יצא לי לעשות כמה רכיבות כשהכבישים יותר פנויים (aka לא לעבודה בשעות העומס), והתחלתי לשייט במהירויות קצת יותר גבוהות (יחסית בשבילי).
הצטברו לי כמה שאלות, בעיקר על רוח -
- באיזור ה-120, אני שומע את הרוח היטב גם עם אטמים (יש לי כאלה
https://www.amazon.com/Howard-Leight...dp/B000RMFGGY/). סביר? יש אטמים מוצלחים במיוחד?
אתה בכל מקרה תשמע את הרוח.. העניין האם אתה שומע אותה בצורה מחרישת אוזניים או ברמה סבירה?
האטמים צריכים רק להוריד את העוצמה לא להעלים את הרעש. בכל מקרה זה עניין די פרסונאלי איזה אטמים הכי יתאימו לך אישית.
- אתם שמים אטמים גם ברכיבה בתוך העיר? אני מתחיל לשמוע רוח באיזור ~60 קמ"ש. אם אני מוריד קסדה ושוטר רואה שאני עם אטמים, בעיה?
לא אין צורך, גם נסיעות קצרות וגם עוצמת הרעש לא מספיק גבוהה במהירויות האלה.
אין לי מושג אם אפשר להדביק על זה איזה סעיף אבל מעולם לא שמעתי אל מישהו שחטף על זה. לי גם אף פעם לא אמרו שום דבר בעצירות של משטרה.
- באיזור ה-120, אני מתחיל לקבל טיפול כירופרקטי עדיין, הראש שלי מתחיל לנוע טיפה לפה ולשם (לא באקראיות, מעין תבנית רפטטיבית). סביר? משתנה מהותית בין קסדות?
אני רוכב די זקוף, לא כפוף על המיכל או משהו. ב-130 זה נהיה קצת יותר מורגש, אני פשוט תוהה מה קורה הלאה.
כן. יש קסדות (בעיקר היקרות יחסית) שנבנו עם חשיבה חזקה על אווירודינמיות ונבחנו במנהרות רוח וכו'
החלפה של של משקף רוח לאופנוע לפעמים מאוד עוזרת.
- גם כן באיזור ב-130, אם אני מסובב את הראש אני מתחיל לקבל חבטה ולהיתקל בהתנגדות יותר סולידית כשמחזיר אותו. הורדת משקף עוזרת אבל לא מנטרלת.
יש פה משהו לדעת, או שפשוט צריך להתרגל?
בגדול תתרגל. פשוט לא מסובבים את הראש במהירויות האלה.
- במהירויות האלה אני גורר את כף יד שמאל על הידית אם אני רוצה לאותת מעבר נתיב, ואז חזרה למיקום (במיוחד אם זה תו"כ עקומה). מדי פעם צריך לרענן אחיזה על הידית. סביר, או שאני מפספס משהו?
לא הבנתי בדיוק את הפואנטה. מה עניין הגרירה? פשוט תלץ על הכפתור של האיתות ותחזיר את היד.
אם אתה בביעירוני בלי הרבה תנועה אני לא רואה שום בעיה להוריד את היד מדי פעם כשאין תנועה.
האמת שאני לפעמים חוטא בכמה (הרבה) דקות בלי יד שמאל בכלל על הכידון. לא מומלץ.
- כשקיבלתי את האופנוע, המראות היו כך שיכלתי לראות את הנתיב מאחוריי במראה הימנית. המליצו לי לכוון את המראות יותר לצדדים, לכאורה כדי לא לסובב את הראש. זה עוזר לדעת מה קורה מהצדדים בקרבתי המיידית (למרות שלא מרגיש בנוח בלי בדיקה ישירה ועדיין בודק במבט, גם כדי לאותת בעוד דרך לנהגים שאני עומד לעבור).
אבל עכשיו אני לא יודע אם מתקרבים אליי מאחור. יוצא שאם אני מגיע לצומת, או נע בנתיב שמאל ורוצה לבדוק אם יושבים לי על הזנב, אני מזיז את הגוף ימינה להסתכל במראה ימין. מרגיש לי מעפן. סביר? יש מישהו ששם את הפנורמיות הקטנות על/מעל המראה הרגילה?
אם בא לך לשים מראה פנורמית אז שים מראה פנורמית. שים זין על כולם ותעשה מה שטוב לך. זה כלל טוב לחיים.
- כמה אתם מביטים במראות כש- "סתם" נוסעים באותו נתיב? מה פיזור הזמנים של מבט העין בהערכה גסה? נגיד 80% קדימה, 15% מראה ימין, 5% מראה שמאל (סתם ממציא)
לא יודע כמה אבל די הרבה. אני אוהב לדעת מה קורה מאחורי כל הזמן. כל עוד אני לא טס ומשייט במהירות שיכול להיות שאיזה טייס תורן יכול להפתיע אותי מאחור אז אני מסתכל הרבה.
- 120, הילוך שישי. תאוטה לפניי, משחרר מצערת. בודק שוב, 80. יש נזק בלמשוך חזרה בשישי, למעט שההאצה אולי איטית יותר?
על איזה אופנוע אתה? כל עוד האופנוע מושך נורמלי במהירות הזאת והמנוע לא מגמגם ולא צמודים לך על הזנב אז אני לא רואה שום בעיה.
- עמוד כתום. עובר לנתיב ימין אם פנוי ובולם אקטיבית לאיזור ה-90/100. מאיץ מתישהו בהמשך. מרגיש לי מפגר, אפילו לא בטיחותי קצת, אבל אני לא יודע אילו מצלמות פעילות, ומה מרווח החסד העדכני שבו לא מקבלים קנס (והאם הספידומטר שלי מדויק).
מה המהלך כשהאח מצלם? באיזה מרחק מגוף המצלמה בערך נמצא שדה התפיסה שלה? אתם נעזרים אקטיבית ב-waze בשביל מודעות מצלמות?
הכלל הוא פשוט. כל עוד אתה לא יודע תאט. בגדול עדיף לנסוע עם וויז בכל מקרה כי הוא יזהיר אותך משוטרים\האטה\רכב תקוע\מפגעים. על הדרך תלמד איזה מצלמות בדרך שלך אמיתיות ופעילות ואיזה לא ותוכל לנהוג בהתאם גם כשאתה בלי וויז.
- בעלי אופנוע ללא מד הילוכים - אתם סופרים הילוכים תמיד, כלומר יודעים על איזה הילוך אתם בכל עת?
אף פעם לא חשבתי על זה, יש כנראה איזה ספירה אוטומטית בראש למרות שבגדול אתה אמור לנסוע לפי הדרך ומצב המנוע. אם אתה על האוטוסטרדה אז מן הסתם תעלה בהילוכים עד למעלה לשישי. אם אתה ברמזור אז תרד לראשון\שני, וכך הלאה. אז תכל'ס לא ממש צריך לדעת... הסל"ד גבוה מדי - מעלה, נמוך מדי - מוריד.
- יש לפעמים קו הפרדה מפוספס עם פנסי/ריבועי מתכת משני הצדדים. פחדתי לעבור נתיב דרכו, הרגיש לי שאם שני הגלגלים שלי יעלו על המתכת בו זמנית (הקדמי יהיה על החיצוני בזמן שהאחורי על הפנימי) אני אהיה בבעיה.
לא מכיר את הקו הפרדה המדובר או לפחות לא עולה לי לראש כרגע.
יש לי עוד שאלות, אבל נראה לי שיש כאן מספיק נוביות לשרשור בודד.
מתנצל אם יש פה שאלות טריוויאליות שהייתי אמור לדעת מתוקף X/Y/Z, אשמח לכל פידבק.