בבחירה בין קטנוע לאופנוע, אני תמיד בעד אופנוע :)
מה שכן - אם אתה בוחר ב-cb, כבר במעמד הקניה תדאג למושב משודרג.
הצג להדפסה
בבחירה בין קטנוע לאופנוע, אני תמיד בעד אופנוע :)
מה שכן - אם אתה בוחר ב-cb, כבר במעמד הקניה תדאג למושב משודרג.
יש פה שאלה עקרונית של אופנוע מול קטנוע.
מכיוון שאתה נמצא בפורום אופנועים אתה לא תקבל תשובה אובייקטיבית.
האחד נועד להיות פרקטי והאחר נועד להיות כיף. זה לא שאתה סובל על הבורגמן ושובר את הגב על ה-cb אבל בסופו של דבר זה תלוי בך ובהעדפות שלך.
רוב המוחלט של האנשים בפורום מעדיפים תנוחה קרבית, מושב פלדה ו-13000 סל״ד בשעון הטורים על פני מקום אחסון, מושב מרווח ומרופד והגנה רחבה מפני פגעי הטבע אז כל אחד לגופו.
בעצם, אתה רומז שאובייקטיבית, קטנוע עדיף, אבל בגלל שהפורום מוטה, אז ממליצים לבחור על אופנוע, בניגוד להיגיון.
אין בעיה. אני אכנס איתך לדיון הזה.
זה -
"האחד נועד להיות פרקטי והאחר נועד להיות כיף. זה לא שאתה סובל על הבורגמן ושובר את הגב על ה-cb אבל בסופו של דבר זה תלוי בך ובהעדפות שלך."
גיבוב שטויות.
תתפלא, קטנועים גדולים לא פותחו בשביל "פרקטיקה" כלשהי. בכל העולם, פרט לישראל (שבה הקטנועים נהנים מהקלות מס מופלגות) - קטנועים גדולים (בורגמן, סילוור, טימקס) יקרים בהרבה מאופנועים בינוניים הן בקניה והן בתחזוקה. גם צריכת הדלק שלהם נוטה להיות גבוהה יותר מאופנועים מתונים. קהל היעד של הכלים האלה, בכל העולם, פרט לישראל, זה לא אלה שמחפשים כלי תחבורה שימושי - אלא יאפים שמעוניינים בכלי מאובזר, ולא רוצים להתעסק במתיחת שרשרת ושימונה, שנמשכים למראה ה"נקי" כך שכל המרכיבים המכאניים נסתרים מהעין. החסכון, בדרך כלל, אינו בראש סדר העדיפויות של הלקוח הממוצע לכלים האלה בחו"ל, ולכן המהנדסים מרשים לעצמם ליישם בהם פתרונות שיקרים הן לייצור והן לתחזוקה.
אם כן, מהי הפרקטיקה?
*עלויות טיפולים - לרוב יהיו נמוכות יותר באופנוע ביניים מתון, מאשר בקטנוע מנהלים גדול.
*צריכת דלק - תלוי בדגם, אבל ה-CB500X, יפגין, כנראה, בתנאי שימוש זהים, צריכה שזהה למקסים 400/X-EVO400, ועדיפה על סילוור 600/בורגמן 650. ויסטרום 650 או ורסיס יראו כנראה צריכה שקרובה מאוד לשני הדגמים האלה.
*נפח אחסון - כאן יש יתרון לקטנועים. מניסיוני, ארגז אחורי גדול משווה בין יכולת נשיאת מטען של קטנוע ללא ארגז נוסף, לאופנוע. אני הוספתי תיק מיכל מגנטי (ורשת מטען לעת צרה), והסתדרתי לא רע בכלל.
מבחינת "שבירת גב":
אחזור שוב לאותה נקודה, שהעלתי אינספור פעמים בחיי. אותה "נוחות" קטנועית, שכולם מדברים עליה, היא אגדה אורבנית. אם נשווה תפוחים לתפוחים (משמע - קטנוע מנהלים לאופנוע דו"ש/טורינג דוגמאת הויסטרום, ולא לאופנוע ספורט) - אז נגלה שבכל פרמטר מדיד, לאופנוע יש בסיס טוב יותר כדי לספק איכות חיים גבוהה באוכף:
*מהלך מתלים ארוך יותר.
* מתלה אחורי יחיד פרוגרסיבי עם לינקאג' ברוב האופנועים - מול צמד בולמים ללא מנגנון פרוגרסיבי ברוב הקטנועים.
* קוטר גלגלים גדול יותר.
* מנוע במרכז השלדה, ולא על הזרוע האחרוית, כמו ברוב הקטנועים.
* תנוחת רכיבה - ברוב אופנועי הכביש, הרגליים נמצאות מתחת לפלג הגוף העליון, ויכולות לסייע בבלימת הזעזועים. בקטנועים, הרגליים שלוחות קדימה, וכל זעזוע שלא סונן ע"י המתלים - עובר ישירות לגב התחתון.
אז אולי מספיק לחזור כמו תוכי על אותה טענה, שלא מחזיקה מים במבחן המציאות?
לפי כך גם קצת קשה להשוות את הבורגמן 600 שהוא קטנוע מנהלים עם פינוקים כמו ידיות מחוממות ועוד ו cb500x שהוא אופנוע תקציב.
לא נפלו מאותו עץ תפוחים.
הכי נכון פה.
לא משנה מה תקנה בסוף, לא משנה על מה תרכב, משנה עם תצליח להתמודד עם זה יותר משנה רצוף....
כל מזג אוויר, כל מצב רוח, אתה חייב לעלות ולהיות 100% דרוך ומוכן למשך שעה וחצי כל פעם, זה מתיש.
אחרי 9 שעות בעבודה, עיצבנו אותך ועבר עליך חרא יום, עכשיו לך תתמודד שעה וחצי עם הכבישים בארץ בשעות העומס....
בתור אחד שהיה עושה 70 ק"מ הלוך חזור במרכז כל יום, שנה הספיקה לי להבין שהעלויות + נוחות + בטיחות לא שווים כמו לעבור לדירה קרובה יותר.....
לא אומר שהקטנוע עדיף אלא שזה עניין של טעם.
אתה חושב שכולם רוכבים על קטנועים כי זה זול?
לרוב האוכלוסיה לא בא להתעסק עם הילוכים, לא רוצים לנסוע עם תיקים קשורים לכל מני מקומות, לא רוצים להתעסק עם רשת.
המכלולים של רוב הקטנועים נועדו להתמודד עם כבישים עירוניים ומטרת הכלי היא להביא אותך מנקודה א ל-ב בצורה נוחה.
אין פה שום דיבור על עלויות תחזוקה או עליות מסביב ואני לא אומר שקטנוע הוא כלי כביש אולטימטיבי אבל עם תא מטען מובנה אתה לרוב לא נזקק לארגז ובגשם אתה סופג פחות מים.
בארץ יש גם הקלה הזויה במחירים לטובת קטנועים כך שאתה בדרך כלל מקבל כלי שאמור לעלות הרבה, הרבה מעל לאופנוע בהרבה פחות.
הנה דוגמה למחירים:
https://www.suzuki.ca/en/2014-v-Strom-1000-abs-se
https://www.suzuki.ca/?q=en/node/702
לגבי התנוחת ישיבה, לא הרגשתי הבדל ענק בנוחות בין ה-CBR שעליו אני עכשיו לבין ה-Nexus שהייתי עליו לפני.
שניהם עושים עבודה טובה, אני אישית מעדיף את הישיבה הרכונה עם מנוע בין הרגליים אבל בנסיעות ארוכות ובפקקים אני מרגיש טוב טוב את החום מהמנוע.
מבחינת המורכבת אין פה שאלה בכלל. לא משנה כמה הנסיעה חלקה, עדיין מרגישים העברות הילוכים, את הכבישים השבורים של תל אביב מורגשים הרבה יותר על האופנוע ואין בכלל מה לדבר על המושב האחורי, מבחינתה היא רק מתה שאני כבר אעבור לאופנוע אחר.
אני אישית הרבה יותר נהנה על הCBR, הוא קל, זריז ושליטה במומנט היא סוג מאוד מיוחד של כיף. מבחינת מטען, לי יש קצת מקום במשרד וסה״כ אני מסתפק בתיק מיכל גדול.
במקרה שלך, שני הדגמים עדיין נמכרים וזו לא השקעה קטנה, קח את שניהם לנסיעת מבחן כי בסופו של דבר רק אתה יכול להחליט מה נוח לך יותר.
הנה דוגמה למחירים:
https://www.suzuki.ca/en/2014-v-Strom-1000-abs-se
https://www.suzuki.ca/?q=en/node/702
.[/QUOTE]
והנה דוגמה לטמטום בארץ, בגלל שזה קטנוע וזה אופנוע אז אחרי מס זה נראה כך:
http://www.oferavnir.co.il/Product.aspx?productId=226
http://www.oferavnir.co.il/Product.aspx?productId=58
כמעט 30,000 ש"ח
וזה מסביר למה יש הרבה קטנועים
alex.
איך אתה משווה CBR לקטנוע בנוחות?, לקחתה את אחד האופנועים הכי לא נוחים בתבל, גם מבחינת כסא וגם מתלים.
תשווה את הקטנוע הזה מול וי סטרום למשל, לא צריך להיות מומחה גדול בשביל להבין עד כמה הסטרום יהיה הרבה יותר נוח בכל משימה שתתן לו.
לדעתי ההשוואה היא בגלל שאלו האופציות של פות"ש.
לפות"ש - אני מקווה שאני לא נשמע מתנשא, אבל נראה שאתה לא סגור כל כך על מה אתה רוצה. נתת פה שתי אופציות שאין ביניהן שום קשר חוץ מהתקציב. זה כמעט כמו שתוסיף לאופציות גם אופנוע ים רק כי הוא בערך באותו המחיר (אגב, נראה לי שזו אופציית ההגעה הכי מהירה :))
נראה לי שהשלב הראשון בהחלטה שלך צריך להיות לגשת לסוכנויות ולעשות נסיעות מבחן (אל תתבייש, אפילו אם אתה לא מתכוון בסוף לקנות כלי חדש. הם מרוויחים מספיק גם על חלקי החילוף)
תחליט קודם מה נוח לך ואז יהיה לך קל יותר להחליט. תזכור שבנסיעה כל כך ארוכה כל יום, הנוחות שלך היא פקטור משמעותי מאד.
בחירה לא נכונה, יכולה לגרום מהר מאד לכאבים במקומות בגוף שלא הכרת, והרבה תסכול על הכסף שזרקת (תהיה בטוח שתוציא לא מעט כסף, גם אם המעביד משלם על האופנוע)
בהצלחה
אם המחיר זה לא עניין לדעתי sv650 מוגבל זה ההחלטה הכי טובה.
sv הוא לא אופנוע שמתהדר בנוחות יוצאת דופן לרוכב. סביר, אבל לא יותר מזה. לכיסוי מרחקים, הויסטרום עדיף פי כמה.
בנוסף, אין שום סיבה לקנות אופנוע מוגבל, אם הפות"ש יכול להוציא a - פרט, אולי, לנושא החזרי המס, שאיני זוכר כיצד הוא עובד בידיוק. זכור לי, שאופנועי L2 מוכרים במלואם, אבל את הסוגיה הזאת בכל מקרה יש לבדוק מול רואה חשבון.
דבר ראשון תודה על התגובות...אני שמח שהצלחתי לעורר דיון כזה...😊
היום עשיתי נסיעת מבחן על ה sv650 מוגבל - הלך לי התחת...חח...כי המושב קשה ולא מפנק בכלל אבל הבנתי שאפשר להחליף. חוץ מזה הוא היה בסדר, לא כאב הגב, נסעתי כשעה סה"כ.
מחר אני עושה נסיעה על ה cb500x והאמת מקווה שירגיש יותר טוב. נראה לי שהוא העדיף...
מה אתם חושבים?
ושחכתי לעדכן שקטנוע ירד מהפרק אחרי שהבנו את כמות הטיפולים...אופנוע חד וחלק יותר משתלם.
הקפצה....
Cb500x ייתן מענה טוב. לי, באופן אישי, המושב שלו הרגיש קשה מידי אחרי שעתיים של רכיבה, אבל זאת נקודה שקל וזול לפתור - עם מושב ג'ל או תוספת ריפוד למושב המקורי.
חוץ מזה - אופנוע תיור מעולה לרוכב מתחיל או תפרן, עם צריכת דלק נמוכה מאוד (ראיתי 1/23-24 בכביש מהיר על 120-130, 1/30 ומעלה בכבישים צדדיים במהירויות של 50-90 קמ"ש - כל זה עם מורכבת ו-3 ארגזים עמוסים לעייפה).
פרט למושב, היו לי תלונות על הגיר (קשה, רועש ועם מהלך ארוך) ועל המתלים (רופסים). בהרכבה עם ציוד, גם הברקסים אינם מספקים (אולי זה פרטני לאופנוע שרכבתי עליו, שהספיק לעבור 22k ק"מ לא קלים בחברת השכרה).
אני בטוח שהויסטרום היה שווה את ה 15 יורו תוספת ליום - אם אבל זה לא משנה את העובדה, שה-cb500x הינו חבילה מצויינת, שגדולה מסך חלקיה. אם אתה נאלץ להישאר בגבולות a1 (עקב מיסוי או מגבלת רישיון), ואתה צריך לתפור קילומטראז' גבוה, אין ל-cb מתחרים, פרט אולי לויסטרום מוגבל. שפר את המושב אם צריך, שים ארגז אחורי גדול, ותהנה.
טוב חברה אני בדילמה.
היום לקחתי למבחן(קצר כי החברה בהונדה טמבלים) את ה cb500x, מה אני אגיד:
נוחות- מושב קשיח אבל סביר
ישיבה-זקופה בסדר גמור
מנוע-מרגיש האמת חלש...אנמי כזה...כאילו אין "נשמה" לאופנוע...ציפיתי ליותר.
יש יתרון של משקף אופציונלי גבוהה וצריכת דלק קצת יותר טובה, ומיכל דלק יותר גדול.
אני ממש בדילמה מול הגלדיוס...ששם ממש מרגישים פאקינג אופנוע...
הצילו!!!!
מה "הצילו"?
רוצה גלדיוס, קנה גלדיוס. אז תצטרך לתדלק פעם ביום, לא מתים מזה.
אם כבר אתה שוקל אופנועים של 50-60k, תבדוק גם את הימאהה mt-07 (אמור להיות אחלה אופנוע, גם אם לא בדיוק מכונת שיוט בינעירונית, ויש גרסא מוגבלת ל-a1) ומוטו-גוצי v7 stone (אופנוע מדהים בעיניי, שמחירו הפך לדי אטרקטיבי לאחר ההוזלה האחרונה). ה-v7, דרך אגב, מצוייד בגל הינע - ויחסוך לך את ההתעסקות במתיחה ושימון של שרשרת ההינע, מה שמשמעותי מאוד בקילומטראז'ים האלה. אם תקנה גוצי - תביא סיבוב.
בקצב הזה תהיה תחתית בת"א ואתה תמצא עבודה חדשה. קנה טוסטוס
לא הצילו בקטע רע...תבין את הדילמה...
באמת יעזור לי המלצות בין השניים..
קח גלדיוס. אחלה מנוע. כיפי ואמין. 1:18 צריכת דלק.
הגלדיוס אמור להיות אופנוע מצויין. הוא פחות בסיסי וזול מה-cb, וזה יורגש כנראה במתלים, בברקסים ובתחושה הככלית.
אני לא יודע עד כמה מסובך להוריד ממנו את ההגבלה, אבל תיאורטית - אם מסירים אותה, אז גם תהנה ממנוע חזק וגמיש, שלא רואה את המנוע של ה-cb ממטר בכל פרמטר, פרט לצריכת בדלק (למרות שעדיין מדובר במנוע די חסכוני).
אני אומר, שאם כבר אתה שוקל לקנות אופנוע מאבניר ב-60k - תתעניין על הדרך במוטו-גוצי. אולי תתאהב.
בבחירה בין ה-cb לגלדיוס, אתה בוחר בין אופנוע חסכוני ופרקטי נותר, לאופנוע כיפי ומלהיב יותר. שניהם ייתנו לך מענה סביר ומעלה לדרישות העיקריות, ומכאן - תצטרך להחליט לבד.
אחד הפרמטרים שבאמת בעל משקל זה המשקף הגבוה שניתן להרכיב ל cb, כך שיעזור לי בהצנגדות לרוח. השאלה האם הדבר לא יאט אותי?
והאם אתרגל לנסיעה ללא משקף בגלדיוס?
ואתם חושבים שכסא ג'ל יעזור לנוחות בגלדיוס?
ראיתי את המוטוגוצי..לא ממש מדבר אלי...
חבר, ברכבת המושב נוח, והמיגון רוח מעולה.
אתה חושב שבחורף יהיה לך נוח / כיף לעשות את הנסיעה הזאת, או שתגיע לעבודה ספוג כל יום ובלי תחושה באצבעות?
אני חושב שאתה מאוד רוצה אופנוע כי אתה יכול לקבל אותו בחינם, בלי לחשוב על ההשלכות של כל העסק על חיי היום יום שלך.
תאמין לי שאם רכבת הייתה אופציה אז הייתי לוקח אותה בשני ידיים. אני יודע שאופנוע זה פנטזיה אבל זה האופציה הכי טובה.
גשם אפשר להתמגן. ברור שלא נעים אבל מה לעשות...בימים רציניים אני יעבוד מהבית.
הקיצור בעניין ה cb או הגלדיוס אני חושב שזה עניין שהלב אומר גלדיוס והראש cb..
החלטתי לעשות נסיעת מבחן ארוכה יותר על ה cb ואז אחליט סופית.
לגבי משקף אפטרמרקט לגלדיוס, יש למישהו קישור לאתר כלשהוא? או מישהוא שהוא מכיר?
תנסה בגוגל suzuki gladius tall windshild.
קטנוע 250 לחיפה. אופניים חשמליות לעבודה ורכבת באמצע.
רכבת פעם בכביש החוף? הרוחות באיזור עתלית יכסחו אותך.
אני נוסע דרך יקנעם ואז מתחבר בזיכרון לכביש החוף..
אני לגמרי עם אברי בנושא הזה (ואני מדבר בתור אחד שכבר שנים נוסע רק על אופנוע יום-יום).
אתה יוצא בבוקר מהבית, היום נראה לך סביר, ואז אחרי חצי שעה נסיעה, בדיוק אחרי חדרה תופס אותך מבול מטורף.
אתה לא רואה כלום, אף אחד לא רואה אותך, הנהגים משפריצים עליך מכל עבר, המיגון כבר מזמן הפסיק לעבוד אז אתה רטוב בחלק מהגוף וקר לך.
וכשקר לך, אתה ישר מרגיש את זה בכפות הידיים וכל רוח קלה היא כבר כמו סכינים.
באזור נתניה כבר נגמר הגשם אבל עכשיו הקור הורג אותך ואתה רק מתפלל להגיע לעבודה.
לעבודה, לא הבייתה למקלחת טובה והחלפת בגדים. לעבודה.
אתה יודע מה, עזוב, עכשיו קיץ, אוגוסט. לפחות כמה ימים של 35-40 מעלות. ואתה על האופנוע, המנוע מרגיש כמו מדורה שאי אפשר להתרחק ממנה. כל הצוואר שלך נוזל והתחתונים שלך כבר מזמן הפכו לבגד ים.
נגמר אוגוסט, מתחיל הסתיו, רוחות מטורפות שמאלצות אותך לריב עם האופנוע כל הדרך. אתה מגיע לעבודה כמו אחרי ריצת מרתון (אולי כבר היה עדיף לרוץ את כל הדרך).
וכל זה עוד לפני שהזכרנו את הרצון העז של 90% מהנהגים להרוג אותך (או קיי - הגזמתי. פשוט להתעלם לחלוטין מקיומך)
אני מבין שאתה נעול, וזה בסדר, כל מי שכותב בפורום הזה יש לו שריטה אנושה וכמיהה בלתי רציונאלית לתחושה המסממת של החופש על האופנוע, אבל, וזה אבל גדול, מי שלא נסע יום יום על אופנוע, מגלה מהר מאד שיש לזה גם צדדים שליליים.
הקפיצה שאתה הולך לעשות היא עצומה. זה לא שאתה נוסע כל יום לעבודה 20 ק"מ ועכשיו אתה מתרחק.
זה להתחיל לרוץ מרתון מאפס.
זה אפשרי, אבל אתה תגלה בדרך, שזה כואב מאד.
שוב, אני עושה את זה כל יום (במרחק יותר קטן) ככה שכל מה שכתבתי זה מצב אמיתי שאני חי אותו בשגרה.
אני לא מנסה להפחיד, אלא רק לצייר את המציאות כמו שהיא ולא כמו שהפנטזיה נראית.
ועוד משהו קטן, אם לא תשתכנע אז אני לפחות מקווה שלא תחסוך אפילו שקל אחד על ציוד מעולה (קסדה, מעיל, חליפה, כפפות וכולי). זה יהיה יקר, אבל זה הדבר היחיד שעוד יגרום לזה להיות נסבל.
בהצלחה.
אין מי להגיד ואתה צודק ב 100 אחוז, אבל עד שאנסה לא אדע. ואם באמת שלא יתאים אז גם בסופו של דבר אוותר, אבל לפחות אני חייב לנסות כי אני באמת רוצה לשמור על המקום עבודה. אתם בטח מבינים שזה לא סתם מקום עבודה כי מעסיק היה מחפש לקנות לעובד שלו פאקינג אופנוע כדי לשמור עליו.
אז בעצם עדיף אופנוע נמוך יותר בגלל הרוח? הגלדיוס נמוך יותר לעומת ה cb שבקטגורית האדוונטצר...
טוב אז נראה לי שיש לי כיוון...
הונדה גולדווינג 😏
באותו כביש שאתה מדבר עליו, יצא לי בזמנו לרכב די קבוע על דיוורז'ן 400. לא זכור לי שזה היה סיוט, למרות שבהחלט זכור לי, שהרוחות הרוגשו.
הדיוורז'ן אינו אופנוע קל במיוחד - מבחינת גודל ומשקל, הוא נמצא בליגה של ה-600-ים המתונים (ומקביל ליותר-כבדים שבהם - 178 ק"ג משקל יבש).
כשעברתי לבנדיט, אז ההשפעה של הרוחות בכביש 2 נהייתה עוד יותר קטנה.
אני חושב, שזה מתחלק לשני חלקים:
1. האופנוע - ככל שהוא נמוך וכבד יותר, כך, באופן טבעי, השפעת הרוחות קטנה יותר. אופנועים עם פיירינג גדול רגישים יותר לרוחות צד, עקב המפרש שהפיירינג מייצר - וזאת, כנראה, הסיבה לאי-נוחות הקיצונית שחשת עם הסווינג.
2. הרוכב - רכיבה תחת תנאים מכבידים (ורוח צד חזקה זה אחד מהם) דורשת מיומנות. תנוחת רכיבה נכונה, שימוש נכון במבט ומיקום טוב בתנועה עוזרים לשמור על מרווחי הביטחון, גם כשהרוח הופכת להיות מטרד של ממש.
דרך אגב - את רוח הצד הנוראית בחיי, פגשתי דווקא בכביש 6, לפני כמה שנים. עשיתי את דרכי על בנדיט 1200, בהרכבה, מאריאל לקריות. כשעליתי על המחלף בצומת קסם, שמחבר אותי לכביש 6, לפתע הרגשתי רוח בעוצמה כזאת, שנאלצתי להטות את האופנוע לזווית מורגשת, כדי לשמור על כיוון הנסיעה, ונסעתי כך, בהטיה, כמחצית מהדרך על כביש 6.
הורדתי את המהירות לאיזור ה-120, והגעתי ליעדי בשלום.
לגבי הפות"ש:
התגובה הראשונה (ואלי גם השניה) שלי בשרשור הזה, נועדו להוריד אותו מהרעיון, ולגרום לו לחפש פתרון תחבורה אחר. אבל אם כבר הבחור לא מעוניין, ונעול על כך שהוא רוצה לעשות ק"מ ביום 220 על גבי אופנוע - מי אני כדי להגיד לו לא?
למרחקים ארוכים קונים אופנוע שמיועד למרחקים ארוכים.
הסיבה הפשוטה, זה האופנוע שבנוי מההתחלה לנסיעה כזו.
הן מבחינת הנוחות, הן מבחינת צריכת הדלק, הן בגלל כושר העמסה וזיווד.
וגם מבחינת הפינוקים הקטנים שמקלים על החיים בנסיעה ארוכה.
אפשר לשרוד נסיעות כאלה על כל אופנוע/קטנוע. השאלה באיזה מחיר.
יש שני סוגים עיקריים לנסיעה כזו, אופנוע אדוונצ'ר חוצה יבשות שלו יש
יתרונות וחסרונות הנובעים מהמבנה הבסיסי שלו. או אופנוע טיולים גדול
סטייל גולדוויניג/הארלי וכד'.
דגם ביניים אפשר לקחת אופנוע ספורט תיור ולהתפשר קצת בזיווד.
אף אחד מהנ"ל אינו עונה על דרישות התקציב שלך או נפח המנוע.
מעכשיו אתה בודק את עומק הפשרה לה אתה מסוגל, המחיר יהיה
כבד. לפעמים לא מעשי, יעלה לך בבריאות/תקלות/איחורים/בעיות
אופייניות לאופנוע.
מכאן אתה עם עצמך, קח בחשבון שרומנטיקה זה נחמד למי שבאמת
מאוהב, אבל השכל לא משחק תפקיד משמעותי.
וכשאתה נתקל במציאות היום יומית לפעמים המחיר יקר מדי.
תבדוק שהחלום שלך לא יהפוך לסיוט, וקח בחשבון שאף אחד חוץ
ממך לא יצטרך אח"כ להתמודד עם ההחלטה שלך...רק אתה!
בהצלחה - רן