כאמור בנדון, אם אין סיבה לצאת לרכב עדיף להישאר בבית.
כאמור בנדון, אם אין סיבה לצאת לרכב עדיף להישאר בבית.
יום ראשון עד שלישי יהיה כבר מזג אויר בסדר לא?, רביעי כבר יתחיל גשם
שלג לא עצר אותי, לא חושב שקצת רוח תגרום לי לא לרכב, אפילו לא יורד גשם.
הגועל עד שלישי ואז הלחות תתחיל לעלות, בתקווה שירד המון גשם ברביעי חמישי
אני לא אופטימי
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
בתקווה רק בחמישי בערב, שיהיה שבוע יבש לרכיבה
חיפה היפה מפויחת .
העיר הכי נורמלית פצועה.
מחכה לגשם.
לעולם לא תצעדי לבד.
"מומלץ להישאר בבית"?!
וואו. זה אפילו לא להיות "עשוי מסוכר"...
אני, באופן אישי, ביליתי 11.5 שעות על האופנוע ביום שישי (3 שעות כביש, השאר אינדורו), וכשעתיים רכיבת אינדורו בשבת. אני עדיין בחיים כדי לספר על זה.
כן באמת מוגזם הלהישאר בבית.. היה אחלה שישי אפילו עשינו את אלקוש ללא נפגעים
רכבנו הסופש היה נהדר, זו התקופה הכי יפה בשנה לרכב :smscooter:
מזג האוויר לא היה טוטאלי בכל הארץ מזעזע, אבל כל הכבישים האפורים (לא השחורים, בדרך כלל עירוניים) חלקים בצורה מטורפת.
רביעי וחמישי הזה אם ירד גשם אשאיר את האופנוע בבית עד שהכל יישטף.
נראה לי שכל מה שצריך זה שעה-שעתיים של גשם רציני. לא חייב לחכות יומיים.
זה בהנחה שירד גשם רציני
הכי גרוע אם יהיה רק גשם קל. זה רק מחמיר את המצב.
שעתיים מבול אחרית הימים אני קונה, אבל בטח יהיו זרזיפים מפוזרים
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
רכבתי עם חבר קרוב ל-250 ק"מ בשבת באזור עוטף עזה עד רפיח. חוץ מהכבישים עצמם שצריכים תחזוקה לא ראיתי משהו יוצא דופן או חריג במצבם מהרגיל.
אף אחד לא ראה שום דבר חריג ..
חוץ מעשרות אלפי דונם שעלו באש עשן ואפר .רכבתי בחיפה עיר הולדתי. שכונות בכרמל מוקפות בהרים שחורים של פיח. חיפה עם היופי הירוק עם הנוף הנהדר מוקפת באוויר רווי ריח וזהום.
ועוד לא הזכרתי את שאר "המדורות"בארץ.אווירה אפוקליפסית.
אבל אף אחד לא ראה שום דבר חריג ..
לתפיסתי, אחת החוכמות הגדולות בלהיות אופנוען ולהשאר בחיים היא היכולת לדעת מתי להגיד לא
מתי לא לתת פול גז
מתי לא להכנס מהר לסיבוב
מתי לא לצאת לעקיפה
ומתי לוותר על רכיבה
מבחינתי הסופ"ש האחרון, עם מזג האוויר המזעזע שקדם לו וגל השרפות ברחבי המדינה היה הזדמנות מעולה להגיד לא.
יפה אמרת
אהבתי את הפסוט כי הוא כולו נכון.. חוץ מהמסקנה של ה2 שורות האחרונות.
לפחות בירושלים לא הייתה שום בעיה לרכב.
אני מסכים מאוד, גם אני החלטתי בסופ"ש האחרון לא לרכב בגלל הרוח והאבק שגרם לכביש חלק, יש כאלה שיגידו ש"אופנוען אמיתי" רוכב תמיד וביומיום אני כן רוכב בכל מזג אוויר אבל רכיבת סופ"ש היא מותרות והנאה ואני מעדיף לא להסתכן.
אנצל שניה את הפוסט הזה לשאלה לחוכמת ההמונים (ובעיקר המנוסים):
אחרי הסוג של בצורת שהיתה עד כה, מחר אמורה להתפתח מערכה סוערת במיוחד שתכלול גשמים, רוחות, סופות חול, הצפות ואף ברד ושלג, כל זה כמובן אם נאמין למכונת ההיסטריה שנקראת 'התקשורת הישראלית'. השאלה שלי היא כמה מכם מתכננים לנסוע כרגיל מחר ובחמישי? כאשר עיקר ה'דאגה' שלי היא לגבי מחר בבוקר, עם הגשם הראשון שיעלה את כל הג'יפה לפני הכביש ומשם לצמיגים.
אני מאמין בגישה של להתאפק אחרי גשם ראשון.
הכביש גם ככה חלק כרגע, לדעתי לצאת לרכב עד הסוף שבוע זה סיכון מיותר.
אני נוסע כל יום כבר כמה שנים טובות כולל שלגים, סופות, חולות, וכל מה שתחשוב עליו.
בחייאת, כנסו קצת לפרופורציות. אתם פשוט חיים בסרט.
כל יומיים יש איזה משהו אחר שמפחיד אותכם ומונע מכם לרכב.
מצב יחיד שאני רואה אותו באמת "לא נשלט" זה קרח ושלג שנצבר על הכביש.
כל שאר הדברים האחרים הם בעיקר בתוך הראש שלכם.
(אני מדבר על מנהלתיות כמובן, מי שמדבר על רכיבות סופ"ש אז שיעשה את זה רק כשהוא נהנה).
מודלה זה נקרא ניהול סיכונים.
לתפיסתי כשמקדם אחיזת הכביש נמוך אני מעדיף להשאיר את האופנוע בבית.
לא יודע מאיזה איזור אתה בארץ, אבל אם אתה מאזור החוף/מרכז/צפון -הגשם שיהיה היום והלילה לפי הצפי אמור להיות חזק מספיק כדי לשטוף את הכבישים עד מחר בבוקר. סה"כ צריך באמת להכנס לפרופרציות, מדובר כאן על עניין של ניסיון וגם נוחות. אם נראה לך שלא תוכל להתמודד, תיסע מחר עם רכב או תחבורה ציבורית. החשש הכי גדול שלי בימי הגשם הוא בעיקר הרכבים ולא מזג האוויר והתשתיות.
קודם כל, תודה על הדעות. רכיבה מנהלתית בגשם רגיל לא מפחידה אותי יותר מרכיבה מנהלתית אחרת, וכבר צברתי כמה שעות של רכיבה בסערות רוח וגשם. כמו שכתבתי, החשש העיקרי שלי היה מצב הכביש בזמן הגשם הראשון, כשהסח'לה של כל הקיץ עולה להגיד שלום. למזלי גוגל טעה בניחושי מזג האוויר שלו, כמו כל חזאי מתחיל, והגעתי למשרד לפני שהתחיל הגשם, אז הכל הסתדר על הצד הטוב, אבל במסגרת ניהול הסיכונים היומיים, אני חייב להודות (במעט בושה 😜) שפלירטטתי מעט עם המחשבה על נסיעה בתח''צ המופלאה של ארצנו.
למרות שהגשם תפס אותי לאיזה 100 מטר בתחילת הרכיבה מהעבודה, שאר הדרך הייתה ללא גשם אך עם אספלט רטוב.
דווקא בפניה האחרונה לפני הכניסה לחניה, על 5 קמ"ש בשילוב בלם קדמי האופנוע איבד אחיזה בקדמי והחליק מתחתי.
למזלי הנזק היחיד (כפי שנראה) הוא לסליידר ושריטה בידית הכידון.
מחר הוא כנראה ינוח.
תשמור על עצמך.
שמח לשמוע שאין נזק רציני ולא נפגעת.
תודה!
זה אופנוע ראשון בבעלותי והחלקה ראשונה שאני חוויתי.
מקווה שלא יהיו יותר כאלה.
למזלי הנזק קל ואני קיבלתי מושג על כמה מים בשילוב אבק משפיעים על האחיזה.
אין ספק שמעכשיו אדע להיות זהיר יותר.
מזל. בכיף היה יכול להיגמר כשאחת הרגליות מועכת לך את הכף רגל. זה מה שקרה לי בפעם הראשונה. לא ידעתי איך לאכול את הנפילות.
אז היום רכבנו, הכל עבר בשלום
במרכז עכשיו הכל נקי.
כלומר איפה שאין עלים רטובים וחולות שנסחפו מהרוח.
המצב הרבה יותר טוב לדעתי.
כל רמזור נזהרתי לא לעלות על אף פס כביש צבוע כלשהו והנסיעה עברה בצורה חלקה גם בהלוך וגם בחזור, סה"כ 60 קילומטר היום שהחלפ"ס נשאר בתיק בלי שימוש עקב תזמון ומזל של לצאת בהפסקות הגשם לרכיבה.
מה שכן,עקב החלפת המחרשה האחורית, כל המים עפים לי על הגב ועד לצווארן של המכופתרת זה הגיע, צריך למצוא פתרון לנושא.
אני תוהה לעצמי כמה עוצמה רוח נחשב חזק, כי חזרתי עכשיו והיה ממש ממש רוחות חזקות ובירושמים היה 30 קשר שזה נשמע לי כלום.
1 קשר שווה ל1 מייל ימי שזה כ1.8 קמ"ש אם אני זוכר נכון
Sent from my LG-H815 using Tapatalk