מכל הצרות שבעולם, עכשיו גם צריך להיזהר מנהגי טסלה שמשתמשים במערכת הנהיגה האוטונומית (Autopilot ו-Full Self-Driving).
אמנם המערכת עדיין לא מאושרת לשימוש בישראל, אבל גם זה יגיע מתישהו. בשבוע שעבר נהג טסלה מודל S מדגם 2022 נכנס באופנוען שרכב לפניו והרג אותו. נהג הטסלה הודה כי היה עסוק בטלפון שלו ואף היה מעט מנומנם, אבל הטיל את האשמה על מערכת הנהיגה האוטונומית של רכבו. זה, אגב, מקרה מוות שלישי בארצות הברית בפחות משלושה חודשים באותן הנסיבות.
מערכת הנהיגה האוטונומית של טסלה מיועדת, כך לפי החברה, לסייע לנהג בשיפור הבטיחות האקטיבית ובשיפור חוויית הנהיגה. המערכת מסתמכת על שילוב של מצלמות, מכ"ם וחיישנים קוליים כדי לאסוף נתונים על סביבת הרכב. המערכת מעבדת את הנתונים ומחליטה עבור הרכב על הפעולות הנדרשות. למערכת האוטופיילוט שני מצבי פעולה עיקריים: בקרת שיוט מודעת לתנועה המתאימה את מהירות הרכב למהירות של התנועה שמסביבו, והיגוי אוטומטי (Autosteer) אשר מסייע בהיגוי בעת נסיעה בנתיב בעל קווי סימון ברורים ומשתמש בבקרת שיוט מודעת לתנועה.
המחוקקים שאישרו את השימוש במערכת הנהיגה האוטונומית התריעו כי היא אינה אוטונומית לחלוטין. הנהגים עדיין נדרשים להישאר קשובים ולהיות מוכנים להשתלט על הרכב בכל עת, ולא להתעסק עם הטלפון לדוגמה. הנהג בן ה-56 מארצות הברית הולך להיות מואשם בהריגה באמצעות רכב ('vehicular Homicide'), אבל זה לא יציל את הרוכב שנהרג.
כבר בשנת 2019 כתבנו על טכנולוגיה מרדימה שעלולה לגרום לנהגים לסמוך יתר על המידה על מערכות ההתרעה, בקרת שיוט אקטיבית או מסכים שמחליפים את מראות הצד, ולסכן עוד יותר את משתמשי הדרך האחרים, לרבות רוכבי אופנוע. הסיפור בארצות הברית מדבר על נהיגה ללא שליטה בכלל על מערכות הרכב, משהו שיגיע מתישהו גם לישראל ויצריך מאיתנו הרוכבים להיזהר מרכבי טסלה לבנים שנוסעים (גם) מאחורינו.