רן - יש לך דגמים מומלצים במחיר שיהיה סביר, כד נגיד 70000 ןעזוב את הדרגת רישוי, מקסימום נעלה.
הצג להדפסה
רן - יש לך דגמים מומלצים במחיר שיהיה סביר, כד נגיד 70000 ןעזוב את הדרגת רישוי, מקסימום נעלה.
נדב שאלה יותר חשובה ומסקרנת...
במה אתה עובד? ואיפה שמוכנים לשלם לך על אופנוע 70,000 ש"ח?
לא משנה איפה עובד הבחור, מה זה משנה?.. ואיך זה קשור לכלי אותו הבוס מסכים לרכוש לו שיגיע לעבודה?
ואני חושב כמו רן/שושנים - 220 ק"מ ביום זה הרבה. הרבה מאוד. אז תשתדל למצוא (אם כבר אתה נעול על זה, כי אני ממליץ לך כמו ש KKatkov ואברי - עם כל הרומנטיקה והעניין של מימון הכלי מהעבודה, עדיין אתה מעלה את הסיכון לתאונה אפשרית לא עלינו יותר מרוב הרוכבים) אם כבר את הכלי הכי נוח למרחקים ארוכים. אין מה לעשות וכלי כזה יהיה גדול ונוח ופחות בפקקים ועומסים.
אני הייתי ממליץ על הבורגמן 650 עם כל הפינוקים, אבל בגלל שלדעתי הטיפולים בו יהיו יותר תחופים (650 זה לא ליטר+) אני נוטה להמליץ לך על ה FJR1300 משומש במצב טוב שנכנס לתקציב ה 70. יש את ה CB1000F אבל הוא לא נוח כמו ה FJR.
יש את ה GTR1400 אבל זה לוויתן, עם כל המעלות בשיוט והמגרעות בקצת פקקים ועומסים ובעיר. יש את ה 1200GS שגם יכול לגמוע קילומטרז' כזה ברמה היומית, שוב צריך למצוא אחד הכי שמור שיש עם הכי פחות ק"מ.
אם היית רק על דרכים בין-עירוניות ומהירות גם אני הייתי ממליץ גולדווינג, לא צוחק בכלל !!, אבל זה לא בתקציב שלך נראה לי אפילו משומשים מה 10-15 שנים האחרונות.
יש גולדווינג אספנות אבל אם רוצים לחסוך בביטוח לכלי אספנות היטוח החובה לא מכסה בנסיעה מ 7 עד 9 בבוקר.
בהצלחה
אתה מגזים.
ויסטרום 650 מספיק כדי לעשות את הרכיבות האלה בנוחות. ממש לא חייבים fjr או 1200gs.
זה בסך הכל שעה וחצי לכיוון, ואפילו קצת פחות כשהכבישים ממש ריקים.
מה אתם אומרים על vstorm 650 DL מוגבל?
http://www.oferavnir.co.il/Product.aspx?productId=59
אז יכאב קצת. לי כואבות העיניים אחרי יום בעבודה - זה אומר שאני צריך להפסיק לעבוד?
לפני כארבע שנים, פעמיים-שלוש בשבוע, עשיתי את הקו הזה על דיוורז'ן 400 בן 20 במשך כחצי שנה.
מבחינה כלכלית, זה היה נוראי, מה גם, שכל יום שישי הייתי צריך לשמן, לגרז, למתוח ולחזק דברים שניסו להפסיק לתפקד - אבל פיזית, זה לא טירוף כמו שמתארים כאן. אם היה לי אז ויסטרום, זה היה הרבה יותר קל (בעצם - הרכיבות האלה היו הסיבה העיקרית, שמיהרתי להשתדרג לבנדיט 1200).
לכן, אני חושד שחלק מהתגובות נכתבו ע"י חבר'ה מפונקים :)
לא צריך גולדווינג בשביל 3 שעות רכיבה ביום. בעצם, אני לא חושב שיש משהו שבאמת מצדיק רכישה של גולדוינג - זה מסוג הדברים, שהסיבה האמיתית לקנייתם היא ש"אני רוצה ויכול להרשות לעצמי".
כמענה לצורך בניידות לטווחים האלה (ולא נדון כעת בשאלה, האם הצורך אמיתי, או שבכל זאת, עדיף רכבת) - סילוור 400, cb500x נותנים מענה טוב. ויסטרום או בורגמן 650 נותנים מענה מעולה. כל מה שמעבר - זה "אוברקיל" למשימה.
אני לא מתמצא במחירי מחירון אבל בסכום הזה יש אפשריות טובות!
מסכים מאוד עם המועמדים שהוצעו, אספנות יורד מהפרק בגלל זמינות חלפים נמוכה ושעות העוצר.
אני רחוק מלהיות מפונק, אבל בהנחה שהנתונים הנ"ל נכונים פותח השרשור יהפוך בעוד שנה לאחד
מהחברים בפורום זה עם הקלומטרז' הגבוה ביותר לשנה.
זה דבר אחד לדבר על זה או להקיש את זה במקלדת ודבר אחר לעשות את זה.. בבוקר נסיעה
כזו אחרי לילה של מנוחה עדיין סבירה, אבל לחזור על נסיעה כזו בערב, אחרי יום עבודה, זה לא קל
מחייב משמעת ברזל וכלי שיודע לעשות את העבודה עבורך בקלות בנאמנות ובפינוק מרבי.
הוי סטרום יכול לעשות את זה וגם צריכת הדלק שלו לטובתו אבל ה-bmw rt יעשה את זה בצורה
טובה יותר (ויקרה יותר) כך גם הגולדווינג שיהיה סיוט בעיר וחוויה נהדרת בכביש המהיר.
תצטרך לעשות כושר גופני (ואני לא צוחק) להחזיק כלי דו"ג במשך 4 שעת כל יום בתנאי דרך
משתנים זה לא דבר של מה בכך, תחרותיות האיירן באט שקוסמות לרבים מפילה חללים אין ספור
דווקא מאלה שלא ציפו לכך, כיוון שרוב הקושי הוא קושי מנטלי. לפני קשיי הגוף.
שוב, אם מדובר באופציה יחידה ואין דרך אחרת נורמלית לחיות את חייך בסמוך למקום העבודה
(שכירת דירה, התנחלות אצל בן משפחה וכד') אופנוע יכול לשמש כפתרון טוב אבל...זה לא יהיה
קל זול או נטול תקלות. - רן
ואני עדין לא מבין איך האופציה של הרכבת לא הולך, אם אתה צריך להגיע לת"א אז מה הבעיה של אופנים חשמליות + קטנוע בצפון.
אמרתי בהתחלה וגם עכשיו אני חוזר על דעתי שקל זה לא יהיה. בתור אחד שעשה זאת 2-3 ימים בשבוע במרחקים כאלו , לא תמיד זה קל ולי לא היתה רכבת כי אין רכבת באזורנו
אני אהיה חוצפן ואשאל עוד משהו...
בסופו של דבר החלטנו על כיוון הוי-סטורם 650, השאלה היא ככה: בעופר אבניר הוא עולה 72000 כלי מוגבל ל a1, שאלתי על טיפולים וכל 12000 אמר המוכר. עכשיו המעסיק אמר לי , למה לא תוציא רישיון a ונקנה יד שניה. האם בדגמים הישנים גם הטיפולים על 12000? האם עדיף חדש בגלל השימוש המסיבי?
אולי בכלל יש לכם המלצות אחרות במידה ויש לי רישיון a? למרות שההמלצות חמות מאוד על הויסטורם..
לא שמעו אצלך בחברה על 'רכב ליסינג'?
בחיי שאני לא מבין למה לך לרצות את הנסיעה הזאת.
ב70 אלף קנה מכונית סלון בת שנתיים שלוש וסע בנוחות ובטיחות.
פקקים פקקים פקקים..
אודה לתשובה על השאלה האחרונה...כי זה באמת הזוי מה שעופר אבניר אומרים
אם אתה מגדיל לa ב70 אלף תחפש סופר טנרה משומשת. ותראה לויסטרומים של העולם את הזנב.
אני יזרוק עוד אופציה שחשבתי אשר מבילה ל vstorm dl 650 , זה ה nc700x ...מה אתם חושבים?
וגם אשמח לתשובה על השאלה האחרונה
תודה.
עצה שלי תשדרג לרישיון a ,ובתקציב שלך תקנה הונדה סילבר ווינג 600 ,קטנוע סופר כורסא מנהלים ,אמין לטוום ארוך ותוכל לשייט 140 בכייף , עם תא אחסון ענקי.
בסופו של דבר החלטנו על כיוון הוי-סטורם 650, השאלה היא ככה: בעופר אבניר הוא עולה 72000 כלי מוגבל ל a1, שאלתי על טיפולים וכל 12000 אמר המוכר. עכשיו המעסיק אמר לי , למה לא תוציא רישיון a ונקנה יד שניה. האם בדגמים הישנים גם הטיפולים על 12000? האם עדיף חדש בגלל השימוש המסיבי?
אולי בכלל יש לכם המלצות אחרות (כמו NC700X) במידה ויש לי רישיון a? למרות שההמלצות חמות מאוד על הויסטורם..
אני אחזור על עצמי.
ב70 +a אתה קונה סופר טנרה בן 5 שמצוייד לנסיעות כאלה הרבה יותר מויסטרום חדש.
בגודל האחד קרנף והשני היפופוטם.
ככה שהרבה הבדל לא יהיה.
אין סופר טנרה בן 5 ביד 2
יש שניים.
פות"ש, לא.
האופנוע שהיה לי הוא גם מהדגם החדש אך הטיפולים שם הם כל 6 ולא 12, אני חושב שהמוכר ממציא שטויות כדי לשכנע אותך למכור, וזה בגלל שלמתחרים יש כלים עם טווח טיפולים ארוך של 12k, כנראה זה עניין שיווקי בלבד, אני מציע לך לבקש מהמוכר את כל רשימת הטיפולים הנדרשים.
ללא קשר, אני ממליץ מאוד על הויסטרום, אופנוע חזק נוח מאוד ומרווח, מה שקרע אותי זה מחיר הטיפולים שמטורף, אך אם זה באמת כמו שאתה אומר? כל 12 אז אני חושב שאין לוי סטרום החדש מתחרים.
איזה קטע הזוי זה...פעמיים אמר לי המוכר כל 12000...ועוד הוא יודע שזה קטנוע לעבודה וכבר יש לנו איזה 8 כלים מעופר אבניר בעבודה(קטנועים)....אני יתקשר שוב...
קצת תובנות:
שדרוג הרישיון יאפשר לך מגוון רחב יותר של אופנועים, אבל ידרוש פרק הסתגלות ולא יעמוד במבחן המס למעביד!
הוי סטרום, נחמד אבל במחיר הבסיסי מגיע עירום וזיוודו יחייב אותך להוסיף כמה אלפים טובים או להתענות בדרך
ללא כל אפשריות נשיאת ציוד הכרחי. אמנם רכבתי עליו מס' מועט של ק"מ אבל לא התרשמתי שהוא נוח במיוחד
למרחקים ארוכים ויתכן שתידרש לסבול או להשקיע בתיקון הכיסא.
לגבי טיפולים, באופנוע חדש תהיה חייב לבצע אותם במוסך החברה ולשלם בהתאם, בכלי משומש תוכל להוזיל עליות
לפחות בטיפול הבסיסי ע"י החלפת שמן ופילטר לבד (פלגים תרכיב אירידיום פעם אחת ודי).
לא הבנתי לגבי "פרק הסתגלות ומבחן המס למעביד" ??
פרק ההסתגלות הוא המעבר בין אופנוע חלש ואני מרשה לעצמי לנחש שאין לך ניסיון רכיבה רב על אופנוע "כבד".
לעלות מקטנוע עירוני לספינת אוטוסטרדות, מצריך פרק הסתגלות לסוג שונה של רכיבה, משקל והתניידות בתנועה.
אפילו החניה והעברת האופנוע ממקום למקום ללא התנעה שונה מאד.
המעביד מקבל החזר מס על מתן רכב לעובד, לגבי אופנוע אם אני לא טועה, מדובר רק על האופנועים הבינוניים דוגמת
הוי סטרום המוגבל, אני מציע לך לבדוק את זה לפני הרכישה.
השושנים, כנראה שהוי סטרום שרכבתה עליו עבר שינוי לכסא, שקלקל את כל מה שקשור לנוחות שהייתה בכסא המקורי.
אני רכבתי המון זמן על הוי סטרום שהיה לי וגם למרחקים גדולים, הייתי עושה הרבה פעמים חיפה ירושלים, או ים המלח, והוא ממש נוח, אתה תתעייף מהרוחות עוד הרבה לפני שיתחיל לדגדג לך בט'.
איך שהסיפור מסתבך לו....
באמת יש שווי שימוש לאופנוע מעל 47 כוח סוס אך אומנם נמוך...בכל מקרה אני כנראה לא רוצה להיכנס לזה בכלל..
הויסטורם המוגבל פשוט יקר מדי...
הגלדיוס נכנס בתקציב ויש אופציה למשקף באפטרמרקט. אתם חושבים שכדאי לי לקחת אותו? רכבתי עליו שעה שלמה והבעיה היחידה שלי הייתה המושב הקשה שהבנתי שניתן לטפל...
נדב,
זה קצת דו שיח חירשים איתך. עשרה עמודים שאנשים עונים לך בסבלנות ואיכפתיות, ואתה בגדול חוזר לאותן שאלות שנענו - או אותן אלו שאתה רוצה לקבל למרות שאתה יורה לכיוון הלא נכון.
לא סתם כולם לוקחים אותך לכיוון הוי סטרום. זה אופנוע טורינג במהות שלו. הוא מיועד למרחקים האלו. הגלדיוס, חמוד, טוב ומגניב ככל שיהיה - יהיה לך משמעותית פחות נוח לנסיעות האלו. גם בגלל תנוחת הישיבה והגודל, גם בגלל המנוע. זה אחלה כלי - אבל עבורך הוא הרבה פחות נכון.
אחרי כל זה - יש לך מגבלות - אתה מכיר אותן - עכשיו קח החלטה. אף אחד לא יעשה פה את ההחלטה עבורך.
וכן, אפשר לטפל במושב.
רן, לדעתי אתה טועה.
1. כל עוד מדובר בויסטרום מוגבל - הוא רשום כל l2 ברישיון הרכב, ולכן - מוכר במלאו למס.
2. לא צריך להוסיף "כמה אלפים" על זיווד. ארגז אחורי איכותי + סבל, בקניה מחנות כגון מוטו-דיפו (ולא מהיבואן) - זה עניין של 1000-1500 שקל. יותר מזה, הבחור לא צריך - הוא לא מתכוון לחצות את אמריקה, רק לרכב בית - עבודה.
3. כל בעלי הויסטרום מהללים את הנוחות שלו. אולי רכב על אופנוע שעבר התאמות (מושב מונמך עם פחות ריפוד, כידון שונה), או על אופנוע ישן ולא מתוחזק, עם מתלים עייפים.
4. פרט לטיפול אחרי הרצה, עפ"י החוק - ניתן לבצע את הטיפולים בכל מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה, ולא בהכרח במוסך החברה. כך שאין שום סיבה לשלם את המחירים המוגזמים שהמוסך המרכזי גובה על עבודתו.
לפות"ש:
סביר להניח, שהויסטרום המוגבל, הוא האופנוע שייתן את המענה הטוב ביותר לדרישות שלך.
אם הוא חורג מהתקציב - אני ממליץ ללכת על CB500X.
במידה ואתה רוצה גלדיוס, פאקינג תקנה גלדיוס. זה לא יהיה סבל כ"כ נוראי לרכב עליו את הנסיעה הזאת, בטח אם תוסיף משקף, ארגז אחורי ומושב משודרג.
יש עוד כלים בשוק שלא התייחסת אליהם - MT-07 מוגבל (כביש), הגוצי V7 (קלאסי), ימאהה טנרה 660 (דו"ש). גם בסדרת ה-500 של הונדה, ה-CBR ייתן מענה.
אתה טועה. הגלדיוס הוא המחליף של הסוזוקי sv650.
*אייקון של אגודל למעלה*
מצטער שאני מציק ככה אבל אני פחות מכיר את העולם של האופנועים ובגלל כל הסיטואציה ההזויה אולי אני חוזר על שאלות..
בכל מקרה תודה רבה על כל התגובות , כרגע אנחנו עושים שיקולים בעבודה כי לשלם "שווי רכב" אני לא מוכן....
לא ראיתי שהמליצו פה והבנתי שהבעיות עם הבוכנות סודרו בדגמים החדשים של הורסיס, ב70 הוא נכנס לך מזווד וחדש
פות"ש יקר,
עקבתי בסקרנות אחרי הדיון כאן. לפני שאני ממשיך אצטט לך שני דברים:
"איזהו החכם - הלומד מניסיונו. איזהו העוד יותר חכם? הלומד מניסיונם של אחרים."
"אין תחליף לסמ"קים".
בעלי הניסיון אמרו לך שוב ושוב שהתכנית שלך - לרכב חיפה ת"א ובחזרה כל יום, אינה טובה. הציעו לך אפשרויות שונות איך לעשות זאת בצורה הגיונית יותר.
אם אתה מתעקש לנסות את דרכך, הרי שכאן נכנסת האמרה השנייה: אתה צריך אופנוע עם מנוע גדול כדי לעשות את מה שאתה מתכנן. שום אופנוע ברישוי a1 אינו מתאים לכך. להערכתי הסופר טנרה שהוצע קודם יתאים בול.
בכל מקרה, המסגרת התקציבית שלך אינה מאפשרת פתרון טוב. אתה לא מעוניין להשקיע מכספך על מנת לכסות את החלק שאינו מוכר במס באופנוע שאתה צריך. אתה לא מעוניין לנצל את מה שהמעביד מוכן לתת לך - אופנוע או קטנוע שיתאים לנסיעות קצרות יותר כמו לחוף הכרמל או לבנימינה ולשאת בעלות רכבת ועלות הגעה לעבודה. אז איך שלא תסתכל על זה - אין לך דרך טובה לעשות את הנסיעות שאתה צריך בהוצאות שאותן אתה מוכן לשלם.
אני מציע לך לעשות שוב חושבים על כל הסיפור.
בידידות.
תשמע, אני מצטער שאני חוזר על עצמי, אבל ממש לא ברור לי איך אפשר להגיע מ - "אני פחות מכיר את העולם של האופנועים" ל - "אני הולך לנסוע כל יום 250 - 200 קילומטר"?
זה כמו שמישהו יקום יום אחד מהכורסא ויחליט שממחר הוא שוחה 10 קילומטר כל יום.
הסיכוי שלך להצליח בזה הוא פשוט קלוש.
חבל שאתה לא מקשיב.
לדעתי יש לך פנטזיה, אבל מה שאתה עושה רק ירחיק אותך מהעולם הזה כי אתה תחווה רק את הצדדים הפחות מהנים שבו.
יש לי עצה קטנה בשבילך. למה שלא תמצא איזה חבר טוב שיש לו אופנוע ומוכן לעזור לך, ופעם אחת תיסע את הנסיעה הזו.
אני משוכנע שאחרי ההתרגשות הראשונית אתה תתחיל להרגיש למה כולם ממליצים לך להימנע מזה.
אתה רוכב חדש אז מן הסתם אתה לא תתפעל את האופנוע נכון.
עזוב את זה שזה מסוכן, ישיבה לא נכונה גורמת מהר מאד לכאבי גב, אחזקה לא נכונה תגרום תוך זמן קצר לכאבים חזקים במפרקים של כפות הידיים, עבודה מאומצת עם הקלאץ' כנ"ל.
לרוכב מנוסה זה עשוי להיות קשה, אתה פשוט תסבול.
האופציה היחידה שאפשרית בשבילך, ביחס לניסיון שלך היא קטנוע גדול. כל האנשים שמייעצים לך פה, הם בעלי ניסיון עשיר, אבל אתה לא!!!
אתה אולי לא מבין את זה, אבל שתי דקות, אחרי שהגוף יכאב לך, אתה לא תוכל לרכב, ואז מה תעשה? תבוא למעביד ותבקש שישלם לך גם על רכבת?
4 דפים לא הקשבת, אבל בכל זאת אני אנסה עוד פעם - רד מזה, זה לא הגיוני בשום פרמטר
חבר'ה, די עם ההגזמות. זה נהיה מביך. מה זה פה, חבורה של כוסיות?
לא צריך גולדווינג/k1600/פאן-יורופיאן כדי לרכב 200 ק"מ מסכנים כל יום. אפשר לעשות את זה עם קטנוע 250, אני עשיתי את זה עם דיוורז'ן 400 (ועוד בערב, יצאתי לבלות עם החברה - על האופנוע, כמובן).
לא צריך עשרות אלפי קילומטרים על הכביש ושנות ותק כדי לרכב מ-a ל-b, גם אם הם טיפה רחוקים אחד מהשני. מהתגובה שמעליי, נוצר רושם שרישיון a2 מוגבל ל-14.6 ק"מ ליום, a1 מוגבל ל-47.7 ק"מ ליום, וכשמוציאים a, אפשר לרכב כמה שרוצים. מה זה השטויות האלה? שרשור "מאילת עד גבול הצפון, על טייפון 50, בהרכבה" - זוכרים? איך סטרלוק עשה 50 אלף בשנה על cbr250 - זוכרים?
למען הסר ספק, ולטובת פות"ש היקר:
אני בשום פנים ואופן לא ממליץ לעשות את הנסיעה הזאת על בסיס יומי. זה לא כלכלי, זה זמן מבוזבז, זה מעייף, זה מעיק, וזה מוציא תוך זמן קצר את כל הכיף מהרכיבה, וחבל. רכבת היא פתרון טוב יותר, דירה במרכז היא רעיון טוב יותר, ועבודה בצפון היא רעיון טוב יותר. אבל כל זה לא ענייני, נשאלתי בנוגע לאופנוע, ובנושא הזה, התשובה היא שזה אפשרי, ועל אופנוע 500 ומעלה עם נטיית טורינג זה אפילו יכול להיות נסבל לכמה חודשים עד חצי שנה. אחרי זה, זה יימעס ואתה תעשה שינוי תוכנית לאחת מהאופציות שרשמתי למעלה.
אשכרה,
אנשים זרקו פה גולדוינג כאילו עושים את כביש 66 לאורכו.
תתעוררו פה זה לא אמריקה.
שעה וחצי כל כיוון.
אבל עדיין הנושא הזה סתם נטחן ופות"ש לדעתי טרול.