם מעיל, כפפות, קסדה סגורה,מכנסיים ארוכות ונעליים ממוגנות גם בשיא הקיץ, אבל אני חייב להודות שבשנתיים האחרונות הבנתי את העניין שעליו דיברו חלק מהרוכבים שהאיזון בין מיגון לבין נוחות והיכולת להתרכז ברכיבה הם חשובים גם.
היו בקיץ האחרון והמזוויע כמה פעמים שיצאתי בצהריים וידעתי שאעמוד בפקקים ואתבשל ופשוט רכבתי בלי מעיל כי הגעתי למסקנה שזה יהיה יותר בטיחותי בגלל שאני אסבול פחות מהחום והראש יהיה יותר מרוכז ברכיבה.
מסכים, גשם זה כיף.
ברד לא כיף אבל לא היה השנה בכלל במרכז. לפחות לא זוכר שהיה
אותי דווקא תפס ברד די אלים במרכז השנה. לא כיף.
הברד הכי גדול שראיתי בחיי. כדורים בקוטר שני סנטים שהפגיזו אותי. לא נעים.
http://youtu.be/1BTa6RIyBSE
בגדול רוב הנסיעות הן בבוקר ובערב שאז אתה עוד בסדר , מעיל קיץ קל, כפפות קיץ מאווררות, באף מתחת לקסדה כדי לספוג את הזיעה (חובה!) .
אבל לא נדירים המקרים שנכנס לתנועה עירונית בשיא יום קיץ ומוריד את המעיל לארגז. תל אביב, תנועה לא זורמת, אוטובוסים ולחות של 85%... אין ברירה.
נשאר לקוות שהקיץ הזה יהיה קל מהקודם שהיה אחד הנוראים שזכורים לי, פשוט גל חום רצוף מאמצע יולי עד סוף ספטמבר.
אני סובל מחום גם בחורף (בצורה חמורה), מתנייד בקיץ בד"כ עם חולצת דרייפיט ומיגון מלא (מעיל, כפפות, קסדה, נעליים).
חם בטירוף ויש ימים חמים שגם הרוח בנסיעה לא תעזור (כמו פן בפנים) אבל אף פעם לא וויתרתי על רכיבה או על מיגון בגלל החום.
בקיצור, גהינום גהינום, אבל עדיין עדיף לרכב מאשר לנסוע :)
ירושלמים - לא סובלים יותר מדי
מצד שני אני רוכב על באנדיט כך שחם גם בחורף
אני חושב שבחורף המצב הרבה יותר גרוע מאשר בקיץ שהוא הרבה יותר נסבל
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
טוב, כנראה שבסוף אקנה רכב מיני, כי לא בא לי להסתובב עם ציוד מיגון ולהגיע מזיע לכל מקום. אני מקווה שבהמשך אוכל להוסיף אופנוע לארסנל, בשביל הכיף בעיקר.
אני גר הצפון החורף פה יותר קיצוני מבחינת הקור, ובקיץ בבוקר קריר, שאני חוזר בצהרים היה חם מאוד אבל הרוח עשתה את זה נסבל.
לעומת זאת בחורף הקור פשוט חודר את הכפפות והמעיל, ונכון שאפשר לשים עוד שכבות אבל כשאתה מגיע למשרד ויש מזגן אז הבאסה ששמת געטקס ושתי גופיות באה.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
נראה לי שקצת הגזמתם לא?
גיהנום? בואו נסחף עוד קצת.
אם זה היה עד כדי כך בלתי נסבל כולכם הייתם עוברים כבר ל4 גלגלים.
מבחינתי גם לשבת על האסלה בבית בצהרי היום באמצע חודש אוגוסט זה גיהנום. כל אחד ותחושותיו...
לא יודע מה אתכם אני מסתדר מעולה גם בחורף וגם בקיץ הכל עיניים של ציוד
Sent from my Windows phone