אני לא מתכנן השכבות וכדומה אלא פשוט מחפש הגנה טובה ואיכותית לברכיים ועדיף שיהיה גם נוח יחסית(ושלא שורט).
כנראה לאופנוע CB500X או F או משהו בסגנון(רוכב מתחיל וזה יהיה האופנוע הראשון)
הצג להדפסה
אני לא מתכנן השכבות וכדומה אלא פשוט מחפש הגנה טובה ואיכותית לברכיים ועדיף שיהיה גם נוח יחסית(ושלא שורט).
כנראה לאופנוע CB500X או F או משהו בסגנון(רוכב מתחיל וזה יהיה האופנוע הראשון)
שכחתי לציין שהתקציב הוא כמה מאות שקלים
השאלה היא:
כמה מאות שקלים?
אתה יכול למצוא ב200 ש''ח זוג מגני ברכיים פשוטים מאוד
או ב800ש''ח זוג מעולה...
Alpinestars vapor knee.
באיביי כמובן ( תמצא עד 250 עם משלוח מארה"ב )
אני אהבתי אותם
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
Dainese Easy Fit - אין הגנה על השוקיים, אז עדיף עם מגפיים.
ממליץ מנסיון אישי על מגיני הקוולאר של 'ברוש' בכיכר רבין.
מגינים רכים (לא שורט כלל), קלים ונצמדים טוב לרגל.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
אני גם משתמש בVapor Knee Guards של א׳פ, הם מצוינות, אבל במבט לאחור הייתי קונה יותר טובות, הם לא מספקות הגנה למעל הברך וקצת אחרי שימוש איתם החוטים שלהם שמחזיקים את הרגל עם סקוטש נדפקים ואפילו נופלים לי במהלך נסיעה לפעמים. שים קצת יותר כסף ותקנה משהו יותר טוב.
נראה טוב אבל זה שהוא יחסית זול לא אומר שהוא פחות מגן או פחות נוח או מתבלה מהר? איך הנסיון שלכם איתו?
אז ככה, מנסיון מצטבר שלי - אשתי ואני רוכבים עם כאלה כבר כעשור. הבד החיצוני כמעט ולא נשחק והמעטפת שלמה עדיין.
את רצועות ההידוק קיצרנו ותפרנו בעצמנו פעם אחת (לפני כשנתיים) ומאז לא התארכו שוב הרצועות.
מבחינת נוחות ויעילות - עוטפים את הרגל ונצמדים היטב (כל מגן ברך יכול להסתובב בעת מכה ורק מגף רכיבה שלם יקבע אותו למקומו באמת, גם כל הקשיחים).
אין פה צירים וHARD SHELL חיצוני, המוצר נמכר ע"י היצרן ואלו כנראה הסיבות לתמחור הזול שלו.
ועוד מילה על התיישנות החומר סופג האנרגיה שבתוך הכיס - ובכן, כמו גם במעילים וכל מיגון מוקצף אחר, ניתן ומומלץ להחליף כל 5-10 שנים, יש תקן וניתן לקנות בחנויות ולהחליף.
אם כך עוד שאלה קטנה, האם זה שהכל מבד ואין פה בעצם מגן קשיח כמו למשל במוצר הזה:
https://admotor-sport.com/product/%D...D-ce-knee-pro/
אומר שזה פחות ממוגן? ואיך זה שהמוצר הזה עולה פי 4? והוא מכסה בכלל רק את הברך עצמה?
ככלל מגיני ברכיים בנויים משני חלקים - מיגון פנימי (פולימר מוקצף EPS ודומיו) שתפקידו לרכך ולפזר את עוצמת המכה לפני שהיא מגיעה לגוף
ומיגון חיצוני שנועד למנוע מהפולימר להפגע ממשטח ההחלקה ולכן לההרס או לזוז ממקומו.
בתחום השטח, ממנו הגיעה הטכנולוגיה, מרבית הנפילות הן במהירות נמוכה יחסית והמשטחים בהם פוגעים מגוונים וכוללים סלעים ודרדרת ולכן הם עשויים פלסטיק קשיח.
בד הקבלר אינו נקרע בשפשוף עם אספלט, גם במהירות גבוהה ולכן מספק לרוכב הכביש את ההגנה הנחוצה על המיגון הפנימי
ובנוסף, מנסיוני, נוח יותר לשימוש וידידותי למיכל הדלק מאשר מגיני השטח למינהם (היו לי של UFO ולא התמדתי להשתמש כי לא היה נוח) מה שאומר שאני רוכב איתם תמיד והם לא מפריעים לי.
ומילה אחרונה בעניין תכנון רב המגינים הקשיחים להלבש מתחת למכנסיים ואילו מגן הקוולאר תוכנן להלבש מעל.
אז למה מוצרים כגון http://www.kolbotex.co.il/product.php?id=76097
וכגון https://admotor-sport.com/product/%D...D-ce-knee-pro/
עולים יורת? מה היתרונות שלהם?
היה ברשותי:
http://www.clover.it/eng/prodotti/pr...nee-pro_80.php - נזנחו כי הסקוצ'ים לא החזיקו, היו מסתובבים ומחליקים לי על הרגל ובמחשבה כללית לא נראים כל כך מגינים.
יש ברשותי:
https://www.revzilla.com/motorcycle/...knee-protector - קצת מגודלים ומגושמים לא נכנסו בצורה נוחה למגפיים והלוחית צד התפרקה מהבד (כנראה כתוצאה מכיפוף לפתיחת או נעילת שרשרת). הודבק בצד הפנימי פנימית אופניים למניעת שריטות של פלסטיקת המגן במיכל (משפר גם את האחיזה פלאים). לא נימכר יותר.
http://www.alpinestars.com/vapor-kne...1#.WJeEYX-LXjw - נכנסים בצורה נוחה יותר לתוך המגפיים אך הרצועות שלהם לא היו הכי נוחות בעולם ואם הזמן קיבלו מבנה גלי. נראה שלוקים בקטנה בהגנה על הצד החיצוני של הברך. הודבק בצד הפנימי פנימית אופניים למניעת שריטות של פלסטיקת המגן במיכל. עדיין לא הבנתי אם יש הבדל מידות בין הנוער למידה הקטנה.
http://www.dainese.com/row/en/easy-fit/201876056.html - אין הגנה על השוקיים אך יושבים הכי נוח על הברך קומפקטים כך שהארגז ירד במידה ולא עברו הדבקות פנימית :-). היחידים שראיתי שייצרו 4\3 מידות (חשוב לקטנים שבינינו), הייצור הופסק :-( אך ניתן להשיג עדיין חלק מהמידות.
אני בכל מקרה חיפשתי משהוא שנוח להתנייד איתו ביום יום ואפשר להלביש על המכנס (למרות שזו לא הדרך המומלצת לשימוש ולפיכך אי הרצון שלי לנסות מגני גרב). אני מאוד אוהב את הדיינזה אבל יש כנראה מה לאמר בעד מוצרים שהייצור שלהם נמשך.
נשלחה הודעה בפרטי.
ממה שראיתי הכי ממוגן ונפוץ הוא ה-Thor force. הבעיה איתם זה שהם מסורבלים, ענקיים ויקרים.
הפשרה שלי הייתה ללכת על Thor static שזו גרסה פחות משוריינת אבל הם המגנים הראשונים שבאמת יושבים צמוד ונוח לאורך כל הנסיעה בלי לעשות נמק.
אני אישית ממליץ לוותר על מגני ברכיים ולהשקיע טיפה יותר במכנס overpants ממוגן. הוא מתלבש מעל כל מכנס רגיל שתלבש והוא מוסיף הגנה משפשופים ומגני אגן וברכיים.
קניתי בזמנו את ה-revit airwave ואני רוכב איתו כבר די הרבה זמן. הוא לא מושלם אבל ההבדל במיגון הוא די משמעותי.
זה ההבדל בין רכיבה עם מעיל רכיבה לבין רכיבה עם מגני מרפק בלבד, רק לרגליים.
אני גם לא פוסל שימוש באוברפאנטס, העניין הוא שאני לא בטוח כמה זה נוח ללבוש מכנס כזה כל בוקר בדרך לעבודה ולהוריד אותו ואז בערב שוב ללבוש אותו, מה אתה אומר?
כמו כן יש לך המלצה על דגם טוב ומומלץ יותר מRevit Airwave?
דרך אגב בטיולים בסופשים וכדומה אני מאמין שמכנס כזה או אפילו חליפה מלאה תהיה מאוד שימושית לי.
אני משתמש גם ב Thor static. מתיישבים טוב מאוד על הרגל ולא זזים במהלך כל נסיעה שהיא. מספקים תחושת הגנה על הברך והשוק, וסוג של שמץ איוורור בימים חמים. לא נוחות בכלל להליכה (אפילו כדי למלא דלק, או כדי לבדוק אם נעלת את הדלת של הבית) כי נוטות 'לנזול' למטה והחוצה. מתלבשים יופי על המכנסיים, ואפילו לא דופקות את הגיהוץ :boogie:
ועדיין, מסכים לגמרי עם alexsupreme, נראלי ש overpants יהיו טובות יותר מכל בחינה- הן מבחינת המיגון הכללי, הן מבחינת ההתמודדות עם תנאי מזג האוויר, והן מבחינת הנוחות לבישה. אני מתכנן לקנות זוג (או שניים) שימצא מתאים לשימושים שלי ברגע שאצא מגבולות הקלחת הישארלית.
לצערי לא מצאתי הרבה דגמים של מכנס overpant לקיץ. במיוחד לא בארץ.
המתחרה הגדול ב-airwave הוא ה-Olympia Airglide 4. שאר המכנסיים שראיתי, פשוט לא מאווררים מספיק לקיץ הישראלי.
פתרון נוסף שיכול להיות מעניין הוא ג׳ינס קוולאר.
ניתן לרכוש אחד מוכן באחת החנויות ציוד הגדולות, כמו כולבוטקס או שתוכל להביא ג׳ינס רגיל לחברת ברוש והם תופרים מיגוני קוולאר לתוך הג׳ינס.
המיגון ברכיים של אובר פנטס הרבה פחות טוב ממגיני ברכיים יעודיים.
יש למיגון ברכיים נטיה ללכת לטייל בזמן תאונה.
הייתה תקופה שרכבתי עם אובר פנטס של ספארקס אבל הייתה לי החלקה במהירות נמוכה והברכה חטפה שפשפוף למרות המכנס.
מאז אני עם מגיני ברכיים מתחת לאובר פנטס.
אני רוכב עם המכנס הזה בחורף:
http://www.motorcyclegear.com/street...ise_pants.html
אבל הוא לא עמיד במים (מפשעה נרטבת) למרות שהוא אמור להיות
בקיץ עם ספארקס
מגיני ברכיים:
http://www.clover.it/eng/prodotti/pr...nee-pro_80.php
הם קצת מחליקים מהרגל כשעומדים והם חמים מאוד בקיץ. חוץ מזה בסדר...
אולי הסקוץ קצת נחלש גם
המגיני ברכיים האלו נמצאים אצלי ברשימת ההתלבטות שלי אבל אין להם הגנה לשוק(על אף שאני לא בטוח שזה כזה נוח ובכל מקרה הכי חשוב לי זה הברך).
לגבי המכנס חורף האם נוח להוריד ולשים את המכנס למשל בעבודה או בבית?
האם אתה גם רוכב עם זה בטיולים? או שלטיולים אתה מרשה לעצמך מכנס יותר ממוגן(ופחות נוח להליכה כי גם כך אתה באופנוע רוב הזמן)?
האם מודבר על אלו - https://www.revzilla.com/motorcycle/...-v-e1-n-guards ?
אם לא אז תוכל להביא קישור למוצר?
דרך אגב איך הם מבחינת נוחות?
בדיוק אלה.
וכתבתי בהודעה שלי שהם מאוד נוחים.
הסתכלתי בשבילך, היום אם הייתי קונה מגיני ברכיים הייתי לוקח אותם -
http://www.alpinestars.com/sx-1-knee-guard#.WKWEBvL56nk
https://www.youtube.com/watch?v=LBmEWJsoCDM
בהחלט שווה את הכסף ואני יקנה אותם בעתיד.
למה דווקא אלו?
והאם היית לובש אותם מתחת למכנס או מעל? האם לדעתך הם שורטות את המיכל?
תודה