דף הבית / חדשות / WSBK דונינגטון: ראיי שובר לסייקס רצף של 5 שנים
WSBK-Donington-2017-011

WSBK דונינגטון: ראיי שובר לסייקס רצף של 5 שנים

סייקס שוב מנצח במסלול הביתי, אבל ראיי מצליח לשבור לו את הרצף לראשונה מזה 5 שנים, וגם זה אחרי הייסייד במקצה הראשון; חם באנגליה

אמ;לק: סייקס לוקח את הפול ומנצח את המקצה הראשון עם ניצחון תשיעי רצוף בחמש שנים, אחרי שדיוויס וראיי מתרסקים ומסיימים אותו ללא נקודות. במקצה השני ראיי עושה מה שאיש לא הצליח לעשות במשך 5 שנים רצופות ושובר לסייקס את רצף הנצחונות הבלתי ייאמן שלו בדונינגטון פארק. קוואסאקי חוגגת 100 ניצחונות בסדרה.

 

אמ;לק: סייקס וראיי
אמ;לק: סייקס וראיי

דונינגטון פארק – למתקדמים בלבד

בשנה שעברה כבר לא יכולנו להתאפק והכתרנו את המסלול הבריטי כ'סייקס פארק', אחרי שהבריטי שוב לקח שם פול פוזישן, שוב קבע שיא מסלול חדש וכן, שוב ניצח שם את שני המרוצים באותו הסבב. השנה לא באמת חשבנו שזה ייראה אחרת, למרות האופזיציה החזקה מבית, הרי זה לא מנע מסייקס לנצח שם בעבר.

יום שבת לא רמז לנו על כך שזה עשוי להיראות אחרת, כשסייקס כצפוי לוקח את הפול עם שיא חדש להקפה במקצה הדירוג. נכון שהניצחון במקצה של יום שבת הגיע אחרי ששני מובילים אחרים התרסקו, ולשניים האלו קוראים במקרה דיוויס וראיי, אבל לסייקס בדונינגטון זה לא אמור להוות שום בעיה.

ביום ראשון הסיפור נראה קצת אחרת אחרי שדיוויס איבד מספר מקומות בעקבות התחמקות מתקרית על המסלול, אך הצליח לסגור את הפער הגדול מהחוד ובהקפה האחרונה לעקוף את ואן דר מארק בדרך אל הפודים. מלפנים ג'ונתן ראיי לקח את ההובלה כבר בשלב מוקדם ופתח פער גדול מלפנים, מה שהתברר בסופו של דבר כמשמעותי אחרי שסייקס כמעט סגר עליו בהקפות האחרונות.

סייקס: המלך של דונינגטון
סייקס: המלך של דונינגטון

מגרש ביתי

המסלול הבריטי הוא ביתם, מי יותר ומי פחות, של הרבה מהרוכבים הקבועים על הגריד, אך השנה הצטרפו אליהם 2 וויילד קארד'ס מקומיים המתחרים באליפות הסופרבייק הבריטית – האחד צעיר בן 21 העונה לשם ג'ייק דיקסון, והשני ודאי קצת יותר מוכר לקוראים, העונה לשם לאון האסלם. עבור האסלם שרוכב על קוואסאקי של קבוצת Puccetti זו הזדמנות מצוינת להראות שהוא עוד לא אמר את המילה האחרונה בכל הנוגע לאליפות העולמית, והוא אכן משיג זמנים יפים באימונים ובדירוג. האסלם, ששמו של מסלול דוניניגטון פארק מתנוסס על חליפת העור שלו כנותן חסות, שומר על קצב גבוה גם בשבת ומסיים במקום השני עם פודיום ראשון לקבוצה שעבורה הוא רוכב בסוף השבוע הזה.

גם אלכס לואז, שפספס את הסבב באנגליה בשנה שעברה בעקבות פציעה, מפגין יכולת טובה במהלך סוף השבוע ומצטרף לתמונת הפודיום הבריטית של יום שבת, אחרי שבפתיחה ירד למקום ה-19 ונראה היה שהמרוץ הזה גמור עבורו. לאון קמיאר ממשיך במגמת ההתאוששות שלו מהסבב הקודם ומסיים את שני המרוצים במקום השישי.

ראיי. שבר 5 שנות שליטה של סייקס
ראיי. שבר 5 שנות שליטה של סייקס

הקלות הבלתי נסבלת של ההתרסקות

ההתרסקות של דיוויס בשבת התרחשה כמעט כמו בהילוך חוזר של העונה שעברה: בדיוק באותה פנייה, במהירות נמוכה, בעודו מוביל את המרוץ. בשנה שעברה הוא חזר למרוץ רק בשביל להתרסק פעם נוספת ולפרוש. השנה הוא למד את הלקח ונמנע מהתרסקות שנייה, מצליח לטפס ממקום 17 למקום 8 ולצמצמם נזקים בקרב על האליפות.

ראיי לעומתו נאלץ להתמודד באותו מרוץ עם תקלה בצמיג האחורי, מה שגרם לירידת לחץ אויר מתמדת לאורך מספר הקפות, עד אשר פחות מ-3 הקפות לסיום הצמיג נפח את נשמתו והעיף את ראיי בהייסייד שרק במזל לא הסתיים בפציעה שהייתה יכולה להרוס לו את ההתמודדות על אליפות שלישית ברציפות.

למחרת מתרסקים במהלך המרוץ לא פחות מ-6 רוכבים. אחד מהם הוא האסלם, שבתחילת ההקפה השלישית מוצא את עצמו על הרצפה לאחר מגע עם האפריליה של מרקאדו, שיוצא מהתקרית ללא עונש אך מאוחר יותר גם הוא מתרסק ויוצא מהמרוץ. יחד עם סוואדורי שפורש ומלאנדרי שהדוקאטי שלו (שוב) שובק חיים, הפעם בגלל גלגל שיניים קדמי שיצא ממקומו וקרע את השרשרת, רק 14 מתוך 22 רוכבים מסיימים את המרוץ.

100 ניצחונות לקוואסאקי בסופרבייק העולמי, וגם היא מרוצה
100 ניצחונות לקוואסאקי בסופרבייק העולמי, וגם היא מרוצה

זוכרים את ניקי

הפסטיבל המוטורי באי הבריטי התקיים בצל התאונה הטרגית שבה ניקי היידן נפצע אנושות ומאוחר יותר מת מפצעיו. רבים מהרוכבים חולקים כבוד להיידן כשהמספר 69 תלוי במקומות שונים בבוקס שלהם. ביום שבת, כשעה לפני זינוק המקצה הראשון, התקיימה דקת דומיה בכל רחבת המסלול ומתקניו, לזכרו של היידן, ובתום המרוץ לבשו העומדים על הפודיום חולצות עם המספר 69. הלווייתו של היידן התקיימה אתמול בערב (שני) בעיירה אוונסבורו, קנטאקי, מקום הולדתו.

תוצאות הסבב השישי, דונינגטון פארק

מקצה 1

  1. טום סייקס
  2. לאון האסלם
  3. אלכס לואז

מקצה 2

  1. ג'ונתן ראיי
  2. טום סייקס
  3. צ'אז דיוויס

טבלת האליפות בתום סבב מספר 6

  1. ג'ונתן ראיי, קוואסאקי, 260 נק'
  2. טום סייקס, קוואסאקי, 205 נק'
  3. צ'אז דיוויס, דוקאטי, 185 נק'
  4. מרקו מלאנדרי, דוקאטי, 137 נק'
  5. אלכס לואז, ימאהה, 121 נק'

הסבב הבא יתקיים במיזאנו (איטליה) בסוף השבוע של ה-18.6.

אודות נמרוד ארמן

מכור לריח של צמיגים חרוכים ואספלט טרי, מחייך בקסדה למראה השלט "זהירות סיבובים מסוכנים לפניך!". אם היה יכול היה גר במסלול מרוצים ומקבל לחשבון הבנק צמיגי סליקס כמשכורת.

עשוי לעניין אותך

SYM-ADX400TG-Launch-05

חדש בארץ: סאן-יאנג ADX400 TG אדוונצ'ר

ה-ADX400 TG - המקסי-סקוטר החדש של סאן-יאנג בתצורת אדוונצ'ר - הגיע ארצה ומתחיל בשיווק; מחיר ההשקה: 46 אלף ש"ח

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן