איכשהו, בלי לשים לב, קפץ עולם ה-MotoGP שלב בכל מה שקשור לאווירודינמיקה. זה התחיל עם דוקאטי, שעדיין מנסה בכל כוחה לחזור לחוד של השפיץ של האליפות. החבר'ה מבולוניה ניצלו מעין פרצה בתקנות, המאפשרת שימוש בתוספות לפיירינג – כל עוד אלו לא חורגות מרוחב האופנוע.
דוקאטי התחילו עם הוספת צמד כנפונים בחזית האופנוע. כנראה שהתוספת הזאת עובדת לא רע, אחרת אין לנו דרך להסביר, מדוע ב-GP16 יש כבר שני זוגות של כנפיים בקדמת האופנוע. בימאהה לא התעלמו מהנושא והציגו צמד כנפונים משלהם. שני רוכבי ימאהה ניסו את העניין, חורחה לורנזו נראה שנהנה מהתוספת ומרבה להשתמש בה. ולנטינו רוסי, ובכן, הוא רוסי – ביטל את הכנפונים בטענה זה מכער את האופנוע. אי אפשר שלא לאהוב אותו.
כעת מגיעות התמונות האלו מימי המבחן של קטגוריית ה-Moto2 בקטאר, של הרוכב השוויצרי דומיניק אגרטר מקבוצת Technomag-Interwetten. כפי שעיניכם רואות, הפעם הכנפונים מגיעים דווקא מאחור, ולא מדובר בדיוק בכנפונים יען כי אין תפקידם להצמיד את האופנוע לקרקע כפי שקורה בקטגוריה הבכירה. מטרת ה'חרבות' הללו שונה לחלוטין והיא 'ללכלך' את האוויר שמאחורי האופנוע.

בקטגוריות הקטנות יש חשיבות רבה לעקיפות בישורות ארוכות, כשהרוכבים מסתייעים בבועת הוואקום המסודר שהאופנוע מלפנים מייצר מאחוריו -Slip Stream או Draft בעגה המקצועית. נראה כי בקבוצת אינטרווטן החליטו להיות פעילים במלחמה, שכן תפקיד החרבות הוא למעשה לייצר מערבולות אוויר מאחורי האופנוע שתפריע לייצור סליפ-סטרים לרוכב מאחור. אין עדיין אישור רשמי מהקבוצה כי אכן תעשה שימוש בחרבות ונראה כי מדובר בפיתוח של הקבוצה, ללא קשר לקלקס, המייצרת את האופנוע עצמו.
אווירודינמיקה בהפוך על הפוך!
לקריאה נוספת
משחק "מלוכלך" 😉 אבל (חוקי ו)גאוני!
ה"וואקום" מאחורי האופנוע משפיע על האופנוע עצמו, כמו מצנח עצירה במטןסים. שליטה במבנה הוואקום ובתצורת הסיחרור מאחור משפיעה לא רק על מי שמאחורי האופנוע אלא גם עליו עצמו.
ב"מפלצות" הגדולות זה פחות משנה, אצלם לרוב הבעיות הן בתחום האחיזה ולא בתחום הדחף (כוח חלקי מאסה) ולכן חשובים להם יותר כנפוני ההצמדה למיניהם.