עוד שאלה ברשותך, למה מכולם לא היית לוקח את הסיבי?
הצג להדפסה
עוד שאלה ברשותך, למה מכולם לא היית לוקח את הסיבי?
אני לא אביעד, אבל הייתי בהתלבטות שלך, והלכתי על הסיבי, נכון הmt מדליק, כיפי ושובב, אבל משהו בסיבי, בחלקות, בכח ובהרגשה גרם לי לוותר על הmt לרדת שנתון ולקחת את הcb, ולא עובר נסיעה אחת בלי חיוך.
+1 לדבריו של אביעד (בקשר לשטויות שנכתבו פה).
ה-cb1000r אופנוע נפלא ולדעתי הוא נמצא קליק אחד מעל ה-mt09 בכל מה שקשור לאיכות המכלולים - המתלים המתכווננים חד משמעית טובים ואיכותיים יותר (אבל גם הם לדעתי רחוק מלהיות מושלמים) והוא מגומר באופן "מלוטש" יותר, אבל כמובן שזה גם מגיע כתוספת משמעותית במחירו כחדש.
הוא חזק ומהיר ובהחלט אופנוע טוב אבל באופן אישי אני לא אוהב את האקסטרא חלקות שלו - 4 צילנידרים בשורה קלאסי... אותי הוא קצת שיעמם.
מצד שני, אבא שלי רכב עליו 3.5 שנים בהנאה רבה וכשהגיע הזמן לא מצא שום דבר שרצה להחליף אליו למעט עוד אחד כזה (בסוף בכלל הלך על 208gti :) ).
לדעתי אם אהבת את האופי הקצת יותר פלפלי של המונסטר 821, אתה כנראה לא תתחבר מאוד להונדה.
התמונות שסטרלוק העלה אמיתיות, היה יותר ראוי שנציג טכני של מטרו יתייחס למקרה ולא לפתור זאת כהשמצה.
כמו כן, הוא העלה נקודה מעניינת - האם היית קונה מאזדה 6 חדשה או במוו סדרה 5 בת חמש.
הבחירה של רוב הקונים היא מובהקת לטובת מאזדה 6 חדשה. מי שמעניין אותו מדוע מוזמן לקרוא את ספריו המרתקים של הכלכלן דן אריאלי. לאחרים - זה נובע מהעדפה של אנשים שונאי סיכון, שאני יכול להבין מרוכש מכונית ופחות ממי שמחפש אופנוע.
אז למה באמת אופנוען מעדיף mt09 חדש ב-66 אלף על k1300r בן שש, או r1200r בן 4 שנים, נשגב מבינתי.
סטרלוק, טעם טוב זה טעם נרכש.
התמונות אמיתיות- הסיפור מעוות. יכול היה לכתוב גם "נגרם כי הוא סובב את המצערת". בוא נגיד שזה ממש לא כשל הנדסי או כשל באופנוע,
יותר בכיוון של טעות אנוש וכאן אסיים את דבריי בנושא.
מה הקשר בין mt09 לאופנועים שהצגת? נשגב מבינתי. אם כבר אז f800r, ואני מאמין שהשוק מדבר בעד עצמו.
אבל אם היית מוצא אופנוע ראוי להשוואה של מה עדיף, בוא ניקח היפרמוטארד משומש על mt חדש. אז יגידו לך ובצדק לך תדע מה האופנוע עבר,
בין אם תאונה שכוסתה היטב ובין אם נסיעה אגרסיבית שתגבה מחיר גבוהה בטיפולים בהמשך. לך תדע אם טופל במקום טוב, אם לא עיגלו פינות-
אמנם שני גלגלים, אבל לא פעם עולה הרבה יותר לתחזק מרכב...ויש עוד אין ספור דברים.
בוא נגיד שכל כלי משומש שרכשתי (וכולם היו בני כמה חודשים-עד שנתיים) מצאתי דברים. בין אם בבדיקה, או בין אם אחרי בעלות קצרה. אם תשאל אותי
היום בהיצע שנוצר ומגמה שנוצרה-כלים כמו mt09/07 עדיפים כחדשים על "פרימיום" ישנים.
אני חייב לאמר ששאלתי את השאלות שלי בכמה מקומות והפורום הזה בהחלט הוכיח את עצמו כפעיל ביותר.
תודה לכולם על ההתייחסויות והתשובות.
האמת היא שבתור אופנוען בנשמה אני רוצה שיהיה בבעלותי כל כלי שקיים בשוק. לצערי זה לא יקרה ואני צריך כלי אחד שישמש אותי ליום יום בלי לשבור לי את הגב , שיאפשר רכיבה רגועה מחד וחוליגנית כשבא לי בכך מאידך. כזה שידע לתת לי את היציבות בסיבובים של כבישי ישראל יחד עם כח מתפרץ כשאני מושך את המצערת.
נראה לי שאין משהו מושלם אבל יש קרוב.
העצות של כולכם עזרו מאד, בלבלו לא פחות ופתחו לי את המחשבה על אופנועים שלא חשבתי עליהם בהתחלה.
אעדכן בהמשך בהחלטה הסופית..
זה בהחלט פורום שאחזור להכנס אליו.. תמשיכו להיות אחלה קבוצה ותזכרו שזה אחלה שיש דעות שונות כל עוד מכבדים כל אחד את דעותיו של האחר.
מה שמחזק את המצב הזה עוד יותר, זה שמדובר באופנוע בעל מומנט אדיר, שעם כח כזה, יכול להתפך אחורנית בווילי די בקלות, שיגרום נזק לנזב בלי מאמץ.
אדיר, אין לך מה להפסיד, בזה, תנסה לקחת נסיעת מבחן על הטרייסר, ועל הוי סטרום xt, לוי סטרום אין כל שיפיל אותך מהכסא, אך אני חושב שיש לו חבילה כוללת די משתלמת ועם יתרון לשימוש יומיומי.
בהצלחה.
הקשר בסוף זה המחיר. ביקשו אופנוע במחיר של עד 70 יש מחבר עצום של כלים משומשים בעד 70.
וכמו שאמרתי אני הייתי קונה k1300 בן 5-6 שנים ולא mt09 חדש אבל זה אני ולכל אחד שיקול שלו.
מצד אחד זה נזק לגיטימי מצד שני אני לא מכיר כלים אחרים שזה קורה להם מווילי ולא חסר כלים שמתהפכים בווילים
ובקשר לתחזוקה יקרה ל דוקאטי שרשמתה אתה עצמך פירסמתה כתבול בפולגז שבהם היו טבלאות טיפולים והטבלאות של הדוקאטי מסתכמות באותן ה 4-5 אלף ל 40-48 אל ק"מ כמו שאר היפנים אם כבר אז הדוקאטי בשוטף זול מהMT כי זה אותה עלות אבל הדוקאטי עושה 8 אלף קמ יותר
איך שאני רואה את זה בתור בעלים של דוקאטי. העלות טיפה יותר יקרה בגלל חוסר התחרות.
אין כמעט מוסכים שמטפלים באופנועים האלה ואז אין יותר מידי תחרות ולכן המחיר עולה. מה שכן החלקים שלו יותר יקרים מהמתחרים אבל גם לא הבדל קריטי.
אבל.. אתה משלם טיפה יותר יקר אבל גם מקבל בהתאם! אני מטפל אצל ניסים ברדה כבר כמעט 3 שנים והיחס מדהים והשירות מקצועי ואמין ושווה כל שקל!
שלום לכולם שמי ליאור ואני מנהל מותג MV AGUSTA.
לבקשת Adirt ליעוץ בבחירת האופנוע הבא למשהוא קצת שונה, מהנה ויותר איכותי
הצעתי את MV AGUSTA BRUTALE 675
שזה אופנוע איכותי יותר אך יקר יותר
הצעתי אופציה שהיא שונה מהמקובל אין בזה שום רע , או פסול .
הבורטלה קל מאוד 167 קג
110 כוח סוס
מאובזר במעצורים של ברמבו , משככי זעזועים של מרזוקי וזאקס ואפילו קוויק שיפט כסטנדרט !
נכון זה יקר יותר מהמוצרים המקבילים אבל הוא נותן את התמורה בהתאם .
אני לא רשמתי את מספר הטלפון שלי
כי זה לא מודעה פירסומית
אבל מי שירצה מידע נוסף אשמח ליצור עימו קשר
ליאור
ליאור,
ההמלצה שלך כבר הופיעה בהתחלת השרשור ואין צורך לחזור עליה.
אני לא אדמין, אלא משתמש רגיל והתנהגות כזאת לא מכבדת לא אותך ולא את המותג.
במידה ואתה מבקש לפרסם את המוצר שלך יש דרך אחרת לעשות זאת, והדרך בה בחרת לא מנומסת ולא הוגנת כלפי מפעילי האתר.
אני במקרה רוכב רגיל מהשורה, לא עובד בתחום ולא בעל עניין, בשנים האחרונות רוכב אך ורק על נייקדים ספורטיביים, שהם הרבה הרבה יותר שימושיים מאופנועי סופרספורט, ואת ההנאה מפיקים במהירויות בינוניות ולא צריך לרכב 200 כדי שהכלי יתפקד.
אחרי לא מעט שנים על דוקאטי, האחרון 1100EVO, הימרתי ועברתי ל MV AGUSTA, לדגם הנייקד היותר מעוצב (דראגסטר 800), פשוט חיפשתי כלי קצר יותר, וסטריטפייטרי יותר, והדראגסטר נתן לי בול את מה שחיפשתי, בתוספת עיצוב מוחצן ומגניב, מצ"ב התרשמות שהעליתי אחרי ההרצה
http://wheelz.co.il/forums/showthrea...-dragster-800)
נכון, הוא יותר יקר מה MT09 או כל יפני אחר, אבל מי שיכול להרשות לעצמו, יקבל חבילה מדהימה מבחינת שילדה, מתלים, בלמים, ומנוע מטורף שלדעתי ולדעת רבים נחשב כטריפל הטוב בעולם EVER
ליאור
רק רוצה להתייחס לנאמר שיש לי אג'נדה רעה נגד מטרו.
אז ממש לא, אבל מה שסטרלוק אומר קראתי בפורומים בחו"ל אני לא מתכוון להתאמץ או לחפש שוב אבל הmt אופנוע תקציב.
אין בזה רע, אבל נמאס מטריקים שיווקיים זולים וקמפיינים זוהרים לכלי שהוא לא הכי זוהר.
יאמהה חברה נדירה ברמות על ורוב הדגמים פשוט אמינים עד אין סוף.
כנ"ל להרבה חברות.
אבל בכל חבית יש דג מסריח, הפעם בחבית זה הmt09.
כמו שלורסיס\er6 היו בעיות שסתומים.
כמו שלדוקאקי היו מיכלי דלק שמתכלים.
וכמו שאפריליות rs משופרות מפוצצות כל שבוע בוכנה.
היופי הוא לקחת אחריות ולחזק\לשפר את המכלולים או את הבעיות שצפות (ראה ריקולים).
אתה רכבתה על האמטי09?
אם כן
הבולמים שלו מול הזד800? אצל מי עדיפים?
מול הדוקאטי ?
מול הבמוו?
מול האגוסטה?
מול ktm?
הברקסים כנל?
אחיזת הכביש?
הגימור?
המערכות והאיבזור מסביב?
הפלסטיק אצל מי דבוק בדוץ? מכל אלה למעט האמטי 09?
באמת שאיך שהתמונה נראת: לווילז יש אינטרס לקדם את מטרו, כי לא הגיוני שכל המקורבים למערכת מנסים בדרך זו או אחרת להשתיק כל תגובה נגד האמטי
איך בכלל אפשר להשוות את mt09 לדוקאטי,במוו או קטמ שהם נישות שונות לגמרי,ההשוואה היחידה כמו שאמרו אפשר לעשות מול הz800 שחוץ מהבולמים ואיכות החומרים הmy עולה עליו בכל פרמטר וגם לדעתי בעלות הטיפולים.
הבעייה היחידה ששמעתי עד עכשיו עלהmy וגם ראיתי מול עיני שבמקרה של החלקה יכול להגרם לסדק במנוע התחתון וזה קרה כבר ל2 אופונעים שמטופלים במוסך שאני מטפל בו,אולם מרכיבה משותפת עם חבר שיש לו את הmy הוא מציג יכולות מרשימות מאוד, שלא נופלות מסופר ספורט והמומנט והיכולת לעלות לווילי בהילוכים גבוהים ובמיוחד הקלילות בהטיות, גורמות לי לשים אותו אצלי במועדפים ואם אמצא אחד בתקציב שלי, הוא יהיה הבחירה הראשונה שלי.
רכבתי על ה-mt09 (וגם על הטרייסר וה-xsr).
אני מסכים שהבולמים שלו הם הנקודה החולשה ביותר של האופנוע. ב-xsr החדש (וב-mt09 של 2016 שאמור להגיע עם אותו כיוון) המצב קצת השתפר.
לא רכבתי איתו גב לגב עם כל היתר כך שהשוואה כזו היא קצת שטחית וחסרת טעם, אבל ב-z800 המצב לא ה-ר-ב-ה יותר טוב למיטב זכרוני, אולי טיפה.
אפשר לעבור אחד אחד מהדגמים שציינת ולציין נקודות תורפה וחוזק של כל אחד מהדגמים, כשכמובן מחיר הוא גם פקטור שיש להתייחס אליו וכל האחרים יקרים מהימאהה בין אם בהפרש קטן או גדול מאוד.
לגבי יתר הדברים שציינת - אז שוב, לכל אחד מהאופנועים נקודות שהם חזקים בהם יותר ופחות.
לימאהה בלמים מעולים ואחיזת כביש טובה, שאגב, מגיעה בעיקר בגלל אופי המנוע שמייצר דרייב וגריפ.
דבר אחד שבעיני אי אפשר לקחת לו זה מנוע משגע ואחד המדליקים שיש בקטגוריה. באופן אישי, מהרשימה שציינת, אולי למעט האמ.וי, חד משמעית בעיני זה המנוע המודרני והמגניב ביותר.
לגבי ענין הדבק הדו-צדדי, וואלה, אין לי מושג על מה אתה מדבר. לא שאני אומר שזה לא נכון, פשוט שלא ראיתי כזה דבר ואשמח אם תראה לי.
תראה, אני מבטיח לך שגם באיומי נשק לא תוציא מאף אחד מחברי המערכת שה-mt09 או ה-07 הם אופנועים מושלמים - ממש לא. אבל הם כן נותנים תמורה מצויינת
לכסף והם בהחלט מהטובים בקטגוריה שלהם, כל אחד מסיבותיו ומתחריו שלו.
לגבי ההערה האחרונה שלך, אז ל-ווילז אין שום אינטרס לקדם את מטרו. גם לא את מאיר, דלב, אבניר, המ וכו'.
לווילז כן יש אינטרס למנוע "רצח אופי" לא מוצדק בפורום, שכאמור נשאר בגוגל לעולמי עולמים (סוג של), על ידי גולש נחרץ ודעתן ומלא בבטחון עצמי
שדעתו מקובלת על ידי לא מעט גולשים אחרים.
בוא נעשה ניסוי, הנה שתי דרכים לחוות דיעה על ה-mt09:
"זה אופנוע פח, גימור שלא עולה על כלי סיני זול מודבק בסלוטייפ, עם מתלים מחורבנים שמתפרק ונשבר בלי פרובוקוציות ומסכן חיים. בחיי שהיו לי איפשהו הוכחות לזה"
או
"לדעתי המתלים שלו לא טובים וזה לא משנה כמה המנוע טוב, הגימור שלו באיכות לא גבוהה ואני חושב שההייפ סביבו מוגזם ושיש אופציות טובות ממנו בשוק."
אתה מזהה איזו מהדרכים חולקת דמיון עם הדרך שבה אתה מתבטא?
האמת שזה יצא השרשור הכי מבלבל בעולם....
למי שלא מתערב פה ומתעניין בmt09 אני חושב שהמסקנות שלו יהיו כאלה..
אופנוע בסך הכל טוב! אופנוע חזק עם ביצועים טובים אבל המכלולים שלו ובעיקר הברקסים שלו ברמה נמוכה יותר מהמתחרים.
עכשיו ההתלבטות אם לקנות כזה חדש או ללכת למתחרים אבל משומשים עם מכלולים יותר טובים.
(שלמעשה זה נשמע ממש כמו אופנוע תקציב)
הדעה שלי בעניין (תקנו אותי אם אני טועה) שאופנועים עם כוחות כאלה ומומנטים כאלה, לא אמורים להיות בעלי חלקים ברמה נמוכה יותר.
אישית אם הייתי מחפש אופנוע עם יותר מ100 כ"ס היה מאוד חשוב לי לדעת לפני המנוע שכל שאר האופנוע ברמה גבוהה!
אז, או שלא הייתי קונה אופנוע חדש ומחפש אופנוע ברמה יותר טובה אבל יד שנייה או מעלה את התקציב או יורד בנפח.
כן לזה התכוונתי... טעות שלי
סליחה על השאלה אבל איך יפריע לפות״ש מתלים ״נחותים״ ברכיבה היום יומית או בכיף שהוא יוכל להוציא מהכלי וכמה הוא באמת ידע להרגיש את ההבדל ?
המתלים והצמיגים זה מכלול שמייצר את האחיזה של האופנוע לכביש.
איך מפריע בולם נחות? קשה לפנות, קשה לבלום , מפרפר המון בתאוצות.
כל בור או מהמורה מוציא את כל האופנוע מאיזון או שהאופנוע מגהץ את הבור מבלי "להתרגש מזה" דווקא את המכללים זה מה שהמשתמש מרגיש.
מי באמת יודע להבדיל לפי רגש כמה כוח סוס יש בכלי? ההרגשה שיש זה מאיץ מהר או מאיץ לאט.
בולם מהר או בולם לאט כמה רגש יש מהבלמים עד כמה הרוכב בשליטה זה כן מורגש.
כמה בטחון יש לך כשאתה פונה זה כן מורגש וזה פונקציה של בולמים
משום מה (ואולי זה רק אני) קשה לי להאמין שברכיבות יום יומיות בכבישי הארץ המתלים יכשילו את הרוכב.. לדעתי יש פה איזושהי הקצנה לגבי ההשפעה על רכיבות היום יום.. מעולם לא נתקלתי בכלי שהיה לי מסוכן לרכיבה בגלל בולמי סטוק מבין לא ממותג.. בטחות של רוכב על הכלי לטעמי מצוי בניסיון הרכיבה שלו וברמת ההכשרה שיש לו על הכלי (כל כלי)
אני רכבתי על כל הואפנועים שהזכרת וקצת יותר.. (אני לא מכיר אותך ולכן אני נותן לך את הbenefit of the doubt אתה תהיה חכם בלעשות את אותו הדבר) ועדיין ברכיבה יום יומית אני לא מכיר הרבה אנשים (שרובם רוכבים 100ֿ/200 ק״מ ביום בארץ ואיפה שאני גר כיום בארהב) שאמרו משפט כמו ״אח למה אין לי מתלה טוב יותר מקדימה״ יש פה הרבה חברה שמרגישים שהם נכנסים מחר לאימונים של המוטו ג׳יפי ושוכחים קצת שרוב השימוש של האופנוע זה כביש החוף 6-7 פעמים בשבוע (דוגמה כן?) ככה גם היה עם האופנוע האחרון שלי בארץ r1 2012 שהרגיש לי מבוזבז לחלוטין
אם זה אופנוע לרוכבי שלא מרגיש הבדל שיקח את הזול יותר שמוצא כי מימילא הוא לא מרגיש הבדלים
אני מבלה רוב הזמן ברכיבות של 100-1000 ק"מ ביום בכבישים ציבוריים ואני מרגיש הבדל עצום.
גם אישתי שלא מבינה הרבה והבולם האחורי שלה שחוק מרגישה הבדל עצום בין תקין לשחוק
לצורך העניין, אני רכבתי כשנה וחצי על דיוק 690 (בולמים מתכווננים בצורה מלאה מלפנים ומאחור).
לאחר שמכרתי את הכלי קניתי z800 (כאמור בולמים טובים יותר מהmt09 אך עדיין נחותים יחסית ל690).
ברכיבה חזקה ההבדלים בין השניים מורגשים מאוד, ברכיבה יומיומית אמנם יש הבדל מורגש אך לא כ"כ משמעותי, זה לא שמיים וארץ אך זה מורגש.
סטרלוק, אמנם יש משהו בדבריך - לדעתי לא על זה יקום או יפול כלי יומיומי, אם היה מדובר בכלי מסלול, תשובתי הייתה אחרת לגמרי.
אני שמח שיצרתי כזה דיון סוער..
זה רק מראה שמגוון הדעות כמגוון האנשים ;-)
בכל מקרה רציתי לעדכן שהחלטה התקבלה ועסקה נסגרה.
בסופו של יום החלטתי להתאמץ טיפה יותר לרכוש אופנוע חזק יותר שיחזיק לאורך שנים וגם להמשיך לקבל את השירות המעולה שאני רגיל לקבל. ואת זה אני מקבל רק בהונדה.
אז הזמנתי את הcb1000r שאמור להגיע בימים הקרובים.
תודה על הייעוץ..
תתחדש. אני משוחד ,אבל עשית את הבחירה הכי טובה.(איזה צבע?? רק לא לבן...)
ואייי איך אני מקנה בך! תתחדש יא גבר, זה מראה כמה שהתשוקה לאופנוע גרמה לך לקדש את כל האמצעים כדי להשיג אותו...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
תודה ;-) הצביעה שבחרתי היא בגרסת הבורדו.. זה הכי קרוב לטריקולור רק עם שלדה בורדו. הקיצר, אמור להיות חתיך :-)
תתחדש !
אבל חביבי, זה ידרוש תמונות ושרשור ״התחדשתי״ כשיגיע :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk