עמוד 2 מתוך 5 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 71

אשכול: רכב זול ואמין עד שנת 2002 (עד 10K ש"ח) לנסיעות של 110 ק"מ יומית - מרכז לירושלים

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    נ.ב.
    מסכים איתך לגבי סובארו. רכב בינוני ןמטה , בוודאי בהשוואה ליפניות אחרות. יתרונו הוא שבזמנו היתה לו בלעדיות והוא רוכב על גלי הנוסטלגיה.

Member
    היי כולם,
    תודה על התשובות והתובנות.
    אז אני מבין שצריך להעלות תקציב וגם צריך להעלות את השנתון של הרכב.
    העניין שהרכב נקנה רק למטרות הגעה לעבודה ומבאס אותי להשקיע בו יותר מידי.

עם תקציב 15 אלף שקלים, איזה רכב יהיה מתאים לתפקיד ויחד עם זאת עדיין יהיה אמין לדעתכם?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    נתקלתי בכמה אלמרות שהן רכב שסובל ממוניטין גרוע מאוד שמוריד מחירונים, וזהו רכב אמין להפליא (חווית נהיגה מפוקפקת אבל הו גיבז א פאק, סהכ פחית).

בלנו, מחיר קניה גרושים ועמיד להתעלליות.

לגבי איטלקיות, מניח שהתחזוקה היא תחזוקת שבר עקב תמחור של חלפים ומחירי טיפולים שערורייתים, קניתי לבת שלי לאנציה אפסילון, רכב עם מנוע של מכסחת דשא 2 צילינדר, הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך של פיאט, ההצעת מחיר לטיפול היתה גבוהה בכ-1000 ש"ח מבמוו או אאודי של אישתי שטופלו במוסך המרכזי.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    וזה מהסיבה ש... ?
    קונקרטיקה, בבקשה.

בטיול האחרון באיטליה, כל רכב שני הוא פיאט. לא מעטות בני 30+, משמשות לכל מטרה - ממשפחתית למעוטי יכולת ועד למיקרו-משאית לעסקים קטנים, או סתם עבור מישהו שבונה בית ולא רוצה ללכלך את הרכב החדש שלו. הפנדה משנות ה-80 הכי פופולארית, אבל יש גם לא מעט פונטו מכל השנים ופנדות מהדורות החדשים.
    וואלה, הן נוסעות. ומדי פעם - בקצב מאוד לא רע, בפיתולים של סיציליה.

אני מסכים שטויוטה או סובארו זקנה תעשה פחות בעיות מפיאט זקנה. אלא מה? בעשיריה אתה קונה טויוטה בת 20, עם קילומטראז' של סמיטריילר. באותו כסף אפשר לקנות גרנדה פונטו או פנדה בת 8-10 עם שליש מהקילומטראז', וששותה 30% פחות דלק. כבונוס, היא לא תהיה מכוערת. ולא, היא לא תצטרך יישור קו ב-10K, אתה חי בסרט.
    ואני מבין שאתה יודע כמה הרכבים שראית מבלים במוסך.
    באיטליה תראה רכבים איטלקים ישנים כי זה מה שהם מכירים ויש חלפים לא מקוריים במחירים מאד זולים וגם מוסכי מדרכה שכונתיים זולים ככה שהרכבים רואים מוסך וזה ומבחינתם זה חלק מהעניין.
    להחזיק רכב ישן זה יקר (במיוחד בישראל) ולא משנה איזה רכב זה למרות שבדיוק כמו שציינת הפיאט תתקלקל יותר.

ואם לחזור אחורה, הפונטו שהבאת כדוגמא בשימוש שהוא מתכנן תחזיר נשמתה לבורא מהר מאד

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    פותח השרשור, הבעיה היא שאתה מבקש עומס עבודה לרכב שממש, אבל ממש לא מתאים לרכבים ישנים ובד"כ מוזנחים. מסלול הררי, עם מאמץ מנוע לא מבוטל, כל יום - לרוב הרכבים הישנים זה אומר ש"יישור קו" שלך כנראה יכלול אטם ראש מנוע. לדעתי, עדיף לך לקנות רכב בזול יותר ולהעביר אותו טיפול מאסיבי ומקיף - זה בסבירות גבוהה ייתן לך מכונה שתסיע אותך לאורך זמן.

הרכב שאני יכול להמליץ לך עליו לא תמצא כנראה לנטיס 323F ידנית 1800. אם קנית במצב סביר+ ויישרת קו, לא תצטרך לעשות איתו הרבה (עד שייקרוס - הרכבים הישנים כמעט תמיד מתים בגלל תקלות מהסוג שכ"כ יקר לפתרון שעדיף כבר למכור לחלקים).
    התחליף הכי טוב לזה יהיה כנראה לנטיס 323 רגילה, 1600/1800, ואני גם ממליץ ידנית. אוטומט ושנתון עתיק לא הולך טוב ביחד. אלה יש מספיק, וגם החלקים זולים יחסית.

Member הסמל האישי של arieelberg
    קנינו לאשה רנו מגאן 2 טורבו דיזל 1500 סמק אוטומט 2005 ב8000 לפני כמה חודשים.
    האוטו עלה 8000 ויישור קו עוד 2000.
    תוסיף לזה את העובדה שהוא עושה 1/22... תענוג של רכב.
    ממליץ לך לחפש רכב כזה.
    אם תרצו, אין, זו אגדה!

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    אוטומט ושנתון עתיק לא הולך טוב ביחד
    לא יודע אם זה רשמת את זה בצורה כללית או ספציפית ל323 יש לי רכב אמריקאי משנתון 96 עם כמעט 180K והגיר שלו עובד בלי בעיות מיוחדות.
    אני גם חושב שזה תלוי ק"מ וצורת שימוש\טיפול (למשל החלפה של נוזל בצורה נכונה ולא חלקית וחובבנית).
    שנתון פחות רלוונטי.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    פותח השרשור, הבעיה היא שאתה מבקש עומס עבודה לרכב שממש, אבל ממש לא מתאים לרכבים ישנים ובד"כ מוזנחים. מסלול הררי, עם מאמץ מנוע לא מבוטל, כל יום - לרוב הרכבים הישנים זה אומר ש"יישור קו" שלך כנראה יכלול אטם ראש מנוע. לדעתי, עדיף לך לקנות רכב בזול יותר ולהעביר אותו טיפול מאסיבי ומקיף - זה בסבירות גבוהה ייתן לך מכונה שתסיע אותך לאורך זמן.

הרכב שאני יכול להמליץ לך עליו לא תמצא כנראה לנטיס 323F ידנית 1800. אם קנית במצב סביר+ ויישרת קו, לא תצטרך לעשות איתו הרבה (עד שייקרוס - הרכבים הישנים כמעט תמיד מתים בגלל תקלות מהסוג שכ"כ יקר לפתרון שעדיף כבר למכור לחלקים).
    התחליף הכי טוב לזה יהיה כנראה לנטיס 323 רגילה, 1600/1800, ואני גם ממליץ ידנית. אוטומט ושנתון עתיק לא הולך טוב ביחד. אלה יש מספיק, וגם החלקים זולים יחסית.
    תודה
    מה זה כולל יישור הקו שאתה מדבר עליו?

ציטוט נכתב במקור על ידי arieelberg צפיה בהודעה
    קנינו לאשה רנו מגאן 2 טורבו דיזל 1500 סמק אוטומט 2005 ב8000 לפני כמה חודשים.
    האוטו עלה 8000 ויישור קו עוד 2000.
    תוסיף לזה את העובדה שהוא עושה 1/22... תענוג של רכב.
    ממליץ לך לחפש רכב כזה.
    תודה לך.
    איך הרכב מאז?
    היה לי לפני כמה שנים רנו סניק 2005 והרכב היה כמו חור ללא תחתית,
    אז קצת מפחד מצרפתיות.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    לא יודע אם זה רשמת את זה בצורה כללית או ספציפית ל323 יש לי רכב אמריקאי משנתון 96 עם כמעט 180K והגיר שלו עובד בלי בעיות מיוחדות.
    אני גם חושב שזה תלוי ק"מ וצורת שימוש\טיפול (למשל החלפה של נוזל בצורה נכונה ולא חלקית וחובבנית).
    שנתון פחות רלוונטי.
    תודה.
    על איזה רכב מדובר?

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    קווליר.
    הרכב במקורו אמין מאוד,לפחות מהניסיון שלי ( קרוב ל 9 שנים אצלנו ) אבל הוא נכחד וקשה למצוא אחד טוב.
    ועוד חיסרון - מדובר בשתיין דלק גדול מאוד.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    לצערי אני נמנה על אלו שנופלים בקטע של הסטיגמה ואם להודות באמת לדעתי יש צדק מסויים בזה.

ברור שעם תחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר גם יאווה 350 או לאדה יתנו שירות מצויין ובכל זאת אני יעדיף יפני שיודע להתבגר טוב יותר.

אמינות:
    רכב ראשון - אינוצ'נטי 1.0 מודל 84 - איטלקי - ערימה של בעיות ובכל זאת היום הייתי קונה לאספנות.
    רכב שני - סוזוקי סוויפט 1.0 86 השכרה לשעבר נרכשה עם כ80000 קילומטר - נמכרה עם קרוב ל200000 קילומטר 0 תקלות למעט מחזיר שמן במנוע שהוחלף.
    רכב שלישי - סוזוקי סמוראי 1.3 93 נרכש חדש 0 תקלות למעט סתימת קרבורטור אם אני זוכר נכון כשעמד על כ70000 קילומטר.
    רכב 4 - ניסן וואנט 94 תקלות - מצתי להט וזהו פחות או יותר
    פורד אוריון מודל 90 (אם אני זוכר נכון) נשבר הקאמשאפט - ועוד כהנה וכהנה בעיות.
    פיג'ו בוקסר 96 נרכש חדש שימש להסעות - בממוצע כל 10000 קילומטר ריג'קט - כולל חיישנים מצתיי להט שהפסיקו לעבוד חרא של רכב.
    2 מכוניות סיאט איביזיה מודל 93 - האמת יחסית לא היו רעות - הסולונוייד של החימום הלך צ'מפיון אפילו לא חשבו על לסייע להזמין את החלק - לא חזרתי לפולקסווגן מאז.
    ניסן אלמרה מודל 96 של אישתי עשינו מעל 160 אלף קילומטר (נרכשה עם כ 100 אלף קילומטר) 0 תקלות אישתי השביתה אותה כשהיא פגשה שכן שקצת מיהר.
    דיהטסו פרוזה 94 ( אם אני זוכר נכון ) 0 תקלות
    פיאט אונו 93 דרשה תחזוקה כגון אגזוז שקרס וכל מני דברים קטנים שהתפרקו אבל בכללי נתנה שירות מצויין עדיין אצלי ( למכירה במחיר סמלי אם מישהו רוצה) מנוע עם 160 אלף קילומטר.
    יונדאי גאלופר - נמכר עם 160 אלף קילומטר - היה מאכזה ולא אמין אולי אחת המכוניות הכי גרועות שהיו לי.
    יונדאי לנטרה סטיישין נקנתה מאוטווויק ( הרכב של הבעלים) עם כ 60 אלף קילומטר נמכר עם קרוב ל190 אלף קילומטר בגדול אמין הוחלף רדיאטור שנסדק בדרך לאילת - מתגי חלונות אלטרנטור.
    נתנה שירות טוב סך הכל

היו לי עוד כלי רכב בתוכם 2 ג'יפיי סופה ( דורשים החזקה ) 3 אוטובוסים (דאף אירזאר -שוודי מרכב ספרדי למרות הסטיגמה נתן שירות טוב - פנים היה מצריך תחזוקה אבל השירו ת של אירזאר טוב) מאן מרכבים- היה סביר מרכב חרא הכל מתפרק בפנים, ולוו סנסדוגי קצת איכזב מבחינת חלקי פנים יקר נורא להחזקה) GMC וונדורה - רכב שאני מתגעגע אליו למרות שהיו בעיות קטנות (עסקתי בהסעות אי שם ב95 עד שלהיי 2000) דדוג' דארט שקיבלתי מתנה בצבא ( באופן מפתיע הכל עבד) לא זוכר בעיות.
    הונדה ג'אז הייבריד ואחריה פורסייט (לא זוכר שנה) אמינות לגמרי.

כיום B4 מודל 2003 עובד כמו שעון שוויצרי - הוחלף חלק אחד שקשור להצתה ( שכחתי את השם) עלה כ700 שקל מעבר לזה הרכב מניע בשמחה ובששון ( כיום עם 160 אלף נרכש עם כ80 אלף קילומטר) טופל טיפול ראשון אצל ברזיליי ( מוסך יבואן/מורשה סובארו) קיבלנו מתנה כובע לילד ומגן שמש מהודר ושילמנו בעבור הטיפולון מעל 2000 שקל (לפני כ6 שנים) כמובן שמאז לא חזרתי - כיום מטופל באור-צת (חבר הפורום צביקה ממליץ בחום הבחור ישר כמו ברגל ומחירים סבבה תגידו שאני שלחתי אתכם) החזקה זולה 0 תקלות עובדת כמו שעון -
    לאישתי יש טויוטה אוריאוס מודל 2017 עשינו כבר 35 אלף יש כל מני תקלות מעצבנות שדורשות מחשב ( קצת שובר לי את הסטיגמה).
    (היו עוד לביקורים חפוזים כמו רנו 5 שהיה זיפת ברנדה, טנדר סקודה טרום צ'מפיון שדווקה היה סביר ועוד)

מכל המלל הארוך מה שאני מנסה לחזק זה שמנסיוני התוצרת היפנית אצלי נתנה שירות יותר טוב רוב כלי הרכב שלי (ושל אישתי) נרכשו משומשים ועברו אצלנו לא מעט קילומטרים.
    אנו הקפדנו על טיפולים ( לא בהכרח במוסכי חברה) בכל כלי הרכב ונכון להיום אני עדיין מעדיף רכב יפני.
    נ.ב הוואנט והאלמרה הורכבו בספרד.

פרק הבא אופונועים

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    מחזק את לוקי (על אף האמ;לק שכתב...)
    אמנם סטיגמה לכאורה ומה לא.
    אבל,
    מנסיוני האישי - הונדה ג'אז 2006 (נקנתה ב2013 עם 130Kק"מ ב40 אלף, כשיונדאי ואחרות מקבילות עלו חצי ונראו בית שימוש, היום עם 180K ומחירון 22 או משהו כזה)
    מחזיקה מעמד בשמוש יומיומי אנטנסיבי וטיפולים בזמן. חלפים לא יקרים במיוחד ואמינות יפנית.
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Senior Member
    הציעו לי אאודי A3 שנת 2001 ב-5000.
    מחר הולך לראות.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אני מחכה לפרוייקט הבא שלך אוודי עם מנוע הונדה או משהו כזה

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI