אנחנו והם
הרעיון של התפלגות לממלכת יהודה וישראל הוא מתוחכם למרות שמטומטם ברמה הפרקטית. אני די בטוח שהמימון ליוזמה מגיע מאותו כיס שמממן כבר 30 שנה מאות עמותות שמאל שמתרכזות בהעמקת השסעים החברתיים וביטול אופיה היהודי של המדינה. הקמפיין הנוכחי שעלותו מוערכת בלמעלה מ 200 מיליון ש"ח יוצא מאותו כיס. רק כדי לסבר את האוזן- תאגיד ישראלי גדול מוציא בשנה כ 50 מיליון ש"ח על פרסום. הפיצול השלילה של האחר והדחיה לכל ניסיון פשרה הם סרטן שמישהו מזריק בכוח לכל צופי ערוצי התעמולה.

דמוקרטיה
לגבי "הסכנות" מהרפורמה המשפטית- אומר זאת כך יונית:
עוד לא שמעתי איש שמאל אחד שיודע להסביר מה לא בסדר ומה הסכנות לדמוקרטיה מבלי להיגרר להשערות עתידיות.
מה כן שמעתי- את אותן הבטחות ונבואות זעם משיחיות שמסתכמות בחשש ותיעוב החרדים.

חרדים
אני בעד הפרדת הדת מהמדינה ולמרות זאת, המצב עם החרדים בעייתי אבל לא מדאיג.
א. החרדים ישתלבו בחברה יותר אם המגמה תמשיך.
ב. כשהכוח ואחוז החרדים באוכלוסיה יגדל, תקום מפלגת שלטון מרכז שתסדיר בחקיקה את מה שצריך להסדיר.

הגירה
למרות שמדובר בעניין סובייקטיבי אני חושב שהרבה מתבלבלים בין איכות חיים לרמת חיים. אפשר למנות את החוליים שיש במדינה בציבור והרשויות בתור "הוכחה" שרע כאן. אפשר לספר שהרבה יותר נוח וזול לחיות "שם". אני באמת מנסה להבין, כמה מתוך המגיבים לשרשור הזה מסוגלים להתנתק מהמשמעות.
כאחד שרואה את ישראל כנס בכל מובן, די קשור למשפחה ונפגש עם חברים אני מסוגל לדמיין את עצמי חי בחו"ל לתקופה ואולי זה יקרה אבל להגר?.

יהודי נשאר יהודי כי יש אנטשימיות
אפילו ברמת הביטחון האישי אני לא יודע איך אפשר להרגיש בנוח "שם" עם הזרם המוסלמי-ערבי שממשיך לזרום לבירות המערב.
הבעיה היא לא בקיצוניים.
את הקיצוניים קל לזהות, לבודד ולהשתיק.
הבעיה היא עם הרוב הערבי המתון ודומם.
אלה ששותקים בפיגועים, וההם ששותקים כשחכי"ם ערביים מאשימים את המשטרה ברצחנות והאלימות בתרבות שלהם, אלה שרואים ירי בחתונות ולא פוצים פה, אלה ששותקים ברצח על רקע כבוד המשפחה ומשם הסכנה. בעובדה שהם מפחדים לצאת נגד עוולות. אלה המתונים ואיתם יש בעיה. לא בעיית גזע אלא בעיה תרבותית. אתם בונים על הימין באירופה שיעשה סדר אבל שוכחים שאותה אירופה לבנה חילונית נהנתנית למעשה גוססת. כי משפחה כמו דת או מולדת זה סתם קטע מסורתי שמי בכלל צריך אותו בחיים? אף אחד באירופה המערבית לא יכול לטרנספר את עשרות מליוני המוסלמים המסתננים והפליטים ואף אחד באירופה לא עוצר את הזרם.

אם נחבר את דילמת ההגירה לשאלה של לוקי:
יהודי עם אנגלית טובה, מקצוע שמאפשר עבודה בחו"ל מיליון דולר וילדים- איפה הנכדים שלא לא יקבלו יריקה ברחוב רק כי הם יהודים?