עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 40

אשכול: אופנועי נורטון נחתו בישראל

Senior Member
    צחקתי. אין בי שום כעס על הנורטון והקונים ואולי צריך לעדן את הנימה ההחלטית. מבין את אלה שקונים נוסטלגיה כי הם יכולים או למטרות השקעה אבל מתעקש על דוגמא נוספת להסביר את התקיעות הפונקציונלית שלקיתי בה ואולי מהאנלוגיה תצמח ישועה. לפני שנים הלכתי לקנות רמקולים. כשנכנסתי לחנות והמוכר התחיל להסביר לי על המותגים שונים. קטעתי אותו והסברתי שאני לא מעוניין לשמוע- אותו. התיישבתי בעיניים סגורות וביקשתי שינגן שיר מוכר ויעבור בין הרמקולים. היו לו שם בערך 15 מחוברים לנתב. לאחר שעבר את כל הסקאלה ביקשתי שיעבור בצורה רנדומלית. מה שזיהיתי ובחרתי היו הרמקולים שסיפקו את הסאונד השני הכי ערב לאזני. התברר שהרמקולים שהכי אהבתי בחנות היו של פירלס ומה שבחרתי של פייר קארדן. הראשון עלה 11,500 השני 1,500 ש"ח. בפעם אחרת קניתי מגבר נורות משומש של NAD (אללה ירחמו) שהוציא סאונד שעד היום לא שמעתי. רכיבה היא הנאה חושית ואפשר להעמיס (בכל תחביב) נוסטלגיה להעצמת החוויה. גם לקנות סטרדיוואריוס במאה אלף דולר זה בסדר רק ביקשתי להזכיר שלולא הסאונד אף אחד לא היה משלם על כינור כל כך הרבה.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    אם תוריד את הסמל יש עדיין סיכוי גדול שאני ידע להבחין למרות שיש הפתעות.

לאופנועי דוקאטי למשל יש את רגש שלהם כך גם להארלי דווידסון שבחיים לא תתבלבל בינם לבין כל חיקוי יפני או סיני וזה לטוב ולרע כי כל אחד והטעם שלו.

לגבי ההפתעות יש אופנועים שיש להם סמל של יצרן מסויים אבל הם מרגישים כמו משהוא אחר וזה אני יכול להגיד על הקוואסקי Z900RS ועל הימהאה ניקן שרכבתי לאחרונה אופנועים בעלי DNA אחר משאר הצי של אותם יצרנים.

עם כל החלקים שיש לנורטון על האופנוע ועם מנוע יחודי (אם כי חלש) הוא כנראה גם יתן תחושה אחרת ועל זה יש מי שישלם.
    אני גם בטוח שיש מי שקונה אופנוע לשופוני אבל זה לא קשור לנורטון בלבד וכמו שכתבתי כנראה דוקאטי גדול ואדום יעשה עבודה יותר טובה

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    אם תוריד את הסמל יש עדיין סיכוי גדול שאני ידע להבחין ...
    מאמין לך שאפשר להבדיל בתחושות השאלה באיזה מקרים.
    אם נסלק מהמבחן מנועים מסורתיים וישנים תדע להבחין לדוגמא בדגם מקביל ב- DNA של אחד מהיפנים?
    אני לא יודע להבדיל בין אינדיאן להארלי אפילו במראה החיצוני...

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    מאמין לך שאפשר להבדיל בתחושות השאלה באיזה מקרים.
    אם נסלק מהמבחן מנועים מסורתיים וישנים תדע להבחין לדוגמא בדגם מקביל ב- DNA של אחד מהיפנים?
    אני לא יודע להבדיל בין אינדיאן להארלי אפילו במראה החיצוני...
    בין היפנים יהיה קשה להבדיל זה כן.
    אבל אם ניקח את היפני של שושנה והאוסטרי שלך יש הבדלים גדולים בתחושות ושוב אין כאן טוב או רע אלה העדפה, היום הרבה מעדיפים את התוצרת האירופית בגלל התחושות האלו אבל עדיין יש הרבה רוכבים שנהנים מהתחושות שהיפני נותן להם.

הנורטון מיועד לרוכבים שכבר היה להם הכל ומחפשים את הדבר הזה שאי אפשר לשים עליו את האצבע ולהגדיר מהוא, חלק ירכבו עליו ויתהו על מה המהומה וחלק יקנה באותו הרגע.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כן, הם מחפשים את המשהו החמקמק הזה...
    שנקרא פוזה.
    עיני אינה צרה, מי שיש לו כסף שיוציא אותו באיזה צורה מטופשת שבא לו.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    כן, הם מחפשים את המשהו החמקמק הזה...
    שנקרא פוזה.
    עיני אינה צרה, מי שיש לו כסף שיוציא אותו באיזה צורה מטופשת שבא לו.
    איזה פוזה יש לנורטון? הוא נראה נאה לא יותר מזה.
    יש אופנועים עם הרבה יותר פוזה.

עברתי הרבה אופנועים בחיים שלי ועכשיו אני בבעיה גדולה, לא קל למצוא אופנוע שיעשה לי את זה ויענה על כל הצרכים שלי אז מצאתי את עצמי מסתכל על אופנועי "קיצון" כמו דוקאטי דיאבל, ימאהה ניקן, MV טוריסמו הארלי FXDR ועוד.
    כמוני יש עוד הרבה שבאותו מצב, הם יעשו רכיבת מבחן ויקנו אותו אם הוא יעשה להם את זה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    [QUOTE=Dresdner;159871]אפשר לעשות הרבה השוואות כאלו ובסוף להגיע למסקנה שהונדה NC הוא הקניה הכי טובה.

מה אמרת (כתבת)??

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

[QUOTE=lokimonster;160125]
    אפשר לעשות הרבה השוואות כאלו ובסוף להגיע למסקנה שהונדה NC הוא הקניה הכי טובה.

מה אמרת (כתבת)??
    Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

Senior Member
    איזה פוזה יש לנורטון? הוא נראה נאה לא יותר מזה.
    יש אופנועים עם הרבה יותר פוזה.

....
    זו בדיוק הפוזה. כלי שכאילו אין לו פוזה אבל הוא ממותג ונאה. זה כמו שבשנות התשעים לבשנו ג'ינס משופשף וקרוע- אבל רק ליוויס 505.

זו בדיוק הפוזה. כלי שכאילו אין לו פוזה אבל הוא ממותג ונאה. זה כמו שבשנות התשעים לבשנו ג'ינס משופשף וקרוע- אבל רק ליוויס 505.
    זה לא פוזה אם אתה יושב בבית קפה ו99% מהעוברים ושבים לא יודעים מה עומד מולם ועוד יותר מזה לא יודעים שזה כלי יקר.
    בשנות התשעים זה היה ידוע לכל מה זה ליווס 505 שאגב היה גיזרה גבוהה וקצת נשית, ה501 היה יותר נמוך וגברי.

Senior Member
    לכן (בשביל הפוזה) הציבו על המיכל לוגו באותיות קידוש לבנה. יען כי ידעו העוברים והשוות שלא מדובר באיזה רפליקה מכיסרא- אם כבר אנלוגיה לג'ינס קרוע, כי את השם מזהים הרבה יותר מ 90%. לולא השם, אופנוע זהה לחלוטין עם לוגו סיני גם לא היה נמכר בשליש מחיר. אני מקבל את טיעון השוני בתחושות רק משער שהתחושות מוגדשות ומתעצמות בגלל המותג.
    הבחור עם השאלות הקיטבג רוצה לדעת למה על האוסטרי אין מנוע כמו של שושנה.
    ההפרשים במבנה בגודל ובמשקל הופכים את האפשרות לבאמת בלתי מתקבלת על הדעת?

לכן (בשביל הפוזה) הציבו על המיכל לוגו באותיות קידוש לבנה. יען כי ידעו העוברים והשוות שלא מדובר באיזה רפליקה מכיסרא- אם כבר אנלוגיה לג'ינס קרוע, כי את השם מזהים הרבה יותר מ 90%. לולא השם, אופנוע זהה לחלוטין עם לוגו סיני גם לא היה נמכר בשליש מחיר. אני מקבל את טיעון השוני בתחושות רק משער שהתחושות מוגדשות ומתעצמות בגלל המותג.
    הבחור עם השאלות הקיטבג רוצה לדעת למה על האוסטרי אין מנוע כמו של שושנה.
    ההפרשים במבנה בגודל ובמשקל הופכים את האפשרות לבאמת בלתי מתקבלת על הדעת?
    האותיות היו שם מאז ומתמיד ככה שאין כאן נסיון לעשות פוזה, זה הלוגו של נורטון!

בקיצור אי אפשר לעשות אופנוע בעבודת יד עם החלקים הכי יקרים בשוק זול או משהוא שמתקרב לזה.
    זה אופנוע מיוחד בגלל מה שהזכרתי.
    לפחות באירופה כל הקטע של אופנועי פוזה מסתכם באופנועי קאסטום, הנורטון בא לענות על צרכים אחרים ובסה"כ הם לקחו את דגמי הבונוביל של טריומף צעד אחד קדימה.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    למי שצריך להסביר מה זה האופנוע הזה, הוא לא יהיה הלקוח של הכלי וגם לא יהיה קל להסביר לו כי הוא ישלוף את כל הטיעונים הלא רלוונטיים.

מי שהכלי הזה מכוון עבורו יעבוד קשה מאד בשביל להשיג אחד כזה.

הכלי הזה פונה לנישה מצומצמת בארץ אבל נפוצה יותר בחו"ל, הקפה רייסר, אין לי כל כוונה לפרוט עכשיו את את כל ההיסטוריה של הנישה הזאת
    אבל היא לא פחות מפוארת מההיסטוריה של ההארלי/אינדיאן ואופנועים אחרים.

האופנוע הזה בהקשר הנכון לפלח לו הוא מיועד, הוא כמו תכשיט, אף אחד לא צריך שעון רולקס או או עט מון בלאן נובע עם ציפורן פלטינה, אבל
    יש להם שוק ער ויקר להחריד.

יש שם מנוע בסיסי בתצורה של פעם, מערכות קצה, ומראה ייחודי שפורט על נימי הנפש, אי אפשר לשפוט אותו בכלים המוכרים לנו מהייצור ההמוני
    כמו שלא תשוו שעון קאסיו מול רולקס למרות שהם מראים את אותה השעה.

מי שייקנה את האופנוע הזה יקנה אותו לא בגלל כ"ס, לא בגלל יכולת מירוץ, לא בגלל נושא האמינות, ולא בגלל המשקל, הסיבות האלה לא מעניינות אותו.

מי שיקנה אותו קרוב לוודאי שיכניס אותו לבית המעוצב שלו, ויעמיד אותו ליד האח הבוער, כפריט עיצוב ויצא לרכוב עליו בשבתות יפות בלבד, לברבהר
    או למפגשי הקפה רייסר בכפר דניאל.

אה כן והוא יצטרך גם כיסים עמוקים ויכולת לשלם כסף שלא לתכלית!
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    בדיוק!
    כמו רולקס, ועט מונבלאן- פוזה! פוזה נטו!

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    בדיוק!
    כמו רולקס, ועט מונבלאן- פוזה! פוזה נטו!
    ואיפה זה כתוב שזה לא בסדר או עבירה על החוק? (חוץ מהחוקים שלך?)

לקנות אופנוע אדוונצ'ר ב-180000 אלף ש"ח ולצאת איתו לטיולים של המועדון פעם בחודש נכון יותר?

לקנות אופנוע נייקד ולהיסחב עם תרמיל מוצ'לרוס לציוד נכון יותר?

לקנות קוואסזויקי 1257 RRSTX עם 200 כ"ס ולרכוב בכביש 6 עדיף?
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!