לא להתחתן לא להתחתן לא להתחתן. אתה אוהב את בחירת ליבך, אתה לא צריך טקס פרימיטיבי מימי הביניים בשביל לאשר לך שאתה אוהב אותה, אתה כבר יודע את זה.
רוצה חתונה? תעשה חתונה אזרחית כמו כזו שהייתי בא לא מזמן. בתפקיד "הרב" היה חבר טוב של החתן שכתב והלחין קטע מקורי ויפה שהיה קצת אויר רענן לסצנה הממסוחרת של החתונות המשמימות בארץ. ללא שום חתימות על חוזים, כתובות, רכוש משותף וציק שמן לרבנות. הזוג המאושר ביחד כבר 10 שנים, מאמינים מהנסיון הארוך שזה קשר שעתיד להימשך עד שיהיו זקנים עם נכדים והם מאוהבים עד הגג ועם זאת, עדיין לוקחים בחשבון שסרטי דיסני זה לא המציאות ושמחר זה יום חדש ואי אפשר לדעת מה יקרה, כך שאם וכאשר יבחרו להתגרש, הם רוצים שזה יהייה חלק, נקי ומהיר , מבלי לרמוס אחת את השניה בבית משפט ובלי הרגשה של בית כלא רבני למהדרין.

אתה לא מבין שאתה מסנוור מאהבה כרגע ולא חושב בבהירות, בגלל זה תרשום לה בכתובה קנס כספי גבוה כי אתה חי באשליה שלעולם לא תתגרשו, לא מבין שסרטים של דיסני לא באמת קיימים.
יש לי חברה 3 וחצי שנים, לא רואה שום סיבה לכבול את עצמי בכבלי רבנות איתה. היא לא שייכת לי ואני לא שייך לה ואנחנו לא צריכים לכבול אחת את השני בשרשראות. כי זה בדיוק מה שזה. ובטח שבטח לא חשבון משותף וכל החולה הרעה הזו. ככה שאם ניפרד מחר, לא צריך לחלק את הרכוש לשניים ולעבור שבעה מדורי גיהנום.
אתה לא מבין איזה סיפורי זוועה של עורכי דין, תביעות רכוש, בתים שאבדו וייסורי גיהנום של שנים ברבנות יש לזוגות שבחרו להתחתן כדת משה וישראל. ומה משותף לכולם? כולם היו מאוהבים עד הגג וחשבו שזה יימשך לנצח.

צריך להבין, נתוני הגירושים היום עולים בקצב מסחרר כל עת, וגדולים יותר מכל נקודה בהיסטוריה. וזו מגמה עולמית. מכמה סיבות פשוטות:
- אם פעם זה זוגות היו נשארים ביחד מהבושה של מה יגידו, היום גירושים כבר לא נחשב בושה אלה דבר תקין שבשגרה שאין להרכין ראש בגללו.
- היום בעידן האינסטנט והפייסבוק. החשיפה הגבוהה לגלובליזציה, ופיתויים מכל כיוון , לקשרים הרבה יותר קשה לשרוד לאורך זמן, כי להבדיל מעבר, הם כבר לא חיים בבועה קטנה משלהם.
- המהמשך לסיבה השנייה - אתרי הכרויות ובגידות בחסות האנונמיות הנוחה של האינטרנט. עם ההבנה שכולנו סה"כ בע"ח ככל החיות שבדנ"א שלנו אנחנו לא יצורים מונוגמיים. לא משנה כמה החברה תנסה לטשטש את זה.
אנחנו הזכרים, בדנ"א שלנו נועדו להפיץ את הזרע בכמה שיותר "מקומות" כדי להבטיח את הישרדות המין האנושי. עם הזמן שיצאנו מהגונגלים ואט אט התפתחה תרבות ודת, זה ירד מתחת לרדאר, אבל לא סתם בגידות הם דבר כה פופלארי, כי מה שכתוב לנו בדנ"א מאות אלפי שנים, לא ייעלם כל כך מהר.
- ירידת פופלאריות הדת וחילוניות של החברה.

מעולם לא בגדתי ולא רואה את עצמי עושה את זה, אבל זה מראש כי אני נמנע ממצבים וסיטואציות שבהם היצרים והפיתויים עלולים להתעורר , כי אני להבדיל מאחרים, מודע ליצר האנושי שלי ולא מתכחש אליו, אלא מתמודד איתו בהכרה מלאה.