אם אתה רוצה לתקשר עם האופנוע במרחק של 10 קמ אתה תהיה חייב להשתמש ב hf או בלווינות.
אפשר לשים בלון גז מדמיע יחד עם דטונטור קטן, במקרה של גניבה, בום, אף אחד לא מבין מה קורה ולכולם שורפות העיניים.
יש גם דברים רציניים יותר.
הצג להדפסה
אם אתה רוצה לתקשר עם האופנוע במרחק של 10 קמ אתה תהיה חייב להשתמש ב hf או בלווינות.
אפשר לשים בלון גז מדמיע יחד עם דטונטור קטן, במקרה של גניבה, בום, אף אחד לא מבין מה קורה ולכולם שורפות העיניים.
יש גם דברים רציניים יותר.
כל ההצעות והרעיונות שהוצגו כאן קיימים והרבה יותר טובים מעבר לדמיון שלכם.
כמי שנחשף רק באחרונה לתחום דווקא מהכיוון הפח"עי אני יכול לספר לכם על אמצעים
שיכולים לאתר בתך קהל אדם שמתכוון לבצע משהו "פלילי".
יש אפשרות לצלם אובייקט ולקבל כל (כל) סוג של התראה שתרצו אם האובייקט זז במילימטר
שבר צורה, או שיש פלטת חום (על פי קביעה) בקרבתו.
יתרה מזו ניתן לאתר היום כל אובייקט בטווח של חצי מטר או במבנה בטון בכניסה או היציאה ממנו.
ניתן להשאיר "שובל" של חתימת תנועה במסלול קבוע שבכל סטייה מהמסלול תשלח התראה לכל מי
שתחליט.
יש אפשרות שהאובייקט שלך ילמד לזהות מורשים, וייתן התראה על כל בלתי מורשה ברדיוס שנקבע
מהאובייקט.
ניתן להשבית מתנועה כל אובייקט בכל רגע נתון ללא בעיה מיוחדת, ויש מערכות שמשלבות הכל.
הכל ניתן לעשות היום באמצעים טכנולוגים. בתשלום כזה או אחר. ואלה רק האפשריות שאני יכול לחשוף.
אולם אין תחליף לשכל הישר ומיגון טוב בסיסי.
נניח שמישהו נותן לכם 200000 ש"ח שאסור להם להיות עליכם, אסור להכניס אותם לבית/בנק/שום
מקום אחר ואין לכם יכולת להגן עליהם. מה הייתם עושים?
התשובה היא להחביא אותם רחוק מעיניים רעות, במקום מסתור טוב, רצוי במקום שקשה לגישה.
זה בערך מה שצריך לעשות עם אופנוע. אופנוע צריך דבר ראשון לכסות היטב, מה שהעין לא רואה
היד לא לוקחת (כמה פעמיים שכחתי את המפתח בסוויץ' ובגלל שהאופנוע היה מוכסה איש לא נגע!)
הוא צריך להיות בלתי נגיש לרכב שניתן להעמיס עליו, אם הגנב יצטרך לסחוב אופנוע עד לרכב, מרחק
הגון הוא יעבור לאופנוע הבא.
הוא צריך להיות ממוגן פיזית בהגנות קשות, שרשרת עבה מאד, מנעולים נסתרים ומנעולי אופנוע מקוריים.
האופנוע צריך להיות מקובע לעצם שלא ניתן לפרקו בקלות, עמוד חשמל, צינור מים ראשי וכד'.
כידון נעול של אופנוע כבד, יאלץ את הגנב לעבוד קשה ולעשות מעשים שיראו חשודים מאד לסביבה וגורמים
רעש חריג.
בנוסף מערכת אזעקה טובה כל אחד על פי העדפותיו וצרכיו.
וכן מי שיכול שיעשה ביטוח נגד גנבה.
מאד מתסכל לדעת בדיוק איפה האופנוע הגנוב שלך, וללא יכולת להוציא אותו משם...
והכי חשוב שתמיד יהיה פראייר שימגן את האופנוע שלו פחות ממך ואת האופנוע הזה יעדיף
הגנב.
בקיצור השמיים הם הגבול אבל דווקא התנהגות הרוכב והאמצעים הפשוטים הם אלה שמונעים
גנבה.
חברים
ראשית אני שמח שהעניין צמח לדיון מעניין, תודה לכולכם על דעותכם.
כמובן רעיון קטן שלי לא נותן כרגע מענה מושלם ואבסולוטי לסוגיה, רק מציע משהו נקודתי כחלק מחבילה שלמה.
אני לא אוכל לפרט יותר לעומק בשלב זה, אני ממשיך לעבוד על העניין, אשמח לשתף ולהדגים ואולי גם להרחיב עם רעיונות שלכם
בכללי, זה כיף גדול וגם טרדה לא קטנה לדעת מה קורה עם האופנוע.
לי מספיק לדעת שאי אפשר לגנוב את הכלי או לחילופין שאי אפשר להתרחק איתו,
זאת כמובן אם לא מעמיסים אותו אלא מנסים לגנוב ברכיבה.
לא מאמין שיש פתרון אולטימטיבי לתקשורת עם הכלי שלא ניתנת לחסימה,
אבל את הפתרון לגניבה כבר יש לי.
האלגוריתם נכס רק אם אתה כיווני, בגלל שמדובר במערכת מעקב אתה לא תהיה כיווני ולא אכפת לך (עד גבול הטעם הטוב) באיזה גובה תהיה השבירה ואיפה התדר הקריטי.
VHF לא בהכרח עוקב אחרי תוואי, ראה לדוגמה רדיו אזרחי בשידורי FM.
UHF סובל מניחות גבוה בגלל מעבר זה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
בגלל זה לא בחרתי בהם מהתחלה, אלא ב hf לכל תחום יש יתרון וחסרון, ויש דרך להישאר כיווני.
כשאני מצדבר על vhf אני מדבר על תחומים מסויימים שעוכבים
. Uhf סובל מניחות גבוה מהיותו uhf, אבל הוא הכי יעיל לשטח בנוי.