ציטוט נכתב במקור על ידי jack_r1 צפיה בהודעה
"שם" זה בכל מקום חוץ מישראל. וברוב המקומות שאני מכיר לא חוקי לרכב ללא ביטוח חובה בתוקף. גם כאן זה לא פלילי, ד"א, עד כמה שאני יודע (ואולי אני טועה) - זה תעבורתי והמשטרה אפילו לא מתעניינת בזה יותר מדי, פשוט אם אתה רוכב ללא ביטוח, אתה עלול להצטרך לשלם על כל אשר יבוא מכיסך הפרטי. הגיוני מאוד.
בהצלחה לבטח ביטוח בריאות בתנאים מקבילים למה שאתה מקבל, למרות שלא ששואלים אותך (חובה, כן?). אם עקבת אחרי מחאת הביטוח, היית בטוח צריך לקרוא את ההודעות בפולגז של אהוד, הוא כתב על זה מעל ומעבר. לא, לא תקבל "כיסוי בהרבה פחות", כיסוי בריאותי מקיף של נהג צעיר על אופנוע ספורט באותו סדר גודל שאתה מקבל בארץ יעלה לך $$$ בכל מקום, רק שלא בכל המקומות מחייבים שתעשה כזה כדי לרכב. אבל אתה יודע, גם לא בכל המקומות מחייבים אותך לשמור כסף לפנסיה. ביטוח לאומי לא חייב לך כלום אם לא עשית תאונת עבודה ו\או אתה לא מוכרז נכה עם מספיק אחוזים בעקבות הנזק.

אבל, נראה לי שמיותר לבזבז את הזמן שלי על לנסות להסביר לך ולשכמותך את הדברים כפי שהם. הרי ממילא חוץ מלמלא עוד שרשור מיותר בפורום, לא ייצא מכל הדיבורים האלה כלום. מי שרוצה לעשות משהו - לא יושב וכותב בפורום הודעות שאומרות "אוי-אוי-אוי, עושקים אותי, איך זה שלא כל העולם מתהפך עכשיו כי פתאום התעוררתי והסתכלתי על המצב וגיליתי שהוא בכלל לא מדהים".
אני מבין שקל לדבר הרבה, אבל בתכלס קשה לתת דוגמאות...

מה לעשות... לי אין כוח פוליטי, אין כוח של עיתונאי ואני לא מקושר...
יצאתי להפגין כשהייתה התארגנות, והתגובה שלך פשוט מצחיקה... אוי אוי אוי ??? כן אוי אוי אוי, כן עושקים אותנו אחושרמוטה (ולא, שלא בצדק בכלל, לא צדק חברתי, וללא הגיון כלכלי ביטוחי)... אני מכבד מאוד את מי שמנהל פה את האתר, וגם יצא לי להכיר אישית כמה מהם כתלמיד, רק מילים טובות תשמע ממני. פשוט באמת משרשור אוי אוי אוי בפורום לא יוצא הרבה, אבל מעיתונאים ואנשים בעלי השפעה בענף - כן יכול לצאת משהו. ואם תחזור למה שכתבתי תבין שזה אינטרס של כל הקהילה המוטורית לא להוריד את היד מהגז בעניין הזה. אז הנה אני תורם את התרומה הצנועה שלי, ומעלה נקודות חשובות שאולי יעוררו עניין מחודש אצל אנשים, אם זה מפריע למישהו, הוא מוזמן להתעלם ולהמשיך הלאה לענייניו.

אני לא מדבר על כיסוי לנהג צעיר, אני מדבר על כיסוי לנהג בן 36 עם 15 שנה על הכביש ואפס תאונות ואפס תביעות... שעל כלי 300 סמ"ק חדש, הכי מתקדם והכי בטיחותי, מצויד בabs... ואתה משלם עליו ביטוח של 5000+ ש"ח בשנה.
לא מדובר רכיבה ספורטיבית, מדובר על נהיגה נורמטיבית של אדם שנוסע לעבודה / לימודים / וכו' בשגרה.
אז לא, אין שום הגיון במדרגות הביטוח... אין שום צדק בזה... אם אתה משוכנע שיש בזה איזשהו הגיון כלכלי נסתר שפשוטי העם לא מבינים, אז כנראה הדיון הזה לא ישכנע אותך גם ככה.

יש פה עוול, שצריך להמשיך ולהצביע עליו, וכן, גם אם זה מתחיל בשרשור מסכן, זה מה שיש לי להציע כרגע.
אנשים צריכים להבין שמזיינים אותנו כל יום עם העניין הזה, ואין פה שום הצדקה ושום הגיון, שלא ימכרו לנו סיפורים, זה נטו שחיתות וגזל, כי אפשר בחסות הממשל.