עצה שלי תשדרג לרישיון a ,ובתקציב שלך תקנה הונדה סילבר ווינג 600 ,קטנוע סופר כורסא מנהלים ,אמין לטוום ארוך ותוכל לשייט 140 בכייף , עם תא אחסון ענקי.
הצג להדפסה
עצה שלי תשדרג לרישיון a ,ובתקציב שלך תקנה הונדה סילבר ווינג 600 ,קטנוע סופר כורסא מנהלים ,אמין לטוום ארוך ותוכל לשייט 140 בכייף , עם תא אחסון ענקי.
בסופו של דבר החלטנו על כיוון הוי-סטורם 650, השאלה היא ככה: בעופר אבניר הוא עולה 72000 כלי מוגבל ל a1, שאלתי על טיפולים וכל 12000 אמר המוכר. עכשיו המעסיק אמר לי , למה לא תוציא רישיון a ונקנה יד שניה. האם בדגמים הישנים גם הטיפולים על 12000? האם עדיף חדש בגלל השימוש המסיבי?
אולי בכלל יש לכם המלצות אחרות (כמו NC700X) במידה ויש לי רישיון a? למרות שההמלצות חמות מאוד על הויסטורם..
אני אחזור על עצמי.
ב70 +a אתה קונה סופר טנרה בן 5 שמצוייד לנסיעות כאלה הרבה יותר מויסטרום חדש.
בגודל האחד קרנף והשני היפופוטם.
ככה שהרבה הבדל לא יהיה.
אין סופר טנרה בן 5 ביד 2
יש שניים.
פות"ש, לא.
האופנוע שהיה לי הוא גם מהדגם החדש אך הטיפולים שם הם כל 6 ולא 12, אני חושב שהמוכר ממציא שטויות כדי לשכנע אותך למכור, וזה בגלל שלמתחרים יש כלים עם טווח טיפולים ארוך של 12k, כנראה זה עניין שיווקי בלבד, אני מציע לך לבקש מהמוכר את כל רשימת הטיפולים הנדרשים.
ללא קשר, אני ממליץ מאוד על הויסטרום, אופנוע חזק נוח מאוד ומרווח, מה שקרע אותי זה מחיר הטיפולים שמטורף, אך אם זה באמת כמו שאתה אומר? כל 12 אז אני חושב שאין לוי סטרום החדש מתחרים.
איזה קטע הזוי זה...פעמיים אמר לי המוכר כל 12000...ועוד הוא יודע שזה קטנוע לעבודה וכבר יש לנו איזה 8 כלים מעופר אבניר בעבודה(קטנועים)....אני יתקשר שוב...
קצת תובנות:
שדרוג הרישיון יאפשר לך מגוון רחב יותר של אופנועים, אבל ידרוש פרק הסתגלות ולא יעמוד במבחן המס למעביד!
הוי סטרום, נחמד אבל במחיר הבסיסי מגיע עירום וזיוודו יחייב אותך להוסיף כמה אלפים טובים או להתענות בדרך
ללא כל אפשריות נשיאת ציוד הכרחי. אמנם רכבתי עליו מס' מועט של ק"מ אבל לא התרשמתי שהוא נוח במיוחד
למרחקים ארוכים ויתכן שתידרש לסבול או להשקיע בתיקון הכיסא.
לגבי טיפולים, באופנוע חדש תהיה חייב לבצע אותם במוסך החברה ולשלם בהתאם, בכלי משומש תוכל להוזיל עליות
לפחות בטיפול הבסיסי ע"י החלפת שמן ופילטר לבד (פלגים תרכיב אירידיום פעם אחת ודי).
לא הבנתי לגבי "פרק הסתגלות ומבחן המס למעביד" ??
פרק ההסתגלות הוא המעבר בין אופנוע חלש ואני מרשה לעצמי לנחש שאין לך ניסיון רכיבה רב על אופנוע "כבד".
לעלות מקטנוע עירוני לספינת אוטוסטרדות, מצריך פרק הסתגלות לסוג שונה של רכיבה, משקל והתניידות בתנועה.
אפילו החניה והעברת האופנוע ממקום למקום ללא התנעה שונה מאד.
המעביד מקבל החזר מס על מתן רכב לעובד, לגבי אופנוע אם אני לא טועה, מדובר רק על האופנועים הבינוניים דוגמת
הוי סטרום המוגבל, אני מציע לך לבדוק את זה לפני הרכישה.
השושנים, כנראה שהוי סטרום שרכבתה עליו עבר שינוי לכסא, שקלקל את כל מה שקשור לנוחות שהייתה בכסא המקורי.
אני רכבתי המון זמן על הוי סטרום שהיה לי וגם למרחקים גדולים, הייתי עושה הרבה פעמים חיפה ירושלים, או ים המלח, והוא ממש נוח, אתה תתעייף מהרוחות עוד הרבה לפני שיתחיל לדגדג לך בט'.
איך שהסיפור מסתבך לו....
באמת יש שווי שימוש לאופנוע מעל 47 כוח סוס אך אומנם נמוך...בכל מקרה אני כנראה לא רוצה להיכנס לזה בכלל..
הויסטורם המוגבל פשוט יקר מדי...
הגלדיוס נכנס בתקציב ויש אופציה למשקף באפטרמרקט. אתם חושבים שכדאי לי לקחת אותו? רכבתי עליו שעה שלמה והבעיה היחידה שלי הייתה המושב הקשה שהבנתי שניתן לטפל...
נדב,
זה קצת דו שיח חירשים איתך. עשרה עמודים שאנשים עונים לך בסבלנות ואיכפתיות, ואתה בגדול חוזר לאותן שאלות שנענו - או אותן אלו שאתה רוצה לקבל למרות שאתה יורה לכיוון הלא נכון.
לא סתם כולם לוקחים אותך לכיוון הוי סטרום. זה אופנוע טורינג במהות שלו. הוא מיועד למרחקים האלו. הגלדיוס, חמוד, טוב ומגניב ככל שיהיה - יהיה לך משמעותית פחות נוח לנסיעות האלו. גם בגלל תנוחת הישיבה והגודל, גם בגלל המנוע. זה אחלה כלי - אבל עבורך הוא הרבה פחות נכון.
אחרי כל זה - יש לך מגבלות - אתה מכיר אותן - עכשיו קח החלטה. אף אחד לא יעשה פה את ההחלטה עבורך.
וכן, אפשר לטפל במושב.
רן, לדעתי אתה טועה.
1. כל עוד מדובר בויסטרום מוגבל - הוא רשום כל l2 ברישיון הרכב, ולכן - מוכר במלאו למס.
2. לא צריך להוסיף "כמה אלפים" על זיווד. ארגז אחורי איכותי + סבל, בקניה מחנות כגון מוטו-דיפו (ולא מהיבואן) - זה עניין של 1000-1500 שקל. יותר מזה, הבחור לא צריך - הוא לא מתכוון לחצות את אמריקה, רק לרכב בית - עבודה.
3. כל בעלי הויסטרום מהללים את הנוחות שלו. אולי רכב על אופנוע שעבר התאמות (מושב מונמך עם פחות ריפוד, כידון שונה), או על אופנוע ישן ולא מתוחזק, עם מתלים עייפים.
4. פרט לטיפול אחרי הרצה, עפ"י החוק - ניתן לבצע את הטיפולים בכל מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה, ולא בהכרח במוסך החברה. כך שאין שום סיבה לשלם את המחירים המוגזמים שהמוסך המרכזי גובה על עבודתו.
לפות"ש:
סביר להניח, שהויסטרום המוגבל, הוא האופנוע שייתן את המענה הטוב ביותר לדרישות שלך.
אם הוא חורג מהתקציב - אני ממליץ ללכת על CB500X.
במידה ואתה רוצה גלדיוס, פאקינג תקנה גלדיוס. זה לא יהיה סבל כ"כ נוראי לרכב עליו את הנסיעה הזאת, בטח אם תוסיף משקף, ארגז אחורי ומושב משודרג.
יש עוד כלים בשוק שלא התייחסת אליהם - MT-07 מוגבל (כביש), הגוצי V7 (קלאסי), ימאהה טנרה 660 (דו"ש). גם בסדרת ה-500 של הונדה, ה-CBR ייתן מענה.