http://m.ynet.co.il/Articles/5045304
עוד הרוג הבוקר על אופנוע.
נראה שהמגמה די חדה כלפי מעלה.
מה השתנה משנים קודמות? העומס בכבישים? הרוכבים?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
הצג להדפסה
http://m.ynet.co.il/Articles/5045304
עוד הרוג הבוקר על אופנוע.
נראה שהמגמה די חדה כלפי מעלה.
מה השתנה משנים קודמות? העומס בכבישים? הרוכבים?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
יש עליה במכירות - אז יש עליה בתאונות.
מזכיר לי בדיחה רוסית בנושא:
עובדי חדר-המתים העירוני מתקשרים לאולם התצוגה הקרוב:
-תגידו, כמה אופנועים מכרתם היום?
-15.
-וואלה? אז עוד שניים נוסעים איפשהו...
בן 44 נהרג. זה לא איזה ילד. לכאורה אדם מחושב.... מפחיד.
כל החברים ישר שלחו לי את הכתבה....
מה שמתסכל אותי - כ"כ הרבה תאונות, ולנו הרוכבים אין לנו שום דרך ללמוד מהן (וזה לא משנה באשמת מי התאונה). אין שום גישה לדו"חות המשטרה של חקירת התאונות.
אני לא מצפה מהמדינה שתפיק לקחים, אבל היה רצוי מאוד שאנו נעשה זאת, ואין לנו איך.
שילוב של יותר אופנועים על הכביש, הרבה יותר מכוניות על הכביש (300,000 כל שנה) והרבה פעילות סמארטפונים
לאחרונה ראיתי הרבה יתר משטרה על אופנועים רושמים דוחות ,אבל לא לבעלי רכבים,אלה לאופנוענים
בארץ שאין בה תרבות, אין נימוס, אין התחשבות באחר, בארץ שבה האני הוא החשוב ושכל השאר יקפצו.
בארץ שאין כבוד לחוק, פחד מסמכות, וסמוך על סמוך, שהאלתור והקומבינה היא הדרך, יש הרוגים.
יש הרוגים כי לאף אחד לא באמת אכפת, כל עוד הכסף ממשיך לזרום, התכניות מהבהבות בראליטי ויש
לנו כוכב נולד.
בכל מדינה מתוקנת שר התחבורה היה צריך להתפטר ולא להכניס את המדינה להוצאות של מיליונים,
אף אחד לא לוקח אחריות, ורק ההרוגים אשמים בכך שרכבו על כלי המות שלהם. כי אדם שפוי עומד בפקק
עם רכב באילון.
חמישית מכל הרוגי תאונות הדרכים הם רוכבים דו"ג, נחשו על מי תיפול החרב בסופו של יום?
אז מי הבא בתור ומי בתור הבא?
כאמור מסכים לגמרי, גם ב'מחיר' של לא לעלות על השטחים הלבנים שבקצוות השוליים.
אכן לאחרונה יש באיילון נוכחות מעט מוגברת של סופר טנרה כחולים.
שילוב קטלני של תרבות + תשתית + צפיפות וכמות כלי רכב על הכביש.
כפי שציין השושנים זה לא מעניין אף אחד
http://i.imgur.com/K0KPgis.jpg
לא יהיו תאונות אופנועים אם לא יהיו אופנועים.
נשאר רק לנפח את מס הרכישה ולשלש את הביטוח ואנחנו בדרך הנכונה לכבישים נטולי (תאונות) אופנועים.
לדעתי זה די טיפשי לדבר על סטטיסטיקה כזאת כאילו באמת הנתונים אומרים יותר מדי.. "עלייה של 40%" נשמע דרמטי אבל זה פחות 20\יותר 20 רוכבים שנהרגים בכל הארץ בשנה שלמה.. לדעתי זה מקרי לחלוטין.
אם תהיה עלייה של 500% אז זה יחשב שינוי דרמטי אמיתי בעיני. כרגע זה סתם שונות של סטטיסטיקה.
אם היו סטטיסטיקות נגישות היה מעניין לראות כמה מההרוגים היו מעורבים בתאונות עצמיות קרי יצא לטיול שבת החליק ונהרג לעומת כמה נפגעו מרכבים אחרים.
יש למישהו מושג אם קיים כזה מאגר?
Sent from my T5 using Tapatalk
יש שוטרים טובים שכל בוקר עוצרים זבלים על 75 ובעיקר בצומת יגור.
הרבה אופנוענים שוטרים גם.
אפילו עצרו אותי בבוקר בנסיעה רגועה בשול ימין לבדיקות רישיונות ושחררו ברגע.
1.) חוסר ריכוז. 2).פלאפון. 3.) S.m.s.
4.) מעקה הגליוטינה .. 5.) אגואיזם 6) עצבים. 7) התצמדות. 8) מכוניות.
9) פניקה. 10) אגו.
חבר הכל ביחד ותקבל את מה לא השתנה.
השאלה היא האם יש עלייה בכמות התאונות בכלל ? כי במצב אחר הרבה מהתאונות היו יכולות להסתיים בפציעה קשה ולא מוות.
למרות שהסטטיסטיקה בהחלט אומרת משהו.
עצוב מאוד... לדעתי זה בגלל העומס בכבישים, אופנועים גם ככה עוקפים את כולם, כשזה נהיה צפוף יותר קשה לתמרן ונהגים גם נהיים אדישים יותר.
אני מאמין שככל שנתקרב למכונית האוטונומית ככה הסטטיסטיקה הזאת תעלה, אנשים לא רוצים לנהוג, נגמר העידן הזה... רוצים להגיע מA לB בתוך סלון מעור, עם רדיו, טלויזיה, וואסטפ ופייסבוק.
לנהוג עכשיו ? להתרכז ? ספורט ? זה פאסה.
פשוט מטורף..
5 הרוגים בממוצע בכל חודש...
כוס אמק. לפעמים זה נותן לך כאפה..
ובהמשך לכל מה שנאמר, עדכון טרי מ-YNET: "מת מפצעיו רוכב אופנוע, בן 44, שנפגע הבוקר בכביש החוף סמוך לרשפון. נסיבות התאונה נחקרות."
עוד הרוג, שוב לא ילד.
להמשיך לקטר ולהגיד מה המדינה/המשטרה/נהגים אחרים צריכים לעשות לא ישנה כלום לדעתי.
אחת הסיבות שירדתי מהכסף הטוב של השליחויות. פשוט לא שווה את זה. אתה מתחיל משמרת ולא יודע אם תחזור הביתה. נראה לי יש לך יותר סיכויי לההרג על דו"ג בישראל מאשר לההרג בתור לוחם מארינס באפגניסטן.
למען האמת...הרבה פעמים ראיתם רכב חוצה כביש במעבר חצייה?... או במהירות על מדרכה?.. או.. ואו..
אני רוכב זהיר..( יתר מדי?)
אני ראה חברי " טסים" ..בלי חשבון
תעברו לאיזורים מדוללי אוכלוסיה.
בטח אין נושע לויקוח אצל מי תרבות נהיגה בארץ גרוע יותר-רוכבי דו גלגלי או רכב
בעבר הייתי משיב לך חד משמעית שהמיעוטים (עאלק) הם אלו שנוהגים באופן הגרוע ביותר גם בדו״ג וגם ברכב כאשר באוכלוסיה היהודית הדו״ג רוכבים גרוג יותר. כיום, השינוי העחיד הוא לרעה באוכלוסיה היהודית בה יש גידול ניכר בנהגים שנוהגים גרוע אולם מתוך מודעות! היינו אגו, חוסר סובלנות וסבלנות, אי איתות, אי מתן זכות קדימה, חוסר זהירות, חתיכה בכביש ואח׳. המצב הנושן של הנהג התמים שלא בכוונה עבר עברת תנועה מחוסר מודעות ומאמין בצדקתו הוא כבר המיעוט.
מעניין סטטיסטית כמה נהגי מכוניות עברו קורס נהיגה מתקדמת מול כמה רוכבי דו גלגלי.
במקום לחייב עכשיו רכבים לשים מערכות כמו מובילאיי (המדינה מסבסדת את המערכת חלקית), שיחייבו נהגים\רוכבים לעבור קורב כתנאי לקבל רישיון ושתסבסד את זה. זה יועיל יותר לכולנו מאשר עוד מערכת בטיחות של אפותרת את הבעיה מהשורש.
אבל היי, אנחנו מדברים וכלום לא קורה וגם לא יקרה, אז חבל על השטח שאנחנו תופסים בשרתים של הפורום.
נכון...ולא.ציטוט:
אבל היי, אנחנו מדברים וכלום לא קורה וגם לא יקרה, אז חבל על השטח שאנחנו תופסים בשרתים של הפורום.
"אל תהיה צודק תהיה חכם".
במקרה תאונה קטנה בין שני רכבים ,לא פעם שמעתי משפת "...זה כלום!.. זה רק פח...יש ביטוח"
מה קורה במקום רכב אחד מופיע אופנוע?....
מה זה משנה הרבה שהרוכב צודק עשר פעמים?
אדיף פשות לא להיות שם.על זה חייב לחשוב קבוע.
יש לי רכב.
ישל לי אופנוע.
רוכב אופניים פשותים וחשמליים.
מנסה לראות מכל הכיוונים
אפשר לצאת לרחובות, לחסום כבישים ולעשות מחאה, להגיע לחדשות ולעורר מודעות אצל הנהגים ליום-יומיים.))
Sent from my SM-G950F using Tapatalk