ברור! אחרת היה מבין את הבדיחה (שהיא לגמרי על חשבונו ולגמרי בצדק)
אני לא חושב שהטרול מחרטט אבל מורכן לשים כסף שאופנוע לא יהיה כאן בסוף הסיפור!
הצג להדפסה
לאחר מעבר על השרשור אני בהחלט מסכים עם אלו אשר ממליצים על אופניים חשמליות ורכבת לת״א ולו מבחינה פיננסית, אולם גם מבחינה פיזית. נסיעה יום יומית שכזו בהחלט שוחקת וכפי שנאמר, תנאי הדרך אינם קלים (בייחוד בחורף).
כולנו מכירים את זה שמדגדג ופשוט רוצים, אבל המהלך של רכישת דו״ג שהפות״ש מעוניין בו, נראה לי כמו קפיצה מעל לפופיק כשמדובר במהלך יום יומי.
לפני שש שנים הייתי באותה נקודה. מזל שלא שאלתי אתכם... לא שאלתי אף אחד, חוץ מאשתי. קניתי אופנוע 500 והתחלתי לסוע כמעט 100 ק"מ לכל כיוון. קל זה לא היה, אבל באנו לעולם הזה להנות, לא לנוח, לא? לפי שאלות הנוחיות והכדאיות של הפות"ש, ובהנחה שהוא לא טרול - זה בכלל לא בשבילך. צריך שזה יבוא ממקום אחר, הרבה יותר חזק, ולא מחישוב כדאיות.
:)
חבל .. אולי הינו יותר נחמדים.
יש הבדל בין לשאול שאלה והשרשור החל בכוון הזה, ולי וגם לאחרים נראה כי הפתרון של אופנוע לא מתאים לו, ובכל זאת שאל וקיבל תשובות.
מתישהו זה הפך לדיון הזוי ומשעשע, בכל מקרה אותי וכנראה גם חלק מהאחרים ולכן גם התשובות הטיפשיות שהוא קיבל.
להתחיל מקטנוע / אופנוע מסוג א לסוג ב לסוג ג לחזור ל-ב לעבור לרכב גז ועוד כל מיני שאלות שלא מראות על הקשבה או קריאה של מה שכתבו אז ככה זה נראה
למה שאלות שלא מראות על הקשבה? אני בוחן את כל הסיטואציות האפשריות עבורי (לגבי הרכב גז זה באמת לא היה במקום וגם ירדתי מזה),
אופנוע/קטנוע - הצעה של חלק מהאנשים כאן אבל לא משתלם מבחינת טיפולים
הסיטואציה שאני נמצא בה היא די הזויה ולכן כל השאלות , כי ההחלטה על האופנוע הנכון תלווה אותי לפחות ל 3 שנים.
בכל מקרה אני אשאל עוד משהו ואם זה "הזוי" לכם אז לא חייב לענות :
אנחנו בוחנים אופציה לקניית כלי מהמשטרה (קצת קומבינות) - r1200gs והבנתי שיש להם גם את הדגם של ה 800 יכול להיות שאני טועה.
עכשיו אני יודע שזה כלי אמין ומחזיק ימבה קילומטרז', השאלה היא האם ידוע לכם עלות טיפולים בערך (זה כל 12000) בכל זאת מדובר ב BMW,
מה הקילומטרז' ההגיוני לקנות כלי כזה בהנחה שאני הולך "לשחוט" אותו?
אל תדאג - אופנוע שיצא מהמשטרה הוא כבר "שחוט"...
לפי דעתי הbmw האחרון שהיה אמין זה הדגמים עם קרור אויר.
אלא אם אתם מקושריםפ למחלקת רכב במשטרה - אתם לא "בוחנים" אופציה, אלא "מפנטזים" על אופציה. אני מפסיק לזהות קשר כלשהו בין השרשור הזה למציאות.
אולי תבדקו עוד כמה אופציות? למשל הונדה אינובה 125 (תסע 70-80, וזה ייצא יותר זול מכרטיס לרכבת), ימאהה FJR 1300 חדש (שיהיה לך מהר ונוח. המעביד משלם), ולקינוח, איזה YZ250 (כדי לחסוך את הפקקים, ולהגיע לעבודה דרך השטח). באותו נשימה, אפשר לנסות לעשות ייבוא אישי לאופנוע טורבו-דיזל. בעצם, לאור שאר הרעיונות - זה לא כזה הזוי.הינה, קח, תחשוב:
http://www.motorcyclistonline.com/eva-track-t-800cdi
נדב אני אנסה לעמות רציני לשאלה שלך. הבימר גדול עליך בכמה מידות. עלות אחזקה לא זולה. ועם הכח שיש לו תקנה גם ביטוח ואמבולנס שיסע אחריך.
כאילו מה הסרט? פשוט להפסיק להעלות שאלות וזהו?
מה הבעיה של מי שלא בא לענות פשוט לסתום?
אני לא נוסע יומיים ויודע מזה חורף, חוץ מזה בימים קשים אני לא אגיע, אף אחד כאן לא סופרמן.
רונן אתה אומר בעצם שמבחינת משקל הוא קשה מאוד לתפעול? ועלויות בערך ממש ידוע לך?
להגיד לכם את האמת גם לי נשבר קצת מכל הסיפור. בעיקרון החישוב של המעביד הוא איזה כלי אפשר לקנות במחיר נמוך נגיד 40000 כי שאני יסיים איתו אז רק אולי..אולי בטריידראיןיקחו אותו.
אבל לדעתי ותקנו אותי אם אני טועה, במקרה הזה עדיף כלי חדש כמו הונדה או סוזוקי שנותנים שנתיים אחריות ללא הגבלת ק"מ, אידאלי לסיטואציה שלי. 2 האופציות שאני מצאתי בתקציב סביר זה ה nc וה dl 650 vstorm. שבין השניים לדעתי הויסטורם הוא העדיף.
מה אתם חושבים? וזה בתכלס השאלה האחרונה כי נשבע שכבר לי נמאס, אני פשוט הולך להציב עובדה חזהו.
רק מניסיוני הדל ידעתי לדבר, אם כי לצערי הניסיון שלי הוא בעיקר בירושלים. רכבתי פה ושם על כמה אופנועי כביש/תיור (באנדיט, vfr וכד') וכן על דו"שים למיניהם, והדו"שים נטו להיות נוחים יותר, בעיקר עקב העובדה שאכן הם לא סוגרים מתלה במהמורות המציקות שיש בעיר הזו.
נכון שקשיחות הבולמים היא הפקטור המרכזי, אבל לתחושה שלי גם למהלך המתלה יש משמעות מבחינת הנוחות, (ולא רק בגלל הרכות היחסית שבאה עם מהלך מתלה ארוך באופנועים כאלו) בעיקר בעיר.
כמון תמיד קיימת האופציה שאני מחרטט לגמרי, וטועה לחלוטין, ואז אשמח אם יאירו את עיני בנושא זה.
הרכב גז זה כי אתה אקסטרה פלצן?
חחח...קורע אתה אברי....
טמבל, גבר מאחורי המקלדת.
אתה יודע מה?
אחרי כל השאלות שלך גם לי יש שאלה אלייך:
מי זה המעביד הזה שמוכן לקנות לך פחות או יותר כל אופנוע ואיך אפשר לשלוח לו קורות חיים?
אני גם רוצה לעבוד אצלו
חחח...חסוי...
זה לא פחות או יותר כל אופנוע...יש המון חישובים מאחורי זה...פחת..טיפולים..צמיגים..מחיר האופנוע.. כל זה תחבר ותחלק במספר השנים שאני יחזיק בכלי...
ככה מגיעים לכלי הנכון..ובגלל זה שאלתי על הרבה דגמים
שאלת על הויסטרום הרבה פעמים. לא על הרבה דגמים.
את זה אנחנו עשינו.
מישהו דיבר כאן על המנוע של הורסיס
אני שוקל לרכוש אחד כזה שנת 2011
אשמח אם תסביר למה אתה מתכוון
או ללינק שמדבר על העניין
טוב אז יש סוף לאשכול הזה והוא בתמונה המצורפת...
אחרי המתנה ארוכה של כ 5 חודשים (עופר אבניר...) הגיע ה V-storm 650 מוגבל...
תודה לכולם על העזרה.
קובץ מצורף 1236
תחדש! נראה מותק!
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
5 חודשים? היבואנים פה חיים בעולם משלהם.
נראה אחלה, תתחדש.
תתחדש נותר רק לזהות את מקום העבודה שלך בצילום לטובת זה שרוצה גם לעבוד שם
פייייי......
כבר כמעט שנה עברה ו 450000 קילומטר....
לא מאמין, צריך לשלוח לסוזוקי בתור “סיפור הצלחה“... חחחח
טוב, שנה ועדיין אין סיכום על איך הולך ואיך היה ביחס לציפיות ?
השקיעו בך 15 דפים (!!), תן איזה פוסט מפנק..
זכית בפרס הארכאולוג המצטיין של השבוע!
אני פשוט מחפש ויסטרום אז זה נהיה רלוונטי :headbang:
צודקים...
אני ינסה לרכז כמה שיותר מידע ולכתוב כאן על החוויה עד כה והתרשמות מהאפנוע...בערבון מוגבל כי אני לא איזה מבין גדול...זה אופנוע ראשון שלי(לא כולל קטנוע..)
תכף עוד שנה תעבור, אפשר עידכון מפורט?