לצערי רכשתי xv950
אבל תודה
הצג להדפסה
לצערי רכשתי xv950
אבל תודה
לצערך כי זה מטרו או לצערך כי זהxv950 ?
כי זה לא עונה לי לצרכים
כעיקרון זה כלי אמין וטוב ( על סמך כלים אחרים מהמשפחה)
לוקי עזוב שטויות קנה כבר במוו וסע לשלום .
האמינות טובה מאוד ולאורך קילומטראז זולה ואמינה מיפנים.
אצלי ב160 אלף הלכו דברים די מזעריים כמו מיסבים של היגוי וגלגלים, שיפוץ בולמים ,טרמוסטט ,פלסטיק מוביל טימינג ועכשיו כניראה המשאב מים מתחילה לזייף שכל זה סבבה לגמריי ל160 אלף.
בהונדה הייתי מתעסק איתה פי מאה יותר
Sent from mTalk using windows 10 mobile
נגעת בנקודה כואבת, ברשותך מבט מהצד.
מחירון אופנועי ה-BMW מנופח ולא משקף את המצב הראלי של הכלים.
מצב השוק מתחלק ל-2, כלים עם קילומטרז' גבוה, וכלים שנקנו ולא ראו כמעט כביש.
מדובר באופנועי פרימיום שפונים לפלח שוק מאד מסוים שכולם לוטשים אליו עיניים. שנקנו
כחדשים בסכום דמיוני שדווקא אלה שמסוגלים לנצל אותו היטב, לא מסוגלים לרכוש אותו חדש.
האחרים בעלי הממון שמחפשים מציאה, קונים בינם לבין עצמם אופנועים שמתפרסמים מפה לאוזן.
(לא תאמין כמה הצעות קיבלה האוזן הערלה שלי, לאופנועים מדהימים במחירים שווים לכל כיס אבל
של אלה הנמנים עם חוג הסילון...)
אלה שכן מתפרסמים ביד 2 הם אלה שצברו ק"מ ובעיות. אבל המחיר שלהם נישאר דומה או זהה
לקודמים כי בשוק הזה משחקים בכללים אחרים.
כמכונאי אתה לא נבהל מתקלות ובעיות שהיו גורמים לאחרים סחרחורת, וגם להוצאה לא קטנה בכיס.
המוסכים המשרתים את האופנועים האלה יישרו קו עם רמת המחירים הכללית של הלקוחות שלהם וגם
מוסכים שפנו פעם בעיקר ללקוחות יותר עממים, התחילו למרוח שמנת וחמאה על הקבלות שלהם.
הוסף על כך שרמת המחירים לחלפים לאופנועים הנ"ל גבוהה מאד בארץ, ויש לא מעט אנשים שלא
מנוסים בהזמנות מחו"ל. קבל מלכודת דבש מסוכנת.
מחירי המשומשים בארץ הם בלון נפוח שסופו להתפוצץ, ושחקנים חדשים שפונים לאותו פלח שוק אבל
במחירים קצת יותר שפויים מתחממים על הקווים. הרבה מאד מבעלי ה-BMW לא יודו בכך אבל הם
"תקועים" עם האופנוע שלהם אי אפשר למכור כי השוק מת או חלש מאד, בסוכנות מציעה להם דיל
מביש עבור המשומש שלהם בתנאי שתקנה נוסף במחיר גבוה, וקונים פרטיים לא מסתובבים הרבה.
(כי מי ייקנה אופנוע משומש עם 60-70K יד שנייה או שלישית במחיר שהוא יכול לקנות חדש ולהוסיף ביטוח
ותוספות)
ולכן הם נשארים עם אופנוע יקר וכמעט לא מנוצל, אבל אם גאווה בלב וימכרו לך סיפורים לפי נטיות לבך.
בגלל ייחודיות השוק הזה שבו משחקים האגו ותרבות העדר שחקנים ראשיים, הכללים א ברורים לקונה
שלא מסתובב שם כדרך חיים ולכן מרווח הטעות היקרה, גדול הרבה יותר.
אין לי דבר וחצי דבר נגד האופנוע עצמו, אבל אם תשווה את מחירי האופנועים הזהים בחו"ל (אותם הנתונים)
מול כוח הקניה של הכסף באות ארץ, תבחין שאופנוע נמכר בהתאם לערכו האמתי הפיזי ולא בהתאם לתדמית
אותה הוא מנסה למכור.
יש כאן שוכן פורום שקנה בחו"ל אופנוע כזה, עשה טיול מדהים בכוונה למכור אותו בסופו, אבל בגלל כמות ק"מ
שכאן בארץ הייתה נחשבת מזערית, לא הצליח למכור או קיבל הצעות מגוחכות. זה שוק אמתי ולא פלצני!
מה עם סופר טנרה 1200?
שושני לא מבין על מה אתה מדבר.
יש לי 3 אופנועים במוו אחד למכירה, התמחור שלי הוא קצת יותר מgs500 במצב טוב.
ושנתון כזה.
את ה800 קניתי ב32 אחד וב40 שני, מחירי החלפים בארץ דווקא זולים משמעותית מהונדה מחירי הטיפולים גם כן זולים משמעותית מיפני מקביל.
אני שילשום התענינתי במחליף ל800 חשבתי על ויאפאר1200 מחיר הכלי 150 לעומת שזה 15 יותר מבמוו.
מחירי הטיפולים פי2 מבמוו 1200.
לך כנס למוסך עם 600 יפני ותראה איך במוו בארץ ישראל זולים מאוד,בחול המצב אחר שם היפנים מאוד זולים ובמוו כמו בארץ.
עזוב מוסך פילטר אוויר במטרו או הונדה עולה סביב ה500 לחתיכת נייר בבמוו 160.
רק שלשום ידידה שלי שילמה טיפול 6 הונדה 250 1100 שקלים, נעזוב שהטיפול מונפץ ואין לו ביסוס לפי הונדה יפן אבל גם לשלם על זה 1100? טיפול 10 בבמוו עולה פחות כ700 שקל.
מה שכן אם בבמוו הולך לך משהו מעבר לבלאי טבעי המחירים די גבוהים אבל מדובר גם בחלקים שחיים הרבה זמן ללא בעיות מיוחדות
דיברתי על ה-1200, אני לא מכיר מספיק את הדגם שלך. שמעתי שהוא מוצלח מאד.
ה1200 רובם נמכרים מפה לאוזן. והתחזוקה שלהם יקרה מה800 אבל לא משמעותית ,
תודה סטארלוק
בגדול כיום אני נשאר עם הימאהה עד קרן ההשתלמות הבאה או עד שאמצא החלפה ראש בראש.
ביום יום הכלי בסדר סך הכל בעיר הוא נהדר ורכיבות קצרות (60 קילומטר לכיוון ) הוא סביר כך שאחרי שאזווד אותו זה יפתור את נושא הכיסוי והשרשרת.
טיולים ארוכים עם אישתי כנראה שירדו מהפרק בשנים הקרובות.
לגבי BMW אני שמעתי סיפורים טובים וסיפורים רעים - אבל כרגע זה לא כלכך רלוונטי.
בכל מקרה אני מציץ מדי פעם בסוכנויות ואם אמצא החלפה על כלי טוב אני יעשה זאת (ווראדרו או ויסטורם 1000)
ניצן לא מטעה אנשים כמה עולה לך תחזוקה של ההונדה שלך?
טיפול קטן- שמן פעם ב6 (בספר רשום 12,אני מחליף כל 6) 4 ליטר של מוטול 200 שקל.
פעם אחרי ב6 הבאים מחליף פילטר-מקורי מפארטזילה 9 דולר. +200 שמן.
טיפול גדול פלאגים- רביעיה עולה 300 + טיפול עם החלפת שמן ופילטר.
כיוון שסתומים-800
ברקסים והכל, זה לפי אופי שימוש ובלאי. באופנוע הקודם השרשרת - החזיקה מעל 40 אלף ונמכר ככה.
החלפת נוזל קירור ובלם? 300 שקל.
מה עוד?
אם ככה
אצלי טיפול כל 10 עולה לי 100 שקל
פעם ב20 150 כי יש גם פילטר אוויר ב50
פעם ב60 פלאגים 100 שקל וכיוון שסתומים במוסך 800.
החלפת נוזל בלם 80 שקל ל4 אופנועים
נוזל קירור 50 שקל ל2 אופנועים אחת לשנתיים
ועכשיו כמה מה שרשמתה במוסך?
ניצן הערה קטנה
אני מהפראיירים שמטפלים במוסך מורשה ומשלמים ביוקר.
אני לא יודע להשוות בין BMW ל HONDA אני יכול להעיד שסוזוקי לא זולים.
כפי שאתה יכול להבין טיפול עצמי לא מתאים לכל אחד - ואז ישנה חשיבות עצומה לרמת המחירים שהיבואן דורש.
אגב עם תום האחריות אני מניח שאצטרף לקהל לקוחות הרשת - ואביא את החלקים בעצמי - מטרו ממני לא יראו שקל ( אביזרים, חלפים)- אם המוסך (זכיין של מטרו) יידע לטפל עם חלקים שלא הוא מספק סבבה אם לא יש הרבה מוסכים אחרים שכן.
לוקי אני גם שואל ומדבר על מחירים במוסך
אגב סוזוקי הכי יקרים במוסך
לגבי סוזוקי ייתכן ( החלפת זוג דיסקים קידמיים ורפידות בלם, שיפוץ קאליפרים קדמיים והחלפת שמן מזלג 5000 שקל נעשה לפני שנה בערך)
לא אומר שזול
לוקי אני החלפתי ב2500 שקל את כל הדיסקים והברקסים באופנוע שלי אאם הייתי הולך למוסך כניראה הייתי משלם עוד כ500 עבודה
יש לי קבלות על הכל
אם זה כך אז סוזוקי בהחלט יקר להחזקה
אין מצב שבמוו זולים.
אולי בסין.
אם אתה הולך ליד האופנוע מחוץ למוסך ייחייבו אותך על מס אוויר.
אם אתה קונה מחו"ל ומרכיב לבד,אז כן.
בדיוק.
אלכס אתה מדבר שהתחזוקה זולה כי אתה מטפל לבד,
אני פוחד לדעת כמה עולים חלפים מקוריים בחברה.
רמז:יקר מאוד!
ניצן כנס ושאל כמה עולים חלפים מקוריים בחברה ותתפלא שהרבה יותר זול מיפני בישראל.
אני קונה את רוב החלפים בארץ
לא ניסיתם ,לא שאלתם אתם חושבים כי יש סטיגמה שזה יקר. מה הבעיה לך למוסך ושאל עלות טיפולים זה מידע פשוט שמחלקים לכל לקוח, בידיוק כמו שעשיתי השבוע כשהייתי בהונדה והילבטתי אולי ויאפאר פשוט שאלתי עלויות טיפולים, כנל עשיתי לפני הבמוו ביאמהה עופר אבניר.
אפילו אני אקל עלייך כנס לאתר במוו ישראל יש להם מחירון חלפים ממוחשב. שוב בארץ ישראל הם זולים מהיפנים למה? כי בישראל יבואן היפנים דורש 500 שקל לפילטר אוויר שעולה 20 דולר ובמוו דורשים על אחד שעולה 30 דולר 150 שקל ובמצטבר המחיר זול יותר.כי גם יש פחות עבודה על האופנועים של במוו המרווחים מרווחים יותר
פלג כניראה שגם אתה לא מעודכן כנס לדלק מוטורס ושאל מחירים תתפלא שלא יותר יקר מיפני מקורי בארץ, היתרון של יפני בארץ שיש שלל לא מקורי זמין בארץ וזה גם נכנס לאט לאט לבמוו
אפשר לערוך השוואת עלויות ( יש לי את כל קבלות הטיפולים של הבאנדיט מיום עליותו לכביש).
אני מניח שזה ייתן מדד אמיתי ליוקר האחזקה (אני בטוח שיש עוד כמה פסיכים כמוני ששומרים הכל).
בשמחה לוקי אפשר לעשות את זה
אלכס משיטוט רגיל.
מיסב שעולה 20 שקל . עולה בחברה 187 שקל. כמעט פי 5.
עוד אחד שעולה 18 עולה בחברה 147 .
ושלא נדבר על מחירי הפריינג והחלקים, ידית שמאל עולה 870 לפני מעמ?? בחיי שאפילו בהונדה עולה 500 .
נכון הפילטר זולים יותר. מצד שני אין מתנות חינם והם תוקעים אותך בדברים הקטנים במחירים לא הגיונים_O RING ב160 שקל? WTF ?!
אז לצאת בהצהרות זה לא חכם אם אין ביסוס, ומחירון החלפים רק מבסס את זה. יכול להיות שתחסוך שקל שתיים בטיפול לבד, החלקה או נפילה במהירות אפס. אתה מוכר כליה.
ניצן כמה עולה מיסב כזה בחברה בהונדה? אל תשווה חנות מיסבים לחברה, תשווה הונדה /מטרו/עופר אבניר למול דלק.
אני את רוב המיסבים קונה של פאג בחנות מיסבים וזה עולה לי 20-40 שקל לאחד. מאידך ל250 של הונדה כששאלתי כמה עולים מיסבי היגוי קיבלתי תשובה של 350 לאחד ויש 2 בהונדה. שוב תשווה מקורי למקורי בישראל
כרגע אתה יוצא בהצהרות חסרות ביסוס כמו שינון הציע יש לו קבלות תפרסם קבלות וגם אני אפרסם בשמחה ותראה את העלויות שוב ניצן יש לי 3 כלים במשפחה וכולנו רוכבים המון .
ולפני הקניה בדקתי טוב טוב מחירים אצל כולם כי אני ידעתי מראש שלהזמין מחול ולהשבית אופנוע לא בא בחשבון אותי מעניין עלויות בארץ
ידית שמאל זה כל הידית כולל הפלסטיק שלה כמה זה עולה בהונדה? אתה מדבר על גומיה כאן זה כל הפלסטיק רק גומיה עולה 120 שקל קניתי לפני שבועיים חדשות
אני גם אוסיף שלא מזמן הייתי צריך מחזירי שמן לבולמים קידמיים , ושלי הם זהים לvfr800 ויש גם מקט סוזוקי להם בדקתי בהונדה 270 לאחד
עופר אבניר 270 לאחד לערך גם
בדלק לצערי לא היה וזה 80 ליחידה
בסוף קניתי תחלופי במוטו דיפו
מיסב היגוי סט עם מחזירי אבק 420 לפני מעמ
מיסב גלגל 120 לפני מעמ
ידית שמאל עולה 520 לפני מעמ.
אין לי מה להוכיח לך אתה פשוט קופץ וטוען הפרכות לא נכונות , כי אתה מטפל לבד ולכן יוצא לך זול, במוסך המרכזי יצא לך יקר. שוב, תבדוק כמה עולה החלקה מול האופנוע יפני מקביל.
ומוזר שאתה אומר...מחזירי שמן זה היה הדבר הראשון שהחלפתי שקניתי את האופנוע, עלה 100 בערך ליחידה.
עכשיו, או שממש לא אוהבים אותך בהונדה ותוקעים לך מחיר . או שאין לי מושג , כי כל מה שאתה זורק כאן, אין ביסוס, והנה בדקתי. והשוואתי.
ברשותכם ידידי חובבי הגריז, לוגמי שמן המכונות, מפצחי הברגים, אשפי החשמל, ואבירי הבנזין.
תרשו לשחוט פרה קדושה אחת בשם "מטפל לבד":
בעוונותיי גם אני שחטתי ופרקתי מנועים, על שמיכה צבאית ישנה בקצה המדרכה ע"י הבית.
עשרות פגרים מכניים שנקראו פעם אופנועים שהגיעו אלי בדרך לא דרך ומצאו עצמם תחת ידיי
וארגז הכלים החלוד שלי.
ביצעתי בהם מעשי סדום, שחיטה והתעללות, החייאה, הנשמה מפה לפה ומלב אל לב.
נהניתי מכל רגע, והייתי בטוח שאני עושה את הדבר הנכון.
הפשעים הגדולים ביותר בתולדות האנשות נעשו במחשבה ואמונה שזה הדבר הנכון לעשות.
עם השנים הכלים השתכללו ואני נשארתי תקוע, פחות ופחות מצאתי את הרצון והצורך לטפל באופנוע
לבד ויותר ויותר נהניתי לתת אותו למומחה לקחת צעד אחורה, להירגע ולתת למקצוען לעשות את
העבודה, עם כלים נאותים, מתוך ידע וניסיון, ושקט נפשי. גיליתי שלפעמים אני אפילו חוסך כסף ושומר
על האופנוע כשאני לא זה שמטפל בו!
נכון שהייתי צריך לחפש הרבה, נכון שעברתי בין מכונאים ושרלטנים שונים ומשונים עד שמצאתי את האחד
עבורי, אבל זה שווה הכל ובינינו, גם הקרנף מאושר מכך.
זה לא פתרון שמתאים לכל אחד לעבוד על המדרכה ליד הבית, לא כל אחד יודע ומצליח להגיע ליכולת מושלמת
של ידיים טובות, מוח חד ידע, יכולת דידקטית ללמוד את מהות המכונה שלו וליישם תאוריה למעשה.
ולכן כל אותם אשפי המכניקה לא עומדים לצערי במבחן האדם הסביר, ותחזוקת הכלים שלהם אינה משקפת
תחזוקת אמת של הרוכב הממוצע.
דווקא אותה רוכבת ששילמה הון קטן עבור טיפול, לוקי ידידי הסובל, ורבים וטובים אחרים הם המדד ליוקר
ההחזקה של כלים כאלה ואחרים.
לפעמים על חלק בעלות זעומה משלמים הרבה מאוד כסף כי העבודה האמתית נמצאת בפירוק מקצועי של
חצי אופנוע עד להחלפת החלק עצמו.
לי היום פחות מתאים לעשות את העבודה לבד, אני שמח להגיע בבוקר עם אופנוע למוסך, ללכת לעיסוקי
ולחזור בסוף היום למצוא את האופנוע נקי ומסודר טוב בהרבה מזה שהגעתי אייתו בבוקר, וכן זה עולה לי כסף,
אבל בשביל זה אני עובד קשה כל יום...
רן למה אתה חושב שאני סובל?
בלי עין רעה יש לי צרות של עשירים ושמח שהטענות שלי הן מול מטרו והממשל
מאחל לעצמי שישאר כך ולא ישתנה ( חוץ מהxv שנגזר עליו לסבול אותי עד קרן ההשתלמות הבאה)
רן חייב להסכים איתך, גם אני לאחרונה עובר לשיטת הטיפול קטן עליי וגדול שילך למוסך.
הקטן שזה שמן בלבד ופילטר שמן זורם לי במדרכה מתחת לבית על המדרכה, בגדולים נוסע עם אישתי לחמתי שם אופנוע בבמוו מרכזי מקבל מתוקתק ובנתיים נהנהים אצל המשפחה.
כרגע אני עושה רק תיקונים יקרים מאוד לבד ,דחופים לבד, וקטנים לבד את רוב השוטפת מעביר למוסך מה גם שבמוו אתה חייב לבקר במוסך לעידכוני תוכנה כאלה ואחרים
אין ספק, אתה מתבגר...הארלי?
לא לא שושני עד הארלי יש לי עוד איזה 40 שנה
בנתיים אזרום לr1200rs
תודה שושנה
אבל אני כנראה נשאר עם הראיס דה סאד.
חברתי קצת לפורומים של הxv
אם קצת התאמות ניתן יהיה להתקין ארגזי צד קשיחים של חארלי דייוידסון או לחלופין תיקי עור קטנים.
מבחינת משענת לאישה יש לי משהו בראש שאני מקווה שוולקוביץ יזרום איתו.
בגדול אני אוהב את הפשטות של העיצוב ולכן אני רוצה שהמשענת והתושבות של ארגזי הצד יהיו פריקים ובעלי שליפה מהירה.
כרגיל אני רוצה לחתוך את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
תחזור לבאנדיט וזהו.
אכלת לנו ת'ראס :ugly004::vahidrk: (אני הכי מת על שני אלה..)
יא ערן רק התחלתי
Sent from my LG-H815 using Tapatalk