זה עדיין לא ראיתי...
ועדיין יש רוכבים שממש קמצנים על עצמם (במקרה הטוב) ורוכבים בלי כפפות, עם ידיים קפואות ושליטה מוגבלת באופנוע.
כל שנה זה מפתיע אותי מחדש.
לא דיון, רק אובזרבציה.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
מי שרוכב בלי כפפות בכל עונות השנה הוא קמצן על עצמו ולא רק בחורף כשקר... הכי כיף אבנים ומעופפים בכביש. לא כואב בכלללל וזה עוד כשעדין נמצאים ע״ג הדו״ג...
אפילו לא צריך לאחל דברים קיצוניים לרוכבים הללו.
מאחל להם לרכב באביב הנעים כשדבורה נמרחת להם על אגרוף יד ימין בין האצבע לאמה.
ככה אני למדתי, כואב חביבי.
כפפות, תמיד.
הרבה פעמים אני מתעצבן על הסרבול שבכפפות עבות אבל ממשיך לרכב רק עם כפפות.(לא רוצה דקות)
מאז שהתקנתי גריפים מחוממים אני משוויץ בהם בכל רמזור ונותן לשליחים להתחמם.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
ישר חשבתי על זה:
https://www.youtube.com/watch?v=bzVojsJ_fZY
אני רואה מידי יום כאלו רוכבים בירושלים ותאמינו לי שקר מאוד בירושלים,אין לי מושג איך אפשר לרכב ככה, אני רואה אותם וכואב לי רק מלחשוב מה הם מרגישים.
אני האמת לא רוכב עם כפפות כי זה גורם לידיים שלי להזיע וחם מאוד
מישהו יכול להסביר לי למה הן נחוצות באמת?להגן מפני הקור ואם יעופו עליי כל מיני אבנים קטנות או מפני נפילה ?
ללבוש (והמיגון) שתי פונקציות ברכיבה: הגנה וויסות טמפרטורה (לדעתי בסדר הזה).
העור שלנו רך ופגיע בהשוואה לחומרים מהם עשויה הסביבה. כל מפגש שכזה, במידה ויתרחש יסתיים בפציעה שהחומרה שלה עולה ביחס ישר למהירות היחסית בין העור לסביבה.
ולך ספציפית, תבדוק אם הכפפות שלך מתאימות לקיץ. אם לא, יש כאלה.
לא יודע איך להתייחס לתגובה שלך, עולה ממנה ריח מאוד טרולי.
בכל מקרה, כפפות נחוצות קודם כל להגנה על כפות הידיים. כף היד תהיה כנראה הדבר הראשון שיגע באספלט במקרה של נפילה. בכף היד יש עצמות דקות יותר מעיפרון, ומספר לא מבוטל של מפרקים, כפפה טובה יכולה לעשות את ההבדל בין יד מרוסקת בלי אפשרות להחלמה מלאה לבין מספר שברים קלים שיחלימו תוך זמן קצר. בנוסף כפפה טובה מעור תספוג אנרגית חיכוך עם האספלט ותחסוך לך השתלות עור על הצלקות בידיים.
מעבר לזה (לדעתי זה מספיק, אבל...), דברים שעפים (אבנים, דבורים, סיגריות וכו') שיבואו במגע עם היד באמצע רכיבה יכאיבו הרבה פחות עם כפפה. ולבסוף, הגנה מקור- ידיים קפואות מגיבות הרבה פחות טוב מידיים חמימות.
עריכה: מה שדיזל אמר![]()
נחכה לסופ"ש הקרוב ונראה את האמיצים...
יש למישהו להשאיל לי אופנוע ים?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!