DSLR זה כמעט תמונות בפלאפון :)
Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
הצג להדפסה
DSLR זה כמעט תמונות בפלאפון :)
ידידי ראיתי אותך רוכב עליו . איך לא תחווה בעיות ;)
על ה1200.
וגם זה 1200 שנת 2005 ולא ברמת תחזוקה גבוהה , אל תעלה אבל במבט מרחוק ראו הרבה בלאי שהיה צריך טיפול ולא טופל.
לא מכיר את הויאףאר שלך אבל בויטקים להונדה היו 6 דורות ובכולם למעט הגלגלשים היו בעיות טיימינגים.
אגב הדגם לפני הויטק הוא אמין מאוד יש אצל חבר והוא בקילומראז גבוהה מאוד וחי בסדר יחסית
שושנים (בטעם מלעיל) איש יקר, תם לו עידן הגיבורים לצערי. מה גם שהאופנוע שלי הוא בכלל נזיר סופי (על פי האסכולה המאוולאוית), מבלה את לילותיו בתפילות וריקודים במעגלים מעגלים על קצב התופים, ומשוטט ללא יעד בימיו בחיפוש אחרי חיבור לאחד-הגדול-כולל-הכל
וואי, מזמן לא כתבתי פה.
טוב, זה קצת דה-זוו כל הדיון הזה. היו כמה כאלה מסביב הבימרים מול היפנים ועלויות אחזקה תחזוקה ואמינות בפולגז זצ"ל..
כל מקרה לגופו וכל משתמש אופן שימושו , הסטוריית הכלי , אופיו וחוויות המשתמש. יש גם את אלת המזל שנכנסת לתמונה :rolleyes:
בואו נעשה סדר, ה 800 של במוו זה לא ה 1200 (גם הבוקסרים וגם ה 4-בשורה/ K), סדרת ה 800 יותר זולה לתחזוקה וטיפולים מכלי ה 1200 שעמוסים בחיישנים מחשבים בולמים ומיתלים אלקטרונים מתקדמים. תשאלו את טל (talr כינויו היה בפולגז), גם לו הרי יש F800 ובזמנו חשב להחליף ל K1200\1300 וכששאל את האלכסים עלויות אחזקה ותחזוקה הם אמרו לו בפירוש שההוצאות כמעט כפולות. לדוגמא אני מחזיק K12S 2007 ומחר הוא נכנס להשתלת גיר אצל האלכסים שהגיע מארה"ב מתורם 1300 צעיר בק"מ, הכלי שמור מאוד חיצונית ואצלי ליקק דבש, אבל הבעלים הראשון עשה עליו 90K ק"מ עד 2012 ורכב עליו רק סופ"שים אבל רכב חזק במהירויות גבוהות, מקריאה בפורומים בחו"ל היה ידוע לי שנקודת התורפה הם הקלאץ' והגיר. הקלאץ' הוחלף קומפלט ב 70K ק"מ, כך שקניתי אותו לא הוטרדתי בקשר אליו. אבל כמה שהבעלים היחיד לפני טיפל בו בצורה מסודרת כמו שעון לפי הספר ורק בחברה, מסתבר שבגלל כנראה העומס על הגיר במהירויות הגבוהות לאורך זמן אצלו והכלי עבר אלי ללא בעיות בגיר, בסופו של דבר ההילוך החמישי התחיל לקפוץ לפני כחודשיים. מנוע חזק עם 167 סוסים וכ 13 קג"מ שמועברים דרך הקלאץ' והגיר המסכנים האלה שגם לא בדיוק פותחו לקבל עומסים לאורך זמן (ה K1300 שיצא ב 2009 ואילך כבר מצוייד בגיר משופר חף ממחלות אלו) נתן בסוף את אותותיו כשכרגע הכלי עומד על 138K ק"מ.
יפנים?.. היה לי לפני הגרמני יפני שנחשב מהמוצלחים של שנות ה 90', ה ZZR1100. אצלי היה 7 שנים וגם אצלו שופץ הגיר אחרי כ 5 שנים אצלי, ההילוך השני קפץ וזה כנראה בגלל פתיחות וווילים של מישהו מארבעת הבעלים לפניי. אילו החוויות שלי מהשניים האחרונים, היו לפני עוד כלים אבל שני אלה החזיקו אצלי יותר מכמה שנים ועברו איתי עשרות ק"מ, כך שאפשר להגיד שאני עברתי איתם זמן לא מועט.
לגבי ה VFR: אכן כלי מוצלח ואמין, יש לא מעט מבינים שאומרים שהכלים לפני עידן ה V-TEC יותר אמינים ועדיפים. יש לי חבר מבוגר עם כלי מ 2001 (עדיין טרום עידן הויטק) שקנה אותו אז חדש ועדיין אצלו. הוא גם מבין לא מעט במכניקה ומטפל לבד, ד"א הוא העדיף אותו גם כי אין שרשרת טיימינג, יש מע' גלגלי שיניים.
דיזל תתחדש, הכלי נראה על פניו טוב ואם הוא שמור ותמשיך לתחזק אותו כיאות בלי להתחזר ולהזניח (יש לך את סטרלוק שזה מכרה זהב!!) ישרת אותך לאורך זמן.
ד"א שני טיפים יש לי בשבילך:
1) כלי נקי נוסע יותר טוב ואפשר לזהות מחלות שמתפתחות יותר בקלות.
2) ספריי סיליקון, כמה שיותר אייכותי יותר טוב!! (wurth הכי עדיף) - לרסס על גומיות פלסטיקים מחזירי שמן וכו', מזג האויר והשמש הרעה בארץ מתישהו מכריעים את החומרים הכי טובים מגרמניה (ויש שמה בכלים של הבווארים חומרים טובים.. מאוד!) ואז לך תדע מאיפה ולאיזה סדק/קרע נכנס מים ומבלבל את החשמל.
http://youtu.be/DdWZKb659K0
מבחינתי מסכם הכל
למרות פנטזיות סוטות לכיוון ברזל אמריקאי
יצאתי לפגרת חורף מחוסר תקציב
אשוב בקרוב
לתרומות בפרטי[emoji383]
אני מתוודה, לא קראתי את המונולוג השייקספירי באנגלית. שווה לקרוא את מה שיוזף כתב או שזה לא קשור ומיותר? (מילים כמו jazz HIV ו mother ) גרמו לי להבטחת אם זה קשור.
קודם כל המון תודה :)
לקראת הרכישה שקלתי k1200, ואף מצאתי אחד במצב מצוין ומחיר ממש טוב, עם היסטוריית טיפולים מלאה והכל. מה שבסופו הכריע את הרכישה (f800 מול k1200) זה עלות התחזוקה. וסליחה אם נשמע שאני תופס אותך בקטנות, וממש לא, מנוע ה- k מייצר 163 כ"ס בקראנק שהם "רק" 138 כ"ס בגלגל האחורי, לפי בדיקות דיינו שנעשו בארה"ב.
ועל הדרך אזכיר את strelok, הוא איש נדיר, עזר לי מאוד ושיתף איתי המון מהידע שצבר על הכלים האלה. אנחנו בקשר כל הזמן.
בקשר לטיפול בכלי, ממש בימים אלו אנו עובד על שחזור הכלי, למרות מצבו ההתחלתי המצוין, למצב כמעט תצוגה, בקרוב מאוד יגיע לסדנת דיטיילינג, בנוסף לטיפול האישי שלי. מצאתי שהמפיץ הבלעדי של חברת 3m המוכרת נמצאים ממש קרוב לבית ההורים (סדנת ליוגב, אזור תעשייה עפולה-עילית), כך שאקפוץ בקרוב לעשות כמה קניות. דרך אגב, בקנייה ישירה אצלהם המחירים נעים בין חצי לשני שליש לאותו מוצר בחנויות רגילות
אם אתה כבר מדייק אז דווקא הבמוו K סבבה לגמריי בהספקים שלו שזה 160 לערך מוצהר .
היפנים הרבה יותר מחמיאים לעצמם ;) http://images.motorcycle-usa.com/Pho...touring_hp.jpg
אף אחד כאן לא באמת סביב ה160 סוסים המוצהרים
וגם בנוגע ל VFR ול F800
http://www.motorcycle.com/gallery/vi...Dyno_Chart.jpg
ה VFR רחוק מלהיות 104 סוסים מוצהרים שיש לו.
ה ST גם לא 87 סוסים אבל זה די קרוב
אבל 30 קילו יותר יש לו
ותעדכן איך יצא עיניין ה 3M אני גם רוצה לעשות דיטיילינג
תודה על הנתונים המושכלים..
130, 150 ,163 , 185, 210 .. (167 מוצהר ל k1200s ברוב האתרים) מה זה משנה?, עם כמעט 13 קג"מ מומנט הכלי מרגיש כמו הר געש עצור ושור זועם שבועט בכל סיבוב קטן של מצערת. אני זוכר שעליתי עליו אחרי השנים על ה zzr הגדול ופתאום הבנתי שהקאווא' חתולה נחמדה בהשוואה.
דרך אגב, למה הפסיקו שיווק סדרת ה- k1300 בישראל? לא מופיע באתר וגם אין בסוכנות! ממי נקנה יד2 עוד כמה שנים?
יש בעיה בישראל במחירי האופנועים, צריך להיות בעל כיס עמוק, בכדי להחליט ולקנות
אופנוע חדש המפולח ברמת מחיר של מעל 100 אש"ח.
אופנוענים חדשים מחפשים אופנוע בסכומים הרבה יותר נמוכים, אלה שמתבגרים ורוצים
להמשיך מסתפקים בדרך כלל באמצע הדרך. ורק יחידי סגולה, מסוגלים באמת לקנות ולספוג
את נפילת הערך כאשר ירצו למכור את האופנוע ולעבור הלאה.
לא שווה ליבואנים להביא כלי ולהיתקע איתו. בדרך כלל בדגמים מאד יקרים ההזמנה מתבצעת
מראש.
שים לב ביד 2 כמה זמן לוקח למכור את האופנועים היקרים מאד, וכמה הנפילה במחיר. -רן
ובכן נכון, אבל עדיין לא ברור לי למה דווקא ה- k1300? סדרת ה- k1600 היקרה יותר משווקת "כרגיל"
אכן, גם אין באולם התצוגה.
שהייתי בדלק מוטורס לטפל בריקולים לפני כחודשיים וטיילתי בין הכלים בתצוגה, לא הבנתי איפה הסתירו את ה k1300. פניתי בשאלה לאחד הנציגים והוא ציין כי הכלי אפשרי רק בהזמנה מיוחדת ואין בתצוגה :-((
ואל תדאגו, לא יהיה?.. נביא מחו"ל יד שנייה במצב חדש (אפשרי יצור של שנתיים אחרונות). נכון, צריך לחפש ולפשפש ולכתת רגלים ברשת, כולל סוכנויות/CRAIGLIST וכו' וטיפה בירוקרטיה לבצע עליה לארץ, אבל לדעתי שווה וזה גם חוסך קצת כסף מול מחירי המשמשים שגם ככה אין למצוא הרבה בארץ.
מוזר, לפני כמה חודשים היו 2-3 כלים למכירה ועוד אחד~שניים בדלק לרכישה או בטרייד, אבל נעלמו ובחודש האחרון עלה הביקוש ל 1300, חוץ ממכם אני יודע על לפחות עוד שני חבר'ה שמחפשים כלי כזה, חוץ ממני - כשהיתה אופציה לפני החלפת הגיר..
אם ככה אז אני יודע שהכלי שלי ייחודי וטוב שקיבלתי את ההחלטה לתקן והחלפתי לו חצי מהקרביים, אופציה להחליף למשהו אחר שיעשה לי את זה לא בדיוק היתה.
למרות שמאוד מוקדם לדבר על זה, אך אם תוך שנתיים פחות או יותר, תהיה התארגנות סביב ייבוא מספר כלים כאלה, אשמח להשתתף.
בינתיים נהנה מכל דקה על ה- f800 ולא מפסיק לחייך.
(ספוילר: ממש בקרוב אני פותח מבצע דייטילינג רציני לאופנוע, להחזירו למצב תצוגה. בודק אופציות כרגע בין לעשות לבד או ללכת לסדנה מתמחה. מצאתי אחת טובה בכרמיאל. אמשיך לעדכן).