אנשים ביפו עדיין מחברים עגלה לסוס, זה מעיד על הרלוונטיות של זה?
העובדה שמשהו קיים לא הופכת אותו לרלוונטי.
הצג להדפסה
זה שאלה באמת מעניינת.
אני חושב שלמרות הרשתות החברתיות ורדידות השיח שהרבה מאוד אנשים התרגלו אליה, פורומים באופן כללי עדיין די מבוקשים גם בארץ וגם בחו"ל.
carsfourm, reddit ועוד.. יש להם כמות מכובדת של גולשים והרבה עניין.
אולי פשוט אין מספיק אופנוענים בארץ בשביל ליצור שיח פורה,
פלוס, אולי אופי האנשים שבוחרים להיות אופנוענים באופן כללי ובארץ בפרט לא בדיוק הטיפוס שישב בפורומים.
אני חושב שפורום זה עדיין אחלה פלטפומה ללמוד ולחלוק מידע. השימור ידע (והחיפוש) הרבה יותר טוב מפייסבוק. ההבניה שיש בפורום הרבה יותר נוחה לקריאה ומסודרת כרונולוגית. הכל הגיוני. בפייסבוק אין שליטה בסדר הצגת התוכן והכל מתערבב לסלט אחד גדול.
ולראיה כמו שנאמר יש הרבה פורומים מצליחים בארץ ובחו"ל במגוון נושאים.
יש פה כמות אנשים לא גדולה אולי, אבל עם ידע מגוון ומעניין. קיבלתי פה מענה לכמעט כל שאלה טכנית, ואוף טופיק משמש כ-"לכל שאלה תשובה".
מעבר לזה, שרשורים בפורום הבעיות באתר נותרות ללא מענה, לא ברור מי/אם יש אחראי טכני על האתר.
אם מחפשים בגוגל באנגלית מידע על אופנוע כלשהו, בד"כ יהיה מידע בפורום רלוונטי וזה נחמד שיש כאלה.
אני חושב שבפייס יש מגבלת התיישנות, אולי 10 שנים? אז תאורטית זה נחמד שיש פורום נפרד שזמין לגוגל ואפשר למצוא בו מידע שנכתב מזמן ועדיין רלוונטי, סיפורי רכיבה ישנים וכו'.
פרקטית, בכל זמן נתון איש ה-IT יכול להחליט שהוא מוחק את הפורום כדי לשחרר כמה מגה, או סתם נופלת לו הסופגנייה על ה-delete או משהו. אי אפשר לדעת מהסיבה שצוינה למעלה, והפורום באמת מיושן אפילו בסטנדרטים של פורומים "של זקנים", נגיד הפורום של nc700 :biggrin:
ראשית לגבי פורומים,
אני חבר בכמה פורומיםבתחומים אחרים, בהם בהחלט יש דם חדש ואפקטיבי.
את הבעיות כאן כבר הזכירו, (ירוששמאות).
פולגז הישן היה בשבילי בראש ובראשונה מקור לידע טכני וזה די הלך לאיבוד. כן, יש עדיין אחד או שניים שיודעים מה הם רושמים, אבל לידם לא מעט כאלו שלא.
לעומת זאת,
האוף הפך להיות המרכז.
במילה אחת: אכזבה.
באנגלית אומרים grow some balls
מי שsnow flake שיחפש את הקבוצה שמתאימה לו בפייסבוק.
למי ששכח, אופנוענים זה עם מיוחד לטוב ולרע, לא עוצרים להריח את הפרחים אלה את הריח של האגזוז, אני בכלל חשבתי לעזוב שנפתח הפורום החשמלי אבל לשמחתי זה מת שם כמו הדרישה לאופנוע כזה.
אני נשאר כאן עד שושנים מכבה את האור
והסיים בעוד משפט באנגלית
If you can't stand the heat, get out of the kitchen
לוקי מנהל טרול
כמה נקודות מהצד שלי.
אני איש של פורומים. מדובר במדיום שמאפשר דיונים איכותיים ומעמיקים יחסית לרשתות החברתיות ובתור אחד שאוהב לחפש וללמוד זה הפורמט האהוב עלי. למערכת ה- Vbulletin היו כבר לפני עשור גרסאות עם הרבה פיצ'רים כולל בלוגים אישיים, לייקים וכל מיני "תבניות עיצוב חדשניות". הבעיה היתה תרגום לעברית- וזאת בעיה. אבל המערכת יכולה לספק הרבה יותר מפורומים בעיצוב סטנדרטי כולל מערכת דירוגים, בלוגים, חדשות, ציוני פופולריות ושאר ירקות. אם אני דוגמא מייצגת לרוכב הממוצע? לא. ההמונים נמצאים בפייסבוק. איך מתרגמים את זה לכסף? אין לי מושג מה ניסו אם בכלל ואין לי תובנה או רעיון חדשני לתרום. ראיתי קהילות ופורומים אחרים שקרסו ונסגרו מכל מיני סיבות שקשורות בעיקר לענייני אגו. יש גם תהליכים בלתי נמנעים שמשחקים כאן. כי תוכן איכותי מביא תנועה של אנשים איכותיים ואנשים איכותיים מביאים את הפחות איכותיים והאיכות יורדת והאיכותיים עוזבים.
מהמותן:
א. לאחד פורומים כי אין הגיון בחלוקה הקיימת. בסעיף טכנולוגיה לתקן את המשובש ולשפר את הנראות.
ב. להגדיל את נפח המדיה בתוכן. זה אומר תמיכה בתמונות גדולות יותר במשקל וברזולוציה.
ג. לגייס כותבים נוספים מבחוץ או מחברי הקהילה עבור כל מיני פרוייקטים מתמשכים וחד פעמיים.
ד. מבחני דרכים כתובים לדעתי האישיתי פחות מעניינים כי העתיד נמצא בוידיאו.
ה. להפוך את הפורום לקהילה עם אירועים\ השקות \ טיולים\ הדרכות וכאלה אולי בתשלום לחברי מועדון.
שלום חברים אני חדש פה בפורום שנה וחצי .
אני מתחבר כמעט כל יום ומתעדכן .
בהתחלה עברתי על כל השרשורים של הרוכב המתחיל קיבלתי המון מידע .
אין לי פייסבוק וכל מה שקשור לרשתות החברתיות ואני ניזון רק מהפורום בכל מה שקשור לאופנועים ציוד וכדומה .
אני חושב שיש פה חבר'ה מקצוענים ויודעים לתת מענה לרוכבים המתחילים .
רוב הגולשים מסתפקים בקריאה וחלק קטן (10%) משתתף ומכן תחושה של משהו מצומצם בהרבה מהגודל ובעיקר הערך. היה נחמד ומועיל אם קוראים שלא מגיבים בדר"כ היו מראים סימן חיים או מודים מדי פעם על פוסט שעזר להם. לכן צריך משהו כמו כפתור לייק. אין לי טענות אליך Vroom או לכל אחד אחר כי מדובר באחת הבעיות השכיחות.
עברתי על העמודים האחרונים בשרשור...
אגיב בעיקר ל-600 ירושלמי או matanbar26.
אני שומר לעצמי את בזכות להיתנשא ולזלזל במי שהמוח שלו לא מסוגל לקלוט מידע מעבר לסרטון באורך 30 שניות.
כמו כן, אני שומר לעצמי את הזכות להיתנשא ולזלזל באדם בוגר (לאחרים לא מאפשרים להוציא רישיון לאופנוע) שאינו מסוגל לנסח שאלה בצורה שתהיה מובנת ולהוסיף סימני פיסוק להודעה שלו ע"מ להפוך אותה לקריאה.
כן, יש לי יותר סבלנות כשאני מסביר דברים לבן שלי. א. כי הוא הבן שלי ולא אדם זר. ב. כי הוא בן שנתיים וחצי, אז באופן טבעי דרוש ממנו מאמץ גדול כדי להבין דברים בסיסיים.
אתם טוענים שבך אני פוגע בפורום ומבריח אנשים. אולי אתם צודקים, אך אני לא מצליח להבין מהו הערך שמביאים אותם אנשים שלא מסוגלים לנסח הודעה קריאה, או שואלים "עזרה דחוף! קטנוע למשלוחים" או משהו בסגנון.
לדעתי, אין אפשרות (או צורך) לשמור שכולם יהיו "בפנים". אם תחבק, תנשק ותפנק כל כותב חדש, גם אם הוא מזלזל בקוראים שלו בכתיבה מבולגנת ועילגת, ולא טרח לנסות להקליד 3 מילים בגוגל לפני פתיחת השרשור - סופך להבריח את אלה שמסוגלים לענות על שאלה או לתת עצה בעברית +/- תקנית.
אני מבין שאינכם מסכימים עם הראיה הזאת. זכותכם.
באיזשהו מקום גם אני מרגיש שהפורום מיצה את עצמו בשבילי (אולי לאחרים/חדשים לא, וזאת סתם שחיקה מכתיבה על אותם נושאים במשך עשור).
אם תעברו לקבוצה בפייסבוק ותורידו את השאלטר על הפורום, אני לא הולך לבכות - מה גם, שאחרי 6 שנים הפרום החדש לא הצליח להתקרב לכמות המידע ולרמת התוכן שהיו בפורום הישן, מהסיבה הפשוטה שהאנשים שהיו מסוגלים ליצר תוכן ברמה כזאת ברובם כבר לא איתנו (זוכרים את פורום המשקיענים בפולגז הישן?), מי שכן איתנו - שחוק ולא מעניין להשקיע, והחדשים שצטרפים - לא רואים דוגמאות לכתיבה איכותית שהייתה פעם בשפע.
כך שאם תסגרו את השאלטר על הפורום, ותעברו לפייסבוק - אני לא אבכה (ולא אבוא איתכם).
יש לי מספיק אנשים שאיתם אני יכול לז**ן את המוח על אופנועים - שזה צורך חי וקיים אצלי, כי אני אוהב אופנועים "בכל נפשי ובכל מאודי".
בפועל, האנשים האלה מוצאים אותי לבד - החל ממכר בן 50 שלא פגשתי במשך 7 שנים ועכשיו החליט להוציא רישיון, מצא את המספר שלי והרים אלי שיחה, ועד לבחור בן 19 מהישוב שאביו הרשה לו לקנות אופנוע שטח ראשון.
האנשים האלה, אגב, מקבלים בהערכה ובאהבה את החפירות שלי, שואלים שאלות לעניין, עושים שיעורי בית ואז עוד מודים ומביאים אלכוהול. כך שהסיפוק שאני מקבל מהשיחות/בחירת אופנועים/תיקונים/רכיבות איתם עולה משמעותית על הסיפוק שאני מקבל מכתיבה בפורום.
אני מצטרף. אני גם כן מקפיד לקרוא כאן אך כמעט ולא כותב.
יש פה שרשורים מאוד מעניינים - אהבתי בעיקר כשחברי פורום מסקרים את הכלים שלהם לאורך זמן .
אבל בתור הערה בונה (בלי חלילה לפגוע באף אדם)- צריך להקפיד על שיח מכבד ואיכותי יותר.
לא חכמה לראות אנשים שמרשים לעצמם להתנצח או לזלזל... זה רק פוגע בשיח.
@אביעד תן לנו קצת סטטיסטיקות של כמה קוראים יש לפורום בפילוחים שונים
גם אני יחסית זקן והייתי חבר עוד בפול גז הישן. בחדש, זה נראה כאילו יש הרבה פחות תוכן והרבה פחות חבר'ה כותבים.
קצת חסרים לי, מסטר עוז, והבחור מהמשקיענים שהיה איש הייטק ופתח עסק לאופנועים ואחכ סגר, לא זוכר מה היה שמו, אני רק זוכר את הפרוייקטים המושקעים שלו. ובעיקר את הדיאר שהפך לסקרמבלר (אני רוכב על דיאר אז זה הדליק אותי בזמנו).
שמח שיש לנו את דרזנר, שושנים, לוקי, ועוד חברה טובים ומשעשעים.
בקיצור, אני כאן, כמובן שלדעתי כדאי לשדרג קצת את הממשקים המסובכים קצת. נקווה שימשיך עוד, למרות שעלו הרבה טענות על כך שפורום זה דבר שאינו רלוונטי כבר.
ובנוסף אביעד, סתם לסקרנות, לפני ראש השנה הייתה הודעה על נסיעה למצדה, אולי איזו כתבה קטנה או סקירה קצרה איך, מה ומי היה.
סך הכל סביר מבחינתי, אני אמנם קצת פחות משתתף פעיל, אבל מדי פעם מביע את דעתי ונכנס להתעדכן כמעט מדי יום.
אז ככה, אם להיות רציניים לרגע הנוסחה ממש פשוטה וזה למדו גם חלק מהיבואנים והיצרנים,
מ ו ע ד ו ן, פעם פורום פול גז היה מועדון, היו אירועים חולצות ומפגשים לא רשמיים של חברי הפורום וזה משך הרבה אנשים לפורום ומן הסתם גם התוכן השתדרג בעקבות זה.
היה פנל כתבים של מגזין פול גז שגם הרביצו משנתם בפורום (פרידמן, פרדר, זומר...) זה כבר לא קיים.
פול גז השתנה, האיכות של הכתבות עדיין ברמה גבוהה וכנראה הכי טוב בארץ אבל המסביב נעלם ביחד עם כמה אנשים שהיו חלק מהשם פול גז.
וואי וואי שכחתי את קטקוב, גם אותו מזל שיש לנו
כל מי שאני מכיר שהיה נכנס לכאן עשה זאת בגלל הרמה הטכנית הגבוהה.
לתפישתי "מועדון חברים" זה בונוס נחמד למי שאוהב את זה. אבל אם זה העיקר, אז באמת שאין זכות קיום לאתר.
כמה "חברים" כבר היו? כאלו שנמצאים בקשר ונפגשים מדי פעם?
כמה עשרות במקרה הטוב (הרבה פחות מזה היום).
אתר צריך טראפיק, וטראפיק מגיע מעניין, או שימושיות, לא מהירידות הידידותיות אך פרטיות על זקנתו של זה, או הנטיה לאופנועים חלשים של אחר (שלא לומר אסלות ממונעות).
פעם פולגז היה מקור הידע העיקרי בארץ לכל הקשור לאופנועים. ולא רק בגלל קישורים למקורות חיצוניים. להיפך.
בזה שאמרתי מועדון לא התכוונתי לכמה חברים מריצים דחקות, מועדון גם יכול להיות מקצועי אבל בסופו של דבר זה גוף שמאחד הרבה דברים בתוכו.
ROTFL
קובץ מצורף 9386
כן זהו בדיוק! אין מספיק תעבורה וקוראים אז בואו נסגור רק לחברים!
הרי המודל העיסקי הזה עבד בהארץ! לאחרונה גם בליינט פלוס!
דפנטלי לסגור! רק לחברי VIP מותר להשתתף. אחלה מודל עסקי
אני אומר עופו על זה!
נאור, תראה את החברה שהקימו את מועדון האדוונצ'ר הישראלי. מעבר לטיולים יש כל מיני פעילויות, מיזמים ומפגשים. הכל בחינם והתנדבות (כולל הקמת ליגת האדוונצ'ר תוך כלום זמן) . הם מוכרים חולצות וסטיקרים וכאלה. הפואנטה הראשונה שמלבד התוכן והטיולים יש משהו מעבר -קרא לזה קהילה, מועדון, ארגון או משתרצה אבל זה מספק תמורה למי שהתחביב וכל הקשור אליו חשובים. הפואנטה השניה שקהילה יכולה להפוך לעסק או לעזור לעסק להתקיים. הפלטפורמה הנוכחית בעייתית כי הפורומים מאפשרים (כמעט) רק דיונים טקסטואליים וזה הכי "קהילתי". אם אני רוצה להעלות 300 תמונות של היידי על נייקד שרכבה מעבר הרים בקצב מעורר השתאות ולקבל 3,000 לייקים אני צריך לצאת לפייסבוק. האבסורד שכבר יש כאן את האפשרות לספק בדיוק את הכלים שמעודדים "קהילתיות" אבל הם לא מופעלים.
בקיצור, שים עניבה ותתגלח...אתה עומד לקבל כרטיס מועדון אישי בחינם.
* מסוף חשוון יגבה מחשבונך 12.99 ש"ח לחודש ללא אפשרות ביטול.
היו בעבר מפגשים
היה גם מקום מפגש לכונפות הירושלמיות אליהן היו מגיעים מהמרכז וכמובן מפגשים גדולים (אני כבר לא זוכר את שם הפאב) במרכז.
היו רכיבות של פורום 8 שהפכו לזוועת עולם בחסות הפייסבוק וחברי פורום 8 שינו מיקום.
דברים משתנים אנשים מתבגרים.
וכמובן למי שחסר מפגשים ורוצה הוא יכול להרים את הכפפה.
באשר לטיולים משותפים אני בורר את החברים ואני מודה שישנם אנשים טובים שאני נמנע מלרכב איתם כי לדעתי הם מסכנים אותי.
הכרתי פה אנשים מדהימים שאנו נפגשים מי יותר ומי פחות אם זה שושנים asafa שהם קבוצת הרכיבה הקבועה שלי ואחרים שאנו נפגשים פעם בכמה זמן כמו קידוזו דרזנר או קקטוב שהוכיח לעולם שאופנוענים מלווים את האורח עד הבית שלו גם אם זה 70 קילומטר מהבית.
קבוצות יש כמו זבובים על בשר.
אני מעדיף את הבשר נקי מזבובים.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
אני מהצעירים בפולגז הישן, הייתי אקטיבי בעיקר בפורום הטכני יחד עם strelok89.
היום אני בעיקר נהנה לקרוא את השוטויות שלכם ולראות בחורות ערומות על אופנועים מצוקמקים.
הייתי שמח לראות יותר פעילות פה, וגם לתת יד בשביל זה.
קחו לדוגמא את פורום ג'יפולוג, יש כמה יוזרים שנמצאים פה וגם שם. ושם מצליחים לשמור על "חיות".
יש מפגשים שנתיים ואיזוריים. יש פעילות בפורום הטכני וגם הצעות לטיולים.
נכון שקבוצות וואטסאפ ופייסבוק לקחו חלק מהיוזרים, אבל עדיין יש דם צעיר שמגיעה. זה בעיקר בזכות גרעין שיודע לתת ערך לצעירים.
לדעתי, לפולגז חסר מיתוג מדוייק.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ראיתי שמתפקדים. אז מתפקד, רק בשביל הנוסטלגיה.
תפנו מקום ל-DR BIG, בציר 92'
ראיתי שדיברתם על מועדון, ייתכן וזאת הדרך היחידה כנראה לשמור על הדור של פעם, שמעדיף קרבורטורים על הזרקה. [emoji16]
אני זוכר שיש לי אפשהו כרטיס פלסטיק של מועדון פול גז הישן והטוב. היו ימים שהיינו מרימים פה מפגשים בהינף רגלית קיק של DR600 Djebel.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk