-
2 קבצים מצורפים
my_GSX-R_86
עקב המצב האומלל פה בפינת המשקיענים החלטתי קצת לפנק.
מעולם לא הייתי השסתום המבריק ביותר בין ה-16 שיש לי... לפחות לא בכתיבה.
ברשתות חברתיות ופורומים למינהם אני Oldschool.
מבטיח לפצות בהמשך.
אני איש של אישה אחת (מה לעשות...) וכמו כן איש של דו גלגלי אחד.. My-R. מערכת יחסים שמעולם לא העיב עליה דבר מלבד מחסור כרוני בזמן.
לפניו היה ברשותי GSX550 שמאוד אהבתי, בטיולים של המועדון בקבוצה של "קדמיים" לא הרגשתי בחוסר כלשהוא, הוא היה מעולה בכל התחומים(חוץ מה-220 ק"ג שלו שחרגו ממידותיו וחייבו דיאטה).
לאחר כשנתיים החלטתי לפרק את מערכת היחסים ולפתוח דף חדש עם כלי חדש - מעט חזק יותר ושמן פחות.
בזמנו (תחילת שנות ה-90 ) כאשר השיער עוד היה מחובר לקרקפת, והמבט נגרר אחרי מחשופים ומנועים ולא אחר סיכומי יתרה, לא היו הרבה אפשריות, סוזוקי, דוקטי שסבל תדמית של חוסר אמינות, בדומה למוטו-גוצי ועוד שאריות.
חשבתי על ,GSX750ES סולידי מהוגן ובעל שיניים מושחזות, עד שחברי הטוב, חן K פתאום הופיע לי באיזה ערב עם GSX-R750 שנת 87, כחול לבן עם אגזוז של VANS וקיט קידום הצתה... (זעה קרה זולגת במורד גבי, ולחלוחית מציפה את עיני כשאני נזכר בזה).
"קח סיבוב" הוא אמר לי.. תנוחת הישיבה, קוקפיט של מטוס קרב וקליפאונים. תחושה של חיבור מושלם לכלי.
מניע, גירגור ה-VANS מושלם.. סימפוניית הצילנדרים פשוט מושלמת. עד היום אני חושב שזה הצליל היפה ביותר ששמעתי נובע מדו גלגלי, או בכלל.
יצאנו לסיבוב..
מה אפשר להוסיף, החיוך לא ירד לי במשך שבוע שלם (רק מי שרכב על אופנוע עם סיומת R או SS יוכל להבין).
לאחר שבועיים מצאתי.. GSXR-750 שחור/אדום יד שנייה שמור..שמור.
הבחור מפ"ת החזיק אותו שבועיים עד שהחליט שזה לא בשבילו וסיפר שהיד ראשונה, היה של היבואן של AIWA, איש מבוגר שהיה לו גם איזה אלפה ספורטיבית ומידיי פעם היה רוכב לעבודה עם ה-R.
בבדיקה האופנוע יצא מעולה, שילמתי מעל למחירון (כן.. אני מסוג אילו שמוכנים לשלם יותר.. וזה שווה כל שקל) ויצאנו לדרך.
40-50 אלף קלומטרים עברו עד שנכנעתי (באהבה) לחיי משפחה.. ילדים,משכנתא,לימודים ורכב מהעבודה. השלמות המוטורית הפכה לפסל קינטי בחניה הסגורה, מכוסה ומוגן.
מאז עברו כמעט 20 שנות משפחה, בני הבכור התגייס והחלום לחזור לרכב על ה-R החל לרקום עור וגידים.
כך הוא שכב מול כניסת המחסן כ-הרבה שנים..
קובץ מצורף 6563
קובץ מצורף 6564
-
6 קבצים מצורפים
-
וואו זה הולך להיות טוב....דבר אלי.
-
וואו!
גיקס'ר מודל 86...
הייתי בטוח שאולי אחד שרד בארץ.
יאללה ישור קו, ולשמור על האופנוע מקורי. לוחית אספנות בסוף הפרוייקט :)
אגב - נשארו לי אטמים למכסי צד של בנדיט 1200. יש סיכוי שחלקם זהים לג'יקסר שלך, אם אתה רוצה אותם (ללא עלות) - דבר איתי בפרטי.
-
7 קבצים מצורפים
סבבה נמשיך..
היות והמחסן קטן ללא יכולת הכלה של כל החלקים, הם עברו דירה להורים ולמקום עבודתי.
שיטת העבודה היא פרוק, רשימת חלקים שצריך להזמין (העל חודש המתנה ברוב המקרים), מחשבה/רכישה של חומריי ניקוי,שימון,שיחזור ושמירה.
דוגמא טובה היא שיפוץ צנרת והאגזוז המקורי (הייתי מת ל Vance או Yoshi), השיוף נעשה ידנית בעזרת דיסק/דרמל/ניירות שיוף.
את הצבע הזמנתי מארה"ב לצביעה באבקה. המגן הנירוסטה המקורי הוחלף מזמן לכיסוי שהכנתי מקבלר/קרבון שהשחיר באזורי המגע עם המתכת. לכן הכנתי חדש עם בד היברידי ובהמשך אני יעדכן על פיתרון הגנה מהחום.
הצנרת עברה ניקוי חול וצביעה באבקה אצל החברה מתל מונד.
בכללי, שנת 2015 הייתה חלשה מאוד מבחינת השיפוץ, חברי הטוב שחלמתי לרכב איתו עם הR עבר תאונת אופנוע.. עם פגיעת ראש.
היום הוא מתפקד טוב.. יחסית.
בכל אופן, לא היו לי יותר מידי אנרגיות להשקיע בשיפוץ.
קובץ מצורף 6598
קובץ מצורף 6599
קובץ מצורף 6600
קובץ מצורף 6601
קובץ מצורף 6602
קובץ מצורף 6603
קובץ מצורף 6604
-
זה אופנוע גבר עם אופי אמיתי, קריזות ומניירות משלו, ומהתמונות שלך גם בן משפחה
כיף לראות, תמשיך בדרך הטובה של כולכם איתו.
-
6 קבצים מצורפים
עבודה על החלק האחורי.
לא זכור לי כבר באים היו לי בעיות מיוחדות באיזור הזרוע האחורית.
מיסבים ואטמי מיסבים הייתי צריך להזמין רק לאחר פרוק לקבלת המידות ואז המתנה של כחודש להגעת החלקים.
הגלגל שיניים של SUPERSPROX האחורי פשוט הקסים אותי.. וזרקתי הצידה את הרגיל שהזמנתי.
הבולם של אוהלינס קניתי בארה"ב לפני 4 שנים, כר לא היה ניתן להשיג את התואם לRים הישנים לכן התאמתי את המידות של טריאומפ טריפל.
מהפורום האנגלי שאני שואל אל כל הקושיות הבנתי שהקפיץ לגמרי לא מתאים, אז השגתי (במקרה בדיוק קפצתי ליוון) קפיץ מתאים והחלפתי.
לכל החריצים באיזורים שהרובוטים היפאנים לא התאים להם לרתך (או שסתם בדיוק נגמר להם החומר) מלאתי בדבק מבנים תעופתי.
לא בשביל החוזק, בעיקר כי הפריעה לי בעיין ולמנוע הצטברות של ליכלוך או שיתוך בחריץ. ניתן לראות בתמונה של הזרוע האחורית.
קובץ מצורף 6625
קובץ מצורף 6626
קובץ מצורף 6627
קובץ מצורף 6628
קובץ מצורף 6629קובץ מצורף 6630
-
-
10 קבצים מצורפים
שיפוץ אזור גלגל שינים קדמי ובוכנת מצמד הידראולי.
בגוף בוכנת המצמד היו סימני פגיעה קלה משנות הנוזל שספח לחות, לכן השטח הפנימי עבר honing - השחזה, שיוף ידני חיצוני ונשלח לציפוי Hard Coat Anodize | MIL-A-8625 Type III (אני מקווה.. בכל אופן זה מה שביקשתי ;-) ..) שבעיקר המטרה היתה לפצות על העובי שהושחז.
את הצבע מנוע למכסה גלגל שינים קדמי התאימו לי בגוונים.
אני צובע בעצמי את כל החלקים, עוברים ניקוי יסודי, ניקוי בסודה (קניתי 30ק"ג) וצביעה בחדר צבע (במקרה יש כזה בעבודה).
כל צנרת המצמד והבלמים הוחלפה ל- Spiegler's stainless steel braided brake lines.
קובץ מצורף 6661
קובץ מצורף 6662
קובץ מצורף 6663
קובץ מצורף 6664
קובץ מצורף 6665
קובץ מצורף 6666
קובץ מצורף 6667
קובץ מצורף 6668
קובץ מצורף 6669
קובץ מצורף 6670
-
וואי וואי, יש לי זיקפה :smoke::biggrin:
סופסוף מישהו החייה פה את המשקיענים.
אם אתה צריך כל עזרה, רק תבקש.
-
כיף לראות! עוקב! :-)
אתה הולך לסיים לי את ההגמוניה בתור "היחידי עם דגם 86 במצב נסיעה שגדל בארץ ולא הגיע בייבוא אישי" :biggrin:
-
-
4 קבצים מצורפים
ניקוי עגן השמן- Sump.
אני בשלב זה לא מבצע כל שיפוץ של המנוע, בפעם האחרונה שהמנוע פעם לפני כמה שנים הוא היה במצב חדש (בדקתי קןמפרסיה) עם מעט ק"מ וטופל על ידי כמו שעון.
אני רק מודאג קצת מהאטמים וגומיות שהזמן לא פסח עליהם.
לאחר ההנעה הראשונה שיגיע בהקדם (ב"ה) אני אבדוק את הקומפרסיה, לחץ שמן, נזילות שמן ואטמים.
מתוכנן להרכיב בעתיד הקרוב מד לחץ וטמפרטורת שמן באזור לוח השעונים, אני בתחושה שזו האינדיקציה החשובה ביותר לבריאות המנוע למרות שהאנגלים http://oldskoolsuzuki.info/forums/ שאני בקשר איתם לא המליצו, הם טוענים שהמשאבה מאוד אמינה ומייצרת לחץ גבוהה מהנדרש.
תכלס, במנוע רק פרקתי את עגן השמן, אכן נצבר בו בוץ שמן שמומלץ לנקות.
הפילטר לפני המשאבה עבר ניקוי והתרשמות כללית שהמנוע נראה ממש במצב מעולה (מלמטה בכל אופן..).
קובץ מצורף 6683
קובץ מצורף 6684
קובץ מצורף 6685
קובץ מצורף 6686
-
-
6 קבצים מצורפים
שיפוץ מזלג קדמי.
טוב.. פה יצאתי קצת מ#@$%..
הייתי מודע מכל החפירות על כל בורג באופנוע אבל אישהוא שהגעתי להמתמודד עם המזלג הקדמי ברח לי שהמקור הינו כסוף.
הצבע מנגד עניי היה זהוב ולא ירד לי האסימון שהלכה הצהיבה עם השנים.
חשבתי אך לעשות אנודייז.. ולבסוף החלטתי לצבוע כמה שיותר קרוב לאנודייז.
זמן ממושך עמדתי מול טבלאות הצבעים עם החלק להתאים את הצבע, לכה מט ולעבודה.
האמת שלאחר שצבעתי הבנתי שבמקור המזלג כסוף. אם התוצאה לא הייתה כל כך טובה ויפה.. הייתי מתחיל הכל מחדש וצובע מחדש.
זו פעם ראשונה שפרקתי את המזלג (החלפתי נוזל בלבד) ונדרש ממני להמציא כלי לתפיסת המוט התחתון ובהמשך בהרכבה צנרת למיקום האטמים.
ניתן בתמונות לראות שצבעתי כמה דוגמאות עד נחה דעתי.
התהליך סטנדרטי, ניקוי בסודה, צבע יסוד, צבע K2 ולכה מט.
סיימתי עם הטלסקופים עם חיוך גדול ומרוצה..
קובץ מצורף 6696
קובץ מצורף 6697
קובץ מצורף 6698
קובץ מצורף 6699
קובץ מצורף 6700
קובץ מצורף 6701
-
-
בתקופה האחרונה הרימו ראש כמה מענקי השמונים, לצערי האופנוע של כרובי אבד לעד,
יש אופנוע דומה מיובא במצב מדהים למכירה בפורומים השונים, וענק נוסף עם 1100 סמ"ק
מוצע אף הוא למכירה-שובם של המכונות?
אגב מי שנולד לתוך הזרקת הדלק, הגמדים המתערבים ומעטפת הבטיחות הירוקה והפוליטיקאית קורקט
לא ידע בחיים מהי רכיבה טהורה עם 100 ומשהו סוסים משוחררים, טהורים וחפים מטכנולוגיה מודרנית.
אולי לא יותר טוב, אבל בפרוש אחר. כבוד!
-
אכן האובדן של ה-R של כרובי/תומר מצערת, מיותרת וכואבת לכל מי מעריך ומכיר וגדל על הכלים של שנות ה-80.
ל-Rים יש מקום מיוחד בלב שלנו כיוון ש"אז" לא היו אפשריות אחרות ברמה זו של אופנועי כביש חוץ מה- Ducati Super sport750 שלא היה כל כך מוצלח (למרות שבהתנהגות כביש היו שטענו שטוב יותר).
כל החברות היפניות הגיעו בתחילת שנות ה-90 לארץ,בנסיון להדביק את ההצלחה של סוזוקי בסידרת ה-Rים משנת 85.
אין לי הרבה ניסיון עם כלים חדשים יותר, מהמעט שטעמתי פחות אהבתי, עמוד השידרה ושאר המפרקים שלי כבר מותאמים ל-R.
ד"א, אין ממש הבדל בין הזרקה לקרבורטרים מבחינת ביצועים, אני אסביר בהמשך בשיפוץ הקרבורטורים.
ברור שיש התקדמות טכנולוגית בתוספת כ"ס למנועים מאז שנות ה-80.
הזרקת דלק פשוט הרבה יותר זולה לייצור, קלה לתחזוקה וכיוון.
-
5 קבצים מצורפים
שיפוץ המשאבה היה תהליך ארוך שהתעקשתי לשמור על המשאבה המקורית, התהליך שעברה מסובך ואין צורך להרחיב כיוון שלא מומלץ. בסופו של עניין המשאבה תקינה לחלוטין,שופצה עם סט מקורי של בוכנה וגומיות.
ב-2 התמונות העליונות מוצגים 2 אפשריות אירגנתי כגיבוי.
הראשונה סינית ב-12$.. מדהים מה הסינים מסוגלים לעשות בגרושים. פרקתי אותה, בדקתי והתרשמתי ממש לטובה. הייתי משתמש בה אם היתה בקוטר הנכון!!
הקוטר הפנימי היה 14mm למרות שהוטבע על יציקת הגוף 1/2 שזו המידה המקורית-חצי אינץ= 12.7mm.
חווית חיפוש חלפים בארץ! (בפעם היחידה ואחרונה), בחנות חלפים משומשים (ללא שמות) דווקא היו נחמדים והצמידו לי את העוזר כדי לנבור בארגזי החלקים. לבסוף שלפתי משהוא שאולי הייתי יכול להתאים, שאלתי למחירו, 250ש"ח +מע"מ.. תודה ושיהיה לכם יום טוב..
האותו ערב הזמנתי מ-e-bay משאבה מארה"ב, של סוזוקי מדגם יותר חדש ב-100 וקצת ש"ח.
המשאבה הגיעה במצב שמיש לחלוטין. פרקתי, ניקיתי, צבעתי, התאמתי לR, הרכבתי, ארזתי והנחתי בצד למקרה הצורך.
בשיפוץ הקאליפר אין מה להוסיף, תהליך בסיסי.
קובץ מצורף 6720
קובץ מצורף 6721
קובץ מצורף 6722
קובץ מצורף 6723
קובץ מצורף 6724
-
-
-
איזה מגניב,תענוג לראות את הדינוזאור חוזר לחיים...
סחטיין ענק.
@
-
4 קבצים מצורפים
שיפוץ קליפרים קדמיים,
בשלב הזה כבר למדתי את נוהל ניקוי,ליטוש, הכנה לצביעה וצביעה.
במקור צבע הקליפרים הוא זהב.. החלטתי לצבוע בצבע אלומיניום ולסיום בלכה מט שיתאים יותר לצבע המזלג.
המטרה שלי היא לא אופנוע מוזיאון, חשוב לי לשמור על המקור אבל בתוספות מעודנות שלי. כך שיצא ממש טוב הקונטרסט בין המזלג לקליפרים.
בוכנות לקליפרים הזמנתי מאנגליה, הייתי חייב להחליף ולאחר שיחת טלפון קצרה לאבניר.. מייד הזמנתי אצל המלכה אליזבת שבאופן אישי השחיזה לי את הבוכנות ובמחיר שפוי.
משאבת הבלמים ומשאבת המצמד היו במצב מעולה, רק מסביב למכסה הצבע כצת נפגע. פשוט חתחתי פס מפנימית מפונצרת שהיתה לי וכיסיתי את האיזור. יצא מושלם לדעתי, הכי טוב זה הצבע המקורי ואם החזיק30 שנה מגיע לו להשאר.
קובץ מצורף 6764
קובץ מצורף 6765
קובץ מצורף 6763
קובץ מצורף 6766
-
-
5 קבצים מצורפים
שיפוץ קרבורטורים
אחד התהליכים היותר מורכבים שנהנתי לבצע ברמות שאפילו לימדתי את האנגלים ב- https://oldskoolsuzuki.info/forums/
כמה דברים על שיפוץ ה- VM-29.
למדתי וחקרתי את אופן העבודה של המיקונים (מעבר למה שהכרתי מהעבר שגם פרקתי אותם, ניסתי לפתור את בעיית הרשרוש ואפילו היה ניסיון להחליף אותם בסט דיאפרגמות ולמזלי לא הצלחתי).
אני לא אתעכב על הבסיס של שיפוץ רכיבים שעבדו עם דלק ובני 30 שנה, ניקוי אולטראסוני של כל הרכיבים והחלפת כל הצינורות והגומיות (Viton) שחלקם דרשו חפירות באינטרנט שלא מוגדרים בקטלוג החלפים.
בזמן הפרוק הבחנתי בחופש של הציר הראשי לבית הקרבורטורים, (ה"סליידים" ידועים כמרשרשים) ולדעתי זו הסיבה.
הסיפור ארוך ולא פשוט, בעיקרון הוספתי מיסבי פלסטיק לציר הראשי, כך (תאורתית בכל אופן בשלב זה) שהסל"ד סרק יהיה מדויק ופחות ירשרש.
את סיכות הסל"ד סרק סימנתי ומדדתי כדי להחזיר בדיוק לאותו המיקום המקורי.
במערך הבינוני וראשי אין מה לשחק מעבר לניקוי טוב ולהחזיר למצבו הקודם.
המערכת שהשקעתי המון זמן ומחשבה היא המערכת שמזריקה מתז (שפריץ) של דלק בזמן פתיחת מצערת לפיצוי מיידי לאוויר. זו הסיבה שהקרבורטורים האלו (VM-29) ידועים לטובה בזכות תגובת מצערת מלאה..
אם תרצו אני יכול לכתוב דוקטורט על המערך הזה, הוא כולל בוכנה דוחסת ושניי שסתומים חד כיווניים.
יצרתי מערך בדיקה לכל רכיב בניפרד, היה צורך בהחלפת קפיצים עדינים ואילתורים שונים.
בסוף הדרך בצעתי בדיקה כמותית לכל מזרק של כל אחד מארבעת המזרקים וקצת הוספתי למה שהיה במקור.
רק לאחר מספר רכיבות וסנכרון אני יוכל לדעת אם אכן הקרבורטורים עובדים כפי שאני מצפה, נעדכן בהמשך...
קובץ מצורף 6819
קובץ מצורף 6820
קובץ מצורף 6821
קובץ מצורף 6822
קובץ מצורף 6823
-
ממש מנהרת הזמן. תודה על השיתוף.
-
6 קבצים מצורפים
נראה שסיימתי עם הקרבורטורים אחרי שבירת האצבעות עם גומיות היניקה בקופסאת פילטר אוויר אך בבדיקה עם דלק לאורך יממה מסתבר שיש נזילה משסתומי מצוף.
לאחר בדיקה מעמיקה והזמנת סט נוסף של קיט חליפי לשיפוץ X4 הקרבורטורים (ברור שבדקתי כמה עולה מקורי של מיקוני ואפילו בחו"ל יחסית יקר) הגעתי למסקנה שהאטמים הם הבעיה ולא הסיכות. מסיבה לא ידועה האטמים O-ring מסופקים בקוטר 1.5 ומזל שהזמנתי מזמן וייטון בקוטר 1.9.
בהרכבת הצמה לא היו בעיות (בשלב זה), היא היתה במצב מעולה ורק היה צורך בשיחזור הנתיב. בשלב הפרוק צילמתי את שלבי הפרוק, קונקטורים וצבעי חוטים כך שדיי הלך חלק.
התחלתי לראות את האור בקצה המנהרה.. כבר ממש, אבל ממש כבר רציתי לשמוע את הגירגור.
קובץ מצורף 6864
קובץ מצורף 6865
קובץ מצורף 6866
קובץ מצורף 6867
קובץ מצורף 6868
קובץ מצורף 6869
-
6 קבצים מצורפים
באגזוז השקעתי לא מעט מחשבה, יש לי את הפח נירוסטה המקורי שעטף את הדוד אך מזמן החלפתי לחלק שיצרתי מחומרים מרוכבים (קבלר/קרבון).
רציתי קצת לשדרג את הקרבון/קבלר ולכן ציפיתי אתו בבד היברדי שנותן מראה כסוף להזכיר את הנירוסטה המקורית עם נגיעה חדשנית.
מניסיון קודם היתה בעיה באזור הניטים שגרמו לבד להשחיר מסביב, לכן לאחר חיפושים ארכיאולוגים של חומר עמיד בטמפרטורה גבוהה ומבודד, הזמנתי מיסבי פלסטיק עמיד בטמפ. וכמעט במידות שהייתי צריך. ניטים אטומים מנירוסטה והתוצאה... בדיוק כפי שרציתי:
חוצמיזה, המשך הרכבת המכלולים שעברו שיפוץ מלא.
קובץ מצורף 7088
קובץ מצורף 7089
קובץ מצורף 7090
קובץ מצורף 7091
קובץ מצורף 7092
קובץ מצורף 7093
-
-
גריז אדום, למדתי מהאנגלים על השימוש בחומ הזה (RRG-Red Rubber Grease), חומר אורגני מעולה לשימור גומי, מונע התחמצנות ומתאים למערכות הידראוליות.
Description
Castrol Red Rubber Grease is a rubber compatible, assembly grease developed primarily for the Automotive market and
based on a combination of vegetable oil, inorganic thickener technology and an additive system imparting resistance to
both corrosion and oxidation.
Application
Castrol Red Rubber Grease is formulated to meet the requirements of Lucas Girling Specification TS-2-34-04 and thus
provides superior rubber to rubber lubrication where any adverse effects such as hardening or swelling of such
material must be avoided.
Castrol Red Rubber Grease is particularly suitable for use in the assembly of automotive brake systems, clutch
components and suspension units where compatibility with natural rubber and SBR material is considered
essential.
-
יפה... זה גם טוב סתם ככה למרוח שכבה דקה על חלקי גומי ופלסטיקים כדי לשמור עליהם מפני ייבוש ונזקי חום זמן ומזג אויר ים תיכוני?.
אני משתמש עם נוזל סיליקון של WURTH, מתיז על כל חלקי הפלסטיק הגומיות והאו-רינגים שלא יתיבשו. אבל פתוח להצעות לעוד תכשירי פלא :biggrin:
מעריך שהחומר לא מסנן UV, אז לא כ"כ טוב לחלקים חשופים לשמש
-
אוקיי, תודה.
ולמה למרוח את כל פנים הכוסית, עם זה ?
(על הגומיות וחלקים נעים אני מבין )