לא לקנות רכב ישן שעמד!
הצג להדפסה
לא לקנות רכב ישן שעמד!
תלוי כמה זמן הוא עמד, ומה המחיר.
לפני שנתיים, קניתי לאחותי פיאט פונטו 98' מחבר קרוב.
הרכב אצלו עמד כשנה (שילוב של עצלנות להעביר טסט ו-MT-09 בחניה).
הוא בתורו קנה את הרכב מחבר לעבודה, שהחזיק בו מעל לעשור, שמר וטיפל היטב.
נכון לרגע שקניתי את הרכב, הוא היה עם 191 אלף ק"מ וללא טסט שנה.
הרכב נקנה ב-1000.
אגרת רישוי - 1800.
העברת בעלות - ~300.
יישור קו במוסך בבקעת הירדן - 3500-4000 (בערך). למיטב זכרוני, זה מה שנעשה:
*4 בולמים KAYABA.
*שמן מנוע + פילטר.
*פילטר אויר.
*חיישן לחץ שמן.
*גומיות ציריה.
*כל הנוזלים (נוזל קירור, נוזל בלם, נוזל הגה, שמן גיר).
*החלפת נאבה (עקב מיסב פגום).
*אישור בלמים וטסט.
אולי עוד כמה קטנות ששכחתי.
דברים שנעשו בבית - תיקון קונקטור, תיקון סוככי שמש והדבקת אור הבלם האחורי למקומו על השמשה.
סה"כ, הושקע ברכב כ-7000 שקל.
מאז הרכב נסע שנתיים, שבמהלכן עבר כ-15 אלף ק"מ.
לא נתקע בצד הדרך אפילו פעם אחת, ולא דרש שום הוצאה מעבר לטיפולים שוטפים, טסטים וצמיגים.
יש מצב טוב שחלק נכבד מההוצאות על יישור הקו (שכשלעצמו עולה כמו רכב שלם בתקציבים הללו) היה נחסך אם הרכב לא היה עומד.
מה כוונתי,
גומיות ומחזירי שמן נוטים להתייבש (בולמים למשל),
מייסבים ישנים מחלידים,
חלודה בחלקים שמקבלים שימון בעת פעולת מנוע ועוד.
ככלל, לא הייתי נוגע ברכב שעמד שנה בלי לזוז, אלא אם זה רכב לפרויקט.
לא, אין מצב.
ולא החלפתי 4 בולמים כי הם נזלו (מהסיבה הזאת, הייתי יכול להחליף רק את האחוריים).
החלפתי אותם כי מבחינתי - הנוזל שיש בבולם אחרי 190 אלף ק"מ כבר לא ראוי להיקרא שמן, גם אם הבולם לא מזיע.
לגבי גומיה - תעשה ניסוי. תתקין גומיית ציריה/מוט היגוי חדשה, תעמיד את הרכב לשנתיים ותגיד לי האם היא נקרעה. אני יודע מה תהיה התוצאה. ואם היא ממילא הייתה יבשה וסדוקה כשהרכב הועמד - אז גם ככה לא נשאר לה הרבה חיים, וזה רק שאלה של "עכשיו" או "עוד חצי שנה".
במנוע - נשאר שמן בראש ובדפנות הצילינדר. גם אחרי שנה. יצא לי לפתוח מנועים ששכבו אצלי במחסן שנה-שנתיים, כל עוד פתחי היניקה והפליטה היו סגורים - לא הייתה שום קורוזיה בתוך המנוע.
נכון שהיישור קו עולה יותר מהרכב - אז מה?
זה כי הרכב זול, לא כי היישור קו יקר. וכל רכב בתקציב הזה דורש יישור קו - אלא אם אתה דוגל בגישה של "לא מחליף עד שזה לא מפסיק לנסוע", מה שנקרא בשפת העם "תחזוקת שבר".
זה לא שאתה יכול להעלות את התקציב ל-10 ולקנות רכב שבו כל הבלאים הוחלפו לפני שבועיים. לא קיים. אנשים ברובם המכריע "לא פראיירים", מי שמשקיע ברכב פי כמה מערך השוק שלו - לא רץ למכור אחרי זה.
אני יכול לספר לך שחבר קנה רכב ממגרש במשולש והרכב התגלה כמציאה, ובמצב מכני מעולה, ללא קומבינות שלדה/מנוע/כריות אוויר.
האם הייתי ממליץ למישהו לקנות ממגרש במשולש (או כל מגרש לא מוכר לצורך העניין)?
התשובה היא לא.
עכשיו תשליך את זה על קניית רכב שעמד.
אין שום קשר בין הדיון בנוגע לרכיבים שמתבלים בזמן שהרכב עומד ומשמעותם ליישור קו - לקניית רכב ממגרש במשולש.
אין מה להשליך כאן.
טיעון שהייתי יכול לקבל - זה שאחרי עמידה ממושכת ככל הנראה תצטרך להחליף מצבר, צמיגים, וישרים ולהחליף את כל הנוזלים. אולי אפילו טיעון שזה מעלה את הסיכויים לתפיסה של הקליפרים או לקורוזיה בקונקטרים (מניסיוני זה לא קורה ברכב מעמידה של שנה +/-, אבל אפשר לדון בזה).
אז, אפשר היה לדון באורך תקופת העמידה שגורמת לכל אלה לדרוש החלפה אוטומטית, בהשפעה של זה על עלות היישור קו, ומנגד - על הסבירות שברכב ישן שלא עמד כל אלה במצב תקין. זה יכול להיות דיון מעניין ומועיל.
זריקת "אנלוגיות" שאין להן שום קשר עובדתי לנושא זאת דמגוגיה שלא מוסיפה שום ידע למשתתפים פרט ל"כולם יודעים ש...", ודיונים כאלה אני לא מעוניין לנהל.
האנלוגיה דווקא כן במקום מכיוון שהכוונה היא שהבאת דוגמא ספציפית לא מעידה על הכלל. כי הכלל אומר שבאותה סיטואציה, יותר סביר שהרכב שעמד יהיה עם יותר בעיות.
זה מה שהנסיון קצר השנים שלי כתפרן לימד אותי.
השרשור הוא קניית רכב בזול ולא קבלת רכב במתנה והשמשתו.
אני לא מנסה לשכנע אותך מכיוון שברור לי שזה לא יקרה (קראתי שרשור או שניים עם תגובות שלך) אני רק אומר וממליץ בפעם המי יודע כמה,
שככל,
ומנסיוני האישי דל השנים,
מי שמחפש רכב במינימום כסף, (נגיד 3000), ואין לו ביד איזו מציאה ספציפית, (נגיד רכב בן חמש עם עשרים אלף ק"מ שבעליו הזקן נפטר ועו"ד מוכר את נכסיו כי בניו רבים על הירושה, סתם זורק)
שלא יקנה רכב שעמד.
אתה לא מסכים,
זכותך.
תודה לכולכם על ההמלצות וההארות, אני באמת מעריך את זה!
לצערי, תהליך החיפוש הואט משהו, באשמת העצלות שלי בלבד, וזה למרות שהוא עדיין אקטואלי.
הפונטו של החבר ירדה מהפרק לאחר שהוא ראה אותה ואמר שצריך להשקיע בה עוד לפחות כפול כדי להשמיש אותה (בלמים, צמיגים, פנס שבור, טסט).
אני אמשיך לעדכן ברגע שמשהו יזוז לכיוון כלשהו.
דבר אחד בקשר לדיון, אני מתכנן כרגע לתחזק את הרכב העתידי הזה בעצמי, כך שזה אומר לפחות בהתחלה תחזוקת שבר, והכוונה היא שהוא ישרת אותי עד שימות.
מעלה את הפוסט מהמתים,
לאחרונה צצה אפשרות נשכחת לקבל אלי רכב שעבר כמה ידיים טובות בתוך המשפחה המורחבת (2-3 הידיים האחרונות). מדובר ביונדאי אקסנט שנת 1994 עם גיר ידני. מעדויות של בני המשפחה הרכב עובד סבבה לגמרי בלי תקלות מיוחדות, ולמעט הטירחה של 2 טסטים בשנה הוא מאוד אמין. ההתלבטות שלי היא בצורך באופן כללי. לאחר שהחלפתי עבודה תדירות היציאה לאיסוף הילדים ירדה מבערך פעם בשבוע לפעם באף פעם, כך שהעלות אחזקה שלו הופכת לגבוהה ביחס לתועלת, ומכיוון שאין אפשרות לעשות ביטוח חובה יומי, אלא רק שבועי, העלויות בכלל מתקרבות ללא כדאי.
השאלה שלי היא חצי כללית: האם הייתם לוקחים אליכם רכב ישן שדורש 2 טסטים בשנה, רק כדי שיעמוד מחוץ לבית וכגיבוי לרכב המשפחתי ולאופנוע שכבר חונים שם? קיים סיכוי סביר שהרכב יזוז בעיקר לטסטים ופחות לייעודו המקורי של איסוף/פיזור הילדים.
מנסיון.
רכב שלא נוסע באופן קבוע, מאכיל את בעליו מרורים. אין סוף תקלות, ובדיוק בזמן שאתה צריך אותו.
השאלה שלך צריכה להיות מופנית אליך.
מאחר ולדעתי אף אחד לא יודע את מצבך הכלכלי.
בעקרון אני החזקתי גרוטאה לילדים (כיום העבודה משלמת אז בטח שכן) ולאישתי רכב נוסף מהעבודה.
לגבי אקסנט זה רכב פשוט ויחסית טוב כפי שרשמו מעליי כדאי לעשות סיבוב אחת לכמה זמן.
https://cars.walla.co.il/item/3036153
אני רק שם את זה כאן