-
2 קבצים מצורפים
זה חוקי לגרור עם זה בארץ?
-
-
לא שאני מתכנן לגרור ככה,
אבל אפשר לדעת למה לא?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
בגלל שהמדינה שלנו דפוקה, בלי קשר לחוקיות אני לא בטוח שהייתי רוצה לגרור ככה, מה יקרה אם מישהו יכנס בך מאחור?
-
ראיתי את זה מזמן וזה היה פותר את כל בעיותי לגבי שינוע האופנוע אבל אין לזה תקן מחוץ לארצות הברית, למה? אין לי מושג, אולי בגלל שהגלגל האחורי על הכביש אז מבחינה ביטוחית זה כמו לרכב עליו? מבחינה בטיחותית לא נראה שאמור להיות בעיה עם זה
http://www.ktmotorsports.com/666_500...pg?u=939404911
-
אני גורר רחוק כדי לחוס על הצמיגים היקרים אז מה זה הח** הזה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yotams4
אני גורר רחוק כדי לחוס על הצמיגים היקרים אז מה זה הח** הזה
אל תשכח שבלאי הצמיגים נגרם מהמשקל של האופנוע והרוכב ומהכוח שמועבר לגלגל ע"י המנוע, בגרירה מהסוג הזה בלאי הצמיגים יהיה קטן בהרבה מלרכב על האופנוע, בנוסף לרוב האנשים אין מקום לאחסן נגרר וזה נכנס לתוך הארון.
יש מינוסים ופלוסים לכל דבר
-
לי זה נראה דווקא מאוד מאוד מסוכן.
-
מצחיק לחשוב מה קורה במקרה של פנצ׳ר
לא חוקי,כמו טרייקים,אופנוע עם וו גרירה,ועוד הרבה...אין תקינה בארץ.
-
1.אם זה היה חוקי, אני מאמין שהייתי מבין הראשונים שקונים את זה.
2.זה תקין לגיר? למיטב הבנתי הגיר באופנוע מסתובב גם בניוטרל, מה לגבי שימון במנוע מדומם?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mudale222
לי זה נראה דווקא מאוד מאוד מסוכן.
מה בדיוק נראה לך מסוכן?
בהשוואה לנגרר כמובן ובהתחשב ששניהם מוגבלים בין 80 ל100 קמ"ש (תלוי בחוקי המדינה)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Guccii800
בגלל שהמדינה שלנו דפוקה, בלי קשר לחוקיות אני לא בטוח שהייתי רוצה לגרור ככה, מה יקרה אם מישהו יכנס בך מאחור?
ואם מישהו יכנס בי מאחורה עם נגרר זה הרבה יותר עדיף? בשני המקרים האופנוע כנראה יהיה טוטאלוס.
לפחות פה אני לא צריך לבזבז חצי חנייה על אחסון הנגרר :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Guccii800
אני לא מבין מה הבעיה? הוא ישלם על הנזק, בדיוק כמו מקרה שהיה נכנס ברכב רגיל מאחור, אני לא מבין למה אתה חושב שצריכה להיות כאן חוקיות אחרת?
-
בלי להכנס לחוקיות העניין, אתה לא תצבור ככה קילומטרים נוספים?
-
זה נראה מאוד מסוכן, לגבי חוקיות אני לא באמת יודע
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Dresdner
מה בדיוק נראה לך מסוכן?
בהשוואה לנגרר כמובן ובהתחשב ששניהם מוגבלים בין 80 ל100 קמ"ש (תלוי בחוקי המדינה)
בנגרר האופנוע מקובע גם מאחורה וגם מקדימה.
לא ברור לי מה בדיוק קורה עם האופנוע כשמגיעים לסיבובים חדים יחסית. זה נראה לי מפעיל כוחות צידיים על האופנוע בצורה לא טבעית.
במקרה של תאונה זה גם נראה לי אסון.
זה מזכיר מאוד את הקשירות של האופניים ואני יכול לספר לך שקראתי עשרות פעמים על אנשים שנפלו להם האופניים מהמנשאים בארץ ואני לא ממש פעיל בפורום של הרוכבים.
גם לא נראה לי בריא לאופנוע.. וגם בניגוד לנגרר אתה לא רואה את האופנוע מאחורה כשאתה עושה סיבובים ורברסים כי אין לו את מימד הרוחב של נגרר...
גם כלים בכביש יחסית לא רואים את האופנוע מאחורה (למשל דו גלגלי שיוצא לעקיפה בפקק יכול בקלות לפספס אותו ולהגיע מהיר מדי מאחורי הרכב)
בקיצור.. לא יודע.. פשוט לא נראה לי בכלל העניין הזה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rider
2.זה תקין לגיר? למיטב הבנתי הגיר באופנוע מסתובב גם בניוטרל, מה לגבי שימון במנוע מדומם?
הציר הראשי של הגיר לא מסתובב אם אתה בניוטרל.
הציר המשני של הגיר כן - אבל השימון שלו פאסיבי (הוא "שוחה בשמן") ולא תלוי בפעולת המנוע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mudale222
בנגרר האופנוע מקובע גם מאחורה וגם מקדימה.
לא ברור לי מה בדיוק קורה עם האופנוע כשמגיעים לסיבובים חדים יחסית. זה נראה לי מפעיל כוחות צידיים על האופנוע בצורה לא טבעית.
במקרה של תאונה זה גם נראה לי אסון.
זה מזכיר מאוד את הקשירות של האופניים ואני יכול לספר לך שקראתי עשרות פעמים על אנשים שנפלו להם האופניים מהמנשאים בארץ ואני לא ממש פעיל בפורום של הרוכבים.
גם לא נראה לי בריא לאופנוע.. וגם בניגוד לנגרר אתה לא רואה את האופנוע מאחורה כשאתה עושה סיבובים ורברסים כי אין לו את מימד הרוחב של נגרר...
גם כלים בכביש יחסית לא רואים את האופנוע מאחורה (למשל דו גלגלי שיוצא לעקיפה בפקק יכול בקלות לפספס אותו ולהגיע מהיר מדי מאחורי הרכב)
בקיצור.. לא יודע.. פשוט לא נראה לי בכלל העניין הזה
ליפול זה לא יפול כי זה מולבש על וו גרירה שמקבל רבע ממשקל האופנוע, סיבובים זה מסוכן בכל גרירה לכן המהירות היא הקובעות, סע לאט בכל מקרה, לגבי הנראות בכל רכב בגודל נורמלי יראו את האופנוע בחלון האחורי.
גם בארצות הברית הקפיטליסטית והליברלית עדיין בודקים בטיחות והדבר הזה קיבל אישור אז בטיחות מנימלית יש לזה אבל יש חסרונות ויתרונות מול גרירה רגילה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alexsupreme
בלי להכנס לחוקיות העניין, אתה לא תצבור ככה קילומטרים נוספים?
הקדמי בד"כ מונה קילומטרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Jack_R1
הציר המשני של הגיר כן - אבל השימון שלו פאסיבי (הוא "שוחה בשמן") ולא תלוי בפעולת המנוע.
תודה על ההבהרה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Dresdner
ליפול זה לא יפול כי זה מולבש על וו גרירה שמקבל רבע ממשקל האופנוע, סיבובים זה מסוכן בכל גרירה לכן המהירות היא הקובעות, סע לאט בכל מקרה, לגבי הנראות בכל רכב בגודל נורמלי יראו את האופנוע בחלון האחורי.
גם בארצות הברית הקפיטליסטית והליברלית עדיין בודקים בטיחות והדבר הזה קיבל אישור אז בטיחות מנימלית יש לזה אבל יש חסרונות ויתרונות מול גרירה רגילה
קח בחשבון גם שבבלימה לנגרר רגיל יש ברקס שמופעל וכאן לא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mudale222
לנגרר סטנדרטי אין ברקסים ואין בולמים רק ציר ושני גלגלים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mudale222
לנגרר של סמי...
-
מה הנגרר בעל מימדים הכי קטנים שאתם מכירים?
אני מנסה להבין אם אני יכול לדחוס אותו איפשהו בחנייה :)
-
1 קבצים מצורפים
יש את זה בעל תקינה אירופית
http://fullgaz.co.il/forums/attachme...tid=2983&stc=1
הרעיון כאן זה שאתה מגיע עם האופנוע בגרירה לאיפה שאתה רוצה ואז בקלות יחסית מפרק את הנגרר ושם בתא המטען
http://www.motolugdeutschland.de/med...%C3%A4nger.jpg
-
נראה להיט , יש לך במקרה לינק בארץ \ בחו"ל למישהו שמוכר את זה?
עריכה:
מצאתי דרך הלינק של התמונה:
http://www.motolugdeutschland.de/
די יקר הסיפור , כ-1,000 יורו בגרמניה:
http://www.motolugdeutschland.de/pag...nhaenger-2.php
עם המיסים וכל המסביב יגיע למחיר מטורף בארץ.
-
אם זה לא היה יקר זה כבר מזמן היה אצלי, משום מה הקטנים יקרים יותר מהסטנדרטים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Jack_R1
במקרה נתקלתי בזה, רק לעדכן שאתה טועה. יש יותר מדגם אחד או 2 שהגירים שלהם לא טבולים בשמן ומקבלים שימון דרך חרירים רק במנוע עובד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Dresdner
לנגרר סטנדרטי אין ברקסים ואין בולמים רק ציר ושני גלגלים
אוקי חידשת לי. משום מה הייתי בטוח שיש שם מנגנון פשוט שבבלימה של הרכב הגורר מופעל לחץ על מוט בנגרר שמפעיל בלם על הגלגלים שלו.
זה מה שהסבירו לי פעם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mudale222
אוקי חידשת לי. משום מה הייתי בטוח שיש שם מנגנון פשוט שבבלימה של הרכב הגורר מופעל לחץ על מוט בנגרר שמפעיל בלם על הגלגלים שלו.
זה מה שהסבירו לי פעם.
לא הטעו אותך, ככה הבלימה בנגרר עם ברקסים עובדת, אבל ברקסים יש בנגרר עם סרן כפול (בגלל המשקל אותו הוא מסוגל לסחוב) ואין בנגרר בעל סרן אחד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shasha127
לא הטעו אותך, ככה הבלימה בנגרר עם ברקסים עובדת, אבל ברקסים יש בנגרר עם סרן כפול (בגלל המשקל אותו הוא מסוגל לסחוב) ואין בנגרר בעל סרן אחד.
thx
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mudale222
thx
רוב אם לא כולם שמתחברים לרכב פרטי הם ללא בלמים כולל סרן כפול
-
ברוב המקרים רכב פרטי (אלא אם הוא מעל 2 ומשהו טון עצמי אני לא זוכר את המספרים בדיוק) לא יהיה מורשה לגרור נגרר עם סרן כפול בגלל משקל עצמי ומשקל העמסה כך שההערה לא ממש רלוונטית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shasha127
ברוב המקרים רכב פרטי (אלא אם הוא מעל 2 ומשהו טון עצמי אני לא זוכר את המספרים בדיוק) לא יהיה מורשה לגרור נגרר עם סרן כפול בגלל משקל עצמי ומשקל העמסה כך שההערה לא ממש רלוונטית.
אז איך בדיוק אתה גורר סוס?
הרכב שלי מורשה לגרור עד 2 טון ולפי התקנות האירופאיות אני יכול לגרור רכב על הנגרר עם סרן כפול ללא בלמים
http://www.fahrschule-weinzierl.de/u...ierl_BE_03.JPG
-
אתה מביא תקנות אירופאיות בזמן שמדובר על גרירה בישראל.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shasha127
אתה מביא תקנות אירופאיות בזמן שמדובר על גרירה בישראל.
אני קודם מראה שנגררים בעלי סרן כפול לא צריכים כמערכת בלימה שנית למיטב ידיעתי גרירת סוסים היא על סרן כפול ורכב פרטי גם בישראל
צולם בישראל, מחובר לטנדר
http://fullgaz.co.il/forums/attachme...tid=3097&stc=1
-
ושוב... זה עניין של כושר עצמי ויכולת גרירה... נתונים שמופעים בכל רשיון רכב ישראלי וקובעים חד משמעית איזה רכב רשאי לסחוב מה. לצורך העניין רכב עם משקל עצמי כשלך בארץ לא מורשה לגרור יותר מ750 קילו כולל נקודה אבל אני יורד מהעניין הזה הוא כבר לא קשור בעליל לנושא השרשור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shasha127
ושוב... זה עניין של כושר עצמי ויכולת גרירה... נתונים שמופעים בכל רשיון רכב ישראלי וקובעים חד משמעית איזה רכב רשאי לסחוב מה. לצורך העניין רכב עם משקל עצמי כשלך בארץ לא מורשה לגרור יותר מ750 קילו כולל נקודה אבל אני יורד מהעניין הזה הוא כבר לא קשור בעליל לנושא השרשור.
עכשיו אני מפחד, איך אתה יודע איזה רכב יש לי :)
-
העלית תמונה ובאותו משפט כתבת על הרכב שלך אז הנחתי שזה הרכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shasha127
העלית תמונה ובאותו משפט כתבת על הרכב שלך אז הנחתי שזה הרכב.
אהה סתם תמונה מיצרן נגררים בישראל
-
התכוונתי לשניה עם הפריבט אבל מיצינו ;)