הסבב הראשון של אליפות ה-MotoGP אחרינו וכבר יש עדכונים. חוזקה של דוקאטי עולה לה בהגבלות, פדרוסה בוחר לעבור ניתוח בידו ויש החלטות לגבי התקנות הטכניות לעונה הבאה.
נתחיל עם הסיפור החם של העונה – דני פדרוסה בוחר לעבור ניתוח בידו ומוותר על שני הסבבים הבאים. מיד לאחר הסבב הראשון דיווח דני פדרוסה כי הוא ממשיך לסבול מ-Arm Pump המעיב על ביצועיו כבר שנים. פדרוסה ניצל את פגרת החורף לטפל בעניין, אך לאחר המרוץ הראשון גילה כי הפתרון לא היה מספק. הרוכב הספרדי החליט כי אם זה המצב, הוא מעדיף לטפל ביד כבר עכשיו ובפועל מוותר על העונה, בדרך זו או אחרת. פדרוסה בחר לבצע ניתוח מיד לאחר הסבב הראשון, מה שבפועל יביא להיעדרותו משני הסבבים הבאים.
הדיון מי יחליף את פדרוסה היה מעניין לא פחות כשהונדה מודה היום כי הייתה במגעים גם עם קייסי סטונר, אלא שלבסוף הוחלט כי הוא אינו מוכן בצורה מספקת לקחת חלק בשני סבבים, בטח כשהם במסלולים שסטונר מעולם לא התחרה בהם. בסופו של דבר נפל הפור והוחלט כי הירושי אויאמה, רוכב המבחן של הונדה, יחליף את פדרוסה בקבוצת המפעל בסבבים הבאים בארה"ב וארגנטינה.
הישגיה של דוקאטי בסבב הראשון עולים לה במחיר לא פשוט. כחלק מהתקנות, ההקלות שהוצעו לדוקאטי כרגע בטלות חלקית. עד כה הורשתה דוקאטי לעשות שימוש במיכל דלק בן 24 ליטר, אלא שלאחר הסבב בקטאר היא למעשה משיגה שלושה פודיומים מאז עונת 2014, ומשמעות הדבר כי אופנועי המפעל של החברה ייאלצו מעתה להסתפק ב-22 ליטרים בלבד, עובדה שלבטח תשפיע על ביצועיה. עם הגבלת דלק שכזאת, אנו משערים שאת העקיפות בישורות שראינו בקטאר יהיה קשה יותר לבצע. ההגבלה תקפה לקבוצת המפעל ולקבוצת פראמק, בעוד קבוצת אבינטיה, הלוקחת חלק בקטגוריה הפתוחה, לא תושפע מההחלטה.
בהמשך ישיר לעניין ההקלות, החוקים לעונות הבאות נקבעו בסוף השבוע של המרוץ האחרון. ההחלטות העיקריות הן משקל מינימום של 157 ק"ג ושבעה מנועים לעונה, זאת שלאחר שכבר הוסכם על מיכל דלק בן 22 ליטר. יצרן שלא השיג ניצחון במרוץ יבש בין 2013 ל-2015 יזכה גם כן להקלות, בין היתר שימוש ב-12 מנועים לעונה והמשך פיתוח תוך כדי העונה, זאת בנוסף ליצרנים שמקבלים הקלות כבר עתה – סוזוקי, דוקאטי ואפריליה.
ההקלות נשארות בעינן, אך כעת יש שיטת ניקוד מסודרת שיכולה לגרום לאובדן ההקלות – שלוש נקודות עבור ניצחון, שתי נקודות עבור מקום שני ונקודה עבור מקום שלישי. יצרן המגיע ל-6 נקודות מאבד את הזכות להקלות. בסך הכל נראה שזאת שיטה טובה מאוד לגרום ליצרניות חלשות להדביק את הפערים אל המובילים. בנוגע לאלקטרוניקה האחידה, שצפויה להיכנס לתוקף החל מהעונה הבאה, מדובר בזאת שנעשה בה כרגע שימוש בקטגוריה הפתוחה, אך עקב התנגדויות מצד דוקאטי, הונדה וימאהה, כל שינוי בתוכנה זקוק לאישור שלוש היצרניות, והן יכולות גם לדרוש שינויים בתוכנה, כשהן נושאות בהוצאות הפיתוח.