סמ"ק,כ"ס מומנט.. למי יש יותר גדול?
פות"ש..
http://www.royal-enfield.co.il/
קובץ מצורף 892
קובץ מצורף 893
קובץ מצורף 894
הצג להדפסה
סמ"ק,כ"ס מומנט.. למי יש יותר גדול?
פות"ש..
http://www.royal-enfield.co.il/
קובץ מצורף 892
קובץ מצורף 893
קובץ מצורף 894
וואלה! לפני שנתיים רכבתי חודש שלם על בולט 500 בהודו. איזה כלי נהדר. אך לצערי, אינו ממלא אפילו סעיף אחד ממה שאני צריך באופנוע כרגע. בבוא הזמן, כשאוכל להחזיק שני כלים, הוא בטח יהיה האלטרנטיבה לקטנוע עירוני (בצבע ירוק בקבוק, עם שני תיקי עור בצבע חום שחום). עד אז, אתמקד בכלי וורסטילי אחד, שלא יצטיין בכלום, אך יהיה טוב מאוד בהכול.
אני מציע שתקנה איזה אופנוע עם מנוע לטעמך ותשדרג את המתלים,כך תקבל את הטוב בערימות.
הסאגה נגמרה! התחדשתי ב- bmw f800st. למרות שעשיתי כמה שטויות בתהליך הרכישה (אולי יצאתי קצת פראייר) אך מרגיש מבסוט לאללה. וגם הייתה הפתעה טובה.
אפרט בקרוב.
קובץ מצורף 900
נראה יפהייפה! תתחדש, נסיעות טובות!
חתיך הורס תתחדש! מחכים לשמוע על ההפתעה.
Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
אחד הכלים שנשארו אצלי הכי הרבה שנים ברציפות הוא ויראגו 500 ( היה לי רשיון לא מוגבל בזמנו ובכל זאת רכבתי עליו)
המנוע היה אנאמי ובכל זאת הייתה לי המון הנאה ממנו מהמבטים ומהניקל ששיקף את הבבואה שלי.
כיום אני על באנדיט שגם שובר שיאים ונמצא אצלי כבר שנה שישית אומנם לא קרוזר אבל משהו בו נותן לי כל מה שאני מבקש מבחינה דינאמית אבל מבחינת המראה כלום!!!
יצאתי לפגרת חורף מחוסר תקציב
אשוב בקרוב
לתרומות בפרטי[emoji383]
קנית מסטרלוק?
אז נתחיל ככה, במהלך החיפוש אחרי VFR, CBR ועוד אופציות שהועלו, קפצה מודעה ביד-2 על ה- ST הזה, ההודעה היחידה ביד-2 על האופנוע הנ"ל. שנת 2007, עלייה לכביש ב- 2010, יד 2 עם 32,000 ק"מ, היסטוריית טיפולים מלאה. וואלה נשמע מעניין. קצת מבחנים ברשת (יש השוואתי אחד מול ה- VFR, שאף אחד לא ניצח בו). מתברר שלחבורת הב.מ.וו-יסטים (?!) יש דת משלהם! מכירים אחד את השני, יש להם טקסים וכאלה. הממ, מעניין.
רציתי ללכת לראות את הכלי, אך ממש במקרה בעליו קפץ לחיפה לביקור משפחתי ונפגשתי איתו ממש מתחת לבית (איזה מזל!), התרשמתי מאוד. התלהבתי מאוד, כך שהסכמתי לקנות את האופנוע בלי בדיקה (ועל זה כבר ננזפתי 3 פעמים, מוזמנים לעוד), ובמחיר גבוה מדיי (לטעמי) - 45,000 אלף ש"ח.
הלוואי והסאגה נגמרה פה. ביומיים לפני ההעברה (עדיין בשלב לא מחייב), נרשמתי לפורום ה- F800 העולמי, יש שם חבר'ה עם ידע טכני וניסיון שלא מבייש מחלקת מחקר בהארווארד ולהפתעתי אני מגלה שמנוע ה- 800 הזה (מיוצר ע"י רוטאקס) הוא אחת הפאשלות של היצרן וב.מ.וו. לכל המנועים אשר יוצרו עד מרץ 2008 (בחור אוסטרלי ירק דם עד שהשיג מידע זה מרוטאקס) יש כשל תכנוני בבוכנות שאינן תואמות ב- 100% ובזמן עבודה (במיוחד כאשר המנוע קר) נשמעת סוג טריקה/צלצול מתכתי, קוראים לו piston slap. האמת שחטפתי רגליים קרות משהו, אך בכל זאת הלכתי לפגוש את הבעלים. כי הבטחתי. עייף, מתוסכל, ואחרי מריבה עם החברה (על זה שחפרתי יומיים שלמים בפורום).
הנענו את האופנוע על קר, היה קשה להתרשם שיש את ה- piston slap הארור הזה, לאחר ששמעתי עשרות סרטונים ביוטיוב שמדגימים זאת. קניתי את האופנוע.
עדיין לא הבנתי איך לאכול את כל הסטואציה, חזרתי הביתה להירגע. בינתיים הדברים הסתדרו עם החברה, ושיחה טלפונית עם סטרלוק שינתה את הכל! "תעזוב, המנוע הזה אמין, נשמע זוועה, אך אם תטפל בו כמו שצריך תבלו המון זמן ביחד". וואלה, כל השיחה הרגיעה אותי. וזהו בעצם. אני הולך להנות ממנו עד הסוף, ומה שאמור לקרות יקרה בסוף. זהו.
הפתעה: כאשר מעבירים בעלות בדואר, שואלים אותכם את תרצו לבדוק משכון על האופנוע תמורת 72 שקלים. תגידו כן. תמורת הבדיקה הזו קיבלתי החלפת שמן ומסנן (כולל עבודה) במוסכים מורשים ב.מ.וו (עלות סביב ה- 700 שקל), וידוע לי מראש שזו פרסומת, והנחה על סך 350 ש"ח בקניית מצבר VARTA (תקף לשנתיים), שהטרנטה אצלי ממש צריכה.
דיברתי גם עם הבחור. חשבתי ללכת לראות את האופנוע אבל המחיר היה סופי ואין לי תקציב כזה. שמח בשבילך!
איך בדיקת משכון סידרה לך את כל זה?
Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk