איך זה שלהונדה פורצה החדש יש מרווח טיפולים של 12,000 קמ?
איך הרצועה שלו יכולה להישאר מתוחה לאורך קילומטראז' כזה ארוך?
(בעוד שלכל שאר הקטנועים המרווח הוא רק 5,000~ קמ)
הצג להדפסה
איך זה שלהונדה פורצה החדש יש מרווח טיפולים של 12,000 קמ?
איך הרצועה שלו יכולה להישאר מתוחה לאורך קילומטראז' כזה ארוך?
(בעוד שלכל שאר הקטנועים המרווח הוא רק 5,000~ קמ)
הרבה קטנועים עם מרווח כזה ברצועה.
לא מותחים אין מה למתוח ברצוע לקטנוע.
גם בברלי טיפול בכל 10,000קמ...
מה שאני לא מבין זה איך השמן לא נגזר כמו בכל מנוע אחר ? גם אם שמים שמן איכותי וסינטטי מלא...
מסנן שמן....בהונדה יש
באחרים אין
לא היחיד יש גם באחרים.
גם בדאון טאון יש מסנן שמן וכל 5 מחליפים את השמן. לפי דעתי הלא מקצועית, 12 נראה לי הרבה מידי, במיוחד באקלים שלנו..
אני מכיר את הונדה בתור יצרן עם חיי מנוע אולי הכי ארוכים שיש, אתה רואה על הכביש קטנועים של הונדה מאוד מאוד ישנים שעדיין נותנים עבודה.
אז מפתיע אותי שהם יתנו כזה מרווח להחלפת שמן אם זה עלול להיות בעייתי.
חוץ מזה שבכל הים התיכון יש אקלים דומה, גם בדרום אירופה ובמיוחד בספרד חם אפילו יותר מבישראל, וגם במזרח בהרבה מדינות חם מאוד.
אז לא חושב שיש משהו מיוחד כל כך באקלים פה, ואגב רוב הבלאי של השמן נגרם כתוצאה מפעילות המנוע, לא בגלל שחם בחוץ.
יש שתי קבוצות בפורום:
כאלה שיגידו לך שהיצרן יודע מה הוא עושה ואם הוא קבע טיפול על 12,000 אז אין בעיה.
וכאלה שיגידו לך שזה טריק שיווקי ואם אתה רוצה להאריך את אורך החיים של המנוע תחליף בעצמך שמן כל 6,000 ק"מ.
לא רק יש גם קטנועים ישנים אחרים שעדיין נוסעים.
המרווח טיפולים של הפיאג'יו קוואזר (אקסיבו 250 ועוד) הוא אחת ל 10,000 החלפת שמן לפי היצרן.
כשחם בחוץ זה משפיע על העברת המזהמים לשמן.
שמן סופח דלק וגזים והמסנן מעבר ללכידת גופי מתכת שומר עליו רענן.
לכן במנועיי קטנועים עם מסנן לרוב יש מרווח יותר גדול,באיקסמקס 250 למשל אין מסנן והמרווח עומד רק על 3,000.
לרוב כי זה תלוי בעומס שהוא מתוכנן לעבוד - מנוע שתוכנן לצרוח מהמספרים הנמוכים של הסל"ד כנראה שיקבל מרווח יותר קצר.
לדעתי, מי שמעוניין לסתור טענה (הטענה היא "הונדה פורצה צריך טיפול כל 12,000 ק"מ") צריך להביא הוכחה לטענה שלו.
כלומר, אם מישהו טוען ש12,000 זה מוגזם שיביא הוכחות ולא רק "הונדה לא תיכננו את המנוע למזג אוויר בישראל" או "החלפתי שמן אחרי 6,000 ק"מ והרגשתי שהוא מחוספס".
הוכחות, ראיות פיזיות אמיתיות שהחלפת שמן לאחר 12,000 יוצרת נזק.
אני לא מזלזל בניסיון של אנשים ומי שרוצה להחליף שמן גם כל 3,000 ק"מ שייעשה זאת אבל אני הייתי מעוניין לראות הוכחות אמיתיות.
אני חושב שאף אחד לא חייב לך שום דבר.
לאף אחד פה אין מעבדת שמנים בבית. זה לא מפריע להסתמך על היגיון בריא וניסיון של מכונאים (כולל כאלה שעובדים במוסכי יבואן) ולקצר את מרווחי ההחלפות... בלי להוכיח שום דבר ל matanbar26.
כמו כן, זה לא מפריע לחלוק את הגישה האישית שלך עם העולם באמצעות הפורום. לזה הוא נועד.